Gnier Fru kom over smarte sparetips (Gnierfru) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Gnier Fru kom over smarte sparetips

Hvorfor lage egne tips, når det er gjort fra før.

Her kommer det en liste over sparetips jeg har funnet på nett. Jeg har i tillegg skrevet på med rødt hvordan JEG bruker tipset.

Klippet og limt inn fra bloggen fremtidsrettet livsførsel

 1. Kvitt deg med kredittkortgjeld (hvis du har). Dette setter jeg først på listen for det er vel den viktigste måten å spare på. Gnier Fru bruker kreditkort mye, men betaler ALLTID tilbake ved forfall. DET er trikset for å slippe renter.
 2. Planlegg og vær bevisst i all økonomi og sparetiltak. Gnier Fru planlegger handlingen ved å lage handlelapp og handle en gang i uken. Og fylle diesel kun på mandager om mulig.
 3. Lag et budsjett. Hvis du aldri har gjort det før, er tiden for å starte med det nå. Det finnes flere gode budjstter for privathusholdning på nettet. Gnier fru liker ikke så godt budsjett, men dagsbudsjett fungerer for oss bedre en månedsbudsjett.
 4. Sjekk matbutikkenes tilbudsaviser hver mandag på nett og lag en handleliste ut i fra det du trenger og sett opp en 2 ukers meny ut i fra det. Tilbudsavisene finner du her: COOPICAMENY,SPARREMA1000 Gnier Fru klarer seg ikke uten MATTILBUD appen lengre = bedre oversikt over tilbud.
 5. Ha en «kjøttfri mandag» hver uke. Sunt, og fremtidsrettet. Ja det hender, helt ubevisst. Grøt til middag er uten kjøtt, eller pannekaker ( egg regnes vel ikke som kjøtt?) eller andre kjøttfrie middager.
 6. Kutt ned på snacks, godteri, brus og hurtigmat. Ikke bare sparer du mange penger på det, men det vil gi deg en helsefordel også. Jeg sier ikke at du skal kutte det helt ? hvem greier vel det:-) Gnier Fru har en sjømann som får kjøpt snack og godis ekstremt billig. Men vi prøver å holde oss til helgen med å bruke det.
 7. Drikk bare vann. Gnier Fru drikker mye vann, men klarer seg ikke uten kaffe.
 8. Bruk det du handler. Det høres ut som en selvfølge, men har vi ikke alle matvarer i kjøkkenskap, matlager eller kjøleskap som går ut på dato eller blir dårlig å må kastes. Gnier fru passer på å bruke opp de aller fleste rester. Dette er null problem for oss.
 9. Hold hjemmet ditt rent og organisert. Da sparer du penger på rengjøringsprodukter ? fordi det ikke er så skittent og når det er organisert vet du hva du har i så du ikke kjøper dobbelt eller bruker opp f.eks. den maten du allerede har. Gnier fru har skjønt dette etter å ha telt  opp 4!! flasker grønnsåpe her i hus. 
 10. Ikke kjøp blader og bøker, men dra til biblioteket for begge deler. Når jeg finner bøker jeg har lyst å lese skriver jeg de opp og låner de på bibloteket. Gnier Fru skal bli MYE flinkere til å benytte biblotek ja.
 11. Ta opp filmer på TV ? for å se de senere når det passer, er ønskelig eller du har tid. Gnier Fru lurer på hva sparetipset her er??
 12. Bruk mindre av alt. Håndsåpe, tannkrem, bodylotion, skuremiddel, vaskemiddel. Det er forbausende hvor lite man trenger og alikevel blir ren og smurt inn. Gnier Fru er helt enig, vi bruker for av alt dette. Bli mer bevisst på mengden.
 13. Ikke kjøp klær på et år ? eller kjøp brukt hvis du absolutt må ha noe. Barn vokser så de må jo ha klær, men som skrevet, så er det mye bra brukt å få kjøpt, samt at det er veldig fremtidsrettet når du kutter ned på forbuket i verden. Gnier Fru kjøper stort sett brukt til barna, men nye til seg selv, dog kun en til to ganger pr. år, kanskje mer sjelden også.
 14. Ikke bli et offer for SOS. Skinnende Objekt Syndrom er en sykdom som kan ødelegge hele budsjettet ditt. Hvis det er nytt og kult så hold hodet kaldt og vent på at den første entusiasmen har lagt deg. Gnier fru har aldri vært opptatt av det nyeste og flotteste, Det viktigste er nyttefunksjon av tingen/ plagget.
 15. Tenk over hva du handler og tenk: «Trenger jeg virkelig dette og trenger jeg det nå». (De fleste av oss har det vi trenger.) Dette tenker Gnier fru stadig over og 80 % av gangen er svaret nei.
 16. Ikke bare kjøpt fordi det er på salg og du sparer masse penger. STOPP å tenk på nr.9 og 10 selv om du kan spare penger på det. Her er gnier Fru både enig og uenig, hvis du vet at det du kjøper på salg er noe du ville kjøpt for full pris på ett eller annet tidspunkt senere så kjøp det heller på salg nå , spar det og bruk det når det er behov.
 17. Kombiner handleturen din med andre oppgaver du skulle ha utført, slik at du ikke bruker bilen hele tiden til småkjøp. Gnier fru er helt enig, men har erfart at dette er lettere sagt en gjort.
 18. Gå og sykle mer. Gnier fru er blitt flinkere her også og klapper seg selv på skulderen.
 19. Ikke ring opplysningen, men finn tlf. nr på Gule sider. Gnier Fru bruker internett på mobilen, men passer på å ikke overstige de gratis MB som følger med abonnementet.
 20. La stekeovnen stå oppe når du er ferdig med den for å slippe ut resten av varmen i rommet. Gnier Fru skal begynne med dette, smart tips.
 21. Senk temperaturen inn 1-3 grader. Dette kan være litt ukomfortabelt til å begynne med, men kle på det en ekstra genser, sitt med pledd og ha varmes sokker/tøfler inne. Mye å spare på varmen her i Norge. Gnier fru HATER å fryse, slår heller av lys jeg ikke trenger å ha på.
 22. Fyll tørketrommelen med to vasker + legg inn et tørt håndkle. Tørt håndkle??
 23. Tørk vasken på klesnor ute eller inne. Gnier fru har en mann med pollen allergi, klærne blir fulle av pollen ute :(
 24. La ikke vann renne når du skreller poteter eller vaske kopper. Fyll en balje eller vasken ved siden av med vann for skylling. Gnier Fru betaler fast pris på vannet og føler det er lite å spare her.
 25. Spar småpenger fra lommebøker, nattbord eller lommer for gøyting eller andre ting du trenger/ønsker deg. Gnier Fru har gjort denne digital og overfører alt over  nærmeste 1000 eller 100 på kontoen til sparekonto to dager før lønn.
 26. Lukk av rom på vinteren som du ikke bruker. Her er det mye strøm å spare. Vi har fire soverom, men vi bruker bare to, så når det er som kaldest lukker vi de. Kommer det overnattingsbesøk varmer vi opp de rommene en dag før. Dette gjør Gnier Fru familien også.
 27. Sjekk om du kan flytte forsikringer, strømleverandør og telefon/mobilabbonement. Jeg er medlem i Norsk familieøkonomi som gjør at jeg sparer en del kr, samt at jeg har spotpris på strøm gjennom Norsk  familieøkonomiGnier Fru familien sjekker sine leverandører ca 1 gang i året og sparer noen kr på å "true" med å bytte leverandør, særlig på forsikring.
 28. Fyll bensin i helgen eller mandag formiddag ? da er den vanligvis billigere. Gnier Fru familien fyller så ofte de kan på mandag før kl 11.
 29. Dra til Sverige for å ta service på bilen eller reparer/lakk den der. Mye billigere! Gnier Fru mannen skrur selv heldigvis. Deler bestilles via ebay eller gjennom verksted med gode rabatter.
 30. Fiks ting selv. Kan ting repareres? Lær deg å gjøre det selv. Kan du ikke sy, snekre, male ? lær av noen du vet som kan det. Dette er å leve fremtidsrettet ved at man tar vare på de tingene man har. Gnier Fru mannen fikser det meste heldigvis.
 31. Lån verktøy for å reparere ting ? symaskin, sirkelsag osv. Gnier Fru benytter seg av dette tipset innimellom. Man kjenner sikkert noen som kan låne bort det man skulle trenge.
 32. Finn løsninger: Hvis noe blir ødelagt og det ikke kan repareres, prøv å lev uten det eller finn andre løsninger. F.eks går gressklipperen din i stykker, kan du låne av naboen? (Litt vanskelig kanskje å spørre om fordi vi Nordmenn vil jo gjerne greie oss selv) Gnier fru familien fikser det som går i stykker eller kjøper brukt, men smart tips.
 33. Si NEI ? til barna dine. La barna lære seg å bruke sine egne (lommepenger(tjente penger)) penger på det de ønsker seg. Du er ikke en mamma-bank. Gnier fru mamma er svært opptattt av at gnier fru barna lærer litt om penger og må jobbe for ting selv ved å gjøre litt huslige ting hjemme.
 34. Fortell venner og famile at du har et budsjett. Vær ærlig å si det rett ut slik at de forstår levemåten din og at du selv ikke blir fristet til å være med på ting du egentlig ikke har råd til. Dette har Gnier Fru null problem med. de fleste har forståelse for dette.

 

Som dere ser er det mange gode sparetips her. Skriv gjerne ned summene du sparer på å gjøre smarte valg eks. i løpet av en mnd. og se hvor mye det utgjør. Bare for moroskyld.

Hilsen 

 

Signatur

 • Elisabet

  10.08.2017 kl.15:37
  Regner med at nr. 11 mener at man kan ta opp filmer, ikke betale for strømmetjenester eller enkeltleie (man kan leie film direkte på tv om man har smart-tv).
  10.08.2017 kl.20:28
  Ja det er det nok. Takk ????


  Skriv en ny kommentar