hits

Blir det billigere bake brdet selv?

Jeg kjper brdet, ALLTID!!

Men brd er i grunn ikke veldig billig, alt fra 27 til 38 kr, er priser jeg ser i butikken.

N kjrer min lokale baker som "bor" med bakeriet sitt rett oppi gatene her, dagstilbud p brd til kr 19 HVER dag. Ulike brdtyper hver dag. Ikke alltid de passer gnierfru sin smak, men er det noen som faller i smak, kjper jeg inn en del :)

Jeg er i grunn en elendig gjr-baker. Men utrolig nok har det lsnet litt p den fronten i det siste, bollene har sluttet vre like tunge som middels store steiner. De blir faktisk luftige. Hva som har skjedd siden jeg plutselig er bollebake fru, er det vel bare hyere makter som vet.

Men brd blir kompakte og rare, s de ligger fortsatt i kategorien "stein bakst"

Brdbake maskin ja!

S var jeg i byen her en dag, stod kikket p en slik smart brdbakemaskin. Mange har ment mye om slike, selv har jeg aldri testet de. Men det slo meg at min mor en gang snakket om at hun hadde kjpt seg slik, men ikke fikk noe greie p baksten. ( hmmm ligger det en skjult forbannelse for gjrbakst p den siden av familien tro?) S jeg spurte rett slett om f lne den jeg, siden hun da hadde stuet shiten bort i ett skap og i grunn nektet prve flere ganger. Tlmodighet er en dyd eller no....



Maskinen er i grunn monsterstor til lage s sm brd som den gjr, men men.. den ble "lastet" opp p benken av gnierfru mannen. Gnierfru mannen hadde iallefall IKKE trua p at dette monstret av en maskin kunne bake srlig mye bedre, eller i grunn verre brd en gnierfru kunne. (.. takk for tilliten der alts!.)

Den som ler sist, ler ALLTID best!!

Gnierfru mannen hadde som sagt veldig liten tro p dette brdprosjektet da, men den som gir seg har tapt. Gnierfru leste for en gang skyld bruksanvisning p monster maskinen og satte i gang blande ingredienser til brdet som skulle bakes.

Timeren ble satt p, i hp om at vi ville ha nystekt brd neste morgen. Gnierfru mannen gjorde seg mentalt klar for reise i butikken nesten morgen  etter brd tror jeg. ( Gnierfru reiser tidlig p jobb om morgen)

Da jeg stod opp neste morgen var jeg mer spent en sm barn foran julegavene tror jeg. Jeg skal innrmme at forventningene ikke akkurat var skyhye til denne maskinen, s for meg en deigklump p lik linje med mine kampestein brd som jeg har bakt fr.

S feil man kan ta...

Right and Wrong Way Green Road Sign
Licensed from: Feverpitched / yayimages.com

For da jeg kom opp trappen til 1 etg fra kjelleren, duftet det nystekt brd. Mmmm

Men fortsatt ikke overbevist, med kompakt deigklump- brd friskt i minne fra forrige baking( da manuelt uten maskin men dog...)

Jeg gikk inn p kjkkenet og tittet inn i vinduet p maskinen....

Wow, its amazing !
Licensed from: stockyimages / yayimages.com


Jammen. var det noe som kunne ligne brd oppi den!!

Jeg tok ut beholderen, som fortsatt var varm og helte den p hodet over en rist. Jammen skled brdet ut etter ett lite dunk i beholderen. Det s ut som ett brd, det lukter som ett brd. Fortsatt jobbet min hjerne p hygir om overbevise resten av kroppen min mot at dette var ett farlig element som overhodet ikke mtte settes til livs... OVERHODET.

Jeg selv kjente pulsen kte da jeg tok brdkniven skar av den aller frste skiven p mitt flotte nystekte brd....





Og vet dere.. det S spiselig ut, det s ut som det kunne vre ganske MYE luft i det ( i motsetning til det jeg har prestert fr)

Og det som var ENN bedre... det smakte HELT NYDELIG!!

Mms sendt mamma, med akkurat dette bildet. Svaret kom fort.

Jeg ringte og hun ynet n hp om kunne f til brd i denne monster maskinen sin hun ogs. Jeg kjenner meg stolt over ha gjort s lite for f s mye glede i form av ett brd tilbake.

Det sprs om mamma fr igjen denne maskinen med det frste mohahahmoahaha....

Neste prosjekt da er, hvor skal den st?.. alle mine skap er i grunn opptatt og det er forsvidt benkene ogs.. hmmmm

Ps: dette brdet kostet meg ca kr 12 lage inkl strm til maskinen :)

Morgenbrd ( hihi) hilsen

Jeg hadde som nyttrsforsett for en del r tilbake bake alt brdet vrt selv, og jeg merket det yeblikkelig p lommeboken. Vi kjper av og til, men baker det meste. Det tar litt tid lre seg hvordan en god deig skal kjennes ut, kjenne nr den kommer til floppe osv., men det kommer med velse. Nr det gjelder tunge brd, skyldes det ofte at det er brukt for mye mel ift. vske eller at deigen har hevet for lite.

Heidi: Floppe??? hahaha du skjnner du snakker med en grnnskolling i gjrbakstverden.. aner ikke hva det er engang :P Men jeg elsker brdbake maskinen hahaha, den gjr hele jobben for meg, jeg bare tilsetter litt ingredienser jeg og vips kommer det ut ferdig stekt, perfekt brd 3,5 timer etterp hehe. Takker for tips, tar det med meg om jeg noen gang igjen skulle bli fristet til prve manuell baking av brd igjen :) Er spent p om vi ogs merker det p lommeboken etterhvert ja :)

, med floppe mente jeg bare nr baksten ikke blir bra. Er ikke et brduttrykk, bare min mte snakke p :)

Heidi: hehe ok :) Gyalt uttrykk.

Brdbakst er det veldig mange som ikke fr til 🙈 Jeg baker kun brd selv uten hjelpe midler, men jeg er en gjrbaker 😊 Jimmi blir sur om vi en dag innimellom har kjpebrd 😂

Silje: Hehe, Martine ville kun ha kjpebrd en periode, men hvis vi kjper det n s er det vist ikke s gjevt allikevel :P ELSKER bakemaskinen min hehe

Skriv en ny kommentar