Gleden forsvant. (Gnierfru) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Gleden forsvant.

Dagsbudsjett i dag!

Jeg fylte opp tanken på bilen i dag og det kom på 436 kr, ikke så galt i grunn, men jeg så for meg ett stramt dagsbudsjett fremover. Var sikker på at det hadde sunket en del fra 460 kr som jeg regnet på sist.

Vintage purple fuel pump on white background
Licensed from: stoonn / yayimages.com


 

 

Så kom gleden tilbake.

For det viser seg at det ikke ble så ille allikevel, ny sum er nå 416 kr pr .dag. Fortsatt godt innen for mitt syn på "bra med penger" på konto.

Hvorfor er hun så opptatt av dette, tenker du kanskje?

Happy balls
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com


 

Det skal jeg fortelle deg!

Grunnen til at jeg er så opptatt av dagsbudsjett er fordi jeg slapper av med det. Jeg slapper av når jeg vet akkurat hvor mye jeg har å bruke hver dag. Jeg vet også at jeg ikke bruker penger hver dag og dermed "sparer" litt også. Selv om jeg ikke akkurat sparer penger bokstavelig talt, siden de brukes opp på ett senere tidspunkt, er følsen der.

Jeg har også igjennom denne spare penger prosessen lært meg å slappe av litt i hverdagen. Jeg setter så stor pris på det vi HAR nå om dagen. Før fokuserte jeg vel mer på det vi IKKE hadde eller kunne kjøpe. Jeg lever ett mye mer avslappet liv nå som vi har mindre penger å rutte med, en det vi hadde før. Tror det eller ei!

 

Hva har vi da?

Bare for å illustrere litt, så tenker jeg på alt jeg faktisk har når jeg føler at pengene ikke strekker helt til det jeg skulle ønske. 

* Jeg og mannen har eget hus som vi klarer å betale hvert avdrag på HVER eneste måned.

* Vi har nok penger til å forsørge familien vår

* Vi har to biler og båt som vi klarer å holde i drift

*Vi har fortsatt råd til å kose oss med kjøpe pizza og øl innimellom ennå

* Barna har mer en nok av klær

* Barna har mer en nok av leker

* Vi har fortsatt råd til å ha katten vår og fore han med dyrlege mat ( kjøper hos dyrlegen og er overbevist om at katten er i så fin form pga skikkelig for til å være 12 år gammel)

* Vi har FRISKE barn ikke mist

* Vi er selv friske

*Vi har alt vi trenger av fasiliteter hjemme, tv, dvd, internett, mobiler, nettbrett, pc, osv

 

Jeg kunne sikkert satt opp ennå mer på listen, men alt dette har fått meg til å tenke på hvor heldige vi er, SELV OM det kun er noen få tusen igjen på forbrukskontoen og endeløse dager til lønn. Vi har faktisk ikke dårlig råd, selv om det kanskje kan føles sånn ut fordi man ikke får kjøpt akkurat det man vil der å da :)

Career Love Wealth Family Signpost Shows Life Balance
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

 

Signatur  • Skriv en ny kommentar