Sommerferie uten de STORE kostnadene. (Gnierfru) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Sommerferie uten de STORE kostnadene.

Hva kan man gjøre uten at det koster skjorta?

Sommerferie nærmer seg for mange, og ikke alle har råd til å reise ut av landet eller innad i landet heller. Jeg graver frem noen tips som er overkommelige i pris. Det å reise på ferie uten at det skal koste for mye, handler litt om hvor kravstor du er, samt hvor kreativ du vil være.

Turistforeningen låner bort en del hytter gratis- her handler det om å respektere at noen faktisk låner deg noe helt gratis- rydd og vask etter deg og erstatt det som blir ødelagt, eventuelt er ett minste krav i normal folkeskikk om du spør meg personlig. Sett deg inn i Deres regler om skikk og bruk før du låner ei hytte. De hyttene som er gratis er visstnok veldig enkle i standard, men du kan også leie hytte med bedre standard eller leve i mer luksus. Noe for enhver smak. Mer om det på linken først i teksten. Jeg bestilte gratis katalog med hytteoversikt over hele Norge.

Har du telt, ta med deg familien eller kjæresten til en camping plass med strand. Husk å impregnere teltet!! Ofte er det billig å leie plass til telt ved campingplasser.

Oversikter over noen strender finner du her :

Vestfold

Østfold

Telemark

Oslo

Akershus

Hedemark

Trondhjem

Tent on grassland
Licensed from: kamchatka / yayimages.com


 

Finner du ikke plasser nær deg her er det rett å slett å google "strender+ ditt fylke" så kommer det nok noen forslag. Mer om telting og gode tips kan du lese her og om teltregler her . Gnierfru skal ta med seg barna noen dager til en flott lokal strand med telt. Der får vi kanskje plass nede ved stranden, langt grunt ferskvann. Vi tar med oss litt mat og kjøper noe i kiosken der. Billig og bra miniferie. Bilder og oppdatering kommer etterhvert som vi får vært der ( i juli). Kanskje vi også rett å slett telter i hagen en dag, kikker på stjernene og forteller tullehistorier :) Bare å få bruke tid med barna mine er deilig.

Sykkelferie er også ett alternativ- aldri prøvd det selv, for å være helt ærlig frister det ikke heller. Men for de som kunne tenke seg det, har jeg googlet litt her også. Vg/ Dag Otto kommer med noen tips her . Mer info om sykkelferie finner du også på siden til "syklist velkommen"

Har man lyst til å kombinere en av forslagene med foreksempel en familiepark, kan du lese om hvordan jeg har forsøkt å finne rimelige alternativer til billetter på Tusenfryd her, det er lurt å bruke google litt for å finne ut om man kan bruke fordeler som man har i ett medlemskap f.eks. for å få billigere billetter. Kanskje er man medlem en plass som gir rabatt eller andre fordeler. Husk å klage hvis det er noe du er svært missfornøyd med. Vi opplevde en veldig dårlig buffet der og jeg klagde med bilder, de la seg flate og vi fikk nye billetter til parken på valgfri dag ut sesongen.

-Reise ut av landet?

Hvis man tar seg råd til å fly ut av vårt vakre land, så er det mange rimelige reisemål. I august tar jeg med Gnierfrumannen på tur- da har vi vært gift i 10 år og dette blir en ny "bryllupsreise". Jeg kan dessverre ikke si hvor vi skal, da dette er hemmelig for han ennå. Men at jeg kommer til å blogge om det kan du være sikker på. Det blir etter 4 august. Tidligere har jeg vært i Latvia, byen Riga. Her var det både rimelig å fly til og fra og bo å spise. Fikk turen i gave av ei venninne for noen år siden , men tror hun betalte rundt 3000 kr for fly og hotell en langhelg. Kostet veldig lite å spise der også. Super flott by med masse gamle bygninger. Drar gjerne dit igjen en annen gang. Polen er også en av disse landene hvor det er rimelig å reise til og leve i.

-Bytte bolig med noen?

Hvis man er skikkelig tøff, kan man registrere seg på "boligbytte.com" og bytte hus med noen en plass du kunne tenke deg å feriere ved rundt om i verden. Gnierfru har ikke testet ut dette og kommer nok ikke til å gjøre det heller. Men jeg syntes det er ett spennende konsept og smart i grunn.

-Gå på museum!

Ofte koster det ikke stort å besøke museum. Sjekk ut hvilke museum som er i ditt lokal miljø. Ikke begrens deg, om du foreksempel tenker at kunst ikke er noe for deg, så kanskje barna syntes det er spennende? Og kanskje ble det intr. for deg også tilslutt. Jeg som bor i Vestfold googlet dette " museum vestfold" og da kom denne oversikten opp til meg :)  Jeg har mine plasser hvor jeg pleier å dra, men i sommer hvor jeg har en lag ferie med barna alene, tenkte jeg å utforske horisonten litt mer. Kanskje reise litt utover Vestfold grensene :) Blir blogg innlegg av sånt :)

house
Licensed from: cookelma / yayimages.com


Flere muligheter.

Tripadvisor har også mange gode forslag til ting som ikke koster skjorta. Søk på ditt fylke.

Rødekors har også noe som heter "ferie for alle", mer om betingelser og opplegg for det her.

Har ok råd, men trenger tips?

Har dere en grei økonomi, så er mulighetene flere. Her er det smak og behag som gjelder. Noen av tingen er å reise avgårde med tog, ser Norge fra togvinduet på vei dit du skal. Tog er forholdsvis dyrt om man reiser som familie syntes jeg. Men så får man se litt andre ting en om man kjører bil da, samtidig som man har muligheten til å prate sammen uten å måtte tenke på trafikken rundt og man kan spille ett spill for å få tiden til å gå. Tid sammen og tiden går fortere på reisen= vinn vinn. Du eller dere kan jo kombinere dette med noen av forslagene som er nevnt over. Reis til ett annet fylke, besøk museum, ta med telt, overnatt på strender. Om du ikke tar med deg mat på turen så prøv å finne en Rema1000 eller Kiwi/ Joker butikk å handle på. Bruk gniernesen og se på kg priser og tilbud. Bruk Gnierfru bloggen så mye du vil, masse gode tips her. Ingen mulighet til å lage mat? Null problem, kjøp reker og loff, små smørbutter får du de fleste plasser også. Eller så er kald grillet kylling godt ved siden av potetsalat og vanlig frisk salat som man får ferdig i pose. Mange butikker har varmmat disker også, her er det masse godt man kan ha til middag. Vær litt kreativ, men prisbevist.

Har du mulighet til å handle med deg litt for flere dager så sett opp ei liste over hva du kunne tenke deg de tre neste dagene, kjøp inn og nyt. Hvis ikke må du nok handle inn for hver dag og da risikerer du at det fort blir mer penger brukt en du først hadde tenkt.

Jeg delte ett fint innlegg fra på Gnierfru sin facebookside som er kopiert fra noen andre som var flott skrevet.

Kloke ord jeg har lånt en annen plass : Snart sommer og ferietid. Nå deles det rundt at man skal synes synd på alle som ikke har råd til å reise på ferie med barna sine.. Er det ikke bedre å dele rundt at det er helt greit å ikke reise på ferie, men heller tilbringe tid sammen hjemme?? Alle må ikke farte rundt og stå I kø med slitne unger og irriterte foreldre.. Bli hjemme!! Gå på stranda, plukk bær. Spill spill. Hva som helst som man ikke har anledning til ellers..Slå opp telt i stua, på verandaen, eller bare gå å ligg under åpen himmel på plattingen, verandaen eller på stranda med den dyna dere har!! Man er nemlig IKKE fattig selv om man ikke reiser på ferie!!!! Del rundt!! Har kopiert denne, og er sååå enig! Har vært helt feil fokus de siste årene! 

Da håper jeg du har fått noen tips, er det noe du lurer på , så spør så skal jeg se om jeg kan finne ut av det ;) God ferie :)

Sola Strand
Licensed from: kobsteva / yayimages.com


 

#sommerferie #budsjett #sparpenger #fantasi #sparpenger #reissmart #gnierfrublogg

 

 

 

 

 

Signatur  • Skriv en ny kommentar