Min økonomi fra A til Å (Gnierfru) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Min økonomi fra A til Å

A- ARBEID- jeg jobber på deltid, mannen på fulltid og dette passer vår familie ganske godt. 

B- BRUK- Vi bruker penger ganske fornuftig stort sett. Hender jo det glipper her også ...

C- CO- Jeg diskuterer penger med både mann og barn. Barna får si sine synspunkter hvis vi diskuterer økonomi sammen.

D- DRAGSUG- bursdagpenger og andre penger som kommer kontant her i hus blir fort med i dragsuget (hverdagsøkonomien) om vi ikke sporenstreks setter de inn på sparekonto i banken.

E-EKSTRA- har vi noe ekstra til overs settes også dette inn på en sparekonto til vi har noe vi ØNSKER å bruke de på. Hvis ikke havner de i "dragsuget".

EXTRA CREDIT - Beautiful girl writing on transparent surface
Licensed from: zsirosistvan / yayimages.com

F- FERDIG- vi blir aldri ferdige med å spare, men vi setter oss stadig noen mål. Noen må er små og korte, andre litt mer langsiktige. Pensjon er en av de langsiktige sparemålene. Jeg vil bli pensjonist litt tidligere og nyte livet- sparer nå.

G- GJERRIG- jeg er gjerrig med meg selv og noen ganger med mann og barn. Men det sparer oss for mye penger. Det kan være alt fra å si nei til is eller magasiner (barna) til øl og pizza (i hverdagen) til mannen eller å gå på kafe for meg selv.

H-HANDLELISTE- bruker jeg ikke den er jeg virkelig ute å kjøre. Da blir det oftere flere runder til butikken og mer penger ut. Jeg bruker forresten den "gamle" versjonen med håndskrevet lapp.

I- INNVESTERINGER- jeg burde turt å investere litt mer, i aksjer eller noe. Der er jeg ei pyse ennå.

J- JULEGAVER- prøver jeg å være ferdig med til September. Ofte kjøper jeg ting på salg igjennom året og lager lister på hvem jeg kjøper hva til.

K- KLÆR- kjøper vi kun brukt eller på salg.

L-LÆRING-det blir stadig vekk oppdaget nye ting eller endret på gamle fordi den nye måten var smartere.

M-MAT- dette er posten vi sparer mest på ved å være mer bevisste på hva vi stapper inn i munn og hvordan vi handler det inn.

N-NYTTIG- det er sjelden jeg kjøper ting som ikke er nyttige lengre, altså gjennomtenkte kjøp. Impulskjøp er det blitt slutt på. Er det ikke en nyttig ting for oss, så kjøper jeg det ikke.

O- OVERSIKT- jeg MÅ ha oversikt, både i banken, i skapene, i fryser osv. Mister jeg den, begynner kronene å rulle fort.

P-PENGER- vi kommer ikke utenom, og jeg passer bedre på dem nå enn jeg gjorde før.

euros in hand
Licensed from: viviolsen / yayimages.com

Q- QUART- en annen måte å skrive kvart på?

R- RESTER- vi bruker opp mye matrester her- ikke alt men det aller meste. Det blir fryst ned eller brukt igjen på ny. Spart mye penger på det.

S- SANSER- bruk de!! Ikke la deg lure av datoer- sansene dine er den beste datomerkingen som finnes bare du tør å bruke de.

T-TRYGGHET. når du har fått orden på økonomien føles det veldig trygt, for meg = mindre bekymringer.

U-UKRITISK- det har jeg sluttet å være- ser på ganske mange ting med ett kritisk blikk nå. Gjelder spesielt tilbud i butikker og i reklame.

V-VAFFELJERN- jeg har nettopp oppdaget at det kan steke mer enn bare vafler, toast (det har jeg visst om en stund), omelett, kjøtt, og en del annet.

W-WORST CASE- jeg tenker på det innimellom- Hva om vi skulle blitt uten hovedinntekt (altså at mannen hadde måttet slutte å jobbe på en eller annen måte. Der har du en av mine motivasjoner til å prøve å ha litt ekstra på konto, gjerne mer enn bare litt også.

X-XTRA-jeg handler alltid xtra av ting vi bruker en del av når jeg finner ut at det er bra tilbud på dette.

Y- YDMYK- jeg er ydmyk for alt jeg har- friske barn, mat på bordet hver dag, snill mann, hus, bil, båt, penger til å betale gjeld og regninger, penger til å ta vare på helsa mi (tannlege eks), jeg er ydmyk og tar ingen ting for gitt lengre. Jeg tenker på alt jeg har i stedet for alt jeg ikke har.

Z-ZORRO- jeg føler meg som han noen ganger, som må "forsvare" meg og familien mot griske, og noen ganger uhøflige telefonselgere. Skriver det fordi jeg ikke kom på noe bedre hahaha

'The Legend of Zorro' Premiere
Licensed from: ImageCollect / yayimages.com

Æ-Æ- den appen har jeg :)

Ø-ØNSKE- jeg parer penger og har dermed mulighet til å realisere ønsker litt oftere. Ikke for ofte da, for da har jeg ikke oppsparte penger igjen. Har vel funnet en fin balanse der.

Å- Å være fantasi løs- det er jeg normalt ikke, men å finne på noe med bokstaven Å var ikke lett :)

GOD HELG.

#penger #økonomi #abc #gnierfrublogg #meg #morsomt #gøy #fantasi 

Signatur

  • 25.08.2017 kl.13:37
    Herlig :) både litt morsom og faktisk ganske nyttig alfabet dette! Takk.
    25.08.2017 kl.14:41
    magemassasje: :) Så gøy at du syntes det :)


    Skriv en ny kommentar