Wow, mye godt i restemat! Sjekk her. (Gnierfru)
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Wow, mye godt i restemat! Sjekk her.

Mat som er riktig tilberedt og avkjølt holder seg fint noen dager i kjøleskap!!

Vi hadde rådyrstek her for noen dager siden og fikk en del kjøtt til overs. Dette har ligget tildekket i kjøleskap i 4 dager nå. Jeg hadde også litt gulrot rasp tilovers og noe mais. Løk har jeg alltid liggende stort sett.

Så dette har jeg brukt, men ikke noe mengde da mine lapskauser og gryter lages på slump :

  • Rådyrkjøtt, kuttet i terninger
  • 1 løk i skiver
  • en liten skål med gulrotrasp
  • en halv maisboks
  • vann
  • Maizenna sausjevner
  • en skvett fløte
  • Sukkerkulør ( for fargens skyld)
  • 2 poteter med skall- rester av en middag tidligere i uken
  • Smakt til med salt, pepper og hakket persille

Hva gjorde jeg?

Jeg hadde kjøtt, gulrot, løk, potet, maizenna jevning, vann, en skvett fløte og sukkerkulør i en kjele og kokte i ca 30 min. Ikke noe hokus pokus der altså. Server gjerne med ekstra kokte poteter og en deilig salat. 

Vi spiste gryten som den var, tilsatte bare tyttebærsyltetøy og spiste meg god å mett. Smakte helt fantastisk. Jeg elsker rester.

Mitt tips er, ta vare på rester, kjøl det skikkelig ned. Har du tilgang på isbiter så bruk så mye som mulig. Da kjøler du ennå fortere ned.

 

Pakk det godt inn og ha det i kjøleskap. Der kan det fint ligge noen dager. Når det har hopet seg opp med ting som bør brukes, mixer du sammen ei gryte, lapskaus eller gratinerer det i ovn. Flere reste tips her.

Da fikk jeg rester av restene, fryst ned og klar for å bli spist som gryte en gang til. 

#restemat #penger #økonomi #bærekraftig #gnierfrublogg #rådyr #gryte #rester #gjenbruk #avkjøling 

Signatur

  • 14.09.2017 kl.10:05
    Så smart og så god den så ut! :)
    14.09.2017 kl.20:10
    elisebr: :)


    Skriv en ny kommentar

    hits