Ribberester? Ny mat kan det bli av det! (Gnierfru) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Ribberester? Ny mat kan det bli av det!

Hvem har vel ikke rester igjen etter jul?

Har du ikke det , m jeg bare bye meg i stvet for deg, da er du god p beregne, eller kanskje du hadde litt flaks, eller kanskje du rett slett hadde for lite mat? Uansett, HVIS du har rester, kommer jeg med ett par forslag her til bruke opp ribberester.

(Foto: Isabell Gravdal)

Ribbesylte- plegg 

Ca 700 gr ribbe

2,5 dl vann

3 pl gelantin/ eller 3 ts pulver

Knust nellik

Knust allehnde

Hva gjr jeg?

  1.  Kok opp ribbebitene i en kjele med vann- ha lokket p da fr du med det som ligger over vann ogs. Du trenger bare varmen i kjttet, 2-3 min i kjelen nr det koker)
  2. N kan du ta kjttet ut av kjelen f vekk svor, og bein.
  3. Legg kjtt i en brdform eller annen liten form- har du for stor form kan du lage den mindre ved hjel av aluminiumfolie. 
  4. Legg kjtt og krydder lagvis, legg svoren p toppen- kan skippes.
  5. Smelt gelantin i den vannet du kokte ribbebitene i, bruk en sil/sikt og hell over ribben i formen. Legg litt folie p toppen og legg p noe tungt s du fr press p sylten. Jeg har noen vektskriver til manualer jeg bruker og legger ca 8 kg press p ei lita sylte.
  6. La sylten st med press over natten og ta den s ut av formen. Slipper den ikke av seg selv , kan du varme formen utenp med hrfner i 30 sek- 1 min tid. da br den slippe. Skjr opp i tynne skiver og server. Kan ogs fryses ned.

(Foto: Isabell Gravdal)

(Foto: Isabell Gravdal)

Andre ting du kan bruke ribba til er : Lapskaus, gryte, pytt i panne. Tips : skjr opp ribben i sm terninger, frys ned og merk, s har du kjtt nr du trenger det.

Signatur

  • 26.12.2017 kl.15:33
    S gode tips! :)
    27.12.2017 kl.10:26
    elisebr: :)
    26.12.2017 kl.23:04
    Mange gode tips her! :)


    Skriv en ny kommentar