Ribberester? Ny mat kan det bli av det! (Gnierfru) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Ribberester? Ny mat kan det bli av det!

Hvem har vel ikke rester igjen etter jul?

Har du ikke det , må jeg bare bøye meg i støvet for deg, da er du god på å beregne, eller kanskje du hadde litt flaks, eller kanskje du rett å slett hadde for lite mat? Uansett, HVIS du har rester, kommer jeg med ett par forslag her til å bruke opp ribberester.

(Foto: Isabell Gravdal)

Ribbesylte- pålegg 

Ca 700 gr ribbe

2,5 dl vann

3 pl gelantin/ eller 3 ts pulver

Knust nellik

Knust allehånde

Hva gjør jeg?

 1.  Kok opp ribbebitene i en kjele med vann- ha lokket på da får du med det som ligger over vann også. Du trenger bare å varmen i kjøttet, 2-3 min i kjelen når det koker)
 2. Nå kan du ta kjøttet ut av kjelen å få vekk svor, og bein.
 3. Legg kjøtt i en brødform eller annen liten form- har du for stor form kan du lage den mindre ved hjel av aluminiumfolie. 
 4. Legg kjøtt og krydder lagvis, legg svoren på toppen- kan skippes.
 5. Smelt gelantin i den vannet du kokte ribbebitene i, bruk en sil/sikt og hell over ribben i formen. Legg litt folie på toppen og legg på noe tungt så du får press på sylten. Jeg har noen vektskriver til manualer jeg bruker og legger ca 8 kg press på ei lita sylte.
 6. La sylten stå med press over natten og ta den så ut av formen. Slipper den ikke av seg selv , kan du varme formen utenpå med hårføner i 30 sek- 1 min tid. da bør den slippe. Skjær opp i tynne skiver og server. Kan også fryses ned.

(Foto: Isabell Gravdal)

(Foto: Isabell Gravdal)

Andre ting du kan bruke ribba til er : Lapskaus, gryte, pytt i panne. Tips : skjær opp ribben i små terninger, frys ned og merk, så har du kjøtt når du trenger det.

Signatur

 • 26.12.2017 kl.15:33
  Så gode tips! :)
  27.12.2017 kl.10:26
  elisebr: :)
  26.12.2017 kl.23:04
  Mange gode tips her! :)


  Skriv en ny kommentar