Riskrem i vaffeljernet? (Gnierfru) hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Riskrem i vaffeljernet?

Jeg hadde en del riskrem og grt igjen etter julaften, men hva kan man lage av det da?

Jeg hadde ogs mango yoghurt som burde vrt spist for lenge siden, samt en skvett flte og en liten boks melon yoghurt. Passer alt dette sammen da? Det var min tanke ogs, men det finnes ett ordtak som sier "Den som intet vger, intet vinner"! Det viser seg stemme for meg gang p gang.

S hva skal jeg gjre med dette?

(Foto: Isabell Gravdal)

Jeg bruker ofte bare fantasien og ikke oppskrifter.

Det jeg gjorde frst var blande yoghurter og flteskvetten i ris-kremen. S tok jeg halve grten oppi( og frs ned resten av grten til rislapper senere) Ris har jeg erfaring med at er lite bindende p tross av at det er mye stivelse i ris. S jeg tilsatte en del speltmel ( vanlig hvetemel kan og brukes eller glutenfritt om du trenger det) til jeg fikk en ganske fast og tykk rre for binde rren sammen. S tilsatte jeg 4 egg for f vaflene til henge  enn bedre sammen og for lsne litt p rren igjen.

Jeg krydrer med kardemomme, tipper litt kanel oppi hadde vrt godt ogs, men det hadde jeg ikke oppi. Jeg er veldig glad i kardemomme, s hadde oppi ganske mye.

(Foto: Isabell Gravdal)

(Foto: Isabell Gravdal)

N er rren klar til prvesteking, ferdige vafler og hva datteren min p snart 8 r syntes om smaken kan du se p youtube kanalen til Gnierfru. Tykkelse p rren skal vre ganske tykk, den renner ikke helt av seg selv ned i jernet og fikk litt hjelp til det ved baken sen forsiktig mot jernet.

Frste runde s ble de litt tynne og datt fra hverandre, s jeg hadde oppi litt mer mel, og da ble de bra. Disse vaflene skal bli  tykke og gode og m dermed steke litt lengre i jernet. Jeg bruker stekespade til f de ut igjen sammen med en gaffel- siden de er litt slappere i "fisken" en normale vafler. Konsistens inni er litt mer "deigete". Dette er risen som gjr de slik. Risen smelter og blir litt borte ogs, s man merker ikke at man spiser grt.

Da har jeg reddet 3 dl riskrem og 3 dl risgrt fra g i sppla. 

Foto: Isabell Gravdal)

Innstagram snutt finner du her. Her videoen ligger ute p Gnierfru sin youtube kanal her.

#riskremrester #vafler #matrester #brukoppmaten #penger #konomi #videosnutt #instagram #gnierfrublogg #nymat #pengerspart #milj

 

 

 

 

Signatur



  • Skriv en ny kommentar