hits

Fenalr ble til....

Hva i all verden kan jeg trylle frem av ett fenalr?

Svigerfar kom her en dag med restene av ett fenalr. Jeg syntes det er godt jeg g skjre av en bit i ny og ne, barna liker ikke det trre salte kjttet s godt. S hva gjr man da, jo jeg la det i vann ett dgn, byttet vann ( som pinnekjtt) og sagde av det lengste benet. Deretter kokte jeg opp kjttet i ca 2 timer, (byttet vann etter 1 time) da lsnet det fra benet. S delte jeg det opp i mindre biter, som passer til suppe. Jeg har en del potet og gulrot rester igjen etter julemiddagen og dermed havnet det oppi sammen med kjttet mot slutten av koketiden. Suppekjttet kokte jeg nok en 15 min tid fr jeg tok i potetbitene og kokte det i 5 min til. Litt salt p etter servering for jeg hadde klart f vannet ut nok av saltet. Jeg tok bare det jeg hadde, s ble en veldig enkel potetsuppe med gulrot og fenalr kjtt. Men det ble utrolig nok veldig godt allikevel. 

Raw lamb leg close up
Licensed from: Nanisimova / yayimages.com

Jeg er skikkelig drlig med oppskrifter!!
Det finnes ikke oppskrift p dette, men kan du koke poteter, s klarer du dette ogs, Bruk det du har, smak deg frem og vips har du ei god suppe, eller lys lapskaus hvis du bruker mindre vann.

Jeg er sikker p du fr  det til. Ikke vr redd for prve, du lrer s mye av bare prve deg frem.

Bilde av ferdig mat ble slik,og selv om den er enkel, ble den veldig god.

(Foto: Isabell Gravdal)

#restemat #matrester #fenalr #gnierfrublogg #brukoppmaten #suppe #kjttsuppe #potetsuppe #lam #penger #konomi #godsmak 

S smart og s godt det s ut! :)

Ja, har stort fokus p kaste mye mindre mat her i heimen. og ja det ble enkelt, men veldig godt.

Skriv en ny kommentar