hits

Noe alle burde gjre!!

Ha en slike "spis opp det du har i hus- uker!"

Det anbefaler jeg p det sterkeste, det er mange fordeler med det. Du M bli mer kreativ nr det gjelder lage mat fordi du m bruke det du har rett slett. Du fr ogs ryddet litt i "gammel" mat. Du sparer penger fordi du ikke kjper noe nytt, kun bruker av det du har.

portrait of female hand taking donut from fridge
Licensed from: Kryzhov / yayimages.com

Hvordan gjr du det?

Du bestemmer deg for starte p en ukedag ( Mandag eks) og her merker du nok ikke noe forskjell enn hvis du akkurat har handlet inn. S gr uken utover og det blir mindre mindre i kjleskapet. S bra, du er p god vei.

S gr man kanskje tom for en vare- da gjelder det stille seg sprsmlet " Kan jeg klare meg uten dette produktet i noen dager til? Er svaret ja, fortsett som du gjr. Er svaret nei ( melk osv er typiske nei svar) s kjrer du og kjper KUN det du mangler. Her m du vre helt bestemt med deg selv.

Nr det gjelder g tom for plegg, s blir sprsmlet- har jeg andre plegg jeg kan spise? Kan jeg gjre endringer med plegget for f det bedre eller lage noe? Koke egg, lage omelett, kanskje du har kylling rester som kan skjres i skiver ha p skiven eller kanskje du har rdbeter og majones, hvis du blander dette med bittelitt salt blir det en god rdbetsalat. Mye handler om hvor kravstore vi er.

egg
Licensed from: motorolka / yayimages.com

Hva med middagene? Gr man tom for potet, har man kanskje ris eller pasta i hus? Og som regler ligger det enten kjtt eller fisk i fryseren din. 

Kjtt kan bli alt fra gryterett til lapskaus til steik osv. Fisk kan brukes i grateng eller supper eller kanskje du kan lage egne fiskekaker eller boller. Finn frem kokeboka og sett i gang.

Hva med grnnsaker? Jeg har det som regel alltid i frysen, og ferske gulrtter i kjleskapet. Og mais p boks i skapet. Bruker det man har. Har jeg ikke noe, s kanskje vi har grt eller pannekaker eller andre middager som jeg normalt ikke bruker grnnsaker til. 

Min uke startet egentlig i romjulen, p Mandag- siden det var mye rester etter jul. Jeg skal prve la vre handle helt til vi kommer til frstkommende  Lrdag alts 15 dager etter jeg sist handlet, men her er kjleskapet ganske "oppspist" allerede. Men vi skal nok klare oss noen dager til.  Jeg vil nok anbefale med prve en slik "uke" som innebrer 10-12 dager frst. Varer uken kun i 5-7 dager s rekker du ikke bruke opp lagret ditt.

Jeg planlegger aldri middager lengre, kun gr i fryseren og ser hva vi har, trenger jeg tine det, gjr jeg dette i micro under oppsyn. Jeg vet aldri hva vi skal ha fra dag til dag egentlig, det blir til underveis. Jeg var totalt planleggingsfreak fr, n er jeg mer avslappet og klarer meg helt fint selv om ikke alt er planlagt ned til det minste. Godt blir det ogs stort sett- det hender jo man bommer litt innimellom.

Lykke til med spis opp uken din.

#spisoppmatendin #penger #konomi #sparpenger #gnierfrublogg #bonden #mat #uplanlagt #tenkenytt #hivdegp #lykketil

 

Gnierfru..m innrmme at jeg lo av tittelen.

Jeg har lite julerester, fordi jeg handler lite til jul. I hele hst hadde jeg snn "tmmefryseboksen-opplegg". Til slutt var det nesten ekko i den, s tomt var det, og jeg fikk iset av Jostedalsbreen som hadde lagt seg inni. S ble den saaakte fylt delvis opp igjen, men litt mer forsiktig og planlagt handling, siden jeg bor alene n.

Mat kaster jeg ikke. Jeg er omtrent ekspert p f brukt opp. :)

Smgnien: S utrolig flott. Er det ikke deilig? Jeg koser meg nesten jeg nr jeg kan ha disse ukene som blir litt "sparsommelige", ikke bestandig ungene er like begeistret over reste spising her og drlig utvalg. Men jeg tenker de har litt godt av kjenne p at man ikke lever i "overflod" hele tiden ogs.

Skriv en ny kommentar