Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Priskrigen i gang.

Just say.
Har du kommet over priskrig varer nå? List de gjerne opp i kommentar feltet.

Beklager at bildene har snudd seg.

 • Shit pomfritt!!

  Hjemmelaget pommes frites er så godt.

  Ikke verdens sunneste mat kanskje, men noen ganger er det godt som litt snacks istedet for middag. Jeg har begynt med å lage den selv. Dette ble "middagen" vår i dag :) 

  Jeg har ingen frityrkoker, men jeg har jerngryte. Jeg elsker jerngryta mi- den brukes stadig vekk. Blant annet til koking av pommes frites :)

  Trenger ikke bruke penger på dyre frityr kokere da. Bare pass på å ha lokket liggende ved siden av deg og gjerne ett brannteppe like i nærheten. Mitt brannteppe ligger i kjøkken skapet rett over platetoppen.  Husk å holde barna unna kjøkkenet n¨r du holder på med dette. Varm olje kan sprute og det gjør vondt. Tv tid eller leke ute tid er fint når man holder på med dette.   

 • Matpakke tips til store og små.

  Jeg har to barn, begge med ett matpakke behov!

  Jeg lovet meg selv og ikke kjøre meg fast i "brødskive med ost" fella da vi startet med matpakker her i hus. Jammen lettere sagt en gjort gitt. Jeg var veldig flink i starten, ikke så flink nå noen år senere. 

  Men i dag lagde vi noe skikkelig enkelt og kjempe godt til "middag" og det ville snuppa i 1 klasse ha i matpakken sin i morgen. Og mens jeg laget disse, kom jeg på å lage skikkelige grove matvaffler med grønnsaker også :) Fin matpakke mat :)Vafflene får jeg lage senere, jeg hadde ikke egg nå.

  Smurte på godt med smør på to brødskiver, la på ost og mais og stekte de i vaffeljernet. Liker du ikke mais, kan du bruke tomat eller noe annet godt du liker istedet. Dette blir litt annen en vanlig toast siden man har i mais og ikke kjøtt. Vel bekomme!! :)
  #matpakke #mat #lunsj #lunch
   

 • Jeg har spist plastikk!!

  Det føles slik iallefall.

   

  For når man begynner å lage mat fra bunnen av, som man tidligere kjøpte som ett industriprodukt, så føles det ut som man tidligere har spist plastikkmat. 

  Jeg hadde som mål for 2017 å redusere matbudsjettet ennå mer en for 2016, men for å få det til måtte jeg finne ut hvordan. Svaret ligger i å lage så mye mat fra bunnen av som mulig. Jeg er blitt flinkere, men fortsatt er det mye fabrikkert mat som legges i handlekurven hver uke. Jeg har ikke noe mål om å lage ALT fra bunnen av, men så mye som jeg selv syntes er overkommerlig. Og ikke bare sparer man kroner å øre, det smaker så mye bedre også :) Gnierfru vil prøve å få til mer hjemmelaget mat fra bunn fremover. 

  Vil dere ha oppskrifter på det jeg legger ut, eller ligger det nok oppskrifter på nett?? :)

   

  Men det tar tid!!

  Det er ingen hemmelighet at å lage ting fra bunn, ofte tar mer tid en det som fabrikken har laget halvferdig for deg. Men igjen, det smaker i det minste mye bedre, samt mindre estoffer i maten. 

  Jeg er priveligert som bor "nærme nok" Svenske grensa, der handler jeg kjøtt. Kjøttet fryser jeg ned i porsjoner. Så kvernet jeg dette kjøttet i foodprosessoren og laget karbonader av dette.

  Brukte rundstykke oppskriften min til å lage hamburgerbrødene.  Gi meg beskjed i kommentarfeltet om du ønsker oppskrift på dette da og andre ting jeg legger ut fremover :)

   

   

   

   

   

   

 • Avokado muffins-slik ble de

  Hvordan de smaker?

  For å være helt ærlig, ikke særlig godt. Men når det er sagt så syntes ungene på 7 og 4 år her at de var kjempe gode.
  Personlig syntes jeg de var for "bløte"  i konsistens.

  Den som gir seg har tapt!.

  Jeg tenker at litt mer mel i deigen kan gjøre susen.  Så jeg prøver igjen en gang til med litt justering på røra.  Jeg vil også fylle litt mer røre i hver form. De sank nye sammen etter de kom ut av ovnen.
  Så sier til meg selv : BEDRE LYKKE NESTE GANG 😁👍👍

 • Hjemmelagde Taco tortilla

  Jeg måtte få brukt opp kinakålen!!

  Så hva tar man til middag da?
  Taco 😁😁😁
  Jeg hadde alle ingrediensene i hus, så jeg kjøpte ikke med meg noe til denne middagen.  Så kommer jeg hjem til 1 pakke tortilla lefser.  6 lefser delt på 5 mennesker!

  Det går ikke her i hus 🏡

  Så tenkte jeg at istedetfor å kjøre nok en tur til butikken, så lager jeg de få ekstra vi trenger 👍
  Litt mer jobb en jeg først hadde tenkt, men de ble helt greie til å være første gangen.

  Oppskriften jeg brukte

  365 gr hvetemel
  2,4 dl vann
  1 ts havsalt
  3 så olje
  0,5 ta bakepulver.

  Bland alt til en fast deig. Mulig du må ha mer mel. Kna en del. Trill ut boller å kjevle de ca 2 mm tykke og runde.  Stekes i steke panna eller på takke.  Ikke stek for lenge,  da blir de stive.

 • Tunfisk kaker

  Jeg har klippet og limt fra lifesum appen min. Oppskriften har jeg designet selv.

  Billig. Sunt og godt. PS;.  Du må naturlig nok like tunfisk for å like disse.

                       

    Etterslepet = ettersteke :) Glemte å sjekke korrektur :O

  De blir litt kompakte i konsistens. Mulig man kan ha i hvetemel istedet for potetmel for å få de litt luftigere. Må forskes mer på neste gang.

 • Blir det billigere å bake brødet selv?

  Jeg kjøper brødet, ALLTID!!

  Men brød er i grunn ikke veldig billig, alt fra 27 til 38 kr, er priser jeg ser i butikken.

  Nå kjører min lokale baker som "bor" med bakeriet sitt rett oppi gatene her, dagstilbud på brød til kr 19 HVER dag. Ulike brødtyper hver dag. Ikke alltid de passer gnierfru sin smak, men er det noen som faller i smak, kjøper jeg inn en del :)

  Jeg er i grunn en elendig gjær-baker. Men utrolig nok har det løsnet litt på den fronten i det siste, bollene har sluttet å være like tunge som middels store steiner. De blir faktisk luftige. Hva som har skjedd siden jeg plutselig er bollebake fru, er det vel bare høyere makter som vet.

  Men brød blir kompakte og rare, så de ligger fortsatt i kategorien "stein bakst"

  Brødbake maskin ja!

  Så var jeg i byen her en dag, stod å kikket på en slik smart brødbakemaskin. Mange har ment mye om slike, selv har jeg aldri testet de. Men det slo meg at min mor en gang snakket om at hun hadde kjøpt seg slik, men ikke fikk noe greie på baksten. ( hmmm ligger det en skjult forbannelse for gjærbakst på den siden av familien tro?) Så jeg spurte rett å slett om å få låne den jeg, siden hun da hadde stuet shiten bort i ett skap og i grunn nektet å prøve flere ganger. Tålmodighet er en dyd eller no....  Maskinen er i grunn monsterstor til å lage så små brød som den gjør, men men.. den ble "lastet" opp på benken av gnierfru mannen. Gnierfru mannen hadde iallefall IKKE trua på at dette monstret av en maskin kunne bake særlig mye bedre, eller i grunn verre brød en gnierfru kunne. (.. takk for tilliten der altså!.)

  Den som ler sist, ler ALLTID best!!

  Gnierfru mannen hadde som sagt veldig liten tro på dette brødprosjektet da, men den som gir seg har tapt. Gnierfru leste for en gang skyld bruksanvisning på monster maskinen og satte i gang å blande ingredienser til brødet som skulle bakes.

  Timeren ble satt på, i håp om at vi ville ha nystekt brød neste morgen. Gnierfru mannen gjorde seg mentalt klar for å reise i butikken nesten morgen  etter brød tror jeg. ( Gnierfru reiser tidlig på jobb om morgen)

  Da jeg stod opp neste morgen var jeg mer spent en små barn foran julegavene tror jeg. Jeg skal innrømme at forventningene ikke akkurat var skyhøye til denne maskinen, så for meg en deigklump på lik linje med mine kampestein brød som jeg har bakt før.

  Så feil man kan ta...

  Right and Wrong Way Green Road Sign
  Licensed from: Feverpitched / yayimages.com

  For da jeg kom opp trappen til 1 etg fra kjelleren, duftet det nystekt brød. Mmmm

  Men fortsatt ikke overbevist, med kompakt deigklump- brød friskt i minne fra forrige baking( da manuelt uten maskin men dog...)

  Jeg gikk inn på kjøkkenet og tittet inn i vinduet på maskinen....

  Wow, its amazing !
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


  Jammen. var det noe som kunne ligne brød oppi den!!

  Jeg tok ut beholderen, som fortsatt var varm og helte den på hodet over en rist. Jammen skled brødet ut etter ett lite dunk i beholderen. Det så ut som ett brød, det lukter som ett brød. Fortsatt jobbet min hjerne på høygir om å overbevise resten av kroppen min mot at dette var ett farlig element som overhodet ikke måtte settes til livs... OVERHODET.

  Jeg selv kjente pulsen økte da jeg tok brødkniven å skar av den aller første skiven på mitt flotte nystekte brød....

  Og vet dere.. det SÅ spiselig ut, det så ut som det kunne være ganske MYE luft i det ( i motsetning til det jeg har prestert før)

  Og det som var ENNÅ bedre... det smakte HELT NYDELIG!!

  Mms sendt mamma, med akkurat dette bildet. Svaret kom fort.

  Jeg ringte og hun øynet nå håp om å kunne få til brød i denne monster maskinen sin hun også. Jeg kjenner meg stolt over å ha gjort så lite for å å få så mye glede i form av ett brød tilbake.

  Det spørs om mamma får igjen denne maskinen med det første mohahahmoahaha....

  Neste prosjekt da er, hvor skal den stå?.. alle mine skap er i grunn opptatt og det er forsåvidt benkene også.. hmmmm

  Ps: dette brødet kostet meg ca kr 12 å lage inkl strøm til maskinen :)

  Morgenbrød ( hihi) hilsen
 • hits