Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Håper dere har en fin sommer.

Gnierfru har tatt litt ferie fra både blogging å sparing, fniis. Mer om det etter sommeren. Jeg svarer gjerne på kommentarer selv om det er ferie.

GOD SOMMER

sun in summer
Licensed from: adrenalina / yayimages.com


 

 • Go` biter som ikke kommer på bloggen-Repost

  Det er ikke alt jeg deler mellom disse tre digitale verdene. Noe forblir her, noe på face og noe på Instagram.

  Følg gjerne Gnier fru overalt om du vil ha med deg ALT :) Jeg deler som oftest gode tilbud jeg kommer over når jeg er ute å handler på disse to kontoene, fordi det er kjapt å greit å poste på Instagram å dele videre på facebooksiden til Gnierfru.   

 • Kan du hjelpe meg?

  Jeg er litt tom for ideer rett å slett.

  Kan du hjelpe meg med noe DU vil jeg skal skrive om, finne ut av e.l? Jeg har litt skrivetørke. Kanskje det er noe jeg har skrevet om på bloggen tidligere som du savner? Kom med forslag så hiver jeg meg rundt jeg :) 

  Summertime
  Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com


   

 • Tusenfryd tur- Sparte vi penger?

  Vi har nettopp vært i Tusenfryd- ble det dyrt eller overkommelig.

  Billig er det jo ikke, sett i en gniers øyne. Og da prøver man å få det billigere på alle måter. Jeg startet med å sjekke opp hvem som tilbyr rabatter på biletter ved bestilling oneline.

  Det er helt sikkert flere som tilbyr billetter med rabatt, men jeg fant disse ved ett kort Google besøk.

  • Obos medlemmer får sin egen dag med gode rabatter. Koster sikkert å være medlem i Obos, ikke aktuell for Gnierfru.
  • Dnb kunder får også EN dag med stor rabatt- kunne vært aktuelt, men leste en plass, at det er mer folk der da den dagen en i en helg i høysesong.
  • Lo favør medlemmer får rabatter på Tusenfryd billetter, denne varianten brukte jeg. mer om det lengre ned.
  • NAF medlemmer får 35% rabatt.
  • Du kommer gratis inn om du har bursdag samme dag som Tusnfryd, nemelig 11 juni. Bare å vise ID.- Dette har jeg kun lest meg frem til og aner ikke noe mer om det.

  Gnierfru er Lo favør medlem og benyttet tilbudet der. Obs- Medlemskortet må være med å fremvises i billettluken. Dette har du også tilgang på i appen til LO favør.

  Så hva gjorde JEG for å spare der jeg kan?? 

  Dette sparte jeg på å være oppmerksom på det.

  + en billett til kr 329 som jeg spanderte på min nevø ( 13 år) som aldri i hele sitt liv hadde vært i Tusenfryd.

  Ved å bestille mer en 7 dager før vi skulle dra + oneline, fikk jeg en bedre pris, så fikk jeg LO favør rabatten oppå dette igjen. Vi fikk også med gratis flexi billett og kan dermed velge å reise i parken 7 dager etter bestilt dato på denne billetten. Kjekt om det plutselig dukker opp noe som gjør at man ikke kan dra på valgt dato. Vi fikk også med gratis dag 2 billett som må brukes innen 30 juni. Det vil si at denne prisen dere ser i bildet over egentlig er halv pris da, siden vi kommer gratis inn innen 30 juni ved neste besøk. Det blir utgifter til drivstoff og bom 2 ganger istedet for en da( har alltid dette i bakhodet)

  Så selv om det fortsatt er dyrt, kom vi greit ut av det. Jeg reiser aldri i juli, Det er svindyrt. 

  theme park
  Licensed from: tiptoee / yayimages.com


   

  Reisen!

  Vi bor en drøy times tid unna Tusenfryd. Bilen bruker ca 0,8l/mil på langkjøring. Jeg har regnet meg frem til en ca pris på rundt kr 280 kr i bensin tur-retur. 

  Parkering kr 40

  Bompenger  og ferje kr 358

  Totalt reise kr 678

   

  Mat!

  Jeg har hørt og erfart at maten i Tusenfryd er dyr og dårlig. Det er en dårlig kombinasjon. Vi tok med mat. Kjøpte billige grove rundstykker, som jeg stekte ferdig og smurte opp med forskjellig pålegg dagen før reisen.

  Vi tok med oss saft på flasker, samt brusbokser( kjøpt i Sverige)

  Jeg gir maten ett overslag på kr 150 kr til alle- både lunsj og "middag"

  Jeg brukte ca 135 kr i parken på is og lodd i tillegg.

  Syntes vi slapp unna sånn midt på tre økonomisk. Hva syntes du?

   

 • Jeg har mistet handlelysten!

  Jeg har ALDRI vært noen shopping guru, men nå er handlelysten helt borte.

  Syntes det er mer gøy å SPARE penger enn å bruke de haha. Snakk om å bli miljøskadet av sin egen "hobby". Liker ikke å handle utenom handle dagen- da kan jeg gå å kose meg.

  Men, jeg MÅ i butikken for å kjøpe inn mer melk og deodorant. ( Gikk tom for deo. i går- tenkte shit heller, men ugh... det fungerer IKKE uten altså).

  Men jeg er ikke litt fristet til å reise i butikken, nettopp fordi jeg egentlig vet at jeg sikkert handler mer en melk å deo. Derfor skriver jeg det her- da er det litt "lettere" å holde seg på matta hahaha. Tro det eller ei, men dere lesere "hjelper" litt på veien innimellom, for når det først er skrevet her- føler jeg ett større ansvar en hvis jeg IKKE hadde skrevet det her i bloggen. 

  Nevnte jeg at jeg er blitt "miljøskadet" av dette?

  Ja, ja... sånn er det. Men jeg trives med det uansett å rar du tenker jeg må være *fnis*. Så nå sitter jeg å manner meg opp, for å putte to barn i bilen- det høljer ned ute, for å reise i butikken å handle KUN melk og deo. Ønsker dere en riktig god og forhåpentlig litt mindre snø/regnfull helg en det som har vært her! ( det kom vel 10 cm snø her i dag)

  haha comic bubble retro text
  Licensed from: studiostoks / yayimages.com


   

   

 • Takk :)

  Tusen takk :D

  Lurer du på hvorfor jeg takker?

  Jeg takker deg.....

  ...fordi DU leser bloggen min og fordi DU kommenterer. Jeg har ikke den største trafikken på bloggen, det er sjelden jeg havner på noen lister. Men det gjør ingen ting. Jeg er glad for at det er litt trafikk her på bloggen, også da det ikke er så ofte nye innlegg. Setter pris på alle lesere, enten det er 5 stk eller 300 stk :)

  Composite image of thank you message
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

   

   

   


   

 • Billig påsken til Gnierfru familien

  Jeg ville ikke bruke mye penger på ferie i påsken.

  Vi er så heldige å ha familie som eier hytte som vi får låne gratis. Denne gangen ble det svigerfar sin- som ligger 6 timers kjøring hjemmefra. Det var også en anledning til å få hilst på den delen av gnierfru svigerfamilien som man sjelden snakker med, mye pga avstand.

  Stuffed chick with easter eggs
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

   

  Det ble ikke helt gratis, men billig allikevel.

  Men det koster å reise avgårde, 6 timer vekk i diesel penger for vår del. Og mat må man ha. Men der tok jeg med ALT hjemmefra hehe. Pakket ned i det vi hadde av fryse og kjøle-bager. Vi var 2 voksne, en tenåring og to barn på tur, så det ble med litt mat ja.

  Men jeg tror vi brukte av rene kr på turen ( ikke inkl drivstoff, mat, bompenger osv) 300 kr jeg. Det ble noe mat langs veien hjem, pluss noe akutte apotek varer på påskeaften. men det er jo klart vi har lagt bak oss en del hundrelapper i drivstoff. Maten hadde vi spist hjemme allikevel, så den tar jeg ikke med.

  Uten å ha regnet på det nøyaktig kom vel ferien vår på ca 1500 kr på 5 stk for 5 dager. Det er jeg gniergodt fornøyd med :) Med tanke på stor bil som bruker mye diesel så er ikke dett ille. ( Heldigvis ikke hverdagsbilen dette)

  Vi har hatt en regnfull påske, men koselig. Godt å komme hjem var det uansett. 

  Her kan du lese om bilbingoen jeg laget til barna. Det ble kjempe suksess. Hadde litt godis i premie til dem. Flere maler her. Finn.no har også en digital en som kan gjøres på nettbrett og mobil. Du kan enkelt lage en selv i Word også.

   

  Håper du har hatt en fin påske og ikke svidd av hele lommeboka :)

   

 • Påskeferie :)

  Med dette tar Gnierfru familien påskeferie.

  Men følg gjerne bloggen etter påske, da kommer det innlegg om hvordan det gikk på harryturen nå rett før påske, hvordan det gikk i påskeferien og sikkert noe annet også. Det kommer også en oppdatering om hvordan sparingen går- det hender det er tilbakefall der. Følg med bloggen over påske. 

  Med det ønsker Gnierfru dere en 

  Golden egg in nest on white background
  Licensed from: motorolka / yayimages.com

  Riktig God påske til mine lesere.

  Ps : skal holde på litt på snapp og insta i ferien :)


   

 • Nå er Gnierfru på snap

  Jeg skal prøve å holde dere oppdatert der også.

  Tenkte å snappe litt om kinoturen vi skal ha blant annet. 

  Følg gjerne Gnierfru på snap også :) Bare å søke opp Gnierfru.

  #snapchat #gnierfru #flerebilder #gnierfrublogg #fleretips
   

   

   

 • Bloggen er 1 år.

  Wow, nå i Mars er Gnierfru ett år gammel. 

  Jeg må få gratulere meg selv :) Håper dere har hatt glede av denne bloggen dette året, jeg gir meg ikke. Det kan nok virke litt "tørt" her inne innimellom, med lite aktivitet på innlegg. Det er fordi tiden ikke alltid strekker til som hos de fleste andre. Det kunne jo vært moro å levd av bloggen, noe jeg ikke gjør. Tjener ikke ei kr. Bloggen ble startet som en dagbok for meg selv, og formålet er nok det ennå. Jeg trives veldig godt i jobben jeg har utenom. 

  Tusen takk for alle kommentarer og hilsener i dette året. Ikke slutt med det da, det er sååååå hyggelig å høre fra dere.

  Bubble money concept
  Licensed from: pixbox77 / yayimages.com


   

 • Hvilken dag handler du på?

  En av Gnierfru sine lesere lurte på hvorfor jeg handler på Torsdager?

  Smart spørsmål. Svaret er helt enkelt MANI. Jeg har fått trumf mani eller dilla eller kall det hva du vil. Jeg er redd for å gå glipp av trippeltrumf på torsdager og har derfor lagt handledagen dit. Men denne leseren har ett godt poeng, hvorfor ikke handle på mandager istedet? Da er det ofte igjen datovarer etter helgen, ofte fylt på i hyllene etter helgen osv. Veldig godt poeng. Kanskje du nettopp i skrivende stund løste meg fra manien min? Dere som leser bloggen får følge med å se, hehe.

   

  Hvilken dag handler du på og hvorfor nettopp denne dagen lurer jeg på da?

  A shopping cart full with various groceries
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


   

   

 • 10 ting Gnierfru har blitt flinkere til

  Jeg tenker stadig på hva jeg har gjort av tiltak for å få bedre råd. Her kommer det jeg klarer å sette fingeren på.

  1. Handle 1 gang i uken, istedet for 4.
  2. Bruke handlelapp som er godt planlagt. Før skriblet jeg ned noe, rett før avreise eller ingen lapp i det heletatt.
  3. Sjekke kg pris på varer. Før så jeg ikke på prisen engang.
  4. Kjøpe alternative merker. Jeg var tidligere ganske fastkjørt i visse merker.60% av disse bruker jeg ikke mer.
  5. Handler mer brukt. Før kjøpte jeg alt nytt. Mye bruk og kast. Mindre av det nå.
  6. Kaster mindre mat. Blitt mer kreativ i bruken av både rester og mat vi har i skuffer og skap.
  7. Sjekker oftere tilbud og bruker de.
  8. Handler tilbud i større kvanta for å spare på sikt. Reiser eks til Sverige hver 3. Mnd
  9. Sparer på en annen måte en før. Beskrevet i bloggen tidligere.
  10. Bruker bilen mindre. Går mer siden det er tull å bruke bil for 700 meter firdi jeg ikke gidder. Bruker beina oftere nå.

  Vi har mindre inntekter i dag en for 2 pr siden. Men har faktisk bedre råd i dag en før. 💗💗💗

 • God fastelavn!

  Den store bolledagen!

  Fastelavn er vel bollens dag, eller hva er egentlig fastelavn? Hvorfor spiser vi boller?

  Fastelavn er et ord som stammer fra det nedertyske ordet for «kvelden før fasten» står det hos wikipedia. I nyere tid er fatelavn koblet mot karneval og en markering av slutten på dette. Så å spise boller er vel en måte å "fete seg opp" før man skal ut i fasten det da? Hva vet jeg ?:)

  Fastelavn er en skikkelig gammel tradisjon som vi finner informasjon om langt tilbake. Videre i Wikipedia står det : 

  Til fastelavn knytter det seg mange, til dels eldgamle, skikker som fra først av hørte til en hedensk vårfest. Skikkene henspiller derfor på overgangen fra vinter til vår. Best bevart er fastelavnsriset, som ble brukt som en fruktbarhetsvekker. Det var dermed jorden foran plogen, trær, dyr og familiens kvinner som fikk seg en runde med riset.

  Andre skikker var utkledningsleker, våpenkamper, brenning av rituelle bål og å spenne nakne jomfruer foran plogen.

  For Gnierfru familien sin del holder det med å bake boller og fylle de med krem :) 

  God fastelavn :)


  Privat foto : Isabell Gravdal

   

 • Hvilke apper har Gnierfru på sin telefon?

  Disse er de mest brukte "spare penger"  appene mine.
  Jeg har mange andre apps også, men mer for underholdning eller personlig bruk da.

  Tror egentlig jeg har app "dilla"  hehe.

  Har du noen gode app tips?

 • Send Gnierfru dine tips

  Gnierfru ønsker seg flere tips å triks.

  Sitter du på noen smarte tips?, send Gnierfru ett gjeste innlegg på gravdalisabell@gmail.com. Blir ditt innlegg publisert, sender jeg en liten oppmerksomhet som takk for hjelpen. 

  Du kan få være anonym i publiseringen, men jeg trenger ditt navn og andresse for å kunne sende deg noe.

  Vi blogges :)

  man and text Good idea
  Licensed from: muuraa / yayimages.com


   

 • Jeg gjorde det jeg :)

  Spare noen få kroner eller ikke??

  Januar måned ble ikke den store gevinsten med tanke på overskudd på kontoen, den var vel heller slunken 2 dager før lønn. Jeg har jo satt som sparemål at alt som er over 100 kr ( når konto er under 1000 kr) eller alt over 1000 kr ( så det står igjen 1000 kr ved lønn) skal inn på en egen sparekonto. Målet før august runder september er å få inn 50 000 kr der inkl evnt ferie penger.

  Money, penger
  Licensed from: Eirik2301 / yayimages.com


   

  Lite igjen på konto før lønn!!

  Som sagt var det vel rett over 300 kr igjen på brukskonto 2 dager før lønn, og jeg vurderte sterkt å bare la de være. MEN, jeg måtte høre litt på meg selv her, for jeg sier til alle andre at " alle monner drar" og jeg valgte derfor å føre over kr 263 til egen sparekonto. 263 kr er mer til sparing en 0 kr :)

  Jeg skal prøve å fortsette denne tankegangen, men kjenner at jeg noen ganger " hemmes" litt av små summer altså...  det er litt skummelt for da er det jo heller egentlig ikke så nøye om en ting på butikken koster 50 øre mer her å der... hmmm.. må inn i gnierfru bobla mi igjen :)

  bubles and dollar sign
  Licensed from: drizzd / yayimages.com


   

 • Jeg holdt på å gå på en smell!!

  Har DU selvkontroll nok?

  Det kreves av deg hver eneste dag. For det finnes fristelser OVERALT. Fristelser du tenker over, og enten biter på eller klarer å la være. Men det finnes også fristelser som du ikke tenker over.

  Jeg klarte å motstå en fristelse her om dagen, som jeg normalt ikke ville tenkt så mye over før. Dårlig tid, bestille pizza!!

  Dette gjorde vi ofte før. Og jeg hadde råd til det denne gangen også, men jeg tenkte idet jeg holdt på å slå nummeret til den lokale pizza sjappa her.... NEI;DU SØREN I MEG... disse pengene kan jeg spare- jeg har tross alt ett sparemål frem til august om å klare 50 000. Så til mindre penger jeg bruker på "tull", til mer klarer jeg å overføre i slutten av hver måned til sparekonto.

  Klapper meg på skuldra, vi hadde spaghetti og kjøttdeig til middag den dagen som jeg allerede hadde i fryser/skap :)

  winner
  Licensed from: kjpargeter / yayimages.com


   

 • Nå blir ALT dyrere.

  Men det er vel ganske normalt hvert NYTT-år??

  Hvis man leser i økonomi avisene nå om dagen så skal vi betale mer i bompenger, renter på lånet går opp, bensinpriser skulle gjøre ett hopp opp( jeg sjekket i går mandag 11.45 og da var prisen 16.36!! på Cirkle K her :O ) og gebyrer blir det på å ta ut penger. Syntes personlig det er helt fjernt, det er MINE penger.Hvorfor skal jeg betale gebyr for å få de ut?

  Jeg tror det har med at vi etterhvert blir ett pengeløst system, alt vil gå digitalt om noen år. Litt skremmende, men virker det ikke , så får vi gå tilbake til gode gamle byttehandel metoden igjen :)

  Så det er grunn til å bli litt mer "gjerrig" med seg selv og bruke hver kr fornuftig. Jeg skal iallefall klare det :)

  Målet mitt er å klare å spare 50 000 når vi skriver august 2017. 

  Coins Money Means Treasure Saver And Finances 3d Rendering
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


   

 • Så, hva sløser jeg egentlig pengene bort på?

  Jeg ble inspirert av en facebook gruppe!

  Jeg er medlem av en gruppe på facebook som heter " Leve godt for lite penger"- du trenger ikke ha dårlig råd for å være medlem, kun en interesse for å bruke mindre penger en det du gjør- eller bare være nysgjerrig.

  I den gruppa kom jeg over ett innlegg av ett medlem som hadde sjekket over fjorårets forbruk via nettbanken og blitt ganske overrasket over hvor mye SLØS det fantes der.

  Jeg ble derfor litt inspirert til å gjøre det samme, sjekke nettbanken for å finne ut hva jeg SLØSER penger på. For jeg sitter nå å tenker at det kan ikke være stort, så nøye som jeg prøver å være med penger om dagen.

  Jeg skal sjekke.......

  Ok, før jeg kan gjøre det, må jeg definere hva SLØS er for MEG. Det spiller ingen rolle hva det er for deg, siden det er mine penger det gjelder nå.

  For meg er sløs det samme som kjøp jeg ikke trenger hverken næringsmessig eller materielt. Så enkelt, men dog så vanskelig.

  Sløs for meg er :

  • Godteri- det er visstnok mulig å avvenne kroppen med denne dårlige uvanen???
  • Øl- dette er gnierfru mannen sitt "godteri"
  • Ting jeg kjøper til barna som de ikke egentlig trenger, men mor syntes det er fint, kult eller kjekt å ha til en anledning
  • Ting jeg kjøper til meg selv fordi det kan være kjekt å ha eller at jeg har glemt å sjekke at jeg har ørten fra før!!
  • Kjøpe ute mat/ take away-( inkl cafè) latskap lenge leve
  • Bytte ut ting som virker fordi det er kommet noe kulere- her tror jeg vi er ganske på null. Verre med punktene over vil jeg tro :P

  Jeg har sjekket... og idet jeg logger inn i nettbanken får jeg kodeord "DYR HANDEL"- hahahahahaha... Synsk telefon... bra kjøp !!

  terrified student girl at school
  Licensed from: dolgachov / yayimages.com


  6858 kr!!!

  Bare i Januar, mer en jeg trodde... wow. Nå er jeg ennå mer bevisst på hva jeg kjøper fremover.

  Takk kjære medlem i facebook gruppen som gjorde meg litt bevisst rundt sløsingen min... hmmm 6858 kr??!!

   

 • Jeg starter 2017 med blanke ark.

  Nesten....

  Nå har både Gnierfru og lommeboka hatt juleferie for å si det sånn!! Da er det på tide å starte 2017 med blanke ark, stramme opp ermene og komme i gang å knipe inn litt igjen på pengebruken igjen.

  Jeg starter på nytt og fortsetter på noe gammelt. Noen ting lærte jeg i 2016 å vil forbedre i 2017, og noen erfaringer holder jeg på, og fortsetter de gode rutinene som er innarbeidet. Jeg har ryddet litt i bloggen`s kategorier, så du vil kanskje se at en del er fjernet og mye nytt vil komme.

  open blanc book
  Licensed from: compuinfoto / yayimages.com


   

  Det blir en del re-poster å se i bloggen fremover også, da gode tips ikke kan deles nok, både for nye og gamle lesere.

  Med dette ønsker jeg dere ett RIKTIG GODT NYTT ÅR.

  Luxury Happy New Year 2017 with fireworks on black background
  Licensed from: balasoiu / yayimages.com


   

   

 • Leser- tips, ikke la deg lure av prisen!!

  En leser av bloggen kom med følgende opplysning som kan være verdt å få med seg!!

 • Gnierfru "maser" om å bruke sansene- her er en fin artikkel om mat som har gått ut på dato :)

  Jeg sier det igjen, stol på deg selv, bruk de sansene du har. Det sparer både deg og miljøet for mange penger :)

  Artikkel fra Nrk kan du lese her.

  Food spelt with chili peppers
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


   

 • Det vil komme intervjuer her...

  Gnierfru snakker mye om økonomi med folk rundt om.

  Og da blir det ofte snakk om matbudsjett osv. Jeg er mektig imponert over hvor flinke folk klarer å være. Her forleden traff jeg en familie mamma som har det omtrent som Gnierfru familien. Hun selv jobber slik som Gnierfru mannen og hennes mann er hjemme i dagjobb. Hun har også bonus barn som bor hos dem innimellom, akkurat som her. Vi snakket litt om alt og kom innpå dette med budsjett. Da jeg spurte hun hva de lå på i mnd i matbudsjett ( det man handler i normal dagligvarebutikk) og svaret fikk jeg hakeslipp av, selv om det sikkert er normalt for mange. 

  Hva de lå på og kanskje noen av hemmeligheten med dette,  får dere vite om ca 14 dager. Da har vi avtalt ett intervju, hvor jeg skal grave litt dypere.. Intervjuet vil bli publisert her på bloggen.

  Jeg gleder meg til å høre hvordan de får det til :) 

  family drawing money house clothes and video game symbol on the
  Licensed from: tomwang / yayimages.com


   

   

 • Hvordan er det med DIN fryser?

  Vet DU egentlig hva du har i den og hvor lenge det har ligget der? Les Gnierfru sine tips under denne artikkelen om nettopp dette temaet. Artikkelen er hentet fra Sandefjords blad.

  Open freezer
  Licensed from: magraphics / yayimages.com


   

  Gnierfru sine tips til en ryddig fryser.

  1. Gnierfru planlegger ikke middag for hele uken, hun ser fra dag til dag hva hun har i fryseren og tar opp noe dagen før som kan brukes til middag dagen etter. Da vil du automatisk få omorganisert oppi stadig vekk.
  2. Ikke vær sløv med merking og har du vært det, stol på sansene dine. Ha en backup middag i tilfelle sansene dine finner ut at den opprinnelige maten er dårlig. Du vil kaste mindre mat om du stoler på sansene dine :)
  3. Grupper varene oppi, til venstre er det vegetar mat- midten fisk og høyre kjøtt f.eks.
  4. Legg det du bruker minst av i bunn og det du bruker ofte litt lengre opp.

   

  Håper Gnierfru sine tips kan hjelpe deg også. Her har det blitt mer rullering i fryseren etter jeg begynte med disse tipsene.

 • FISKEBOLLENE...

  Utgikk i dag, vi spiste opp middags rester fra i går. Prøver igjen i morgen :)

  fish ball noodles
  Licensed from: antpkr / yayimages.com


   

 • Jeg tok ut alt av bonus i mai.

  Trumf bonusen min.

  Da hadde jeg spart en stund, og tok vel ut ca i underkant av 1500 kr tror jeg. Nå er vi i starten av oktober og det er 5 mnd siden jeg tok ut og jeg er blitt mer bevisst på å bruke trumf, også i netthandel.

  Og jammen er summen oppi....

  634 kr allerede. Moro. Dette er jo penger jeg får tilbake uten å gjøre så store innsatsen :)

      

 • Dumpster diving- noe for deg?

  Det er mye snakk om såkalt "dumsterdiving" på diverse spare- penger forum.

  Dumsterdiving uttrykket er rett å slett å hente mat ut fra søppelkasser som butikkene har kastet. Like fin og gjerne innpakket mat også, som enten har gått ut på dato eller rett før dato eller har andre mangler. Noen mener det er ulovlig, men jeg har lest flere plasser at om man blir tatt så er ikke dette politiet bruker masse tid å krefter på. 

  Men selv for en gnien frue blir dette "too much" for meg. Jeg kunne aldri gjort det. Jeg ville følt at jeg var ute å stjal noe, på tross av at det skal kastes allikevel.

  Men det er helt utrolig hvor mye mat som kastes istedet for å selges med redusert pris eller gis bort til de som trenger det. Trist. 

  Urban poverty
  Licensed from: stevemc / yayimages.com


   

  Nese og munn!!

  Hvorfor  i all verden er vi født med disse sansene, vi trenger de jo ikke i grunn? Så lenge vi har øyne å se med som kan lese datoer!! Jeg syntes det er utrolig at man kun forholder seg til en stemplet dato og ikke brukes sansene man har for å avgjøre om ett prosukt er dårlig eller ei. Fra urtiden har sansene våre fortalt oss om mat er farlig eller ikke, og disse bør vi stole på.

  Ikke la hjernen lure deg. Den er ganske manipulerende. Det veit jeg alt om, jeg har fiskebein fobi jeg ikek blir kvitt. Jeg elsker fisk, men så fort jeg får ett bein i munn, brekker jeg med og middagen er ødelagt :( Det er mest sannsynlig psykologisk, men jeg har virkelig gjort forsøk på å ignorere det. Fungerer ikke.) Det samme problemet har sikket mange iht. dato, når man ser at en vare har gått ut på dato, så sender vel dette synet advarsler til hjernen om at dette er farlig. Uten at hverken smak eller lukt har fått prøve seg, for å overstyre hjernen litt.

  Det er noe å tenke på ;)

  Og tør man utfrodre de ur- instinktene igjen, blir du overrasket over hvor god du blir på å avsløre dårlig mat tilsutt. Jeg har spist mye mat som er gått langt over dato jeg, men jeg lukter alltid først, kjenner kanskje litt på konsistens og smaker på en bitteliten bit. Enten så godkjennes det jeg sjekker eller så stopper det ved lukt eller smak.

  Jeg har kastet mye mat tidligere pga dato altså.. nå kaster jeg MYE mindre. Elsker smaks og lukte sansen min :)

 • Jeg avslører det nå!

  Jeg vet jeg pleide å ha en liten uformell konkurranse om å gjette hva jeg klarer å spare pr.mnd., men så lenge jeg jobber så klarer jeg ikke følge opp alle mine prosjekter og konkurransen er en av de. Beklager :(

  Så denne gangen avslører jeg hva jeg setter inn på sparekonto for september og jeg er litt sjokka over hvor mye penger som står der nå etter måndens slutt. 13808 kr!!! Og jeg har jo sagt at alt som er til overs over nærmeste 1000 eller 100 skal overføres til sparekonto. 

  Så dermed overfører jeg kr 13000 til sprekonto fordi det kommer ny lønn inn på konto i morgen den 30. 13000 kr!! WOW. Jeg er veldig overrasket og lurer på hvordan dette har gått til. Vi har ikke mottatt noe ekstra heller så vidt jeg kan se på konto. Så utrolig morro :)  Vi sparte til båt.

  Men det gjør vi ikke lengre, for vi valgte å refiansiere på husetlånet istedet og kommer bedre ut av det lånemessig nå en før vi tok opp lån til båt og kjøkken. Så vi får altså større båt, pusset opp kjøkken og litt stue, betaler like mye som vi gjorde før vi refinasierte og sitter med kortere nedbetalingsplan en før vi refinasierte. Tror du meg ikke? Det er helt sant.

   

  Så hva sparer vi til nå?

  Både jeg og gnierfru mannen syntes det er greit å ha noen penger på bok. Vi skal ha en 35 år`s lag til sommeren blandt annet og vi sparer til 40 årsgave til oss selv. En tur til Florida med barna. Det vil si bra 5 år igjen å spre på.. det går fort. Bør nok prøve å få den ferie summen opp i 150 000 kr når man skal dit med 3 unger. Så alltid en grunn for å spare hehe.

  Sparer du til noe? Hvordan går det? :)

   

   

 • Jeg er blitt litt sløv...

  Tilgi meg..

   

  Jeg kommer plutselig tilbake med både :

  firstprice tester

  ukens handling

  trumf sparing

  Sparekonto sparing

  coop kort sparing osv

  Til mitt forsvar, har jobbet ganske mye i det siste og bloggen lider nok litt av dette. 

  Det går med mye tid til å undersøke ting/priser osv og lage blogg -innlegg om det. Men hold ut, jeg lukter snart arbeidsledig her igjen og da er det tilbake til bloggen hehe.

  Håper jeg har dere søte, snille leserene mine med fortsatt :)

 • 5 ting gnierfru jobber med å bli bedre på økonomisk

  Jeg er ingen perfekt gnier. Langt igjen, og godt er det. For da blir det ikke kjedelig å nå nye mål.

  1. Jeg forsøker å slå av lys og varme i rom jeg ikke er i og få barna mine til å gjøre det samme. Den jobbes det med hele tiden her av overnevnte. Målet er å ha lys og varme kun der vi er og få oss ledd-pærer overalt.
  2. Jeg gjør fortsatt impulskjøp selv om det er betydelig færre. Måler er null slike kjøp.
  3. Jeg bruker for mye varmt vann ved skylling av oppvask. Målet er å få det til med kaldt vann og børste. ( det går kjappere med varmt vann)
  4.  Slutte å kjøpe ting til unga, gi dem tid med oss foreldre i belønning istedet. 
  5. Fyre mer med VED om vinteren, istedet for kun varmepumpe her oppe i 1 etg. Målet er å få ned kw/t til så lite som mulig.

   

  Har du noen tiltak du prøver å få til for å spare penger?

 • Dette er SKIKKELIGE gode nyheter for oss gniere

  Og alle andre som vil spare både penger og miljøet :)

  Kilden fant jeg først hos gjerrigknark.com sin facebook side og linken her er fra TV2. Syntes det er flott at flere å flere aktører kommer inn og gjør noe med all matkastingen som skjer her i landet. Så er det også opp til oss forbrukere å gjøre noe med det. Jeg har sagt det før og sier det gjeren igjen. stol på sansene dine!! Se, lukt og tørr å smake før du kaster noe som er over holdbarhetsdatoen. 

  Står det best før, ja da er den best før, mene ikke uspiselig etterpå. Står det siste forbruksdag, kan du være mer skeptsik, men her kan det også være at du kan dobbelt sjekke med de sanser du er født med.

  For å komme til artikkelen om ennå en butikk som selger overskuddsmat, trykk her.

  Save Jar Shows Save Or Set Aside Money And Finances
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


   

 • Hvordan gikk det med sparingen denne månden?

  Jeg må spørre dere om noe!

  Liker dere denne "spalten" eller er det bortkastet tid for meg? Jeg bare lurer, det er jo sikkert ikke så spennende å se hvor mye jeg klarer å spare eller ikke spare hver måned eller? Jeg vurderer nemelig å legge ned denne biten og satse mer på de andre temaene mine, som testing av first price produkter osv.

  I don't care.
  Licensed from: 72soul / yayimages.com


   

  Men uansett, sånn gikk det for august.

  Slik så det ut når jeg startet denne måndens sparing.

  Og slik ser det ut i dag :)

  Jeg KLARTE å spare den ene lønna mi denne månden. DET hadde jeg aldri trodd. Vi har levd på gnierfru mannen sin lønn. For 6 månder siden, var forbruket der at det var helt utenkelig å kunne leve bare på han sin lønn. Det skal sies at jeg har en del forfalte regninger liggende her nå ( ganske mange i grunn) men nå kommer gnierfru mannen sin lønn inn i morgen og da betaler jeg rubel og bit. Jeg jobber også 100% som vikar nå, så det slumper jo inn ihvertfall en lønn til før jeg er arb. ledig igjen :)

  Jeg har altså spart kr 14584 kr denne månden. Det er klapp på skulderen tim eg altså. Det har jo ikke bare vært lett, krever litt planlegging også og leve på kun en lønn, selv om den er ganske høy. Det finnes nok av utgifter i en familie, bare barnehage og sfo er jo nesten 6000 kr pr mnd.

  Så hvem kom nærmest i sin gjettning?

  Dere var langt unna alle sammen hehe, men jeg heller hadde aldri trodd jeg skulle klare å spare så mye. 

  Den som kom nærmest med hva som ville stå på konto i morgen( blir ikke mer penger inn på sparekonto over natten) er SANDRA HANSEN som tippet at 20177 kr ville stå på konto 1 sept. Det var 12234 kr unna sannheten. Ta kontakt med meg på facebooksiden min Sandra Hansen så sender jeg over en liten gave  som takk for innsatsen :)

  Ny konkurranse?

  Skal vi ha det da for sept. eller?( få svar = gidder ikke bruke mer tid på det )

  See You Soon Means Good Bye And Signboard
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com   

 • 300 kr gikk dårlig gitt!!

  Men det er lov å leve i troen. En vakker dag SKAL jeg nå mine mål både her å der hehe.

  Les mer om hva 300 kr skulle brukes på her.

  Det gikk altså ikke, sluttsummen for en ny uke ble 515,61 kr. 215 kr over budsjett. Jeg var ikek nøye nok med å sjekke priser i butikk, fordi jeg var sliten og ikke orket i grunn. Det jrever jo en viss innsats å følge med på butikkens berg å dalbane priser. Med berg og dalbane mener jeg de ørene de setter varene opp eller ned. For det gjøres hele tiden. Prøv å legg merke til prisen på en fast vare du kjøper hver uke, sammenligne prisen på øre uke etter uke. Flytter prisen på seg?

  Cut budget
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


   

   

  Ekstremt?

  Det er kanskje oss som er litt ekstreme som tenker over sånt, ikke minst bryr oss om det! Men det er litt intr. å se også. Det kan gi deg en pekepinn på hvordan butikken din fungerer.

  Jeg har fått brukt opp ganske mange penger eller også da. I går betalte jeg en barnevakt for å passe barna her, imens jeg var ute med mine kolleger på pizza og bowling. Den turen kostet meg totalt 1100 kr inkl barnevakt og diesel penger.

  Det er ganske mye penger ut, men jeg fortjente det. Og hadde råd til det ikke minst. Jeg må leve litt innimellom ved siden av det å være husmor, fulltidsjobbende og mamma. Livet nytes på mange måter :)

   

  God helg :)

   

   

 • Jeg utfordrer meg selv ... igjen.

  2900 kr igjen på konto, 10 dager til lønn.

  Det er 290 kr dagen egentlig det. Sånt passe dagsbudsjett egentlig. Ikke mye, men ikke lite heller. Men jeg har mye mat i hus føler jeg, mannen reiser ut på jobb igjen i morgen. Så målet mitt er å kun bruke 300 kr på 10 dager for meg og de to ungene som er igjen. Det blir å bruke penger hvis vi går tom for melk eller frukt. Frukt har nemelig barna daglig med seg i matpakkene sine, så føler vi er blitt litt avhenging av å ha det i hus i en eller annen form.

  Denne måneden har vi klart å leve på gnierfru mannen sin lønn, gnierfru sin lønn er kjørt over på sparekonto så lenge. Jeg hadde som mål å prøve å ikke bruke noe av denne lønnen min og se hvor langt vi kunne leve av kun gnierfru mannen sin lønn. Han har i underkant av 1,5 normal ( land -ansatt i "vanlig" jobb ) månedslønn utbetalt ( jobber på ferje) og i mitt hode tjener han ganske godt. Gnierfru som jobber som ringevikar og har noe få faste vikariat her å der, har ca 14000 utbetalt + barntrygd to barn kr 1940 kr. 

  Money in hands
  Licensed from: litleskare / yayimages.com


   

  Klarer jeg det?

  Jeg burde kunne klare det, tanken på bilen blir fyllt opp i morgen mandag, da er det billigst drivstoff før kl 11. Og vi har mat i hus som burde holde 7 dager- skal klare å få det til å bli 10 dager der. Da er det i grunn bare evnt uforutsette utgifter som kan dukke opp, lege, tannlege osv som vil rive meg ned av muren her. Men jeg prøver... whis me luck :)

  Colourful Good Luck
  Licensed from: PixBox / yayimages.com


   

 • Hvordan går det med biffbestikk og bokklubb?

  Dere som leser bloggen, husker kanskje at jeg meldte meg inn i en bokklubb for å få dette biffbestikket jeg ville ha??( Vi trengte ett nytt også)  Hvis ikke du har lest om det, kan du gjøre det her.

   

  Så, hvordan går det med både bestikk og bøker?

  Kjempe fint! Jeg har ikke glemt å avbestille en eneste bok ennå og biffbestikket fungerer kjempe bra. Virker som det er er bra kvalitet i det også. Har kjørt det i oppvask maskinen noen ganger nå og det er like fint ennå.

  Tipset til å huske å avbestille bøkene er å legge selve bokklubben opp på fanelinjen din(se bildet under) om du har en slik, eller en annen synlig plass hvor du ser det hver dag. Lykke til med bestillingen :) Nb , jeg ikke sponset og skriver dette av egen fri vilje :)   

 • Skrive-sperre??

  Jeg innrømmer det....

  Jeg har helt skrive sperre og liten fantsi om dagen.. eller kanskje det er full jobb igjen og skolestart med 1kl. jente som gjør det?

  Jeg kommer putselig tilbake med mer.. har noen firstpice varer som er testet ut i det siste :)

  The tired man.
  Licensed from: 3355m / yayimages.com


   

 • Skolestart til mandag- har vi alt klart?

  Vårt aller første skolebarn.

  Jeg føler det nesten som å skulle føde det aller første barnet igjen, eller mer da vi fikk greie på at vi var med barn. Man har lyst til å kjøpe ALT til den lille som gror i magen. Noe jeg sikkert gjorde også. Hvor mye fikk jeg bruk for? Halvparten kanskje. 

  Jeg tenker det er mange som kjenner igjen følsen nå som første barn skal starte på skolen.

  Har vi kjøpt inn alt, og gjerne litt til? Kommer 1.klassingen til å ha alt den trenger og se ut som en million dollar første skoledag?

  Young girl ready to start school
  Licensed from: phovoir / yayimages.com

   

  Gnierfru sine tanker rundt dette.

  Jeg tenker at mitt barn er like fin i en av sine gamle kjoler, som en splitter ny en. En som er velbrukt og god å ha på. Den ser jo ikke ut som ei fille selv om den ikke er ny.

  Trenger egentlig håret en klipp før skolestart? Eller kan det vente litt? Min datter trenger nok å få tuppet litt, men hvorfor skal jeg stresse med det rett før skolestart, bestiller timen når hun har gått på skolen en stund jeg. Tipper INGEN legger merke til de uklipte tuppene anyway.

  Trenger hun egentlig flere matbokser og drikkeflasker??

  Nei egentlig ikke, men mormor spanderte alt i hopus så alt var nytt til skolestart, Men jeg hadde nok ikke kjøpt ekstra drikkeflaske bare for det. Eller matboks for den saksskyld. 

  Hun trenger heller ikke flunka nye utesko igjen heller, det er ikke så lenge siden hun fikk nye. Jeg har kjøpt innesko fordi det er praktisk å ha når man er på sfo etter skolen. 

  Hun har så utrolig mye sko fra før, vi trenger ikke ett par til bare fordi hun er skolestarter. Jeg tror jenta vår blir verdens fineste skolestarter, i sin arvede hvite kjole med ola -vest og strømpebukser til.

  Vi har heller valgt å bruke litt penger på å gå ut å spise sammen etter første skoledag som en familie, for å feire starten på en ny epoke her i livet. Skolestarter jenta vår får velge hvor vi skal spise maten, regner med vi ender opp på gnierfru sin skrekkplass..... McDonalds, men men, holder vel ut.

   

  Lykke til alle 1.klassinger på som starter på mandag. 

  Blackboard with school cone
  Licensed from: silencefoto / yayimages.com


   

   

   


   

 • Jeg oppdaget noe...

  Kiwi 6 pk har alltid vært dyrere en løse!

  Jeg måtte ha litt frukt til poden i bhg her om dagen og så at nå var plutselig kiwi 6 pk billigere en løse. Det forteller meg at butikken trikser med priser hele tiden. Jeg kan altså ikke slutte å følge med på pris fordi jeg er blitt "kjent" med prisene. Jeg tok det litt for gitt at de holdt seg noenlunde stabile... for jeg følger jo med innimellom og det har ikke variert mye fra gang til gang. 

   

  Jeg kommer nok ikke til å slutte å følge med, sammenligne osv. Jeg ser jo at det lønner seg. Tar en kiwi jeg :)

  Ha en fin fin fredag.

  Kiwis
  Licensed from: leeser / yayimages.com


   

 • Jeg tester jo first price varer om dagen.

  Og de neste produktene ut er:

  • fiskeboller
  • seibiff/ panert sei
  • fiskegrateng
  • marie kjeks
  • egg
  • lapskaus på boks

  Det er det som står på lista foreløpig. Det er jo ett HAV av produkter der ute på firstprice fronten, så denne "jobben" slutter jeg ikke med.

  Noen av firsprice produktene er så innarbeidet allerede at jeg ikke tenker på at det er dette merket jeg bruker til hverdags. Egg til eksempel.

  Jeg må bare finne pris på original produktene( for det har jeg glemt) så kommer det flere sammenligninger.

  PS : jeg har ikke glemt melon isen, men jeg har ikke hatt fløte til "left overs her" og jeg som er litt gnier, kjøper ikke fløte bare for å lage isen haha. Den kommer plutselig... mulig neste sommer, men plutselig... eller noe hoho.

  watermelon ice creams
  Licensed from: jordachelr / yayimages.com


   

 • Jeg stoler ikke på deg.....

  Kjære rådyrgryte, jeg stoler dessverre ikke på deg. 

  Du ligger der i kjelen din og ser pen ut, men du lukter litt rart. Du lukter annerledes en du pleier. Derfor stoler jeg ikke på deg. Det hjelper ikke å være kostbar ovenfor meg. Ut skal du.   

  Kjære herr kyllinggrill.

  Velkommen tilbake. Jeg har vært lei deg en stund, men på tross av det ligger du tålmodig i fryseren å venter. Du er en sann venn å ha i nøden, når andre venner svikter.    

  The end.

 • Ukens handling, litt rotete denne uken. 30 juli.

  Prøvde å hoppe over en uke, det gikk ikke.

  Jeg hadde egentlig bestemt meg for at denne uke lever vi på det vi har prinsippet her hjemme. Det vil si at vi tar det vi har i skuffer å skap og bruker opp, før det handles inn noe nytt. Men så gikk vi tom for veldig mye pålegg utenom syltetøy. Syltetøy kan man spise innimellom, men å leve på det en hel uke som pålegg ble litt drøyt. Kunne gjort det om jeg var alene, men jeg har ansvar for to barn som vokser og trenger næring.

  Tanken var god, men vi endte altså opp på butikken i dag og fikk handlet inn det vi følte vi måtte ha for å møte den kommende uken. kassalappen viste 497 kr da, så jeg er i grunn godt fornøyd med det. Nå bør vi kunne ha mat til en uke frem i tid med det som var her fra før også. 

  Budsjettet på 2000 kr bel brukt opp på turen til havaristen og holdbart. Men jeg kom jo hjem med veldig lite mat da og en masse andre greier som igrunn hører hjemme i ett annet budsjett en mat. Men velger å være forsiktig allikevel. 

  word careful on red rubber stamp
  Licensed from: fotoscool / yayimages.com

   

  Jeg tenker....

  At vi kan allerede øve oss på å ha bare en lønn, for hvis jeg står uten jobb i januar 2017, blir det en realitet. Da kommer ikke overgangen som ett sjokk siden jeg allerede har trent på dette noen måneder. Så det vi klarer å spare nå på en egen konto vil komme godt med senere. Blir det slik at jeg har jobb i 2017 , så bruker vi sparepengene på å kjøpe større båt. Da er sommer og ferie spikret noen år frem i tid.

   

  Matbudsjett målet.

  Når jeg startet denne bloggen i mars i år, var det for å skrive en slags fremgangsdagbok for meg selv og det er det forsåvidt ennå. Men jeg kjenner jeg får ekstremt skrivelyst når jeg ser at det faktisk er folk der ute som leser og kommenterer bloggen også. Jeg er så glad i dere.

   Målet mitt var å gå fra 10-12 tusen på mat i måneden til 7000. Det målet er nådd, vi ligger nemlig å vipper på rundt det tallet nå. Det vil si at utgiftene på mat har gått ned med drøye 3000 kr måneden....

  Young energetic female showing her true fan spirit
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


  Neste mål!

  Jeg gir meg jo ikke der, jeg er blitt ett konkurrerende menneske, jeg skal klare mer å mer. Jeg elsker det, følelsen av å lykkes med noe. Jeg har nå satt en nytt mål på månedsbudsjett på kr 5000 kr. Det burde være mulig i grunn, gnierfru mannen er jo på sjøen halve måneden og alle utgifter er med han der( det vil si at jobben hans har utgiftene på han når han er på jobb) som vi "sparer" her hjemme. Men så er han hjemme hele dager de 14 dagene han er her og da går det naturlig nok mer mat igjen.

  Noe lavere en det vil jeg nok ikke gå, det er det endelige målet. Jeg ønsker å leve sunt og normalt og noen ting viker jeg ikke på. Det gjør ikke gnierfru  mannen heller. Vi har ikke så dårlig råd at vi MÅ vike på alt. Jeg kjenner jeg beundrer de som virkelig snur på hver kr og får det til. Men jeg vet også at om man MÅ så får man ting til. Jeg har sett meg selv i slike situasjoner, ikke økonomiske, men andre. MÅ man så klarer man :)

  Til vi blogges neste gang.. hadet :)

 • Jeg må ha blitt syk- oppfølging.

  Jeg må være syk, hvor i alle verden kom arbeidslysten( også nå i ferien da gitt)fra??

  Det var ikke akkurat ryddig inni dette kjøleskapet!

  Ikke bare kjøleskapet som fikk en opprydning, ett par skaper i stua og jeg har vaska bilen inni. Wow, ta ferbern min, en eller annen!!

  Du verden så deilig med ryddig kjøleskap igjen. Mon tro hvor lenge det varer da hehe.  Nå skal vi spise reste-middager og kose oss resten av kvelden.

   

  GOD HELG

 • Jeg må ha blitt syk.

  For jeg har plutselig lyst til å ha litt orden i ting igjen.

  Vi har det i grunn veldig rotete i skap og skuffer. Ta kjøleskapet til eksempel. Noen ganger klarer jeg å holde en viss orden der, men stort sett ser det slik ut:


  Skapene er i grunn like dan, enten de er på kjøkkenet eller i stuen.

   

  På tide å rydde?

  Hvordan klarer dere å holde det så ryddig hele tiden? Jeg undres, jeg trodde jeg var en ryddig person, helt til jeg fikk barn. Da fant jeg ut at den ryddige personen forsvant sammen med første morkake tydeligvis.

  Også har det bare ballet seg på. Men nå er det å tide å rydde litt igjen, både i skuffer å skap. Jeg skal ikke sette meg for ambisiøse mål, som å klare alle på en gang. Jeg kjenner bare jeg skriver om det, så mister jeg lysten.

   

  Å sette seg store mål er bare tull.

  Da blir jeg bare full av dårlig samvittighet om jeg gjør det. Jeg setter meg ett mål nå i dag. Det er å få orden i kjøleskapet. KUN det :) Jeg skal faktisk spandere på meg noen bokser som jeg kan sortere ting i. Dermed håper jeg at det kan bli lettere å ta det ut når man skal vaske dette kjøleskapet også. Det kan jo hende jeg får ånden over meg å rydder mer, men jeg setter det ikke som noe krav til meg selv. 

  I går fikk da endelig malt disse dørene som har stått slik i 6 mnd!!!

  Men når jeg først var i gang , fikk jeg litt ånden over meg og tok like greit spisestue bordet og bordplaten på stuebordet. Utrolig hva litt maling kan gjøre altså.

  Det ble plutselig en mye mer helhet over stuen med hvite dører og hvite bord.  Fortsatt en del som gjenstår før stuen er tipp topp, men det kommer sikkert etterhvert. Dørene er hvite da :) Lister i åpningen mot gangen skulle vært malt, men det ble ikke slik på bekostning av bord. En vakker dag... ikke ha for store mål hehe.

  Hva nå?

  Jeg tar med barna på litt handling, vi tok ikke ukes handling denne uken pga besøket på havaristen og holdbart.no, men det ser ut at vi må ha noe mer forbruksvarer som ost, pålegg og melk allikevel. Så da tar jeg med noen bokser også, så får jeg sortert å ryddet litt i kjøleskapet.

  Vil dere vite hvordan sluttresultatet ble? Skriv gjerne ja i kommentarfeltet under her så lager jeg kanskje ett nytt innlegg om hvordan det ble tilslutt :)

   

  Vi blogges :)
   

   

   

 • Ny kategori i bloggen.

  Den heter "FÅ GRATIS TING"

  Her deler jeg sider som gir deg gratis ting og vareprøver. Dette er sider hvor jeg enten tester selv eller jeg går inn å sjekker betingelser for deg og kommenterer om det er noe du bør være obs på. Jeg vil aldri dele suspekte ting som tapper deg for penger osv. Den feilen har jeg gjort en gang og dermed lært av det... heldigvis.

  Følg gjerne bloggen min for å få med deg de nyeste oppdateringene som skjer her.

  Man Hand writing Free Stuff with black marker on visual screen
  Licensed from: netsay / yayimages.com


   

   

 • Jeg bytter!!!

  Det blir ikke havaristen!

  Jeg fikk ett tips fra en av mine lesere om at Holdbart.no også finnes. Samme konsept i grunn, men kun med mat. Det er jo mate njeg er ute etter i utgangspunktet. 

  Jeg sjekket ut om det var kortere eller lengre unna å reise en til Havaristen. Og det var kortere. Dermed ender vi opp der i morgen istedet. 

  Tusen takk til ...

  Siv Aina Rømo

  ...som tipset meg om dette på facebooks siden til gnierfru.

  Til dere som gledet dere til mitt besøk på havaristen, jeg håper jeg kan glede dere like mye med ett besøk på holdbart.no

  Change Is Possible Puzzle Shows Possibility Of Changing
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


   

   

   

   

   

   

 • Jeg reiser til "Havaristen" på onsdag.

  Kjøpe hva da tro?

  Jeg har planlagt å ta en liten hamstre tur til havaristen på onsdag som kommer. Da har jeg ferie og kan nyte mitt aller første besøk der.

  Men hva skal jeg kjøpe der? Det er ikke så lett å planlegge, siden varesortimentet deres stadig skiftes ut. Derfor har jeg bestemt meg for å være spontan iht til HVA jeg kjøper eller hvor mye jeg bruker på hvert produkt. MEN, jeg setter meg ett mål og det er å holde meg innafor 2 ukers budsjettet i rene innkjøp av mat. Altså 4000 kr. Så kommer utgifter til turen utenom. Her setter jeg opp ett budsjett på 700 kr i diesel og ferjekostnader til meg og barna.

  Så 4700 kr er total budsjett. 

  Jeg aner ikke hva de har totalt, jeg vet utav facebooksiden deres at de har mye sjokolade og ost( burger cheddar tror jeg) nå, men dette er ikke varer jeg planlegger å kjøpe inn.

  Bedre å ta turen, se hva som er der og kjøpe det jeg føler for å hamstre.

  woman hands holding shopping bags
  Licensed from: dolgachov / yayimages.com


  Vi blogges :)

   

   

 • Au, hjelp og bekymret for pengene.

  Ett bilde kan si mer en tusen ord!

  Aldri under 1000 kr her.

  Jeg regner med dere ser hvor jeg var i går? Jeg hadde kjempevondt i en jeksel øverst i munn. Den hadde gjort vondt noen dager, og selv for en pengebevisst frue, vet man at om man drøyer for lenge med sånt, blir det ennå dyrere. Jeg fikk meg time ganske fort og duret inn. Mens jeg satt i stolen tenkte jeg på det stakkars dagsbudsjettet mitt som kom til å få svi etter denne turen.

   

  Lettere sjokkert ved betaling.  Hva i alle verden skjedde her? Etter å ha sittet i stolen der i 30 min, slipt ned ei tann som var for høy. Tatt noen røntgen bilder og fått litt god muntlig hjelp, var ikke dette summen jeg regnet med å måtte betale. Jeg har jo spart 500 kr hos tannlegen i dag jeg. Jeg "sparer" aldri, altså aldri penger der. 

  Du tenker nå kanskje...spart penger???

  Ja, for jeg var rimelig sikker på at jeg skulle ut med nærmere 1200 kr før jeg betalte. Dermed har jeg jo på en måte spart penger hos tannlegen idag. STORT SMIL :)

  #notterøytannhelse #fornøydkunde :)

   

  Hvordan gikk det med dagsbudsjett?

  Jeg har jo hatt ukens handling også i går ( på en onsdag da gitt, mer om det i nytt innlegg snart) og det også gjorde sitt til å få ned summen i dagsbudsjettet vårt.  Så i skrivende stund ligger vi på 265 kr. Det er i grunn ganske "dårlig råd". Jeg håper det øker litt frem mot helgen, for da skal vi til Bø sommarland på overraskelses med barna. De vet ingen ting , og vi skal ikke si noe heller hihi. I grunn har vi vel brukt nok penger på parker i sommer( les Legoland, Lalandia, og løveparken i Danmark), men gnierfru er ihugga fornøyelses- parkfan og kom over ett greit tilbud. En familie på 5 inn i den parken ville kostet oss 1575 kr. Vi betalte 995 for alle sammen. Da klarte jeg ikke la være. Vi har råd til det nå om dagen og da unner jeg oss ennå flere opplevelser i år.

  Neste år vet man jo ingen ting om. 

  Men med bare 265 kr på konto,( rettelse. 265 kr pr dag på konto) kan jo dette bli spennende.

  Skal se om ikke jeg kan få laget ett budsjett på hvordan det gikk i parken når vi har vært der. Målet er å bruke så lite penger inne i parken som mulig. Så får vi se da ;)

  Fortsatt god sommer.   

 • Saft på gamle måten.

  Det er ganske enkelt.

  Jeg lovet dere ett innlegg om det å lage saft på gamle måten. Det er i grunn veldig enkelt om du har en slik gammeldags saftkoker.

  Jeg fikk min far til å kjøpe en på loppa for meg ( han elsker loppemarked og er innom overalt) og jeg har faktisk elsket den siden. Den tar litt stor plass, så foreløpig bor den oppå fryseskapet vårt.  Det er en litt rar kjele med sil inni. Den skal stå oppå en kjele med vann, tror kanskje det finnes en original til dette også, men jeg har induksjon så den ville nok ikke fungert. Jeg tar rett å slett en av mine andre kjeler å setter under. Så heller jeg bærene oppi denne kjelen med sil inni og lar vannet under stå å koke noen timer. Jeg etterfyller den kjelen med vann innimellom så den ikke koker tørr. Jeg tilsetter sukker i etterkant ved å hele saften over på en annen kjele, tilsette sukker etter ønske, koke den opp igjen også tapper jeg på flasker.

  Jeg steker  glassflasker jeg har kjøpt på ikea i 300 grader, da steriliseres de og de blir varmet opp så ikke den gloheite saften sprekker glasset i flaskene mine. Pass på å bruke hansker og vær forsiktig når du fyller på flasker. Vær gjerne to stykker.

  Jeg fyller på så mye saft jeg kan, men pga luft synker den litt ned i flasken etter jeg har satt på korken. Men det er ikke noe problem. Jeg har nå hatt en slik flaske stående i kjøleskapet for å teste holdbarhet på dette i ett år nå!!! Den er ikke muggen, smaker fortsatt blåbær saft og jeg ble ikke dårlig av den. Den har nok tapt seg litt i smak, men jeg er overrasket over at den er holdbar ennå altså. Ikke tilsatt noe for å gjøre den mer holdbar heller.

  Det hadde jeg faktisk ikke trodd. Men grunn vil jeg tro ligger i de steriliserte flaskene.??

   

   

  Gå på lovlig slang... eller ulovlig om du foretrekker spenningen.

  Så om du kjenner noen som har rips busker , solbær eller om du vil ut i skogen å plukke blåbær, er det bare å lage seg saft og andre godsaker.

  Det beste med å lage det selv er at du kan bestemme sukker mengden selv og du vet hva produktet ditt inneholder :) 

  Jeg bruker forresten denne kjelen til å dampe pinnekjøttet mitt i også. Da trenger den noen grundig vask etterpå pga lukten fra kjøttet, men jeg får det ut til slutt. Hadde jeg hatt plass til en til, skulle jeg hatt to. En til pinnekjøtt og en til saft.

  Gleder meg til å drikke dette jeg , mmmmmm......

  Viste du at en flaske med blåbærsaft fra Lerum nesten koster 80 kr i butikken?
  Happy day.

   

   

 • Følg Gnierfru på instagram

  Ting som ikke blir lagt ut på bloggen.

  Jeg legger noen ganger ut ting på instagram som ikke legges ut på bloggen. Rett å slett fordi noen ganger sier bilder mer en ord hehe.

  I dag kan du blant annet se at brødbakemaskinen ikke lykkes hver gang. Hva som skjedde? Ja det finner du på instagramen til gnierfru  :)

  Trykk på instagram logo, og følg gnierfru på instagram :)   

 • Gleden forsvant.

  Dagsbudsjett i dag!

  Jeg fylte opp tanken på bilen i dag og det kom på 436 kr, ikke så galt i grunn, men jeg så for meg ett stramt dagsbudsjett fremover. Var sikker på at det hadde sunket en del fra 460 kr som jeg regnet på sist.

  Vintage purple fuel pump on white background
  Licensed from: stoonn / yayimages.com


   

   

  Så kom gleden tilbake.

  For det viser seg at det ikke ble så ille allikevel, ny sum er nå 416 kr pr .dag. Fortsatt godt innen for mitt syn på "bra med penger" på konto.

  Hvorfor er hun så opptatt av dette, tenker du kanskje?

  Happy balls
  Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com


   

  Det skal jeg fortelle deg!

  Grunnen til at jeg er så opptatt av dagsbudsjett er fordi jeg slapper av med det. Jeg slapper av når jeg vet akkurat hvor mye jeg har å bruke hver dag. Jeg vet også at jeg ikke bruker penger hver dag og dermed "sparer" litt også. Selv om jeg ikke akkurat sparer penger bokstavelig talt, siden de brukes opp på ett senere tidspunkt, er følsen der.

  Jeg har også igjennom denne spare penger prosessen lært meg å slappe av litt i hverdagen. Jeg setter så stor pris på det vi HAR nå om dagen. Før fokuserte jeg vel mer på det vi IKKE hadde eller kunne kjøpe. Jeg lever ett mye mer avslappet liv nå som vi har mindre penger å rutte med, en det vi hadde før. Tror det eller ei!

   

  Hva har vi da?

  Bare for å illustrere litt, så tenker jeg på alt jeg faktisk har når jeg føler at pengene ikke strekker helt til det jeg skulle ønske. 

  * Jeg og mannen har eget hus som vi klarer å betale hvert avdrag på HVER eneste måned.

  * Vi har nok penger til å forsørge familien vår

  * Vi har to biler og båt som vi klarer å holde i drift

  *Vi har fortsatt råd til å kose oss med kjøpe pizza og øl innimellom ennå

  * Barna har mer en nok av klær

  * Barna har mer en nok av leker

  * Vi har fortsatt råd til å ha katten vår og fore han med dyrlege mat ( kjøper hos dyrlegen og er overbevist om at katten er i så fin form pga skikkelig for til å være 12 år gammel)

  * Vi har FRISKE barn ikke mist

  * Vi er selv friske

  *Vi har alt vi trenger av fasiliteter hjemme, tv, dvd, internett, mobiler, nettbrett, pc, osv

   

  Jeg kunne sikkert satt opp ennå mer på listen, men alt dette har fått meg til å tenke på hvor heldige vi er, SELV OM det kun er noen få tusen igjen på forbrukskontoen og endeløse dager til lønn. Vi har faktisk ikke dårlig råd, selv om det kanskje kan føles sånn ut fordi man ikke får kjøpt akkurat det man vil der å da :)

  Career Love Wealth Family Signpost Shows Life Balance
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

  Har du tenkt over hva du FAKTISK HAR, istedet for å tenke på det du ikke får kjøpt deg akkurat nå?

   

 • Lager du mye hjemmelaget eller blir det halvfabrikata?

  Baker jo brødet selv, hva med det andre?

  Det har jo satt i gang en viss tankeprosess dette her med å bake brødet selv, siden jeg sparer en del kr på det. Hva annet kan jeg lage selv fra bunnen tro og spare masse penger på?

  Pizza saus er nok på den listen nå også. ALDRI mer dolmio som smaker ganske godt i grunn, men det er billigere å lage selv og smaker bedre. Ikke tar det lang tid heller. 

  Jeg har nemlig ikke ork, og noen ganger ikke tid til å bruke lang tid på kjøkkenet. Derfor havner jeg ofte i ferdigmat eller halvfabrikat fella. Det skal bli mindre av det fremover håper jeg.

  homemade paste
  Licensed from: Teka77 / yayimages.com


  Hva er lurt å lage selv for å spare penger?

  Har du noen tips til ting jeg kan lage selv som ikke koster all verden eller tar lang tid? 

  Hva lager du selv som du sparer penger på?

  Ofte føler jeg at hjemmelaget blir litt mindre sunt en ferdig laget, brun saus til ekspempel. Flker den kjøpe pose sausen er sunnere. Mulig inni midt hode??

  Hva lager du selv istedet for å kjøpe ferdig?

   

   

   

 • Dagsbudsjett 16.07.2016

  Er på kr?

  484,92 kr

  For 2 dager siden var det på 460 kr. Jeg vet at til mandag går dette drastisk ned igjen, for da skal vi fylle diesel på bilen, men det er litt moro å følge med på.

   

  Happy Woman
  Licensed from: Iko / yayimages.com

  God helg
   

 • Hva er dagsbudsjettet ditt?

  Månedsbudsjett vs dagsbudsjett?

  Jeg bruker dag budsjett, det vil si at jeg regner meg frem til hva vi kan bruke på mat, bensin og alt det andre som man normalt kjøper i løpet av en måned. 

  Jeg føler jeg mister litt kontrollen ved månedsbudsjett, og for min del er det litt vanskeligere å "sløse" bort penger når jeg vet hva jeg har å bruke hver dag. Jeg regner stadig vekk på hva dagsbudsjettet vårt er. Jeg sjekka i dag og regnet at det er 14 dager til neste lønn. Da tok jeg det vi hadde igjen på brukskonto i dag ( nå i skrivende stund) og delte på antall dager som er igjen til neste lønn.

  Jeg ender opp med en sum på 460 kr/ dagen

  Da vet jeg nå at vi har ganske god råd, fordi på det verste var denne summen nede i 157 kr pr.dag :O

  Money # 24 - Travel money
  Licensed from: kekanger / yayimages.com


  God råd eller dårlig råd?

  Så fordi jeg vet at 150-60 kr/ dagen er DÅRLIG råd for oss, vet jeg nå at 460 kr er ganske god råd. Da vet jeg også at OM anledningen skulle by seg så kan jeg nyte en cafe tur med ei venninne eller andre "unyttige" ting som kanskje vil dukke opp.

  Men denne summen forandrer seg jo så fort man bruker penger på noe, så man må stadig holde seg oppdatert på bank konto. Dette er blitt veldig lettvint med mobilbank appen. Der har jeg full oversikt hele tiden uansett hvor jeg er så lenge jeg har med mobilen :)

   

  Hva foretrekker du? Å ha budsjett for hver måned eller dagsbudsjett?

   

  Ha en fin fin kveld .)

  Hilsen

   

   

 • Flyttet hjem til mor 🙈🙈🙈

  Når man har vært selvstendig "flyvende" fugleunge i mange år, er det spesielt (på flere måter) å ta plass i mammas rede igjen.

  SOMMERJOBB
  Jeg jobber nesten hele sommeren i en sommeråpen barnehage. Siden Gnierfru mannen jobber turnus og barnehagen til gnierfru barna er stengt hele juli, måtte jeg ha hjelp med barnepass den tiden gnierfru mannen er på jobb. Gnierfru mamman er tilgjengelig,  men ville helst at jeg flyttet hjem sammen med gnierfru barna. Så ble det.

  ENDELIG HJEM.
  I dag er siste dagen hvor jeg bor hjemme hos mor. Jeg kjenner på en ny glede ved det å bo for seg selv. Være egen herre i eget hus. Gleder meg.

  Home
  Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com


   

  INGEN FORDELER?
  Det er ikke bare negativt å bo hjemme da. Det finnes fordeler med det også.
  Av økonomiske fordeler kan jeg jo nevne
  * Ferdig laget middag nesten hver dag. Det er luksus for gnierfru.
  * Jeg sparer strøm i vårt eget hus siden ingen bor der.
  * Sparer mye penger på mat. Jeg prøvde å betale for meg ved å handle på butikken en dag, men store deler av den summen kom vist tilbake på kontoen min 😨
  *Jeg har selskap av andre en 📺 på kvelden. Kan sitte å ta en kaffe med mennesker av kjøtt og blod. Ingen økonomisk vinst,men fortsatt veldig hyggelig.
  *Gratis barnepass også om kveldene, hvis jeg skulle en liten tur på butikken e.l

  Det som ikke er så økonomisk, er at jeg må kjøre 20 min ekstra en vei. Og det nordover fra der vi bor. Jobben til gnierfru ligger 30 min sørover fra gnierfru boligen. Det vil si 3 kvarter til jobb en vei fra gnierfru sin mamma. = økte drivstoff utgifter.
  Økonomisk sett har det nok lønt seg å bo hjemme hos mor igjen.

  calculator, pen and paper money
  Licensed from: mayboro / yayimages.com


   

  BARNEOPPDRAGELSE
  Når det kommer til å være enige i barneoppdragelse osv har vi vel vært litt uenige det da. På tross av det, har det vært helt greit. Vi har nok svelget noen kameler både hun og jeg. Men barna har hatt det bra, det er aller viktigst.

  Nå er alle hjemme i eget hus igjen og det føles godt. 

  Håper dere har hatt en flott uke alle sammen.

  Funny Nun
  Licensed from: Creatista / yayimages.com


   

   

  Tilbake med bloggen.
  Siden jeg nå har hatt litt "ferie" fra bloggen ved å bo hos mamma, har blant annet ukes handling og firstprice tester ramlet litt ut. Nå skal jeg igang igjen med begge deler, da jeg har tilgang på min pc igjen og ikke bare mobil.

  Syntes det er lettere å poste på bloggen fra pc kontra mobil.

  Have å nice day.

   

 • Biff bestikket har kommet!!!

  Jeg er bokklubb medlem frivillig!

  Jeg skrev jo tidligere at jeg ble frivillig medlem i en krimbokklubb for å få nytt biffbestikk.

  I pakken fulgte det med to krimbøker og dette bestikket da. Jeg tenkte at bøkene kommer godt med som julegaver. Og biffbestikk  trengte vi nytt.

  Jeg fikk jo også 1 år i abonnementet som følger av dette, men det viste jeg om. Det kostet meg under 100 lappen for alt samnen.
  Jeg har laget meg ett slags system som gjør at jeg husker å avbestille disse kommende bøkene.

  Ting tar tid!!

  Bøkene har jeg fått for lenge siden.
  Biffbestikket kom i går. De var nemlig tomme på lager for dette og ble derfor ettersendt

  Da gjenstår det å se om det er brukelig og om kvalitet er på plass. Gleder meg til å teste. 😆😆😆😆😆😆😆😆

  Det kan du leser mer om her :)

 • En stille periode på bloggen

  Det er sommer!

  Gnierfru er på jobb i sommer. Nå om dagen bor gnierfru og barna hos min mor så hun kan passe de når jeg er på jobb.

  Det blir ikke så mange spare tips å komme med nå, men kommer jeg over noen, holder jeg dere oppdatert.

  Instagram.

  Jeg er nok flinkere til å holde Instagram kontoen oppdatert i ett par uker fra i tid. Følg meg gjerne der.

 • Se og hør flaskepost

  Vi har lufta oss litt i dag.

  Jeg må bare få skryte av mine utrolige tålmodige barn altså. De maser veldig lite når vi er ute å "lufter" oss litt, dvs. når mor er ute å skal utføre ærend e.l

  De maser lite og gjør stort sett som de får beskjed om. ( det finnes unntak her også ja)

  I dag har vi vært i Sandefjord og fått med oss se og hør sin sommerturne. Vesla har stått på scenen og sunget litt i en sang konkuranse, mamma er kjempe stolt. Det ble ingen hovedpremie( dab radio), men tror vesla er vel så fornøyd med trøstepremien som var ei rosa pute.

  Gnierfru mamma klarte å fange en flaske post også, det var ingen sydentur i den, men jeg er vel så fornøyd med en kortstokk, gratis frappe og selve flasken jeg da.

  Vi har kost oss på cafe og hatt litt kvalitetstid sammen. Dere som har fulgt bloggen en stund vet at jeg er blitt veldig bevist på hvor pengene går, også når vi har råd til både det ene og det andre. I dag var vi på cafe. Barna var sultne, jeg kjente litt ekstra etter om JEG var sulten. Ikke spes. mye. Spiser heller opp restene til barna om det trengs. 

  Enchiladas
  Licensed from: Fotosmurf / yayimages.com


   

   

  Alltid rester igjen!!

  Jeg har nemlig gjort meg noen erfaringer når det kommer til det å bestille mat til sultne unger. Det blir så å si ALLTID mat igjen etter dem. Derfor  har jeg egentlig begynt å kjøpe en barnemeny som jeg deler på disse to trollungene våre. Da spiser de som regel opp, jeg sparer penger og ingen mat kastes. Kinderegg funksjon.

  I dag ville de ha to vidt forskjellige ting og siden jeg ikke var så sulten, bestemte jeg meg for å spise opp evnt rester etter dem. De ble rester igjen etter vesla sin toast  og det var akkurat nok til å mette mor som på det tidspunktet så vidt kunne ane ett snev av sult.

  Selv kjøpte jeg meg bare en kaffe mocca. Det ble allikevel nesten 300 kr, så det er ingen tvil om at kafe er DYRT. 

   

   

  Dagens fangst i bilder.

  Men vi har hatt det veldig hyggelig da, og når man kan unne seg litt, er det som regel veldig hyggelig kvalitetstid man betaler for ;)

   

  Happy Hilsen

 • Statoil kortet mitt da!

  Man må passe på, alltid!

  Dere husker kanskje at nåværende CirkleK sendte meg inkassovarsel før de i det hele tatt hadde sendt regning? Mer om det her.

  Jeg ringte inn, ganske bestemt på å måtte kjefte.

  Office Worker Yelling On Phone
  Licensed from: Creatista / yayimages.com

   

  Og hva skjedde???

  Jeg måtte ikke kjefte! De var i grunn veldig hyggelige på telefon. Jeg fikk ikke noe beklagelse, men jeg fikk ett kort som virker. ( Tror jeg da, fro det har jeg ikke testet ennå siden vi har vært i Danmark og fylt billig diesel der.) 

  Jeg fikk beskjed om at bare jeg betalte den fakturaen så skulle alt være i orden igjen. De syntes det var veldig rart at faktura ikke hadde kommet frem på mail og vi dobbelt sjekket mail adressen ett par ganger.

  2 dager etter kom en ny regning i mailboksen, da jeg betalte den også i nettbanken opprettet jeg e-faktura. Jeg må helst ha alt samlet på en plass for å få husket å betale ting som regel. Men om jeg husker det, så er det jo flott om jeg får selve fakturaen også da. Nå er det ikke min feil om jeg ikke får den iallefall.

  Hurray
  Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

  Fornøyd hilsen

   

 • STORT bildedryss fra ferieturen :)

  Her kommer ett passe dryss med bilder fra ferien vår :)

   Her bodde vi.

   Litt av stua/ spiseplassen

   Vi var på flymuseum, dette hang høyt oppe i lufta utenfor.

   Inngang flymuseum.

  Lekeplass på utsiden av museet.

   Lillegutt syntes det var mange å store fly her.

   Hmmm, hva er hvor i denne parken da tro?(legoland)

   Kommet halveis i parken etter 4 timer.

   Nå blir vi snart våte hoho.

   Hode på menyen i dette spøkelseshuset hihi.

   Detalj bilde

   Detalj bilde

   Disse kjørte vist gnierfru mannen da han var liten også.

   Detalj bilde

   Detalj bilde

   Gutten som elsker brannbiler og brannmenn.... og politibiler osv forøvrig hehe

   Da var gnierfru familien i en uplanlagt park. Giveskud zoo. Anbefales virkelig.

  Hva slags fisk er det oppi her mon tro?

   Gnierfru familien kjørte blant bøffler og sebraer. Vi var en tur innom løvene også.   Flotte lekeplasser i denne parken og ganske mange av de.

   Vi var inne i ett oter aquarium, de var så selskapsyke. "se Oda" sa sønnen min ( pelle politibil figur)

  På vei inn i "jurrasic park" hehe

   PASS DEG!!

  Jammen glad disse døde ut før oss mennesker i grunn. På tross av at mange bare spiste planter.

   Som sagt, glad disse var av plast ....

   Detalj bilde

  Lekested for barna.


   Vi bestilte familie pizza med hjemlevering en kveld, vi holdt jo på å ramle ut av stolene når vi så størrelsen på den. For drøye 300 kr inkl kjøring til huset fikk vi jaggu valutta for pengene.
   The end....

   

  Ps, bilder fra laladia ble vanskelig å ta siden det er innendørs vannpark, men vi var der ;)

   

   

  Hohiho hilsen   

   

 • Så starter vi på nesten null igjen...

  Spare, spare, spare, spare penger...

   

  Med sparingen altså. Nå etter ferien ser det slik ut på vår sparekonto :

  Dette er etter at overskuddet fra ferien er ført tilbake på konto.

   

  Så hvordan vil det gå?

  Skal vi se om jeg får ordnet en oppdatering om en måned ca da, så ser vi hvor mye jeg har klart å øke den posten!

  Jeg drar nok fordeler av både ferie penger, og halv skatt lønninger denne månden( eller mest gnierfrumannen da, men felles økonomi er felles økonomi)

   

   

  Jeg utnevner dere herved til en uformell gjette-konkurranse!

  Sett gjerne i kommentar feltet under her hva DU tror det vil stå på kontoen når vi runder neste månedskifte. Jeg gleder meg til å se hvilke ideer dere har og hvor nærme vi kommer rett svar :)

   

  #Elskernååsparepenger Hilsen

   

 • Danmark`s ferie på budsjett- inkl. legoland og lalandia tur. Oppdatert 29 juni.

  Ja, da var året kommet for å gjøre alvor av turen jeg har lovet min datter siden hun var 4 år. 1 uke i Danmark. 6 dager til avreise.

   

  Jeg har hele tiden sagt til vesla her i hus, at den sommeren i det året som lillebror blir 4 ( han fyller i oktober da) så skal vi reise til legoland. Det er altså i år. Vi har ikke verdens beste tilgang til penger om dagen så det kunne ikke passet dårligere med denne ferien i år, men ett LØFTE ER ETT LØFTE!!

  Så da er det bare å lage budsjett på turen da.

  Reisen til Danmark vil koste oss :

  1.54 kr/ km x 28 km ( til Larvik herfra) = 43,12 kr i diesel ned til ferjen

  Bompenger vil koste oss 27 kr

  Jeg ganger dette med to siden vi skal hjem igjen også. 43,12 + 27 = 70,12 x 2 = 140,24 kr

   Båtreisen for oss er gratis så her sparer vi kr 650 kr, men disse vil nok bli brukt opp i bufe` restauranten som er noe dyrere.


   

  Her var det vist ikke noe rabatt å hente hos gnierfru mannen sin arbeidsgiver, så da er det bare å betale fullpris.( men der tok jammen gnierfru mannen feil gitt)

  Fordelen her er at vi kan sitte der hele overfarten og spise så mye vi vil. 

  Så kjøper vi oss billetter til bufe` resturanten ombord til kr 1116 kr. 

  Men jeg fikk ikke til å bestille dette via min side color line, så jeg ringte inn og da viser det seg at vi får litt ansatt rabatt allikevel for total summen for oss havnet på 980 kr. 136 kr spart der ved en telefon samtale.

  Jeg legger til 520 kr til småkjøp ombord.( For å ende opp i ett rundt tall)

  Budsjettet for ferjeturen er da: 

  Den siste kolonnen er hva vi faktisk brukte og vil fylles ut etter turen er over.

  Mat 980 kr        1500kr / - 520 kr
  Annet 520 kr 4000 kr / - 3480 kr
  Total 1500 kr 5500 kr / - 4000 kr 

   

  Ferie hus bestilte vi i februar og total kostnad på det kom på 5113 kr inkl rengjøring. Jeg er usikker på om vi må betale ekstra for ting her, så legger litt på det budsjettet også med 887 kr og de reelle summene fører vi inn etter ferien i den siste kolonnen.

  Husleie 5113 kr        5113 kr / - 0     
  Annet 887 kr 0 / + 700 kr
  Total 6000 kr 4413 kr / + 700 kr


   Vi kunne sikkert bodd i telt for min del, men da måttet vi kjøpt ett telt som var stort nok til en familie på 5, i tillegg kanskje leid teltplass. Så er redd for at telt ville blitt like dyrt som huset her. PÅ en annen side ville vi jo hatt det teltet år etter år. Litt usikker på om jeg hadde fått med meg både gnierfru mann og barn  på dette med å sove i telt en uke? Oppdatering : Jeg har ikke fulgt med i timen! Vi betalte vistnok 1000 kr i depositum inkl i leieprisen. De trekker fra det vi har brukt i strøm og det ser ut som vi ender opp 700 kr i pluss på det budsjettet. LIKER :D
   


  Vi benytter oss av kampanjen som har vært på hatting sine burger og pølsebrød.

  Vi er 5 stykker som reiser inkl bonus barnet her. Vi er tre voksne, siden 14 åringen da regnes som voksen i legoland, og to barn.

  Denne kampanjen gir deg en gratis inngang for voksen for hver barnebillett som kjøpes i legoland.

  Gnierfrumannen får sin billett til legoland gratis av sin arbeidsgiver, så da er vi to voksne igjen. Siden det er to barn igjen også betaler vi to barne billetter og får da fri inngang til meg og stesønn min.

  Regnestykket for dag en blir da slik :

  Legoland hvis jeg hadde kjøpt billetter nå i fullpris kolonne

  Legoland Full pris  Rabatt Faktisk pris
  Gnierfru pappa 295 kr -295 -876 kr
  Gnierfru mamma 295 kr -295 -876 kr
  Gnierfru stesønn 295 kr -295 -876 kr
  Gnierfru barna 279 x 2 kr 0 826 kr

  Total

  Totalt betalt inngang dag 1

  1443 kr

  558 kr/ 826 kr

  885 kr spart

  2628 kr spart

  totalt betalt 

  826 kr inngang

   

  Vi må jo kjøpe mat og betale parkering og sikkert andre ting inne i selve legoland, så lager ett eget budsjett til det.

  Mat 1500 kr      1235 kr / + 265 kr          
  Parkering 50 kr 63  kr / - 13 kr
  Dag 2 billetter alle 5 630 kr 0 kr / + 810 kr
  Annet forbruk 2000 kr 1050 kr / + 950 kr
  Total 4180 kr 2348 kr / + 1832 kr

   

  Vi har bestemt at vi også skal innom Lalandia når vi er her. Dette koster i inngang for oss 5 kr 1100

  Inngang lalandia store og små 1100 kr     1560 kr / - 460 kr          
  Mat 1000 kr 774 kr / +226 kr
  Annet 500 kr 50 kr / + 450 kr
  Total 2600 kr 2384 kr / + 216 kr

  Men vi skal sikkert andre ting også, så setter opp ett budsjett for det også.

  Diesel 700 kr         2310 kr / - 1610 kr   
  Mat 1500 kr 2935 kr / -1435 kr
  Andre fornøyelser 2000 kr 4538 kr / - 2538 kr
  Total 4200 kr 9243 kr / - 5043

   

  Det totale forbruket vårt er da budsjettert med 19178 kr, så får vi se da om det går over, holder seg eller magisk nok kan klar under budsjett. Jeg håper vi kan gå under for dette er kjempe dyrt. Noe av dette er allerede betalt når vi reiser men det blir lagt inn i budsjett allikevel. Jeg håper jeg få Gnierfru familien til å tro at vi brukes masse penger, men at vi egentlig ikke gjør det. Er spent på hvordan totalen havner ut :) Whis me luck!

  Personlig så skriker det i mine øyne når jeg ser på budsjettet, men Danmarks ferie har vel aldri vært noe billig reisemål så jeg får bare bite i det sure eplet og la ungene få denne opplevelsen i år. 

  Det å reise på ferie bør egentlig bety å kunne kose seg uten å tenke penger, men noen ganger må man bare prioritere ferie uten å ha råd også. Hva bruker dere på ferie i kroner å øre i år?

  Oppdatering 29 juni :

  Vi klarte ikke å bestemme hvilken park vi skulle i, Lalandia eller Løveparken? Da gjorde vi som Ole brum og sa "ja takk, begge deler"

  Dette var jo overhodet ikke regnet med i budsjett, så her var jeg sikker på at NÅ røyk budsjettet BIG TIME.

  Men som dere ser har vi gått i pluss noen plasser i forhold til beregning ( da er også løveparken regnet med i disse utgiftene) og det er litt overraskende. Jeg var ganske sikker på at vi kom til å overgå eller kanskje ( ett øite håpe) holde budsjettet vårt.

  Nå er det slik at det ungene har kjøpt seg  av leker, har de betalt for selv så dette er ikke tatt med i beregningene.

  Vårt totale budsjett ble altså slik tilslutt regnet om i norsk kurs :

  Mat total Drivstoff total Paker/ museum total Diverse shopping inkl taxfree shopping
  2935 kr 2310 kr Legoland :3521 kr( leker til barna trukket ut her) 4538 kr
      Lalandia : 2477 kr  
      Løveparken : 937 kr  
      Museum : 328 kr  

   

  Total budsjett kost kr 17.046 kr mot 19178 kr som antatt :)

   

  Hilsen 

   

   

   

 • Hjemme fra ferie og en beklagelse på vei...

  Da er vi hjemme fra en ukes Danmarks ferie igjen. 

   

   

  Borte bra, hjemme best!

  Det er alltid deilig å komme seg avgårde fra hus og heim, men du verden å deilig det er å komme hjem igjen. Vi har hatt en super uke, gnierfru barna har koset seg. 

  Nå skal gnierfru sitte ned å regne litt på hvordan det gikk med budsjettet vårt. Gikk det over tro eller under eller kanskje akkurat?

  Vi bestemte at om barna ville kjøpe seg leker og andre ting skulle de få lov til det. De måte selv betale for det og det fikk de beskjed om. De har alle tre hver sine kontoer med oppsparte penger fra jul, bursdag, 17 mai penger osv som de har fått av familie. I tillegg sparer vi foreldrene på hus konto til de. Så disse kontoene fungere som en slags forbruks konto for barna i ferier osv. Men selv om de til en viss grad hadde fri tilgang til å kjøpe seg ting, ble jeg imponert over at det holdt med ett par ting til de hver. Da var de i grunn happy de. Det gleder ett gnierfru mamma hjerte.

  Jeg beklager ett innlegg som nå er slettet.

  Jeg aner ikke hvem planet jeg var på!!

  Jeg delte jo ett innlegg om ett gratis IKEA gavekort. jeg vet jo så godt at når ting virker for godt til å være sant, så er det gjerne det. Dette ikea gavekort greiene er svindel fra ende til annen. Det er er ett date selskap som heter DATE4ME som står bak dette. Hvis du betaler inn den ene kr til dette "ikea" gavekortet så trekker de en tilfeldig sum ut av kortet du betalte med noen dager senere. Jeg bruker heldigvis mastercard når jeg handler på nett eller betaler noe, og jeg har ett varsel på sms som kommer så fort det er aktivitet på matsercardet mitt. Jeg fikk plutselig en sms noen dager etter at jeg var så fjern å betalte denne ene kr om at det var trukket en sum på 749 kr til ett selskap som heter DATE4ME, Da gikk det opp ett lys for meg.

  Så om dere ble rammet, beklager jeg SÅ mye for min dumhet med å dele slik svindel før jeg hadde sjekket det opp skikkelig. Jeg har kontaktet banken min og fått videre beskjed om hva jeg kan gjøre med saken. Jeg sperret umiddelbart kortet, rett etter den sms`n jeg fikk med trekket. Så de får ikke ei kr mer av meg, Jeg har også klaget inn transaksjonen de har gjort for banken ( fikk beskjed av banken min om å gjøre det og jeg var helt ærlig om hva saken var også)

  Jeg fikk ikke postet NOE på bloggen min av en merkelig grunn ( veldig ustabilt mobil nett der vi var) når vi var i Danmark, så har ikke fått beklaget før nå. Jeg fikk slettet innlegget ganske fort håper jeg. Ble du lurt fordi jeg ble lurt? Kontakt banken din og sperr kortet så fort som mulig.

  Ta gjerne kontakt med meg om det er noe jeg kan hjelpe deg meg.

  Flauhilsen 

   

   

   

 • Off we go...

  Da er det ferie tid for Gnierfru familien. 

  Jeg skal se om jeg får tilgang på pc mens vi er der slik at jeg får oppdatert bloggen. jeg håpte på å kunne oppdatere litt etterhvert.

  Blant annet på budsjett delen om hvordan vi ligger ann der underveis.

  Imens vi er borte passer både katt og nabo på huset vårt heldigvis :)   

   

 • Biffbestikket da??

  Inn i ny bokklubb da.

  Jeg ville gjerne ha det biffbestikket!

  Gnierfru mannen og jeg har lenge tenkt på å kjøpe oss nytt biffbestikk, da dette er noe som er i bruk hver dag selv om vi ikke spiser biff hver dag. Tidligere så jeg gjerrigknark.com la ut en annonse fra krimklubben om at man fikk ett biffbestikk og bøker som velkomstpakke. Jeg vet også at man automatisk får ett medlemskap med på kjøpet som varer ett år. For meg er det ikke noe problem, for jeg bare avbestiller bokpakkene som jeg får med medlemskapet. Dette kan du få mail eller sms om når det kommer nye pakker, så burde ikke være noe problem å huske det.  Jeg har allerede spart noen kr på å bli medlem, og så lenge jeg husker å avbestille er jo dette rene kuppet.

   

   

  Ting tar tid!

  Jeg bestilte denne pakken da og valgte ut tre bøker jeg tenkte jeg kunne få gitt bort i julegaver. Det tok ca 3 uker før bøkene kom etter bestillingen. Men jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet, ingen biffbestikk. De var tomme for det på lager. Det stod at det ble ettersendt når de fikk de inn igjen da, men det var litt strek i regninga for meg som ventet mest på det bestikket. Jaja... så lenge det dukker opp her en vakker da så blir jeg  happy, hvis ikke blir jeg litt hissig.

   

  Beholde bøkene selv?

  Jeg liker godt å lese bøker, mest drama og romaner, men etter å ha lest bakpå disse så vurderer jeg å lese de selv haha. Blir vel litt galt å gi bort en allerede lest bok?? Hva mener du om det, er det greit å få en lest ( noe som nesten ikke syntes sansyneligvis) i gave?

   

  Jeg må nok ihvertfall lese den ene, så får jeg se om den går videre eller om jeg beholder.

   

  Ha en fin lesehelg så lenge.

  Hilsen


   

   

   

 • Statoil kort meg langt opp i....

  Jeg nevnte i bloggen min tidligere at vi skaffet oss statoil kort for å få en bedre oversikt på utgiftene til diesel/ bensin forbruket vårt.

   

  Nå heter det jo Cirkle K da, men opplegget er det samme. 

   

  Mamma advarte meg!

  Mammen til Gnierfru hadde også Statoil kort i mange år, helt til de plutselig fikk en inkasso regning UTEN å ha mottatt hovedregning. Hun ringte jo kundeservice, men der var de bare sure og tverre. Kortet ble også sperret i 3 år!! selv om pengene ble betalt inn. Det var ikke hennes feil at de ikke hadde klart å få sendt ut hovedregning og da skal man gå rett på inkassovarsel liksom?

  Hun sa at om dette ikke ble ordnet opp i, ville hun flytte fra Statoil til en annen leverandør. Det var vist helt ok for Statoil det. Dermed ble hun Shell kunde.

   

  Jeg tenkte hun hadde uflaks.

  For det går jo ikke å behandle folk på denne måten tenkte jeg. Og bestilte vårt statoil kort. Fikk første regning uten problemer og var nå helt overbevist om at mamma hadde hatt max uflax.

  Jommen sa jeg smør!!

  Gjett hva jeg har fått nå¨?   

  Jeg lette febrilsk etter hovedfaktura.

  Jeg lette både i betalte faktura, nettbank og konvolutten jeg oppbevarer ubetalte faktura. Jeg finner INGEN hovedregning på dette og kan ikke huske å ha fått mer en en faktura fra før heller. Også dukker dette opp i posten????

  Nøyaktig det samme som skjedde for mamma dette da. Hun heller fikk jo aldri hovedfaktura før hun fikk sperret kortet sitt og inkasso varsel i posten.

   

  Håper på en forklaring , men har mistet litt tilliten!

  Jeg skal ringe kundeservice på mandag førstkommende og håper jeg blir positivt overrasket, men jeg kjenner jo at jeg før jeg har snakket med de, har mistet litt tillit pga. episoden mamma har opplevd også.

   

  Dette innlegget blir oppdatert før vi reiser på mandag så dere får høre hvordan det gikk. Jeg håper jeg kan skrive til dere at de hadde en fantastisk kundeservice og at alt ordnet seg. Det vil vise seg. 

   

  God helg så lenge folkens.

   

   

   

   

 • Poteter tok oss igjennom svartedauen....

  Jeg lo godt selv da jeg så dette bildet og tenkte jaja, potet er jo sunt på sin måte.

  De tok oss igjennom svartedauen iallefall.

  Men jeg også forstår at potetgull ikke er særlig sunt. Jeg har ingen forklaring på hvorfor dette bildet er koblet til teksten, flere lesere??

  Forklaringen til bildet er at jeg SJELDEN handler på Rema 1000 av flere grunner. Men dette potetgullet er ikke mulig å oppdrive hos de andre butikk kjedene i vårt nærområde. Derfor hamstrer jeg inn noen poser de gangene jeg er på Rema 1000. Potetgullet er gnierfru mannen sin favoritt og jeg syntes det er tull å kjøre bare til Rema 1000 for en pose. Vi er ingen super sunn familie, jeg vil si ganske normale i kosten, passer på å ikke stappe innpå sukker å fett utenom fredag eller lørdag. Dette lærer barna også og det er sjelden mas etter sånt i ukedagene her. De er vant med at sånn er det.

  Jeg humrer fortsatt litt av bildet og teksten og regner med at ganske mange har stusset litt her. Nå har dere forklaringen på det :)

  Ha en super "kose dere" helg :)   

 • Danmark`s ferie på budsjett- inkl. legoland og lalandia tur. Oppdatert 29 juni.

  Ja, da var året kommet for å gjøre alvor av turen jeg har lovet min datter siden hun var 4 år. 1 uke i Danmark. 6 dager til avreise.

   

  Jeg har hele tiden sagt til vesla her i hus, at den sommeren i det året som lillebror blir 4 ( han fyller i oktober da) så skal vi reise til legoland. Det er altså i år. Vi har ikke verdens beste tilgang til penger om dagen så det kunne ikke passet dårligere med denne ferien i år, men ett LØFTE ER ETT LØFTE!!

  Så da er det bare å lage budsjett på turen da.

  Reisen til Danmark vil koste oss :

  1.54 kr/ km x 28 km ( til Larvik herfra) = 43,12 kr i diesel ned til ferjen

  Bompenger vil koste oss 27 kr

  Jeg ganger dette med to siden vi skal hjem igjen også. 43,12 + 27 = 70,12 x 2 = 140,24 kr

   Båtreisen for oss er gratis så her sparer vi kr 650 kr, men disse vil nok bli brukt opp i bufe` restauranten som er noe dyrere.


   

  Her var det vist ikke noe rabatt å hente hos gnierfru mannen sin arbeidsgiver, så da er det bare å betale fullpris.( men der tok jammen gnierfru mannen feil gitt)

  Fordelen her er at vi kan sitte der hele overfarten og spise så mye vi vil. 

  Så kjøper vi oss billetter til bufe` resturanten ombord til kr 1116 kr. 

  Men jeg fikk ikke til å bestille dette via min side color line, så jeg ringte inn og da viser det seg at vi får litt ansatt rabatt allikevel for total summen for oss havnet på 980 kr. 136 kr spart der ved en telefon samtale.

  Jeg legger til 520 kr til småkjøp ombord.( For å ende opp i ett rundt tall)

  Budsjettet for ferjeturen er da: 

  Den siste kolonnen er hva vi faktisk brukte og vil fylles ut etter turen er over.

  Mat 980 kr        1500kr / - 520 kr
  Annet 520 kr 4000 kr / - 3480 kr
  Total 1500 kr 5500 kr / - 4000 kr 

   

  Ferie hus bestilte vi i februar og total kostnad på det kom på 5113 kr inkl rengjøring. Jeg er usikker på om vi må betale ekstra for ting her, så legger litt på det budsjettet også med 887 kr og de reelle summene fører vi inn etter ferien i den siste kolonnen.

  Husleie 5113 kr        5113 kr / - 0     
  Annet 887 kr 0 / + 700 kr
  Total 6000 kr 4413 kr / + 700 kr


   Vi kunne sikkert bodd i telt for min del, men da måttet vi kjøpt ett telt som var stort nok til en familie på 5, i tillegg kanskje leid teltplass. Så er redd for at telt ville blitt like dyrt som huset her. PÅ en annen side ville vi jo hatt det teltet år etter år. Litt usikker på om jeg hadde fått med meg både gnierfru mann og barn  på dette med å sove i telt en uke? Oppdatering : Jeg har ikke fulgt med i timen! Vi betalte vistnok 1000 kr i depositum inkl i leieprisen. De trekker fra det vi har brukt i strøm og det ser ut som vi ender opp 700 kr i pluss på det budsjettet. LIKER :D
   


  Vi benytter oss av kampanjen som har vært på hatting sine burger og pølsebrød.

  Vi er 5 stykker som reiser inkl bonus barnet her. Vi er tre voksne, siden 14 åringen da regnes som voksen i legoland, og to barn.

  Denne kampanjen gir deg en gratis inngang for voksen for hver barnebillett som kjøpes i legoland.

  Gnierfrumannen får sin billett til legoland gratis av sin arbeidsgiver, så da er vi to voksne igjen. Siden det er to barn igjen også betaler vi to barne billetter og får da fri inngang til meg og stesønn min.

  Regnestykket for dag en blir da slik :

  Legoland hvis jeg hadde kjøpt billetter nå i fullpris kolonne

  Legoland Full pris  Rabatt Faktisk pris
  Gnierfru pappa 295 kr -295 -876 kr
  Gnierfru mamma 295 kr -295 -876 kr
  Gnierfru stesønn 295 kr -295 -876 kr
  Gnierfru barna 279 x 2 kr 0 826 kr

  Total

  Totalt betalt inngang dag 1

  1443 kr

  558 kr/ 826 kr

  885 kr spart

  2628 kr spart

  totalt betalt 

  826 kr inngang

   

  Vi må jo kjøpe mat og betale parkering og sikkert andre ting inne i selve legoland, så lager ett eget budsjett til det.

  Mat 1500 kr      1235 kr / + 265 kr          
  Parkering 50 kr 63  kr / - 13 kr
  Dag 2 billetter alle 5 630 kr 0 kr / + 810 kr
  Annet forbruk 2000 kr 1050 kr / + 950 kr
  Total 4180 kr 2348 kr / + 1832 kr

   

  Vi har bestemt at vi også skal innom Lalandia når vi er her. Dette koster i inngang for oss 5 kr 1100

  Inngang lalandia store og små 1100 kr     1560 kr / - 460 kr          
  Mat 1000 kr 774 kr / +226 kr
  Annet 500 kr 50 kr / + 450 kr
  Total 2600 kr 2384 kr / + 216 kr

  Men vi skal sikkert andre ting også, så setter opp ett budsjett for det også.

  Diesel 700 kr         2310 kr / - 1610 kr   
  Mat 1500 kr 2935 kr / -1435 kr
  Andre fornøyelser 2000 kr 4538 kr / - 2538 kr
  Total 4200 kr 9243 kr / - 5043

   

  Det totale forbruket vårt er da budsjettert med 19178 kr, så får vi se da om det går over, holder seg eller magisk nok kan klar under budsjett. Jeg håper vi kan gå under for dette er kjempe dyrt. Noe av dette er allerede betalt når vi reiser men det blir lagt inn i budsjett allikevel. Jeg håper jeg få Gnierfru familien til å tro at vi brukes masse penger, men at vi egentlig ikke gjør det. Er spent på hvordan totalen havner ut :) Whis me luck!

  Personlig så skriker det i mine øyne når jeg ser på budsjettet, men Danmarks ferie har vel aldri vært noe billig reisemål så jeg får bare bite i det sure eplet og la ungene få denne opplevelsen i år. 

  Det å reise på ferie bør egentlig bety å kunne kose seg uten å tenke penger, men noen ganger må man bare prioritere ferie uten å ha råd også. Hva bruker dere på ferie i kroner å øre i år?

  Oppdatering 29 juni :

  Vi klarte ikke å bestemme hvilken park vi skulle i, Lalandia eller Løveparken? Da gjorde vi som Ole brum og sa "ja takk, begge deler"

  Dette var jo overhodet ikke regnet med i budsjett, så her var jeg sikker på at NÅ røyk budsjettet BIG TIME.

  Men som dere ser har vi gått i pluss noen plasser i forhold til beregning ( da er også løveparken regnet med i disse utgiftene) og det er litt overraskende. Jeg var ganske sikker på at vi kom til å overgå eller kanskje ( ett øite håpe) holde budsjettet vårt.

  Nå er det slik at det ungene har kjøpt seg  av leker, har de betalt for selv så dette er ikke tatt med i beregningene.

  Vårt totale budsjett ble altså slik tilslutt regnet om i norsk kurs :

  Mat total Drivstoff total Paker/ museum total Diverse shopping inkl taxfree shopping
  2935 kr 2310 kr Legoland :3521 kr( leker til barna trukket ut her) 4538 kr
      Lalandia : 2477 kr  
      Løveparken : 937 kr  
      Museum : 328 kr  

   

  Total budsjett kost kr 17.046 kr mot 19178 kr som antatt :)

   

  Hilsen 

   

   
   

   

 • Kaken som ble avbestilt.

  Som jeg skrev her så fikk jeg en avbestilling på en kake hvor alle ingredienser var kjøpt inn.

  Jeg schmakket den sammen, og i dag blir den servert på kaffeslabras med jentene. 

  Så dette gikk kjøperen glipp av, og vi kan kose oss i kveld :)

  God helg folkens :)

  Hilsen

   

 • Firstprice 🆚. ??

  Jeg tenkte å gjøre en test på Firstprice produkter.

  Jeg vil sammenligne både smak og pris og blogge om ett eller flere produkter i uken. Produktene jeg sammenligner med, er de merkene jeg stort sett alltid kjøper. Nå skal Gnierfru familien altså se om Firstprice kan måle seg i smak med gnierfru sine "vanlige" innkjøp.
  Blir spennende å se.

  Først ut er

  Firstprice gulost,eller hvit ost som de sier da. Følg med i bloggen neste uke for å se resultatet 😆😘

  Testehilsen

 • Jeg måtte krype til korset!

  Og innse at jeg ikke er god nok på html og css ennå til å klare å få en flott og ryddig blogg opp å gå.

  Jeg fant ett gratis design jeg kunne bruke, som jeg nå er ekstremt godt fornøyd med. Designer skal være gjengitt i bloggens design mener jeg å ha lest.

  Hvis ikke så finner du den flinke unge damen her . 

  Tusen takk igjen til dere smarte unge mennesker der ute som villig sitter å lager slike design til oss "fossiler", også helt gratis. DET liker gnierfru ihvertfall <3

  Jeg sa det kanskje sist også, men denne ganger mener jeg det 100%. Bloggens utseende er ferdig. Det er slik gnierfru.blogg.no vil fremstå.

  08.06 kl 22,52

  Jeg fant akkurat også ut at jeg kunne legge inn signatur på ALLE innlegg jeg lager, så de som allerede er skrevet får doble, men de nye vil få min signatur automatisk. DET var deilig, så slipper jeg å legge de inn manuelt hver gang. Lykke :)

  red heart
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

   

  Hilsen

   

 • Bloggen har nytt "ansikt"

  Det ser du kanskje? 

  Takk for tålmodigheten din. Det er fortsatt noe småplukk jeg ikke har klart å fikse ennå, men det meste er oppe å går.

  Og vet du hva? Jeg klarte det jammen helt selv :)

  Eller det er halve sannheten.

  Jeg har brukt hjelp fra sidene til en super jente med denne bloggen, uten henne og noen få andre bloggere, hadde jeg ALDRI i verden fått til å  gjøre om bloggen min. Takker så mye til Ingvild Aasehim for at du er ei så smart, ung og oppegående jente som kan hjelpe eldre fosiler med å faktisk få til dette HTML greiene. Men jeg har måttet lese meg frem til de meste selv da og prøve å feile litt. Det har blitt noen timer med prøv og feil metoden. 

  Jeg er godt fornøyd med egen innsats :)

  Håper dere liker Gnierfru sitt nye utseende, noe småplukk igjen ser jeg. Det får jeg ta senere.

  Ps: det gjelder vist ikke mobil versjonen, den må settes opp som en egen html side. Det vet jeg ikke om jeg klarer ennå. Men gå gjerne inn på en pc eller kanskje det fungerer fra nettbrett også?


   

   

  Love you all.

  Decorative ribbon shaped into a heart
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Sliten hilsen   


      

   

 • Fobier er rare greier!

   

  Har du en fobi som gjelder mat?

  Jeg har mange ganger nevnt at man må bruke alle sanser for å sjekke ut varer som har gått ut på dato, dette gjelder mest for melk, egg og andre ting du normalt har i kjøleskapet.

  Men kanskje du rett å slett har litt fobi mot dårlig mat? Jeg vil tro at denne fobien sitter litt innebygget i oss som ur-mennesker, slik at vi ikke spiste ting som ville gjøre oss alvorlig syke. Men jeg tror også at de brukte de sansene de måtte ha, enten det var tungen, øyne, eller nesen for å finne ut av steinalderens "datomerking"

  Jeg har også en fobi...

  Min heter fiskebein i mat. Hvor mange ganger har jeg ikke stått over sprøstekt makrell fordi det er SÅ mye bein i den. Den smaker jo bare fantastisk, men hvis jeg får ett bein i maten, blir jeg kvalm og uvel. Derfor spiser jeg det ikke ennå så godt det er.

  I dag utfordret jeg denne fobien litt....  Pannestekt fjellørret med rømmesaus, ris og nykokte økologiske gulrøtter.

  Før jeg stekte fisken, kjente jeg at den hadde små bein i seg, men min venninne som jeg FIKK disse helt gratis av, så at hun ikke hadde merket ett eneste av disse beina i fisken.

   

  Gnierfru er ikke overbevist...

   

  Men jeg stekte de, og selv om jeg vet at fjellørret også er knallgodt, satte dette en demper på middagen min. Helt ubetinget. Jeg kjente de små beina, så vidt. Så hadde jeg ikke hatt denne rare fobien, så hadde jeg ikke merket det i det hele tatt. Positivt overrasket!!

  Men nå vet jeg at neste gang jeg spiser fjellørret på denne størrelsen, trenger jeg ikke tenke på de små utrolig bløte beina i fisken. Kanskje maten smaker bedre da? Makrell kommer jeg nok ikke til å spise uten å fin- rense den i 20 min først.

   Men dette var på en måte steg 1 i å bli kvitt min fobi. 

  For det er ikke til å legge under en stol at fobi er en psykisk ting. Den kan jobbes med og kanskje kan man bli kvitt den selv eller kanskje man trenger hjelp av utenforstående. 

   

  Så tilbake til dette med dato...

  Half a rotten apple
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

  Så hvis du ikke er kvitt ur-menneske instinktet  om å spise dårlig mat, kan du begynne å utfordre deg med å lukte på mat som har gått en del dager over dato ( gjerne 4-5 dager eller mer), hvis du ikke lukter noe merkelig, kan du jo fortsette til neste sans som er smaken. Tør du? Stå ved vasken så du kan spytte ut umiddelbart om det skulle være noe. Har gjerne ett glass godt drikke rett ved for å skylle bort det GRUSOMME!

  Men kanskje du også blir overrasket??

  Hvis du klarer å ha en nøytral innstilling FØR du smaker og ikke en BESTEMT innstilling, vil du stå bedre rustet.

  Nøytral innstilling : " det er helt sikkert ikke noe i veien med denne melka"

  Bestemt innstilling : "5 dager over, melka må jo ha blitt sur!"

  Jeg har begynt å bruke denne metoden på alt av mat, enten det er melk, pålegg, middagsrester osv. Du vil bli positivt overrasket over sansene dine om du våger å prøve. Og tenk på hvor mye du slipper å kaste, bare pga en stemplet dato.

  Tenk så glad bonden blir, som blir verdsatt og ikke lengre bare "stemplet"- for det er jo det som skjer om du ikke bare kaster fordi datoen har gått ut, du verdsetter produktet mer en hvis du bare kikker på dato. Du viser en større respekt for de som har stått på for å lage dette produktet til deg. 

  Jeg tenkte ALDRI på dette før, og jeg har bonde familie på begge sider av slekta. Nå kjenner jeg mer glede av maten jeg spiser, nettopp fordi sansene mine har lært meg mye om datomerking og gjort meg mer reflektert.

  Håper dette kanskje kan hjelpe deg også, til å kaste mindre mat og dermed spare penger. Sikkert ganske MYE penger også.

  Lykke til.   

   

   

 • Unnskyld rotet...

  Jeg jobber litt med å forandre små detaljer på bloggen om dagen og er ikke kjempe dreven med html koder, så blir litt prøv å feil og mye google hjelp. så hvis dere finner noe rart som ser ut som rot så jobber jeg med saken.

  Første steg er å forandre header.

  Takk for tålmodigheten :)

  Hilsen   

 • Dagsbudsjett pr. 2 juni 2016

  Jeg setter sjelden opp måndesbudsjett. Jeg har noen faste punkter på dette som

  2000 kr til mat

  3000 kr til diesel( son nå ligger inne i regningskonto delen pga statoil kort)

  31000 til regningskonto hvor annet posten ligger også

  500 kr til klær

  4000 kr til sparing ( inkl barnas kontoer)- denne posten er forresten satt på vent litt om dagen.

   

  Når det er sagt så er det de pengene som står igjen på brukskontoen jeg er mest opptatt av. 

  Denne dekker mat og klær og en del diverse kjøp.

  I dag har jeg regnet på at vi har 515 kr pr dag å bruke, frem til neste lønn. Det er ett helt ok dagsbudsjett, ikke veldig "god råd budsjett", men til å leve med.

  Det er verre når denne summen er rett over 200 kr. 

  Hvorfor jeg bruker denne metoden?

  Den gir meg mer kontroll en ett måndesbudsjett syntes jeg og det er lettere å tenke igjennom hva man kjøper.

  Nå er det en stund siden jeg har vært flink til å bruke denne metoden, ser at det trengs om jeg skal fortsette vår stramme økonomiske linje og klare å spare opp en slant kr.

  Da har jeg ikke tatt med summen jeg får som  50 % arbeidsledig fra nav om 14 dager, for jeg håper stadig at vi kan få noen "bonus" penger å putte på sparekonto.

  Iht. til at jeg har 2000 kr på matbudsjett i uken er dette 4 torsdager frem i tid. 8000 kr altså. Det er 15,53 dager tilsammen. Jeg liker å ha "spare"dager på dette budsjettet. 

  Bruker jeg ikke pengene våre i dag har jeg dobbelt så mye å bruke i morgen osv.

  Mulig dette er gresk for deg, men det fungerer helt ypperlig for meg og oss.

  følg med så oppdaterer jeg om hvordan dette går fremover.

  Meld deg gjerne inn i min bloglovin så får du beskjed hver gang bloggen oppdateres :)

  Ha en fin sommernatt.   

   

   

   

 • Gnierfru på blogglisten hurra :)

  Dette oppdaget jeg for ett par dager siden.

  Gnierfru lå på 195 plass på blogglisten til blogg.no. Kjempe gøy. Jeg setter utrolig pris på at dere gidder å lese bloggen og jeg kjenner jeg blir mer å mer inspirert til å skrive, finne temaer og gode tips jeg kan dele med dere. Tusen millioner takk alle mine lesere og faste følgere.   

  Du finner gnierfru både på facebook og instagram også. Og bloglovin.

  #gnierfrupåliste #blogglisten #blogg.no #glede

  Hoppende hilsen   

 • Har du vg+ `?

  Jeg ble tipset om at jeg plutselig hadde havnet i VG+ også.

  Jammen hadde tipseren min rett. Gøy.

  Ha en super sommerdag folkens :) 

  Hilsen 
   

 • Ett lite prosjekt!

  Jeg tenkte jeg skulle utføre ett mini prosjekt fremover.

  Jeg skal starte med å tømme både trumf og coop konto for penger hver måned og sette over beløpet på sparekontoen. Så når vi nå starter på juni står disse kontoene i null.

  Jeg vil vise dere hvor mye jeg kan klare å få de opp igjen på en måned. Jeg aner ikke selv, kan jo være noen få hundre lapper for alt jeg vet. Blir spennende å se. 

  Jeg oppdaterer da i slutten av juni så der vi.

  Trumf 1 juni Trumf 30 juni
  0 kr  
  Coop 1 juni Coop 30 juni
  0 kr  

   

 • Kort er godt... 💳💳💳

  Men penger er MYE BEDRE.💱💱💱

  Det er noe helt eget å bruke penger ved å betale MED penger en med kort. Jeg vet ikke hvorfor jeg føler det slik,kanskje fordi jeg som liten kunne spare myntene mine. Så når jeg hadde en neve full av kronestykker,  gikk turen til butikken hvor jeg fikk lørdagsgodt for 3 lørdager fremover. 🍬🍬🍬

  Jeg oppdaget at jeg har det slik ennå. Heldigvis går det fortsatt ann å betale med fysiske penger og ikke bare plast. For den tid kommer og jeg gruer meg plutselig 😢

  Jeg elsker sparekrukken min 💚💛💜💙💖
  Den tar meg litt tilbake til barndommen. For følsen av å ha spart opp penger og kunne nyte noe i ettertid kommer sterkere for meg ved å ha denne krukken. Det er snart en kjent sak at gnierfru familien må snu litt på kr og øre om dagen og egentlig prøver vi å unngå å kjøpe unødvendige ting. Blant annet restaurant pizza.

  Men her om dagen ble jeg bedt på ett glass vin (eller tre )til min beste venninne 😍 Hun spanderte vin 🍷 og jeg følte for å bidra litt. Men med kun 675 kr igjen på konto og fortsatt noen dager til lønn, så tok jeg en tur oppi sparekrukken min og hentet ut en 200 lapp. Betalte så pizzaen med denne og det ga meg en spesiell følelse i ettertid. En god følelse. Pizzaen smakte også ekstra godt denne gangen. Kanskje det var måten jeg betalte på som gjorde det? hehe 😀

  Kall meg gjerne gammeldags, men det ER noe helt eget med cash mellom hendene altså.💪   

  Ha en fin fin søndag 💋

  #cash #gamledager #brukepenger #pengersnartborte #sparepenger #glede   

 • Husker du Gnierfru snakket om disse?

  Disse såpedispenserene som gir ut en passe dose såpe til barna slik at det skal bli minst mulig gris og mindre bruk av såpe!!

   

  Gnierfru har også fortalt enkelt hvordan man kan spare penger på å gjennbruke såpeholderen til disse her.

  Gnierfru har også nå hatt disse i husholdningen en stund og fått litt erfaring med de. Konklusjon er at disse er ikke drøye i bruk, heller tvert i mot, de spytter ut såpe i hytt og gevær fordi sensoren som gir deg såpe reagerer på skygge på badet og dermed kommer det ut en klatt i vasken da som ingen egentlig har " spurt" etter. 

  Vasken ender da opp med å bli klinete å stygg og må vaskes hele tiden, noe som er ganske irriterende. Dessuten blir da mye ac såpen sløst bort på å gjøre vasken møkkete for oss. Det blir nok til at vi går tilbake til disse vanlige dispenserene igjen ja. Ser ut som det kan være mer økonomisk på tross av unger som er litt ivrige med såpen innimellom.

  #såpedispenser #griseri #testetogprøvd #stårtilpynt #tilbaketildetgamle

  Frustrert hilsen   

   

      

 • Jeg skulle jo være så smart!

  Og spare penger på plastposer ved å IKKE kjøpe de hver gang jeg handler.

  Jommen sa jeg smør, nå har de ligget oppå fryseskapet de siste 15 gangene jeg har vært å ukeshandlet tenker jeg.

  Prøve å få lagt de i bilen i dag da, så jeg kan ta de med på ukeshandlingen i dag.

  Har du også slike poser? Bruker du de flittig eller blir det som her at det blir glemt på toppen av ett skap? ( eller inni for den saks skyld?)

  Hilsen fra
   

 • Skal jeg kjøpe det på Meny tro?? 🍪🍞☕

  Jeg fikk ett innfall istad når jeg stod i POSTEN på Meny. Vi drar på piknik på stranda.  Jeg og ungene 🌞🌞🌞

  Men vi må jo nesten ha med mat da, så blir det middagen vår i dag.

  Skal jeg handle her med en gang tro?

  Det var like før jeg gjorde det. Men så tenkte jeg :har vi mat hjemme?

  Ja det har vi. Jeg kjørte hjem og smurte noen rundstykker,  blandet litt saft til ungene også reiste vi på stranda 🙌 og hadde piknikk.

  Penger spart igjen altså ved å være litt besluttsom 😆

  Vi skal ihvertfall NYTE sommeren nå mens den er her. I juni og juli er den vel vekk 😨😱? ?

  Ha en fin sommer dag

 • Gnier fru er utfordret!

  På hva?

   

      

  Egne penger -blogger, Ibsen utfordret meg på blomster. Les mer om det på bloggen hans :) 

  Hvem tror du vinner?

   

   

 • Canon IP 7250 skriver📠📠📠📠

  Vil du ha blekkpatroner til denne type skriver?

   

  Du kan få de av meg nesten gratis. Du må bare gå inn å like facebooksiden til Gnier Fru og betale for portoen. Jeg har kjøpt meg ny skriver til kakebildene og trenger ikke dette blekket. 

  Altså , lik facebook siden til Gnier Fru og komenter under innlegget om blekk der. Hvis det er mange som vil ha , trekker jeg ut en av dere.

 • Mannen er ikke enig, men jeg tror jeg SPARER penger.....

  Vi har en forholdsvis gammel og tørst diesel bil. Stor Chevrolet sak.

  Den har heldigvis cruise controll på plass. Det vil si at jeg kan sette den til å nesten kjøre bilen for meg. Og det er i grunn deilig på lange strekker som E18 osv.

  Mannen min sier at bilen bruker mer diesel da en hvis jeg kjører selv fordi den "skjønner" for sent at den må gi litt ekstra gass før bakken, ikke når bakken er halvveis bak bilen.

  Jeg har null greie på det, men sikkert sant.

  Men tenk på hvor mange ganger jeg har SPART penger på å bruke den, i 40 og 50 soner til eksempel. 

  Skiltene angir hvor mange km over du må før du mister lappen.

   

  Jeg har en lei tendens til å glemme disse sonene litt, men nå bare trykker jeg inn knappen og bilen holder seg i den farten. Jeg kan vinke til UP og ta livet med ro.

  Ganske deilig i grunn.

   

  Kjør pent :)

  Hilsen    

   

 • Og hvem hadde Gnier Fru besøk av i dag?

  Jeg kan røpe såpass at en journalist og en fotograf fra nettmagasinet DINE PENGER har vært på besøk her hjemme i dag.

   

  De kom sporenstreks fra Oslo og hit til lille meg for å høre om mine tips å triks til hvordan jeg bruker mine penger så smart som mulig i hverdagen.

  Jeg har jo ikke drevet denne " hobbyen" om den kan kalles det, særlig lenge ennå. Jeg lærer stadig noe nytt, det tar tid å finne ut hvordan man stadig kan gjøre bedre valg i kjøpehverdagen.

  Jeg syntes det er spesielt gøy da at jeg får storfint besøk fra en kjent nettavis da når bloggen ennå er rykende fersk. Noe gjør jeg riktig da ihvertfall :)

  Det tar litt tid før artikkelen er ferdig skrevet og redigert, men jeg håper den kommer selv om det var UTROLIG kleint å stå i lokal butikken her å bli tatt masse bilder av, Ikke nok med butikken , men hjemme her også. 

  Jeg har ikke noe "katalog hjem", her er det synlige fingermerker på ruter og speil etter to aktive barn. Smuler på gulvet( selv etter iherdig støvsuging pga besøket dukket det opp smuler) Brukte, slitte møbler og interiør osv. Ikke noe chabby chik flott her nei. Er spent på hva han fotografen egentlig plukker ut å sender på "trykk" hehe.

  Også er det meg da, midt oppi det hele som føler meg SVÆRT lite fotogen, da er det litt snålt å bli tatt bilder av i hytt å gevær av noen som virkelig kan dette. 

  Jeg anbefaler dere som er litt intr. i personlig økonomi og følge Rune på gjerrigknarken.com. Her henter jeg mye inspirasjon og nyttige tips.

  Jeg gleder meg til å dele artikkelen med dere hvis jeg får lov til det, ellers må jeg vel selv også kjøpe meg ett kort abonnement for å se artikkelen.

  Ha en super solskinnskveld videre :)

   

  Hilsen       

   

 • I morgen får Gnier fru storfint besøk

  Jeg kjenner jeg er litt over meg av spenning. 

   

  Jeg vil ikke si så mye om det ennå, det er litt gøy å holde på spenningen også. Men jeg kan si så mye at jeg får besøk at to stykker og den ene personen har med seg foto kamera. 

  Så følg meg. Det vil nok komme en avsløring på denne "hemmeligheten" ila uken :)

  Håper dere får en fin og nysgjerrig dag hihi

   

  Hilsen      

   

   

 • Hva har du egentlig i kjøleskapet ditt?

  Har du full kontroll på innholdet i kjøleskapet ditt eller er det ting som snart begynner å gå av seg selv der inne?

  Jeg tenkte å vise dere mitt, som er langt fra perfekt, men jeg prøver å holde ett system her for å ha litt oversikt over hva jeg MÅ kjøpe og ikke. Og hva som helst bør brukes opp så fort som mulig.

   

  Varene mine står nok ikke det de skal, men dette fungerer for oss.

  I hylle nr 1 har vi varer vi bruker innimellom som syltetøy, sylteagurker, rødbeter, osv. 

  I hylle nr 2 står alt som helst bør brukes innen en dag eller to + helt nye varer som allerede har fra før i hylle nr 3 ( nye baconost tuber, kjøttpålegg pakker osv ligger her å venter på at de andre skal bli tomme i hylle nr 3)

  I hylle nr 3 har vi forbruksvarene, de som ofte er i bruk HVER dag.

  I hylle nr 4  ligger det frukt og grønnsaker

  I hylle nr 5 har vi melk/ juice stort sett. Nå overtatt av pasta siden vi er tomme for melk :P

  I hylle nr 6 er "rote hylla" med dressinger, ketchup, osv. I hylla over er det batterier og litt personlige ting.

  Har en diabetiker i familien som har medisiner som må være avkjølt for å holde seg.

  Syntes den hylla hvor ting må brukes opp er lur å ha, da vet jeg hva jeg bør bruke opp til en hver tid.
   

  Superhilsen
   

 • Jeg kjøper brukte klær til ungene!!👟👖👗👕👔💰🔫

  Jeg kjøper stort sett brukte klær til barna. De som selger brukte klær,selger gjerne PENT tøy. Ikke tøy som er nedslitt.

  Økonomien er kanskje ikke den beste om dagen så når jeg kom over en kjempe klespakke på finn.no i riktig str. til guttungen her ble jeg glad. ☺☺☺☺☺☺

  Dette er en liten del av pakken. Det fulgte med ute tøy og støvler og mere til.
  Nytt ville nok alt kostet mellom 4 og 5000 vil jeg tro. Det var mye ulltøy og noe merkeklær inni her.

  Jeg ga den nette sum av 650 kr inkl porto.

  Det vil si iallefall minst 3500 kr spart.

  Jeg unnet barna nye klær innimellom også. Men vi snakker om dette med gjenbruk og sparing. Og jenta mi som er størst, syntes selv dette er en fin måte å spare penger på.

  I tillegg har jeg spart miljøet for ny produksjon av klær og søppel etter emballasjen.

  VINN  VINN VINN
  🙌🙌🙌

  Hilsen   

   

 • Fylte du bensin før kl 11 i dag?

  Jeg gjorde ikke det :( Jeg hadde dessuten fylt diesel istedet hehe.  Men jeg glemte det ikke denne gangen. Det var bare at på konto stod det kr 56 og det er litt lite til å fylle med. Jeg hadde nok brukt mastercard`et mitt om det var nødvendig, men vi har en så stor bil med en enorm diesel tank som med vår kjøring , holder i flere uker før vi må fylle. Så jeg fastlo at den vil nok ( håper jeg) holde en uke til?

   

  Jeg kjenner at jeg er blitt mer gjerrig etter at jeg begynte å passe litt mer på pengene våre. Det gjør vondt inni hele meg om jeg må fylle diesel på en onsdag til kr 14.79   Men må man så må mann, men da fyller jeg KUN det jeg MÅ ha også fyller jeg resten på mandagen etter hehe.

  Håper du hadde en trivelig helg.

  Hilsen    

 • Min spare utfordring denne måneden

  Jeg utfordret meg selv til å sette ned litt tall på HVOR mye jeg egentlig kunne KLARE å spare på en mnd. og april skulle testes.

  Men, jeg får liksom ikke taket på det denne måneden, enten glemmer jeg å skrive ned( ta bilde av ) gode tilbud eller det kommer noe annet i veien.

  Men jeg skal klare å få det til, tar sats på at mai kanskje blir måneden hvor jeg kan sameligne valg jeg ville tatt før og de jeg tar nå.

  Jeg håper jeg får gjort det :)

  I morgen er det ukens handle dag.

  Skal se om jeg kan komme opp med noen godsaker til dere da :)

  Hilsen    

 • Naturlige og gratis retro leker 🎠🎠🎠

  Ta dere en tur i skogen!! 🌲🌲🌲🌳🌳🌳

  Nå bugner det av både grankongler og furu kongler.
  Plukk med dere eller la barna plukke de. Ta de med hjem og tørk de. Lag fantasi dyr og kanskje dere finner steiner til å gjerde de inn med.

  Fortell litt historie om at i riktig gamle dager når kanskje oldemor var liten så hadde de kun slike leker.

  Min 3 åring syntes dette var stas  og selv om jeg hadde tenkt at dette var ute leker så skulle de få bo på rommet hans ja.

  Her har vi både hest,🐮 og 🐷

 • Jeg kaster FOR mye 💀💀💀

  Det slo meg nok en gang hvor mye penger jeg ubevisst har sløst vekk igjennom mange år. 😨😨😨

  Jeg nevnte det vel i ett tidligere innlegg med å klemme tom tuber av tannkrem og smøreost.

  Jeg har også snakket om skvetten i juice kartongen  😉

  Nå er det dressing flasken sin tur!!

  Denne fikk jeg ikke klemt eller ristet noe mer ut av. Kom kun en liten ert hver gang jeg gjorde ett forsøk 😡

  Jeg kjente jo at det var mer igjen der inne og jammen meg. Nesten to ss igjen der som jeg tok ut med ei tskje.

  Jeg brukte ikke opp alt og festet en plastpose jeg brettet dobbelt over med gummi strikk. Da holder den til neste salat også. 😀

   

  Klemz   

   

 • Jeg gir meg selv en utfordring 🙈🙈🙈

  HVOR mye kan jeg klare å spare i april på å ta beviste valg?

  Det lurer jeg litt på. Hmmm
  Dette skal jeg finne ut av.

  Hva tror du jeg sparer totalt?

  Skal prøve å lage ett innlegg i slutten av denne måneden med resultater 😆

 • Blogge hver dag, flere ganger om dagen.

  DET klarer jeg ikke!!

  Det er begrenset hvor mye jeg får hostet opp av priser  og hvor du kan spare hehe.

  Men kom gjerne med innspill om det er noe du vil jeg skal undersøke eller finne ut av. Kanskje det kommer ett innlegg med nettopp ditt forslag?

  God helg :) 

  Ps : har du latt deg lure i dag?

  Her en en luring iallefall :)  Hilsen   

 • Da er det påskeferie.

  Og Gnier Fru har fått låne hytte helt gratis.

  Så da blir det stille her på bloggen noen dager.

  Vi skal kose oss og gå på ski og ake. Været er meldt litt så som så, men jeg er optimist til det motsatt er bevist.

  En riktig god påske til mine følgere og lesere.   

   

 • Ennå en quiz

  Påske quiz fra blogg.no

  Jeg er med på den også jeg :)


  ######################################################################################################

  6/8 Riktige svar!

  Flott innsats! Du er godt foran gjennomsnittet, så utfordre alle vennene dine og se om noen av dem kan gjøre det bedre.

  Del resultatet ditt i et innlegg i bloggen (kopier og lim inn teksten) og tagg innlegget med 

  , så er du med i trekningen om gratis bloggshouts. :)

  #BNONOTTER2 #påskequiz

 • Påskequiz- jeg er med • Papiret som kan brukes til det meste.

  Hvis du er på IKEA så burde du få lagt denne i handlekurven for dette kan brukes til utrolig mye.

   

  Her har jeg pakket inn gaver. Vesla tegnet utenpå etterpå så de ble ennå flottere.

  Jeg har også brukt dette papiret til å sende pakker med, her må man teipe litt godt for det er ikke kjempe sterkt papir men det fungerer helt greit.

  Fungerer utmerket som male/tegnepapir og har sikkert flere bruksområder. Kommer du på noen? Legg gjerne igjen en kommentar under :)

   

 • Jeg elsker appen min.

  Jeg bruker den hele tiden og sjekker opp butikkene mot hverandre. Jeg har 4.-5 kjeder rett ved her som gir meg valgmuligheter. Jeg skjønner at ikke alle har det og da må man kjøpe til prisen nærbutikken tar.

  Men for deg som har litt butikker å velge mellom, jeg anbefaler deg å bruke appen jeg omtalte her.

  Se her på fanta 4 pk og gule kubbelys eller smågodt prisen som man vet man får til 29 kr kg på rema og alle de andre akkurat nå.

  ¤ pk fanta kr 69.90

  Lys 12 cm kr 10

  Og her koster samme brusen kr 9.90 mindre en på europris.

  Lysa har samme pris, da gjelder det å sjekke brenetiden evnt.

  Bruk den appen, den kan spare deg for mange kr i løpet av ett år om du er litt smart og har TID til å sjekke ut de forskjellige butikkene. For det tar litt ekstra med tid har jeg funnet ut å handle smart.   

 • Nytt eller brukt?

  Er du av de som alltid må nye ting eller kan du klare å gjennbruke? 

  Hvis det er noe jeg skal ha, følger jeg gjerne med på Finn.no. Noen ganger ligger faktisk helt nye ting til salgs der også. Jeg er ikke så opptatt av at ting er nytt og flott lengre. Barna mine kan gjerne gå i brukte klær så lenge de er hele. Noen ganger bruker de ting med hull i også, men det er fordi det er favoritt buksa.

  Jeg sparer en del penger på å kjøpe brukte ting. Noe av det er jo nesten nytt allikevel. Jeg selv har to barn som vokser fra ting og dermed legges ting ut for salg. Ting jeg har kjøpt NYTT som nå er ferdig med å brukes, men er like pent. Det havner på finn.no og diverse andre salgs sider.

  Tenk at tingene du kjøper brukt også har en historie, kanskje buksa poden din bruker nå var en favoritt hos en annen pode. At den forrige eieren smilte hver gang den ble tatt på. Det er ei bukse full av smil. Har du tenkt over det?

  Eller vognposen som er full av kjærlighet. Kjærlighet fra en mor som bretter posen fint rundt sitt kjæreste eie. 

  Jeg syntes det er litt koselig å tenke litt på tingene slik, de er fulle av minner når jeg overtar de. De er ikke stive og fulle av kjemikalier som må jobbes med for å "bli kjærlige"

  Jeg lager en egen post her på bloggen som heter Brukt tilsalgs her som er mine ting som skal selges. Du må gjerne linke fra finn.no eller andre plasser inn i kommentar feltet om DU vil selge noe. Det du gjøre da foruten å legge inn link er å skrive litt kort om hva du selger. 

  Lykke til med kjøp og salg.   

 • Jeg har også bodd på landet.

  Det kan hende at du tenker at disse tipsene jeg kommer med her i bloggen KUN gjelder for oss som bor litt sentralt?

   

  Nei da, alle tips kan brukes av bondeknoller og landkrabber også.

  JEG er egentlig en bondeknoll selv med ca. 1 mil til nærmeste butikk. Slik bodde jeg før. Jeg var nok også mye flinkere med penger og planlegging den gangen da jeg bodde slik på gården vår ALENE ute i skauen.

  Når man bor slik er det ENNÅ mer viktig å sjekke hva man skal handle, KUN handle en gang pr uke, eller for to uker om du har matkammer/ matlager.

  Du tenker at "ja, men hva med melk og sånt? Går ikke 14 dager det vettu!!" 

  Jo det går NESTEN med min type melk og det er ekstra lett melk. Den er nok nesten en av de som er minst holdbar pga. fett innholdet er lite. Mer fett, lengre holdbart. Så om du "treffer" riktig når du kjøper melk i butikken, får den fort på kjøl etter handling, så kan du ha melk i 14 dager.

  Hadde jeg bodd på landet i dag med lang avstand til butikk, hadde jeg nok planlagt handlingen til hver 14 dag. Krever nok litt trening i starten, men at det er mulig. JUPP. 

  Jeg utfordrer deg til å prøve det :) Send meg gjerne en mail på gravdalisabell@gmail.com hvis du planlegger å prøve så kan jeg lage noen innlegg om deg og hvordan det går om du vil det.

  Som jeg sier, det KREVER nok bedre planlegging og kanskje mer plass til lager da, men får du det til sparer du nok mye penger på det.

  Pass på å laste ned alle apper som kan være til hjelp. Jeg lister opp de jeg syntes fungerer og er smarte her på bloggen.

  Du tar jo med handlingen i de andre butikken også for å spare både tid og drivstoff hvis man bor litt griselent til.

  Lykke til, dette vet jeg du klarer.   

   

   

 • Og forresten , det glemte jeg.

  Jeg glemte å fortelle deg at jeg normalt sett kjøper 7 brød hver torsdag slik at vi har til neste torsdag igjen.

  Hvorfor jeg forteller deg dette? Jo fordi hvert brød jeg kjøper koster ett sted mellom 25 og 34 kr. Varierer med to slag som regel her i hus, fordi vi er litt sære på brød.

  I dag gikk jeg tilfeldig innom bakeren på lille kjøpesenteret vårt her, for jeg vet de har en kurv med gårsdagens skolebrød og andre godsaker på "pose salg" til kr 15. Jeg ville kjøpe ett par slike poser for å kunne fryse ned å ha noe å servere hvis jeg får gjester i hus. Tilfeldighetene gjorde det til at jeg fikk øye på det ene lokale brødet vi kjøper for kr 34 i butikken på SALG til kr 19. Jeg tok med meg 4 stk av de hjem og kjøpte 2 andre typer i butikken. 

  Det blir 6 brød totalt tenker du nå??

  Jepp, vi hadde ett i frysa fra før også :)

  Har du en lokal baker ? Kanskje lurt å sjekke der innimellom også ja, hmm lærer noe nytt stadig.

   

 • I morgen er det ukes handling igjen.

  Nytt innelgg kommer om det i morgen, er det noe du vil jeg skal undersøke? Jeg skal innom Meny, rema 1000 og Kiwi i morgen. 

  Jeg er faktisk litt imponert over oss selv denne uken, fra fullt kjøleskap forrige torsdag, til å få brukt opp det aller meste til i dag onsdag. Det betyr at vi har kastet mindre spiselig mat. Det blir fortsatt litt kast i form at matpakker fra ungene som ikke er blitt spist ila dagen, MEN det er LITE fristende å prøve å gjennbruke smurte brødskiver eller halv-spist frukt som har ligget i matboksen halve dagen uten kjøling. Og halvspiste middagsrester går også i søppelen. Det som er igjen i kjeler og fat derimot, prøver jeg å konservere og gjennbruke.

  Jeg skal vise dere før og etter handling bilder av kjøleskapet vårt fremover. Tenkte det kunne være gøy å se kanskje?

  Også for å dokumentere litt for min egen del :)

  Jeg kan også legge ut summen jeg har brukt på å fylle kjøleskapet og hvor jeg har vært og handlet. Kommer jeg over noen skikkelig bra tilbud, så deler jeg de med dere.

  Ha en fin torsdag i morgen. 

  Vi sees.   

 • Kjøttdeig test- linket til side

  Gjerrigknarken.com har kommet over en test av kjøttdeig.

  Kjøpte ofte vinneren fast før, men etter jeg har byttet hoved butikk så leter jeg heller etter knalltilbud på kjøttdeig og karbonade deg og kjøper inn noen pakker av gangen, de havner i frysen og tas opp ved behov :)

  Bruker appen jeg fortalte om i dette innlegget til å finne ut av hvem som har best tilbud på kjøttdeig eller karbonade deig.

      


   

 • Gnier side eller gratis ting om du vil

  Her er en side som har samlet opp masse gratis vare prøver.

  Men husk å lese om det følger med abonnement til det du bestiller også, eller om det er andre ting du bør være obs på.

  Les eller iallefal skumles betingelser før du bestiller test produkter.

  Har skrevet litt om det her i ett tidligere innlegg.

   

  Ps : har du noen gnier tips? Kom gjerne med de i kommentarfeltet under <3

 • Skal du pusse opp med flis?

  Skal du pusse opp med flis?

 • Talkmoore ville gi meg noe gratis.

  Jeg har talkmoore abonnement og ofte får jeg beskjed om at min frie giga-byte er i ferd med å gå ut og at jeg kan bestille ekstra for så og så mye. Jeg går ikke på den, aldri.

   

  Det er sjelden jeg betaler noe mer en 15 kr ekstra på regninga på tross av disse "advarslene"
   
  I går fikk jeg den samme meldingen igjen. Men slettet den like fort som den kom. Det postivie er å ha ett slikt alternativ da om man virkelig trenger det.
   
  I dag kom jeg tilfeldigvis over denne annonsen på facebook.....
  ....og tenkte at hmm ja hvorfor ikke. Appen koster jo ikke noe og kan slettes igjen etterhvert om den ikke er nyttig nok for meg. Og bonus var det her også.. 1 GB gratis om jeg laster ned appen. jeg hadde jo akkurat fåt en sms med beskjed om å "kjøpe" 1 GB til kr 79. Det vil si at nå FÅR jeg plutselig kr 79 av talkmoore for å laste ned en app.
   
  JA TAKK.
   
  Intet vanskelig valg,
   
  Dermed har jeg 1 GB ekstra i en mnd fremover. Tommel opp til talkmoore.
   
   
   
   
 • Jeg sjekket aldri kvitteringene mine!!

  Gjør du det?

   

  Jeg sjekket aldri kvitteringene mine

  For å være helt ærlig så tok jeg de ikke med meg engang. Nå lurer jeg på hvor mye penger jeg har tapt på det. For når jeg handlet i går så sjekket jeg faktisk kvitteringen min og der fant jeg feil. Jeg kjøpte en pakke jordbær på tilbud til  kr 24,90, men på kvitteringen min kostet de kr 34,90- det er 10 kr mer en jeg skulle betale det. Hvor mange kr tjener butikken på å glemme å legge inn den nye prisen i kassa da tro? Jeg gikk inn igjen og fikk tilbake tier`n min. Jeg passet på å sjekke handle lappen FØR jeg reiste fra butikken slik at jeg ikke tapte ekstra diesel og TID på å måtte kjøre tilbake.  Sannsynligvis hadde jeg ikke gjort det heller :O Tipset fikk jeg fra gjerrigknark.com og tenkte at DET skal jeg jammen begynne å følge litt med på ja. Her ser dere
   
   
   
 • Matbudsjett - hvordan finne ut av det?

  Lurer du på hvordan du lett finner ut hva du bruker på mat hver måned uten å måtte gå igjennom hele kontoutskriften?

   

   

  DNB har i ihvertfall noe som heter  Min økonomi, den finner du i bunn etter å ha trykket på total oversikt.
  I bunn ligger den linken- har ikke funnet ut av hvor den ligger i meny systemet til DNB ennå :O
   
  Da kommer jeg inn på litt av hvert bl.a hva vi bruker på de forskjellige poster. Her var det jeg oppdaget at dagligvare handlinga var noe høyt. Sjekket flere måneder og regnet på ett gjennomsnitt som ligger på ca 10 tusen. Noe jeg syntes er mye iht. vår familie situasjon.
   
   
  Så lenge man bruker bank kortet til å handel med vil det bli registrert automatisk i dette budskjettet. Smart. 
   
  Lykke til med innsparingen :)
   
   
 • TILBUD- ikke la de lure deg!!

  Blir du lurt?

   

  Butikkene er utrolig kyniske. De aller fleste vil ha oss kunder til å tro at de er "snille" med oss ved å lage flotte tilbud og reklamerer for det i store monn. Jeg var til eksempel på MENY i dag. Jeg handler normalt ALDRI på MENY fordi jeg føler at totalen blir dyrere en hvis jeg handler på KIWI. Mulig jeg lurte meg selv for jeg sjekket det i grunn aldri skikkelig. Men jeg tok utgangspunkt i reklame avisen som kom i posten og fant en del bra tilbud jeg ville sjekke ut. Butikken ligger på rekken av de andre, så kostet meg ikke masse ekstra tid å reise innom der. MANGE bra tilbud jeg benyttet, men jeg dobbel sjekket om det  VIRKELIG var ett tilbud. Se her :
   
   
   
  Her er det tilbud på blåbær i små begre fra cevita, også ligger det de normale begrene rett ved siden av. Det ser jo i første øyekast ut som ett kjempe fint tilbud- men her blir du lurt.
  Sjekk kilo prisen.
   
  Jeg så flere eksempler på dette rundt om, hvor de priser ned den lille varen, men totalten blir dyrere allikevel fordi man glemmer å sjekke kg pris eller liter pris.
  ofte ligger det en lik vare rett ved siden av. Pass på å sammenligne disse varene om du faktisk har noe igjen for å "gå på " tilbudet butikken foreslår til deg.
   
   

  Tilbud- ikke la de lure deg 2

  En annen ny oppdaget ting er at også at kunde avisene- altså reklamen lurer oss. Dette var jeg ikke klar over før jeg så det på TV2 hjelper deg eller mat-kontrollen som også går på TV2 som hadde ett innslag om dette. De sender tilbudaviser og lager falske tilbud for å lure deg.
  Se her
   
  Ser du noe du ville reagert på her?
  Ikke?
   
  Hvis jeg legger det inn på nytt men ringer rundt det jeg mener man bør være obs på da?
   
   
  Jeg mener uten å ha undersøkt det akkurat nå at OM det er ett reelt tilbud, så SKAL før pris stå der, hvis ikke koster varen det samme utenom tilbudet også.
  De skriver "NÅ", nå er ett diffust ord, men det lurer oss trill rundt fordi vi tror automatisk at det er ett tilbud NÅ pga de andre tilbudene. 
  Dette er en bevist handling fra butikken og en ubevisst handling fra deg om du går i fella.
   
  Bare for å nevne det ;)
   
   
   
   
    • hits