Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Sparer vi penger i hverdagen?

Det var en av Gnierfru sine lesere som ville at jeg deler hvilke sparetips vi bruker i hverdagen?

Svaret er sikkert en hel del, uten å tenke så mye over det fordi mye er innarbeidet som rutiner. Men når jeg setter meg ned å tenker over det kan jeg jo liste opp noen punkter.

 • Vi bruker ledpærer i alle lamper så sant det er mulig, også spotter.
 • Vi slår også av lys i enkelte rom, og noen rom står lyset på hele tiden pga barna og mørk kjeller osv. Men det er ledpærer her.
 • Vi bruker opp matrestene våre stort sett. Noe blir kastet, men jobber med å minske svinn. 
 • Vi spiser tomt lager her innimellom, så vi får brukt opp mat som begynner å bli gammel.
 • Vi fyller alltid drivstoff på den billigste dagen, her er det mandag før kl 11.
 • Vi åpner shampo flasker o.l og andre tuber for å få ut det aller meste av produktet.
 • Vi lager ganske mye mat fra bunnen av, det sparer man overraskende mye penger på. Brød bl.a
 • Prøver å fylle opp både oppvaskmaskin og vaskemaskin før vi starter de.
 • Ungene må faktisk bruke sine egne penger til fornøyelser, enten det er fornøyelsespark besøk eller leker osv. Vi som foreldre spanderer ikke alltid. Høres hardt ut kanskje, med det hender de får penger til jul og bursdag eller andre ting som er MENT til å brukes på dette. Det gjør at vi faktisk har råd til slike utflukter. Vi sparer en bolig konto for den utenom. 
 • Vi går igjennom forsikringer, og diverse abbonement ca 1 gang i året for å høre om de er intr i å beholde oss som kunder og om det er mulig å få mer rabatt. Ofte går det vår vei.
 • Gnierfru bruker en masse fordelsprogram og passer på å få med seg rabatter der det er mulig.
 • Handler en gang i uken

Dette er noe av det som er innarbeidet som rutiner. Mye av dette har vi måttet jobbe litt med for å få innarbeidet, men nå går det stort sett av seg selv.

Save money
Licensed from: Bogdan florin / yayimages.com

Det finnes tusen ting vi kan bli bedre på og jeg tar i mot tips, ris og ros med takk. Vet at jeg ikke er den flinkeste elven i klassen, men jeg er lærevillig :) Du finner også masse tips i kategorien "gnier tips".

God Helg :)


 

 

 • Bytt strømleverandør ofte nok!!

  De sloss om deg,- til din fordel!

  Jeg har benyttet meg av denne gratis kampanjen til diverse strømselskaper i vinter. Det har gått ut på at du får 1 mnd gratis mot å bli kunde, noen hadde bindingstid på 3 mnd. Viktig å lese vilkår før man går inn i slike avtaler så du vet hva du får. Men jeg har lært å ikke være lojal her, og har byttet etterhvert som jeg har funnet bedre priser eller avtaler. Nå har vi vært hos Fortum en stund, men så kom jeg over ett greit tilbud hos Fjordkraft som LO favør medlem. Fikk en veldig god avtale der i grunn. Så ringer Fortum meg ( ta alltid telefon når det er ukjente nr og legg heller på etter ett høflig nei om du ikke er intr. ) og vil ha meg tilbake, jeg sier aldri ja over telefon. Jeg ber alltid om å få tilbudet sendt på mail. Også denne gangen, og det fikk jeg.

   

  Det ble "krig".

  Jeg henvendte meg så via chatten til Fjordkraft som også sier de har prisgaranti og la frem mailen jeg hadde fått av Fortum. Da ble det fart i sakene.

  Her kan du lese hvordan det gikk. du kan trykke deg inn på bildet for å zoome inn skriften.

   Så jeg fikk tilslutt ett bedre tilbud en jeg først hadde i Fjordkraft bare ved å ta den samtalen med Fortum og deretter sende over dette til Fjordkraft. Så nå sitter jeg med trippelgaranti og ett påslag på 0,83,- istedenfor 3,49.- og jeg slapp måned gebyr på kr 29, samt de 4 mnd med gratis trippelgaranti som jeg må si opp selv for å unngå kr 1,50 pr dag ekstra om jeg vil slippe det.

  Mer om trippelgaranti her.

  Håper du fikk noe ut av dette innlegget, ha en riktig fin dag :)


   

 • Sommerferie uten de STORE kostnadene.

  Hva kan man gjøre uten at det koster skjorta?

  Sommerferie nærmer seg for mange, og ikke alle har råd til å reise ut av landet eller innad i landet heller. Jeg graver frem noen tips som er overkommelige i pris. Det å reise på ferie uten at det skal koste for mye, handler litt om hvor kravstor du er, samt hvor kreativ du vil være.

  Turistforeningen låner bort en del hytter gratis- her handler det om å respektere at noen faktisk låner deg noe helt gratis- rydd og vask etter deg og erstatt det som blir ødelagt, eventuelt er ett minste krav i normal folkeskikk om du spør meg personlig. Sett deg inn i Deres regler om skikk og bruk før du låner ei hytte. De hyttene som er gratis er visstnok veldig enkle i standard, men du kan også leie hytte med bedre standard eller leve i mer luksus. Noe for enhver smak. Mer om det på linken først i teksten. Jeg bestilte gratis katalog med hytteoversikt over hele Norge.

  Har du telt, ta med deg familien eller kjæresten til en camping plass med strand. Husk å impregnere teltet!! Ofte er det billig å leie plass til telt ved campingplasser.

  Oversikter over noen strender finner du her :

  Vestfold

  Østfold

  Telemark

  Oslo

  Akershus

  Hedemark

  Trondhjem

  Tent on grassland
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com


   

  Finner du ikke plasser nær deg her er det rett å slett å google "strender+ ditt fylke" så kommer det nok noen forslag. Mer om telting og gode tips kan du lese her og om teltregler her . Gnierfru skal ta med seg barna noen dager til en flott lokal strand med telt. Der får vi kanskje plass nede ved stranden, langt grunt ferskvann. Vi tar med oss litt mat og kjøper noe i kiosken der. Billig og bra miniferie. Bilder og oppdatering kommer etterhvert som vi får vært der ( i juli). Kanskje vi også rett å slett telter i hagen en dag, kikker på stjernene og forteller tullehistorier :) Bare å få bruke tid med barna mine er deilig.

  Sykkelferie er også ett alternativ- aldri prøvd det selv, for å være helt ærlig frister det ikke heller. Men for de som kunne tenke seg det, har jeg googlet litt her også. Vg/ Dag Otto kommer med noen tips her . Mer info om sykkelferie finner du også på siden til "syklist velkommen"

  Har man lyst til å kombinere en av forslagene med foreksempel en familiepark, kan du lese om hvordan jeg har forsøkt å finne rimelige alternativer til billetter på Tusenfryd her, det er lurt å bruke google litt for å finne ut om man kan bruke fordeler som man har i ett medlemskap f.eks. for å få billigere billetter. Kanskje er man medlem en plass som gir rabatt eller andre fordeler. Husk å klage hvis det er noe du er svært missfornøyd med. Vi opplevde en veldig dårlig buffet der og jeg klagde med bilder, de la seg flate og vi fikk nye billetter til parken på valgfri dag ut sesongen.

  -Reise ut av landet?

  Hvis man tar seg råd til å fly ut av vårt vakre land, så er det mange rimelige reisemål. I august tar jeg med Gnierfrumannen på tur- da har vi vært gift i 10 år og dette blir en ny "bryllupsreise". Jeg kan dessverre ikke si hvor vi skal, da dette er hemmelig for han ennå. Men at jeg kommer til å blogge om det kan du være sikker på. Det blir etter 4 august. Tidligere har jeg vært i Latvia, byen Riga. Her var det både rimelig å fly til og fra og bo å spise. Fikk turen i gave av ei venninne for noen år siden , men tror hun betalte rundt 3000 kr for fly og hotell en langhelg. Kostet veldig lite å spise der også. Super flott by med masse gamle bygninger. Drar gjerne dit igjen en annen gang. Polen er også en av disse landene hvor det er rimelig å reise til og leve i.

  -Bytte bolig med noen?

  Hvis man er skikkelig tøff, kan man registrere seg på "boligbytte.com" og bytte hus med noen en plass du kunne tenke deg å feriere ved rundt om i verden. Gnierfru har ikke testet ut dette og kommer nok ikke til å gjøre det heller. Men jeg syntes det er ett spennende konsept og smart i grunn.

  -Gå på museum!

  Ofte koster det ikke stort å besøke museum. Sjekk ut hvilke museum som er i ditt lokal miljø. Ikke begrens deg, om du foreksempel tenker at kunst ikke er noe for deg, så kanskje barna syntes det er spennende? Og kanskje ble det intr. for deg også tilslutt. Jeg som bor i Vestfold googlet dette " museum vestfold" og da kom denne oversikten opp til meg :)  Jeg har mine plasser hvor jeg pleier å dra, men i sommer hvor jeg har en lag ferie med barna alene, tenkte jeg å utforske horisonten litt mer. Kanskje reise litt utover Vestfold grensene :) Blir blogg innlegg av sånt :)

  house
  Licensed from: cookelma / yayimages.com


  Flere muligheter.

  Tripadvisor har også mange gode forslag til ting som ikke koster skjorta. Søk på ditt fylke.

  Rødekors har også noe som heter "ferie for alle", mer om betingelser og opplegg for det her.

  Har ok råd, men trenger tips?

  Har dere en grei økonomi, så er mulighetene flere. Her er det smak og behag som gjelder. Noen av tingen er å reise avgårde med tog, ser Norge fra togvinduet på vei dit du skal. Tog er forholdsvis dyrt om man reiser som familie syntes jeg. Men så får man se litt andre ting en om man kjører bil da, samtidig som man har muligheten til å prate sammen uten å måtte tenke på trafikken rundt og man kan spille ett spill for å få tiden til å gå. Tid sammen og tiden går fortere på reisen= vinn vinn. Du eller dere kan jo kombinere dette med noen av forslagene som er nevnt over. Reis til ett annet fylke, besøk museum, ta med telt, overnatt på strender. Om du ikke tar med deg mat på turen så prøv å finne en Rema1000 eller Kiwi/ Joker butikk å handle på. Bruk gniernesen og se på kg priser og tilbud. Bruk Gnierfru bloggen så mye du vil, masse gode tips her. Ingen mulighet til å lage mat? Null problem, kjøp reker og loff, små smørbutter får du de fleste plasser også. Eller så er kald grillet kylling godt ved siden av potetsalat og vanlig frisk salat som man får ferdig i pose. Mange butikker har varmmat disker også, her er det masse godt man kan ha til middag. Vær litt kreativ, men prisbevist.

  Har du mulighet til å handle med deg litt for flere dager så sett opp ei liste over hva du kunne tenke deg de tre neste dagene, kjøp inn og nyt. Hvis ikke må du nok handle inn for hver dag og da risikerer du at det fort blir mer penger brukt en du først hadde tenkt.

  Jeg delte ett fint innlegg fra på Gnierfru sin facebookside som er kopiert fra noen andre som var flott skrevet.

  Kloke ord jeg har lånt en annen plass : Snart sommer og ferietid. Nå deles det rundt at man skal synes synd på alle som ikke har råd til å reise på ferie med barna sine.. Er det ikke bedre å dele rundt at det er helt greit å ikke reise på ferie, men heller tilbringe tid sammen hjemme?? Alle må ikke farte rundt og stå I kø med slitne unger og irriterte foreldre.. Bli hjemme!! Gå på stranda, plukk bær. Spill spill. Hva som helst som man ikke har anledning til ellers..Slå opp telt i stua, på verandaen, eller bare gå å ligg under åpen himmel på plattingen, verandaen eller på stranda med den dyna dere har!! Man er nemlig IKKE fattig selv om man ikke reiser på ferie!!!! Del rundt!! Har kopiert denne, og er sååå enig! Har vært helt feil fokus de siste årene! 

  Da håper jeg du har fått noen tips, er det noe du lurer på , så spør så skal jeg se om jeg kan finne ut av det ;) God ferie :)

  Sola Strand
  Licensed from: kobsteva / yayimages.com


   

  #sommerferie #budsjett #sparpenger #fantasi #sparpenger #reissmart #gnierfrublogg

   

   

   

   

   

 • Små sparetips i hverdagen!

  Noen av sparetipsene kan være nevnt på bloggen tidligere.

  Skrives opp litt for å minne meg selv på dette også, men jeg har mange slike sider med 5 og 10 tips i dette temaet. Gå inn på Gniertips.

  1. Skal du ha EN kopp kaffe, trenger du ikke fylle vannkoker full. Det holder med vann til den ene koppen eller kanskje litt ekstra. Da bruker vannkokeren kortere tid og mindre energi. MEN, skal du ha flere kopper ila de 5 neste timene, da fyller du vannkoker full, koker opp og heller over på tvkanne eller termos :) Gjelder for te også.
  2. Brødskiver eller tørre skalker til overs? Kuttes opp i terninger, terninger fryses og stekes i panne senere for å lage deilige krutonger.
  3. Alltid nevnt, aldri glemt- sjekk og sammenligne priser på samme varer i butikken, du vil bli overrasket. Jeg oppdaget f.eks at det var 2 kr forskjell på prisen på youghurt med smak av skogsbær og jordbær. SÅ viktig var ikke smaken- tok den billigeste!!.
  4. KLEM ut alt enten det er tube eller flaske. Jeg bruker glass til å klemme tuber så flate som det går og klipper alt annet i to for å skrape ut rester hehe.
  5. Prøv å ha kjøpestopp en uke OM kjøleskapet ser ganske fullt ut når du kommer til ny handledag. Du vil få brukt opp mye mat som kanskje ville bli kastet.
 • Har dere sjekket ut Gnierfru på Instagram?

  Der kommer go`bitene.

  Det er ofte der jeg legger ut tips å triks jeg kommer over i dagligvarebutikkene. Forrige gang oppdaget jeg at det skilte hele 2 kr!!!! på å velge "riktig" smak på yoghurt 0,5 liter i boks. Sjekk ut og se selv :)

  Ofte så kommer ikke sånne ting på selve bloggen fordi det er tidkrevende å lage innlegg, legge til bilder , redigere bilder via pc( som jeg trives best med å blogge fra), det kjappere med telefon, når jeg allikevel er der, akkurat der å da.

  Følg gjerne Gnierfru på Instagram her :)

  Instagram button
  Licensed from: badmanproduction / yayimages.com


   

   

 • Syntes jeg gjorde ett kupp nå

  Kom over noen tilbud hos Havaristen.no og slo til.

  Se selv- syntes jeg gjorde en god handel her altså...

  Flanell skjorten har kommet med to ganger- kjøpte bare en- Bursdagsgave til en som ELSKER flanell skjorter hehe ( skjønn det den som kan hoho). Føler jeg fikk mye for pengene her altså :)

   

 • Innmeldt i min 4 bokklubb nå.

  Jeg liker velkommen gavene- eller lokke tilbudene.

  Jeg VET at dette er lokke gaver, de lokker meg til ett medlemskap jeg sikkert ikke trenger. Jeg MÅ være medlem ett år, hvis ikke må jeg betale tilbake ( sikkert med renter) for gaven jeg mottok. Dette er gjenganger hos alle bokklubber. Men jeg er ikke kjøpsforpliktet- det vil si, jeg kan avbestille alle medlemspakker i ett år fremover. Jeg tipper at bokklubbene også spekulerer litt i at mange kunder vil glemme å avbestille, og da heller ikke gidde bruke penger på porto for å sende tilbake. Dermed tjener de allikevel penger på deg. 

   

  Gnierfru er smartere.

  Dette er som sagt 4 bokklubben jeg melder meg inn i- kun for gavens skyld. Jeg gir gjerne bort bøkene i julegave og avbestille alle de andre bøkene det neste året. Jeg tror jeg har glemt dette 1!! gang, da valgte jeg å bruke de pengene på porto og sende bøkene tilbake. Men på 6-7 mnd. nå er det kun en gang jeg har glemt å avbestille. Har ett godt system på det- mer om det her.

  Denne gangen fikk jeg juice maskin- jeg hadde en før og har savnet den masse etter jeg valgte å selge den. Har lenge vurdert å kjøpe ny- godt jeg ikke gjorde det.  da sparte jeg noen hundrelaapper, for dette fikk jeg for 129 kr. Det er billige bøker og juice maskin det!!..... (så lenge jeg husker å avbestille ennå flere bøker fremover.)

  For plutselig dukket dette lokke tilbudet opp i en bokklubb jeg IKKE var medlem av. Slo til og nå er jeg den heldige eier av juice maskin og 1 år medlemskap i nok en bokklubb * fnis*

  Må nok lese en eller to av disse bøkene også ser jeg...

  Gleder meg til å starte "jucingen" :)
   

   

 • Hvilke tilbud benytter Gnierfru seg av?

  Det kommer nye tilbud hver uke i appen!

  Mattilbud appen bruker jeg hver uke. Den er genial. Les mer om apper jeg bruker i bloggen her.

  Men hvilke tilbud benytter jeg meg av- det finnes jo ett hav av de og ikke alle er like gode. Jeg skal gi en liten oversikt over hvilke tilbud jeg syntes er fine denne uken, som passer min familie og som jeg har sjekket opp tidligere mot original pris i samme butikk. Det finnes sikkert mange flere tilbud som er gode, men om jeg ikke har erfaring med tilbudet- mener jeg heller ingen ting om det. Den lilla ringen er ett tilbud som er normal pris i min lokale butikk på samme produkt- men jeg fant bare denne ene tingen.

   

  Denne uken har jeg sett på 2 butikker i mattilbud appen.

  Coop Obs og Meny sine tilbud. Jeg har laget grønne haker på de varene jeg syntes er gode.  Grønne haker er varer jeg ville hamstret inn i litt større mengder. Nå har jeg frys å kjøle fulle etter en runde i nabolandet her- så det blir ikke så mye hamstring her fremover. Men mindre det er ting jeg vet det går mye av som vi ikke har i hus. Det kan være flere gode tilbud her, men som sagt. jeg haker rundt de JEG villa hatt bruk for og som jeg har sjekket opp mot normal pris, selv om jeg kanskje bare sparer 1 kr mot normal pris.

  Her er noen av tilbudene jeg har bitt meg merke i :

  Coop Obs  Meny har 10 kr marked denne uken- her er tilbudene jeg ville benyttet.  Var dette innlegget nyttig? Skriv ja( eller noe annet om du vil) i kommentar feltet- kanskje jeg lager flere sånn fra uke til uke :)
   

   

   

   

 • Hvilket sparetips vil du ha?

  Sitter du inne med spørsmål om konkrete sparetips? 

  Spør meg gjerne- jeg skal svare så godt jeg kan på hvordan eller hva JEG ville gjort uten at det må være fasiten :) Det er lov å sende Gnierfru pm på facebooksiden også om man vil det.

  Let's Work For You Concept
  Licensed from: Krasimira Nevenova / yayimages.com


   

   

 • Betale med Svensk eller Norsk??

  Dette spørsmålet fikk jeg mye av når vi var i Sverige.

  Jeg svarer ALLTID : "Svensk"

  Sweden Round Button
  Licensed from: basheeradesigns / yayimages.com


   

  Det lønner seg. På tross av dårlig valuta på de Svenske kronene om dagen. Men svar alltid Svensk når de spør, eller si at du vil betale med Svensk valuta om de ikke spør.

  Se her  #svenskvalutta #harryhandel #sparpenger #velgrett # valutta #gnierfrublogg
   

   

 • Selger du billig nok, blir du kvitt det.

  Har du mye ting og tang liggende til ingen nytte?

  Vi som har barn som vokser, har det nok slik vil jeg tro. Iallfall er det slik her i hus, men det er ikke bare klær og sånt som unga vokser ifra som blir liggende. Jeg tar en opprydding iblant og du verden å mye rart jeg finner altså.

  Mange tenker nok at det er ett styr med å ta bilder og legge ut osv. Tja, kanskje, men det er blitt mye mer lettvint med disse nye appene som LETGO, FINN appen, Shpock osv

  Jeg har to av disse som jeg bruker, i tillegg til en del grupper på facebook. Jeg bruker finn og letgo. Det er på letgo jeg selger mest, av de plassene jeg legger det ut på.

  ambition grunge rubber stamp isolated on white background
  Licensed from: fotoscool / yayimages.com


   

   

  Det er viktig å ikke gi seg.

  Det hender ting blir liggende 1 år ekstra fordi jeg ikke fikk solgt det i fjorårets sesong. Ta bunader foreksempel, de fikk jeg ikke solgt i fjor. De ble liggende i "salgskapet" mitt. Dette er ett skap hvor jeg samler opp ting som skal selges.

  Jeg tenkte at nei vel, da kan det jo hende jeg får solgt det neste år. La ut begge bunadene på letgo i dag. SOLGT samme dag. 

   

  Pris er viktig.

  Jeg selger unna ting veldig billig noen ganger. Jeg tenker at det er bedre å få 50 kr for en ting en å både gi det bort til uff konteiner OG itillegg bruke bensin på å kjøre det det.

  Ta disse to bunadene da...  De husker jeg ikke hva jeg la de ut til i fjor, men tenkte at NÅ skal jeg bli kvitt de. Kr 100 for guttebunad og kr 150 for jentebunad. DET vil jeg påstå er billig når de nye ble kjøpt inn for 499 eller mer hver seg.

  Men det virket, som sagt så ble de solgt bare en time etter jeg la de ut. Jeg fikk igjen noen kr istedenfor å måtte bruke penger ( les bensin) på å bli kvitt de.

   

  Har du tenkt på at du priser deg ut?

  Det kan jo være nettopp det som skjer når man ikke får solgt, jeg har lært at hvis prisen er lav nok, selger du tingene dine kjapt stort sett. Men du må selge til riktig tid, å selge bunad i November, er som å tro på julenissen. Man er optimist en stund, til håpet går over!!

  Andre lure ting er å lage pakker av ting. Enten det er klær eller andre ting som kan "høre sammen".

  Noen ting er jo verdt å beholde da istedet for å selge med store tap. Men det må være den enkeltes sak å vurdere.

  Lykke til med salget.
   

  #selgebrukt #kjøpogsalg #priser #brukt #smartetips #gnierfrublogg

 • Hvorfor er ikke barnebursdag en barnebursdag lengre?

  Jeg får til sendt Plusstid magasinet noen ganger i året. 

  Ett gratis reklamemagasin ,men med mange gode tips og artikler. Pluss at man får vareprøver også. Det stod en artikkel om barnebursdager der. Den likte jeg godt og fikk en ide til å skrive dette innlegget.

  Hovedspørsmålet til forfatter av innlegget var egentlig hvorfor nesten ingen feirer bursdag hjemme lengre? Det er liksom blitt prestisje å skulle ha slike kinobursdager, eller lekeland osv... hvorfor???

  Child's birthday
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


  Jeg lager "hjemmebursdag" borte jeg.

  Jeg selv er kjempe tilhenger av hjemmebursdag. Men her er plassen for liten rett å slett. Det blir for "lav takhøyde"- for trangt. Jeg ønsker meg større stue i mitt neste liv!!

  Så det er hvorfor vi ikke har bursdag hjemme, MEN når det er sagt leier jeg SFO lokalet her for 300 kr inkl bruk av gymsal. Vi ordner ALT selv. Og prøver å gjøre det så billig som mulig, men så perfekt som vi kan for at våre barn skal ha stjerner i øynene både før festen og etter.

  Vi trenger ikke lekeland bursdag, eller kinobursdag eller andre sånne dyre bursdagsgreier. Jeg personlig syntes det fort blir ekstremt upersonlig, selv om vi også har hatt lekeland bursdag altså. Men jeg ser at barna trives bedre med "hjemmelaget" bursdag jeg. Jeg har rett å slett ikke råd til disse dyre aktivitetsbursdagene heller. Det har jeg passet på å forklare mine barn nøye.

   

  Dette er den beste bursdagen jeg har vært i!

  Da min datter fylte 7 år, hadde vi feiringen på SFO`et her. Når bursdagen var over var det ett par- tre stk av jentene som  sa....

  "Dette er den beste bursdagen jeg har vært i!!"

  Gjett om min datter hadde stjerner i øynene da. Jeg kjente jeg ble stolt og glad. Mye mer glad en hvis vi hadde vært på lekeland.

   

  Gnierfru sine tips til en superbra og rimelig bursdag.

  • Er du trumf medlem får du gratis bursdagseske av Kiwi. Her er alt fra invitasjoner til bursdagkrone osv.
  • Du vet når barna dine har bursdag, kjøp inn godis og snacks på tilbud litt før.
  • Det er tilbud på slike ferdige pizzadeiger innimellom. Kjøp noen, frys ned og bruk de til å lage alt fra innbakt pizza til pizza snurrer til bursdagen når den kommer.
  • Pølser er også på tilbud og kan fryses uten problem. Kjøp inn på forhånd.
  • Gele er morsomt å lage i flere lag med forskjellige farger - blir regnbue gele. Jeg lager de i plastglass. Det tar litt tid, men er kjempe stilig med det ferdige resultatet. Vaniljesaus har jeg ved siden av, det er ikke alle barn som liker sausen.
  • Det samme kan jo gjøres med sjokoladepudding og vaniljepudding. Lagvis i plastglass.
  • Bak boller og muffins og pynt de litt kreativt. Min erfaring er at kaken ofte blir igjen, med mindre jeg lager brownie, så det har jeg kuttet ut.
  • Lag eller kjøp en billig pinata( staves det slik tro?), putt godteposene inni denne. Stor suksess i bursdagen til 7 åringen her.
  • Bestem litt på forhånd en slags "kjøreplan"- unger elsker forutsigbarhet og hater å vente, min erfaring .
  • Lag forskjellige hjemme ekspriment- er barna små må de voksne kanskje ta seg av oppgavene mens barna ser på, de litt større kan være med litt selv.

  Experiment against blue chalkboard
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

   

  Tips til sider.
   

  Tips til sider som har med bursdagsideer  å gjøre : Her er linken til innlegget jeg snakket om lengre opp, og her er det tips til diverse naturfag eksperimenter som kan være med i bursdag,  Og trenger du utstyr kan du få tak i mye gøy her hos fysikk fabrikken :)

  Tilslutt vil jeg oppfordre til å FÅ MED ALLE i bursdag, også kanskje de som ikke har så god råd. jeg skriver ofte i invitasjon at vi kan fint ta i mot brukte , men hele og pene gaver også vi. Da er det kanskje lettere for de som ikke har super mye penger til å føle at de har noe å komme med.

  Går foran som gode eksempler for sine barn og andres barn, selv om du har råd til noe dyrere. Det er vi som er foreldre som lager klasseskiller for barna våre i måten vi behandler verden rundt oss på, enten det er å følge presset eller måten vi omtaler andre mennesker på.

   

  #barnebursdag #sparepenger #hjemmefeiring #backtooldschool #tips

   

   

 • Smarte tips- microbølgeovn

  De aller fleste har vel en?

  Uansett, jeg har. Jeg bruker den ganske mye også. Jeg satt å så på FBI på NRK i dag og de hadde ett innslag om microbølgeovn der. Hovedspørsmålet var vel om det var skadelig for oss å bruke den- svaret var nei. 

  Men var det f.eks. skadelig for maten å bruke den, med tanke på næringsinnhold osv. Svaret var nei der og, og heller motsatt. Maten beholder flere næringstoffer ved å f.eks. kokes i micro. 

  Hvorfor gjør jeg ikke det da? Hvorfor gidder jeg å finne kjelen med vann, sette den på platetoppen, koke vannet, ha i grønnsaker osv. Hele prosessen tar vel 10 min til sammen. Vet du hvor lang tid de brukte på 100 gr RÅ brokkoli i programmet?

  1 min!! 

  Kommer til å tilberede grønnsaker i micro heretter. 

  microwave oven on background
  Licensed from: ozaiachin / yayimages.com


  Flere smarte tips!

  Men de hadde ett annet lurt tips, sure kjøkkenkluter som lukter. Jeg hiver de på vask så klart. Men trikset er å ha de ganske fuktige, legge de i en skål beregnet for micro( at de tåler micro) og sette de på i 1 min. Borte ble visstnok lukten og man fikk sterilisert kluten siden temp. kommer opp i 100 grader. Det var vist ingen brannfare med det heller så lenge kluten hadde nok fuktighet i seg. Man fikk en renere klut også en bare å fjerne lukten. 

  Dette skal jeg teste ut med billig klutene mine( tør ikke prøve de dyrere microfiber klutene).

  Sikkert masse annet micro kan brukes til- selv bruker jeg den mest til å tine mat i- ikke på tine program ( det tar for lang tid), full guffe. Men jeg passer på å snu maten ofte så den ikke kokes på ene siden( vi har vel alle tint kjøtt som blir "halvstekt" på ene siden?)

  Bruker den også til å varme opp mat med og poppe popcorn i da :)

  Er det noe jeg ikke har nevnt her som DU bruker din micro til?

   

 • 5 sparetiltak i husholdningen.

  Det er mange ting man gjør, eller ikke gjør som kan spare deg for noen kr i løpet av ett år. Det er lurt å tenke "for hvert år" for det som kan høres ut som noen få kr blir en del i løpet av ett år. Jeg nevner 5 ting.

  1. Fyll oppvaskmaskin og vaskemaskin full før du setter de på. Da kjører du de sjeldnere og sparer på både strøm og vaskemidler.
  2. Handle en gang i uken, gjelder å planlegge godt. 
  3. Spis opp matlagert innimellom- bestem deg for å spise deg selv ut av hus. Så får du ryddet opp litt u skap og skuffer. Dette krever litt fantasi iht. matlaging noen ganger.
  4. Gå igjennom klesskapet 3 ganger i året. Sorter klærne, er det noe som ikke passer. Selg det eller kanskje du kan bytte med venninner som har noe de ikke trenger? 
  5. Ikke kast mat- rester kan ofte fryses ned. Pass på å merke hva det det er. Grav litt i fryseren innimellom, det ofte "skattene" ligger i bunn. 

  Stacks of coins
  Licensed from: litleskare / yayimages.com
  #penger

 • Ville du betalt dobbelt så mye for en vare, når du ikke trenger det?

  Jeg ville gjort det..... i "gamle dager", før Gnierfru overtok i toppen her.

  Men jeg hadde gjort det helt ubevisst, for jeg tittet aldri på priser i butikkene før.

  Kjøpte det jeg ville ha, mye fordi jeg hadde laget meg ett handlemønster. Ett mønster jeg ikke tenkte så mye på, men så som lå der helt ubevisst. 

  Det beste eksempel på at mitt handle mønster er snudd, oppdaget jeg på min ukeshandel på Torsdag, da jeg kjøpte inn avokado. Jeg har funnet en oppskrift på muffins, basert på avokado, som jeg tenkte å prøve på selve morsdagen. Det lå både 2 pk. og løse i hylla der.

  Avocado
  Licensed from: Ockra / yayimages.com


  De løse er jo dobbelt så dyre jo??

  Jeg måtte faktisk se to-tre ganger for å se om jeg så syner, eller hadde sett på feil vare. 2 pk avokado kostet 29,80 kr og en kostet 26,40 kr- Hæææ??

  Jeg kjente at de som lå i 2 pk, var mer spisemoden en de løse- Jeg har i skrivende stund ikke åpnet de for å se om de er fulle av råte ( har sett på tv at det forekommer ganske ofte i 2pk), men det forsvarer uansett ikke at en koster nesten dobbelt så mye.

  Jeg fikk igjen en liten vekker der altså. Sjekk priser i butikken, sammenligne like varer på kg/liter pris ( som er pakket på forskjellige måter) og hold ører og øyne åpne når du handler. 

  Hvordan det gikk med muffinsene, kommer på bloggen når dette er testet ut. 

  Cupcakes
  Licensed from: svetlanna / yayimages.com


   

  Lykke til med handlingen :)

 • Jeg har gjort ett kupp- treningsklær

  Jeg ELSKER salg.

  Jeg trengte en ny treningsbukse og i grunn nytt undertøy. Jeg tenkte at det må finnes en nettbutikk nå med salg,så jeg logget inn på VIA TRUMF( les om 5 triks til en bedre netthandel i bloggen her) og søkte på treningstøy. Det kom opp mange butikker og jeg havnet inn til gymgrossisten som jeg får 8,5 % trumf hos.

  Jeg er ikke så opptatt av merker og sånn, men syntes det er greit at ting ikke ser helt "ola14" ut. Jeg fant en kul treningsbukse til 99 kr der!! WOW. Kult, tror ikke den hadde vært så billig på HM engang. 

  Kjøpte ett par ting til jeg trengte også, men sjekk hva jeg har spart av kr da dere.. + trumf bonusen jeg får i tillegg.   

   

 • Dra nytte av fordelskort, selv når DU ikke bruker de selv.

  Trumf kort, copp kort, kino pluss osv.

  Gnierfru melder seg inn i alle slike klubber som jeg kommer over. Jeg bryr med fint lite om jeg får 2 reklame mail eller 100 som en følge av disse klubbene. Det tar meg max 10 sekunder å slette de allikevel.

  I dag fikk jeg venninna mi til å bruke kinopluss kortet mitt. Hun skulle ha bursdagskino og jeg skulle ikke på kino. ( Det er ikke "lov" å benytte andres fordelskort på kino ifølge vilkårene, men har aldri sjekket når jeg bruker det.) Hun fikk rabatt på det hun kjøpte i kiosken der og jeg fikk flere poeng. Vin vinn.

  Kanskje du har familie som ikke har slike fordelskort eller bryr seg om det. Spør om de kan gjøre deg en tjeneste å låne kortet ditt til de evnt. får sitt eget. Dermed får du med deg ennå flere fordeler og rabatter. Og det er IKKE frekt å spørre på en fin måte. Får du ett nei så får du ett nei. Ikke verre en det.

  Shop ease with credit card.
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


   

   

 • Har dere hørt at Rema1000 har kommet med spare app??

  Æ!

  Heter den, jeg hadde tenkt å skrive om den å fortelle dere det, men Sparefrue kom meg i forkjøpet. Innlegget fortsetter under bildet.

  Money tree
  Licensed from: kavring / yayimages.com  Her har hun skrevet om den i bloggen sin. Jeg anbefaler dere å bruke den første gang på en stor-handling, for du vil få en velkommen rabatt første gangen du bruker appen. Da vil du spare ennå mer en hvis du handler bare litt. ( forutsatt at du eks. handler en gang i uken da eller slik)

  Jeg handlet ikke så mye, men dere som leser bloggen vet at jeg har vært å harry -handlet og trenger derfor bare å supplere litt fremover. Jeg handlet bare for 352 kr, velkommen rabatt kr 21,97 kr og frukt og grønt rabatt 16,95 kr.

  Appen koster ingen ting, og Gnierfru har også lagt inn bank kortet sitt, Ikke skjedd noe skummelt med ennå heller.

  Lykke til med handlingen :)

   

 • Gnierfru sine egne sparetips til en forhåpentlig stinnere konto.

  1.  Handle etter lapp, men sjekk hjemme HVA du trenger før du skriver lappen. 
  2. Gå igjennom mat-skaper og skuffer i januar,kanskje har du 3 pakker av det meste? Rydd, og bruk før du kjøper inn nytt. Finn på middager som inneholder en eller flere av varene du har i skapet. Gjelder også frysere. Ta en opprydning, finn på middager hvor du kan få brukt opp det du har i fryseren. Ett godt tips om du er lite kreativ med hva du skal lage av hva( altså det du kan finne liggende i bunn av frysa) er å google det. 
    
  3. Bruk opp det du har fryst ned av middagsrester fra i fjor. På tide å bli kvitt det før man handler inn masse nytt,
  4. Ikke suplèr på handle lappen underveis, her går mange i fella. Du har vært flink å skrevet handlelapp, da må du HOLDE deg til lappen :) 
  5. Ikke ta med deg ting oppi kurven fordi du kjeder deg når du står i kassa kø( butikkene er smarte der ved å legge frem varer, nå også sunne ting - RETT ved kassa)
  6. Rydd i klesskapet, der skjuler det seg sikkert noen glemte skatter og vips har du "nye" klær uten å bruke ei kr.
  7. Kjøp brukt og selg det du ikke trenger. Nå er det blitt veldig lett med telefon apper som "lett go" og finn.no mobil osv. Ett bilde av tingen, vips ut på nett. Har du mulighet så ha ett lagringskap med ting som skal selges. Putt det i poser, merk de, heng opp osv.
  8. Kjøp inn julegaver allerede nå i januarsalget. Lagre det også gjerne i ett eget skap. Sett lapper på tingen over hvem du hadde tenkt ut gaven til
  9. Ikke la deg friste av salget OM det ikke er ting du har tenkt på å kjøpe minst 2 ganger tidligere. 
  10. Bruk nettbankers sparetips og metoder. Dnb har noe som heter morsom sparing. Bør sjekkes ut- det virker.
  11. Lykke til med pengebruken i 2017 :)
 • Ny priskrig på gang??

  Kom over denne artikkelen på facbook. Får vi ennå en priskrig mon tro?

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/dagligvarebransjen/coop-og-kiwi-varsler-priskrig/a/23887245/

  Money for War Concept
  Licensed from: Underworld / yayimages.com


   

 • Ååååå... 10 kr marked...

  Nå har både Coop Obs og Europis 10-20 kr marked.

  Og 4 for 100 på Grandiosa igjen, men dere som har lest bloggen har kanskje fått med dere at jeg har fylt opp lagre og frysere i Sverige? Og jeg har virkelig ikke plass til noe mer i frysa, bokstavelig talt smekk full etter den turen. Søren hehe. Nei, jeg skal ikke klage.. er kjempe fornøyd i grunn. Men siden Gnierfru mannen er matlei etter 14 dager på jobb og helt vil ha "grandis" til stadighet hjemme da, så er det SÅ mye mer lønnsomt å kjøpe inn litt store kvanta på dette tilbudet.    

  Hmmm.. omorganisere litt???

  Jeg elsker disse 10 og 20-kr markedene og lager da som regel en liste etter hva jeg trenger her også og sjekker ut om det virkelig er ett "røverkjøp" eller lure kjøp. Det eneste jeg skal hamstre inn nå da, er Toro rett i koppen ( bruker de som lunsj på jobb i vinterhalvåret).

  Tips for å ikke bli lurt på slike 10 og 20 kr marked er å sjekke kg pris som vanlig og evnt. før pris om det står der. Det er ikke alt som koster så mye over 10 til vanlig heller om man sjekker litt. Noen sparer man mye på og noe veldig lite. 

  Ett annet tips er å lage liste, bruk app og kundeaviser og lag lister på hva du kommer til å bruke mye av og hva du bruker mindre av. Gå igjennom tørrvare skapet og sjekk om du kanskje kjøpte inn forrige runde også så slipper du å lagre på mer en du bruker.

  Lykke til.

   

 • 480 kr spart.

  Jeg har kjøpt meg nye gardiner!!

  Jeg har fulgt med en 14 dagers tid, sjekket opp fullpris og ventet... ventet på salg.. fant salget, men da var det utsolgt.. siden julegardiner allikevel henger oppe så kunne jeg gjerne vente litt til. Og det lønte seg. Jeg har kikket innom nettbutikken hver dag for å se om de hadde salg på gardinene jeg hadde sett meg ut.  

  For jeg gir søren meg ikke 399,99 kr pr lengde for gardiner.

  I dag slo jeg til og sparte 480 kr på å vente. Jeg slapp å reise inn til byen, som jeg har spart bensin penger på da. Og jeg fikk fri frakt siden jeg handlet for over 399 kr.

  Jeg viste at Princess ville komme med salg på gardiner, fordi de konkurrerer med Kid, og Kid har startet salget på gardiner for en stund siden. Jeg VISTE dermed at Princess ville følge etter, derfor "satt jeg litt på gjerdet" å ventet. Det sparte meg for en del kr.

  Hurra :)

  PS

  Det billigste ville jo vært om gardinene ikke ble ødelagt i vask da men, det toget har gått.   

 • Jeg må ha nye gardiner...

  De gamle ble ødelagt!!

  De er sjelden nå om dagen jeg kjøper fordi kjøpelysten datt over meg da jeg så ett supersalg i byen. Det var før. Og jeg liker best når ting er på salg, ekte salg, ikke lure salg.

  Forhistorien : Jeg skulle vaske mine gardiner før jul, gardiner jeg i grunn er superglad i! De er vasket på samme måte 15 ganger før, så jeg setter de på i maskin slik jeg pleier. To fag/lengder!! Ut kommer det en gardin som er missfarget i mønster og en normal?? Hva skjedde her?, burde ikke begge to blitt missfarget i mønsteret?. Jeg kan ikke bruke de lengre og MÅ ha nye. Det er for mye missfarging i det ene mønstret til at det ikke vil bli lagt merke til.

  Jeg jakter!

  Etter en tur til byen, fant jeg gardiner som jeg likte, nesten samme mønster som jeg hadde... eller finere. MEN til 400 kr faget, kan jeg godt vente på salget jeg altså. Jeg trenger 3 fag og det ville kostet med 1200 kr i gardiner. IKKE SØREN....

  Så nå sitter jeg å venter da og håper det vil bli salg på slike gardiner som jeg har sett meg ut.... Kid har salg, men er utsolgt både på nett og i butikk.

  Jakten fortsetter.....

  Abandonded building window and curtains
  Licensed from: Mreco / yayimages.com


  Dette er det eneste jeg kommer på at jeg skal ha enten det er romjulsalg eller januar salg.. så får jeg krysse fingre for at nettopp "mine" gardiner kommer på salg eller at Kid får inn flere og fortsetter salget :)

  Kommer du til å shoppe mye på salg tror du? Følg litt med på hva ting koster nå og sameligne med januar- er det billigere??

  Dette innlegg`s gniertips : Vent til det du skal ha kommer på salg for å spare noen kr istedet for å stresse med å kjøpe ting du trenger med en gang.

   

 • Jeg har intervjuet ett familie medlem om deres matbudsjett.

  Hvordan gjør de det?

  Jeg har ett familiemedlem som gjerne ville være anonym her på bloggen, de er en familie på 4. Mor, far og to barn.En i barneskole alder og en i barnehage alder. Mor er hjemmeværende med inntekt og far jobber fulltid.

  Denne familien ligger på 4-5000 i mnd. i matbudsjett. Dette inkl. alt man kan kjøpe i dagligvarebutikken utenom kattemat og snus som ikke er regnet med i dette budsjettet.

  Finance Character Represents Saver Earnings And Render 3d Render
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


   

   

  Her er spørsmålene Gnierfru stilte :

  1. Hva ligger deres matbudsjett på i mnd.? ............4-5000 stort sett. Noen ganger mer om det er spesielle anledninger som bursdager, overnattingsgjester osv.
  2. Hva er inkl. i dette budsjettet? .................. Alt man handler i dagligvarebutikken utenom snus og kattemat, men kattematen utgjør 260 kr i mnd. Dette er også inkl. bleier og "takeaway" mat. Vi har brukt ca 800 kr i år på "takeaway" til nå i nov.
  3. Kjøper dere ofte "takeaway" mat? ...................... Hvis jeg skal ta i, så er det kanskje annenhver måned. I mellom oktober og mai er det "helt dødt" på "takeaway" området her i hus. Blir mest om sommeren det og da er det gjerne pizza som blir kjøpt.
  4. Hvilke butikker handler dere mest hos?........... For det meste handler vi på Kiwi og Rema 1000, men om vi kommer over gode tilbud, er vi innom både Spar og Meny. Men det er hvis vi skal forbi de to sist-nevnte på veien uansett da. 
  5. Spiser dere alt av kjøtt osv?..... Ja det meste, men ikke sau.
  6. Lager du mat fra bunnen av, evnt hva? ............ Loff, lapskaus,brød, saus, potetmos, gryteretter, fløtegratinerte poteter, salater, rundstykker, hamburgere, kjøttkaker, farsekaker/ kjøttpudding, hamburgerbrød, lunsjkaker og håper på og lære meg mer og mer. Det er det jeg kom på i farta. Vil gjerne lære meg å lage ennå mer at fra bunn.
  7. Handler dere ofte i Sverige?..........Nei, det har kanskje skjedd en gang på 8 år.

  8. Dine tips til smart handling? ..........Aldri handle sulten, vite hva man skal ha, sette opp hva man skal ha til middag så langt frem som mulig, jeg lager nå liste for 30 dager. Sjekke alle tilbudsviser til butikkene i nærområde den aktuelle uka. Jeg handler da også kjøttdeig f.eks til halvpris selv om jeg kanskje ikke skal ha det til middag den aktuelle middagsperioden 👌

  9. Hvilke produkter slår du til på om du skal hamstre inn på tilbud( velg 3)?...... Kjøtt av alle slag og ost.

 • Gnierfru unner seg kaffe på cafè.

  Cafè besøk er dyrt.

  Som gnier er man ikke så ofte på cafè og koser seg. Det drar fort hundrelapper med både lattè, mat og kanskje kake oppå det hele.

  Men det er ikke like gøy å si nei HVER gang man blir invitert med ut heller. Mitt tips til deg da, er å finne ut hvilke cafèr som spanderer påfyll i kaffekoppen- benytt deg av det!! Dette gjelder som oftest svart kaffe, MEN det er også gratis sukker og fløte til denne kaffen om du skulle trenge det oppi. Da kan du kjøpe en kopp til kr 25, og drikke så mye kaffe du vil OG være sammen med venniner/kompiser på cafè. Syntes dine venninner eller kompiser at det er rart du ikke velger "full" pakke, så er det bare å forklare at du gjør noen økonomiske valg her å der og at dette er en av dem. Du får jo vært sosial med venner OG du drikker jo kaffe, akkurat som dere sikkert avtalte? " Blir du med ut å tar en kaffe på xxxxx?"

  girl serving cafè
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  Jepp, nettopp akkurat det du har gjort! Spørsmålet var ikke " blir du med å tar en kaffe, ett halvt rundstykke og en kakebit på xxxx?" var det vel??

  Pass også på å spør om du kan få sitte på med noen dit dere skal, så sparer du penger på transport, men husk å være den som tilbyr kjøre en gang imellom også. <3

 • Mange bekker små......

  Jeg er blitt VELDIG bevisst på å bruke trumf....

  Og det gir jammen i meg uttelling også. Bare se her hvilke summer jeg har tilbake som penger fordi jeg har passet på å bruke via trumf når jeg har netthandlet... ( bare den fra byggmax- hvor vi hadde tenkt å kjøpe varene uansett til oppussing av kjøkken/ stue ga meg tilbake over 1000 kr fordi jeg brukte via trumf der)  Mine tips er å få inn rutiner på å sjekkke om den nettbutikken du skal handle fra, uansett er med i via trumf systemet. Da får du jo penger tilbake. 

  Ett annet tips er å vurdere å handle fra nettbutikker som er registrert via trumf, om det gir mer utelling der en hvis de ikke er med i den ordningen.

  Det er kanskje ikke mange kronene du får tilbake ved ett kjøp, men det er som jeg sier ... mange bekker små...blir fort stor elv...

  River
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com


   

 • 5 Sparetips til HALLOWEEN 🎃 🎃 🎃

  Her kommer 5 tips til hvordan halloween feiringen ikke trenger å koste masse penger HVERT år.🎃

  1. Ta vare på alt du kjøper fra år til år, lagre det slik du lagrer julepynt. Ta det frem igjen år etter år. Man trenger ikke noe nytt hvert år.
  2. Gå på halloween tur som voksen- spør om du kan få en halloween ting istedet for godis. Kan jo være at noen har noe å avse 🎃
  3. Lag pynt selv, syltetøy glass med bandasje rundt og to plast øyne blir supre lys glass forkledd som mumier. Mal melkekartonger svarte, skjær ut masse vinduer ( som i en høyblokk) og en "dør" bak til å putte lyset inn i. ( bruk kun ledd lys inni- ikke brennbart) Bare å google i vei for flere kreative ideer til hjemmelaget pynt.🎃🎃
  4. Lag egne halloween kostymer. Bruk hvite/ svarte laken , mal på med rødt. Har du hvite tskjorter, disse kan "sminkes" til med sår osv. Har barnas forrige års kostyme blitt for lite? Sy det om om du kan. Det er sikkert noen flere klær som er for små som kan klippes opp og syes inn i kostymet.
  5. Let etter de beste tilbudene på godis. Jo større forpakning, dess mer penger å spare. Du trenger ikke 14 forskjellige slag. 🎃 🎃

   

  Husk å tenke på at små barn kan åpne dørene- fordi mamma eller pappa ikke rakk å stoppe de. La de minst skumle stå først når noen åpener døra, så kan de skumleste komme litt mer frem når man vet hvem man møter i døra.

  Håper du får en super halloween.🎃

  Halloween postcard
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com


   

   

   

   

   

 • Få rabatter ved bruk av DNB`s mastercard

  Det finnes en rekke rabattordninger på de forskjellige mastercardene.

  Dnb er intet unntak, her finner du en oversikt over hvilke plasser du får rabatt, samt hvor mye om du betaler med mastercard. 

  Jeg betaler nesten uten unntak med mastercard på nett, fordi det er tryggere og fordi jeg er forsikret via mastercard mot svindel. Da er det jo ett kjempe pluss at jeg også får rabatter når jeg handler. Mer om det her :)

  Money back
  Licensed from: Bogdan florin / yayimages.com


   

 • Hvordan sparer jeg på å gjøre bevisste valg? Nå oppdatert med flere tips.

  Ut å spise + kino med fnierfru barna.

  Noen ganger tar jeg med bare råd til ting. Vi kan ha det skikkelig trangt innimellom og jeg er helt koko når det gjelder å bruke minst mulig. Men så kommer tidene vi har litt mer å rutte med og jeg legger ikke fult så mye iver i det å spare på hver kr. 

  Men noen valg sitter og kommer helt av seg selv.

  Jeg skal komme med noen tips som fungerer for oss og som gjør at jeg sparer noen kr her å der. 

  Mange bekker små.....

  Stack Of Foil Take Away Containers
  Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com


   

   

  Tips...

  Tips nr 1 : Har du barn? La gjerne barna dele en voksen porsjon istedet for å kjøpe to barne porsjoner, det er oftere ett billigere alternativ. Jeg kjøpte idag en subway meny til kr 89 og delte bagetten på de to istedet for å kjøpe 2 små til kr 54. 54+54 = 108 - 89 = 19 kr spart. Ikke så mye kanskje, men 19 kr her å der kan bli mye penger ila ett år. Det skal sies at mine barn er små spiste, så å kjøpe en meny til dem hver er som å kaste penger i do.

  Tips nr 2 :  Vi nordmenn har så mange jantelover at man kan bli rusk. Man skal ikke ta med seg rester hjem. I Usa er dette normalt, du ber om en doggybag hvis ike du har spist opp alt og vil ta med deg hjem. Hvorfor skal det være så vanskelig her i Norge? Du har betalt for maten, restauranten har ikke bruk for den!! De kaster den. Ta med deg restene dine hjem om det passer seg sånn. ( Kanskje greiset på pizza restaurant o.l med mat som ikke er smurt utover enn tallerken.)

  Tips nr 3 :   Bruk kundeklubb fordeler over alt. Enten det er kinopluss, trumf, coop kundeklubb osv. Du sparer kanskje ikke penger der å da, men i det lange løp sparer du, Mange gir også fordeler der å da ved bruk. Vær flink til å sjekke regelmessig hva du har av fordeler nettopp i den klubben du er medlem i.

  Tips nr 4 :  Kan man kombinere noe så gjør det. I dag var jeg på kino med barna, og på subway da først. Vi hadde mer brus igjen i koppene våre og istedet for å kjøpe ny dyr brus i kino kiosken, tok vi med koppene med brus inn i kinosalen istedet. Subway ligger i samme bygg som kinoen da så vi måtte ikke frakte den så langt. Er det lov med medbragt, så bring det med. Vi kjøpte allikvel lørdagsgodtet i kino kiosken men brukte kinopluss fordeler der.

  Tips nr 5 :  Kan du gå for ett billigere alternativ å likevel bli fornøyd? Dette spørsmålet kan du stille deg uansett hvor du kjøper hva. Er svaret nei, bruk de pengene du har på det du vil. Men ikke sitt med dårlig sammvittighet etterpå fordi du har brukt mer penger en nødvendig ;)  Er svaret ja, da såarer du sannsynligvis noen kr istedet for å handle det samme av gammel vane :)

   

  KINO-TIPS

  Tips 1 : Kjøp den største popcorn boksen om dere er mange, det lønner seg. Del heller på den alle sammen. Ta med noen pappbeger til brus så kan dere helle oppi popkorn så alle har hver sin kopp.

  Tips 2 : Hvis du er en skikkelig gjerrigknark så kjøper du godis og brus i butikken og tar med deg. Styr da helt unna kino kiosken for å ikke bli fristet til å kjøpe noe der.

  Tips 3 : Kjøp biletter på nett, det er ofte billigere en å kjøpe de på kinoen. Pass på å betale med den gebyr frie løsningen.

  Tips 4 : Ta med restene hjem også fra kino. Popkornet er fortsatt spiselig hjemme og brusen kan også drikkes opp hjemme. 

  Tips 5 : Kos deg masse uansett hvordan du velger å bruke pengene dine :)

  Det var det jeg hadde av tips i denne omgang. Håper noen av de kan være til nytte for deg også :) Fortsatt god helg folkens :)

   

 • Spis for en hundrings på restaurant.

  Slike overskrifter liker gnierfru.

  Lurer på om vi skal benytte dette også jeg. Flere restaurnter i vår nærmeste by tilbyr middag for en hundrings på restaurant i  høstferien. Det er jo kjempe flott, så får flere mulighet til å unne seg ett restaurant besøk uten at det koster både skjorte å bukse.

  Finnes det slike arrangement i ditt nærområde?

  Les gjerne hva lokal avisa vår skriver om det her.

  Saving money with piggy bank
  Licensed from: buzsu4ever / yayimages.com


   

 • Nå er det loppemarked tid.

  Går du på loppa?

  Det er ikke så lenge siden jeg begynte med det selv. Min far er en ivrig loppemarked sjel, som kjøper og samler på alt mulig rart. Så det var han som inviterte med meg å barna første gang. 

  Og det er utrolig gøy å gå der å se på alt hva folk har hatt i kjeller å på loft altså. Jeg kjøper ikke så ofte, er mer ute å kikker. Men det hender jeg kommer over noe jeg trenger da. Sist nå så kjøpte jeg en mini trampoline til barna. En slik man kan bære med seg rundt for kr 75. Det var ett kupp, har lett litt etter en slik.

  Jeg hadde nok også kjøpt en del klær der om det ikke var for rotet. Jeg orker ikke det rotet det ofte er i klær på loppa. Hadde det vært bittelitt mer organisert, men jeg får noya av kleshauger dessverre.

  Jeg hadde tenkt å kjøpe meg ny skulder veske denne gangen, men det ble for mye folk for meg, så jeg orket ikke stå der i stimen og kikke. Neste gang :)

  Flea market


   

  Fordommer!!

  Jeg er veldig glad jeg har lite fordommer mot brukte ting, jeg tenker at det aller meste kan vaskes og kan det ikke det har det heller ikke behov for å bli vasket. Det er også litt hyggelig å tenke på at tingen jeg kjøper kanskje har hatt en stor verdi for noen en gang. Jeg kjøper gjerne brukt uten å nøle. Gjør du? Dessuten sparer jeg miljøet for overproduksjon av ting :)

   

  Utrolig hva man finner på loppemarked altså.

  Det er ett mangfold av ting på loppa, mye glass og service. Men innimellom dukker det opp noen små skatter. Jeg hadde tenkt å reise til ett hagesenter for å kjøpe meg lyng til å ha i pottene mine ute forann huset. Tror de kostet  kr 39.90 på plantasjen på tilbud. På loppa solgte de jammen meg sånn lyng jeg ville ha til kr 20 pr potte. Helt nye. Donert av ett lokat hagesenter her til loppa :) Hurra :) Penger spart.  Det er ofte sånn at lokale firma donerer varer til loppemarked og dette er nye ting til loppe-marked priser!!  

  Jeg er herved en selvutnevnt lopper, jeg liker å gjøre dette sammen med både barna og min far. Så sitter vi gjerne på gjerne på loppas kafe og spiser litt kake sammen etterpå.  Super koselig :)

 • Refinansiere- lønner det seg?

  Det gjorde det definitivt for oss.

  Det er ikke sikkert du vil tro meg nå, men dette er helt sant. 

  Vi hadde litt i overkant av 1.7 millioner i gjeld før vi refinansierte fordelt på 20 år. Det gjorde til at vi betalte ca 11700 kr hver mnd. Vi har lenge snakket om å skaffe oss større båt ( gnierfru mannen har snakket MASSE om det hehe) så jeg sa at OM vi skulle låne ,skulle det også lånes til nytt kjøkken her i hus. Både gnierfru og mannen er veldig skeptiske til mer kån, man vet jo aldri hvordan det vil gå med renta. Og vi er ikke av de som vil binde den heller.

  Vi tok en utregning i nettbanken vår for å se hvordan dette vil ca se ut i måneden. og vi ble ganske forbløffet. Vi skulle betale mindre en vi gjorde, med mer i lån???? Den fikk ingen av oss til å henge på greip. Nesten en halv million mer i lån, og vi skulle betale mindre? Her MÅTTE det være en feil.

  Vi kontaktet baken og fikk bekreftet at det stemte OM prisantydningen på huset stemte. Vi endte opp med å betale mindre hver måned en det vi hadde gjort tidligere, OG på ETT ÅR MINDRE .. altså nå under 19 år istedet for 20 år. Vi får større båt og nytt kjøkken, men betaler mindre i gjeld.    

  Ja vi betaler ned det kjøkkenet og den båten på 19 år, det vet jeg, men om vi selger båten en dag så kan den summen føres inn i bolig lånet igjen :)

  Så ja, sjekk med banken om å refinansiere. Ikke bruk disse andre selskapene med HØY rente før du evnt MÅ. Da bør du iallefall ha stålkontroll på økonomien din og tenke deg godt om. Hør med banken din først. 

  Vi fikk også gratis verdivurdering på huset vårt av privat megleren, og siden det er verdt en del mer en det vi NÅ har i lån så vi fikk veldig gode betingelser fra banken. Vi har bodd i det samme huset siden 2007, og det har steget en del i verdi fra vi flyttet hit. Det hjalp veldig på nå når vi refinasierte.

  Young couple showing boo hurray foam hand
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


  Gleder meg til nytt kjøkken joho....  Godt i gang med planlegging :)

  God helg.

   

   

   

 • Det er trippel trumf på torsdag.

  Så vet dere det hehe.

  Jeg klarte ikke å knipe på ting lengre her og måtte handle noe småtteri. Klapp på skulderen er at jeg handlet kun det jeg hadde bestemt meg for på forhånd, og ingen ting annet. Du verden... det går sakte men sikkert fremover her hihi.   

 • Klager du på ting?

  Eller gjør du som jeg gjorde før?

  Jeg tenkte at "jaja, de har vel gjort en feil da" også gjorde jeg ikke noe mer med den saken. Det kunne være enten det gjaldt en produksjonsfeil på noe jeg hadde kjøpt eller  at varen ikke stod til mine forventninger etter jeg hadde kjøpt i butikk osv.

   

  De vil gjerne høre fra deg!

  Jeg har selv drevet firma, og syntes det var fint når noen sa fra at de ikke var fornøyde, og gjerne da med hva. Hvordan kan jeg ellers bli bedre? Om ingen sier fra gjør jeg jo det jeg alltid har gjort, og da er det kjedelig å egentlig ha en bunke kunder som ikke likte produktet, men heller ikke sa i fra. De vil at du skal si i fra, ikke la være å gjøre det. Man kan jo klage på en høffelig måte, stille spørsmål  kanskje, ikke bare bruke kjeft.

  Jeg har startet å klage på ting jeg.

  Både fordi jeg er litt ego og fordi jeg håper jeg kan få litt igjen for det, og fordi jeg vet at min tilbakemelding faktisk kan ha noe å si. Vinn vinn?

  Pizza grandiosa med kjøttdeig å løk.

  Tidsklemma, giddesløsheten eller noe annet du kaller det hentet meg inn i dag. Jeg slang derfor min og ungas favorittgrandis i ovnen, så lagde maten seg selv mens jeg brettet klær. Vi satte oss ned å begynte å tygge. Woooohoo.. den var blitt en del sterkere siden sist ja :O

  Lillemann på 3 år, gnafset i seg og så ikke ut til å merke at den var blitt sterkere, mens jeg og vesla måtte løpe ut på kjøkkenet etter vann. Vi er ikke så glad i godt kryddret mat og bruker minimalt med salt og papper på maten vår. Enten så har denne pizzaen fått en feildose med pepper eller så er respeten forandret på. Jeg så jo at det stod ny og bedre smak eller noe i den duren på esken. Men jeg hadde ikke regnet med at den hadde blitt dobbelt så sterk.

  Siden dette ikke er en ren reklamasjon, sendte jeg inne ett spørsmål om det er respeten som er forandret eller om det har skjedd en feil her- Blir spennende å se hva de sier om det. Om det er mer krydder som er  den nye smaken, har de nok mistet ihvertfall 3 kunder på den pizza typen herfra :(

  Pizza
  Licensed from: dvarg / yayimages.com


   

   

 • Gnierfru sine 10 tips til bedre hverdagsøkonomi.

  Hvordan gjør jeg det?

  1. Gnierfru handler kun 1 gang i uken. Uten unntak, er det tomt venter jeg til handledagen med å kjøpe inn nytt. Bruker andre alternativer om det er tomt for en ting. Er det tomt for melk, så er det tomt. Da får jeg ikke laget hvit saus. Kanskje jeg da bruker smeltet smør som saus istedet? Eller bruker brun saus!
  2. Gnierfru planlegger ALDRI middagene for hele uken. Da blir jeg bindt opp, og mangler jeg noe til akkurat den middagen på onsdag så må jeg jo i butikken å kjøpe det = kjøper med mer en jeg skulle ha. Jeg sjekker heller fryser og skap kvelden før og ser hva vi har og hva jeg kan klare å lage ut av det jeg har. Det blir middagen dagen etter. Kanskje jeg rett å slett hopper over middag og laget toast istedet. Da slipper jeg å være bindt opp til noe og får brukt opp det vi har i hus.
  3. Gnierfru kjøper ofte ting på finn.no. Sjekker ut om det jeg skal ha kan kjøpes brukt først, hvis ikke sjekker jeg ut om det er salg på det jeg skal ha på nett. Husk å få med deg bonuser og rabatt koder osv.
  4. Gierfru selger ting på finn.no- vokser barna ut eller i fra ting, tar jeg meg tiden med å ta bilde ,sortere osv av tingene å legge det ut på finn. Ikke tro at du får igjen masse penger for brukte ting, vær realist når du prisetter tingene dine. Bedre å få solgt en kles-pakke til kr 100 kanskje en å ha den på lager selv???
  5. Gnierfru bruker sine ressurser. Jeg undersøker alltid om jeg kjenner noen som kan gjøre en jobb for meg før jeg benytter meg av dyre firma. Dette gjelder alt, pc fiks, fotografering, snekkring osv. Sjekk nettverket ditt, om noen kan hjelpe deg litt billigere/ tjeneste bytte. Kanskje du sitter på kunnskap/erfaringer som den andre kan ha bruk for en annen gang? Avtal gjerne sånt før jobben gjøres.
  6. Gnierfru sparer. Bruk mer cash, det er lettere å spare penger både her å der. I en krukke her, i en skuff der, i en lomme, sjekke vaskemaskin gummien, i aske begret på bilen osv. Det er utrolig hvor mye penger dette utgjør over tid altså :P
  7. Lær deg å si nei! Har du ikke råd til å bli med venninna ut på byen, si det. Vær ærlig. Føles det rart å si at man ikke har råd, si heller " jeg har ikke lyst til å prioritere penger på det akkurat nå, men blir gjerne med en annen gang." Da bør du kanskje holde ord neste gang ;) Dette gjelder andre ting også. Gnierfru er blitt flink på å bruke ordet prioritere istedet for dårlig råd. Da blir man ikke dømt på samme måte om man tar seg råd til noe som folk stusser over fordi du har sagt du har dårlig råd.
  8. Tenk over om du trenger det du nå står å skal kjøpe,eller om du bare har lyst på det?! Regn gjerne ut hva dagsbudsjettet ditt er. Hva gjør akkurat DET innkjøpet med ditt dagsbudsjett? Les mer om dagsbudsjett her-
  9. Har du skikkelig dårlig råd, bruk det du har rundt deg. Dusj på jobben, spis hos venner, sykle/gå istedet for å bruke bil( så får du gratis trim med også)- poenget er tenk over hvilke gratis ressurser du har rundt deg og bruk dem.
  10. Sett opp sparing på bankkortet ditt, da trekkes det en sum ( dette får du noen valg på i nettbanken under oppsettet) hver gang du bruker kortet. Dette kan føres automoatisk over på en annen konto og vips- du sparer uten å tenke over det :)

   

  Gnierhilsen meg

 • Tenk annerledes- spar penger på treningsmedlemskap!

  Har du 12 månders binding på trening?

  Mange har bestemt seg for å komme i gang med trening nå etter sommeren. Og mange løper rett til første treningsenter, full av motivasjon og treningslyst. Kjøper 12 månders medlemskap med binding, fordi dette ser ut til å være det billigeste alternativet. Du skal jo tross alt skjerpe deg og være flink DENNE gangen. 

  Gym. Handsome man during workout
  Licensed from: Sergejs Rahunoks / yayimages.com

  Er du ærlig med deg selv nå?

  Kommer du virkelig til å bruke medlemskapet ditt hver uke, igjennom hele året, inkl sommerferie, juleferie osv??

  Jeg har gått på den smellen selv og dermed kastet bort mange hundre kr på å være støttemedlem hos ett treningsenter.

  Ja det er billigere å binde seg for 12 mnd, HVIS du bruker det hver uke i 12 mnd. Først da får du valutta for pengene dine.

  Men er du som meg som er en slik periode flink, lønner deg seg å kjøpe 1 og 1 månedes medlemskap. Hvis du har muligheten til det på ditt treningsenter da.

  Jeg skal vise dere mitt ekspempel på hvorfor det lønner seg for MEG iallefall. 

  Jeg er mest flink til å trene inne i vinterhalvåret- altså fra sept til april. Etter det har jeg funnet ut at det å være ute å jogge/ gå i vår frie natur er helt nydelig. Så da gidder jeg ikke å trene inne, rett å slett fordi det er deilig og gratis å trene ute.

  Hos mitt nærmeste treningssenter har de følgende tilbud til medlemskap.  Om jeg hadde bindt meg for 12 mnd med sporty 24 total, ville det kostet meg 2988 kr totalt for det året( jeg har allerede nøkkelkort). Da kan jeg trene når JEG vil.

  24 small, passer ikke for meg siden jeg ofte er alene med barna på kvelden. De er for små til å være alene og jeg har gjort ett forsøk på å ha de med = bare mas, lite trening. Fungerte ikke.

  Så er det 24 fri som er den dyreste. For 12 mnd. betaler man 3588 kr. 

  Hvis jeg nå ikke hadde tenkt igjennom mine treningsvaner på forhånd, så ville 24 total sett ut som det billigeste alternatviet for meg. Men for meg som ikke er kjempe stabil i måten jeg trener på, blir dette penger kastet ut av vinduet de måndene jeg ikke er motivert for å trene evnt. heller trener ute. 

  Jeg har funnet ut at 24 fri er det billigeste for meg. Ikke binder jeg meg for mer en 1 mnd. av gangen, dermed betaler jeg kun for den tiden jeg faktisk bruker. Jeg pleier å klare å holde på en måned av gangen ,før det går over, noen ganger to-tre også. 

  Hvis jeg da klarer å trene hver måned fra sept. til april, så er det 8 mnd x 299 kr = 2392. Det vil si at jeg egentlig betaler nesten det samme som å binde meg opp mott 24 small medlemskapet i 12 mnd ( som er det billigeste alternativet her) men min fordel er at JEG kan velge hvilke måneder jeg vil betale for,

  Har du regnet på dette selv noen gang??

   


   

 • Nytt innpakning tips

  Man trenger ikke bruke særlig mye penger på innpakkningspapir.

  Det er mange plasser man pakker inn ting i silkepapir. Glass foretninger, blomsterbutikker osv. Når du neste gang kjøper deg en ting hvor de har pene silkepapir, ta med deg litt ekstra. Gjør du det hver gang, vil du få ett lite lager av fint innpakkningspapir. Helt gratis.
  💲💲💲💰💰💰

  Kanskje har dere noen fine klistremerker å dekorere med også?

  Skriv kortet rett på gaven og spar penger på å kjøpe kort også. Det er sjelden kortene blir tatt vare på.

  Ble ikke dagens bursdagsgave fin?

  Lyst til å slippe å stresse med å finne gaver? Og samtidig spare penger?
  Det kan du lese om her. 😆😉

  En annen måte å pakke inn på kan du lese om her

  God helg :)

 • Repost- jucierester som "sitter fast"

  ÅÅÅÅÅÅ det er SÅ irriterende med den lille skvetten med jucie som alltid blir igjen i kartongen som er helt umulig å få helt ut. Kjenner du til problemet?

  Jeg gjør en kjapp og enkel prosess med det, se her...

     Klipp av ene hjørnet på kartongen så er du kvitt problemet. :)

 • Vesla er bedt i bursdag.... igjen!

  Sponsede linker. Inneholder annonselinker.

  Kjempe hyggelig med bursdager, men....

  Det blir fort mye penger man må ut med til gaver om man ikke har en bytteavtale* med hverandre. De færreste har det. Men jeg har allerede gaver til fremtidige bursdager liggende klare allerede. Jeg har nemlig plukket ut litt stæsj for begge mine barns alder ( det er jo bursdager i samme aldersgruppe de ofte blir bedt til) og da til begge kjønn. Det har skjedd at vesla har blitt bedt i guttebursdager også og da hjelper det lite med sminke, dukker... slike litt jenteleker.

  Hvordan har jeg hatt råd til å kjøpe alt på en gang?

  Kjøpt på salg hos lekmer.no og da forsøkt å holde meg under 100 kr pr. produkt. Ofte har jeg havnet på alt fra 40 kr til 90 kr. Sjekk ut  salget og sett sorteringen på "pris stigende". Du får 8 % ekstra avslag ved å klikke deg inn på linken her. Husk å få meg deg trumfen din på "viatrumf" også.

  Da kommer det som er aller billigst først, også stiger det oppover.

  Det aller beste er at du slipper å "stresse" for å finne noe 1 dag før fordi du glemte denne bursdagen litt :)

  *Bytteavtale

  Tips : Hvis du kjenner en del av foreldrene til dine barn litt, så kan det være lurt å lufte ideen om å bytte gaver med hverandre når barna har bursdag. Kanskje ditt barn sitter på en leke ett annet barn ønsker seg, men som ikke blir brukt. Hvis leken er pent brukt kan det gis bort til det kommende bursdagsbarnet. Dette er i grunn en vinn, vinn ting for alle parter inkl. miljøet vårt.  Snakk gjerne med barna om dette også og hør om det er noe som kunne fungert. Jeg har gjort det med skolestarter jenta vår og hun hadde ikke noe imot å få brukte leker så lenge de var hele, pene og det var noe hun ønsket seg. Vi skriver det opp i innbydelsen og vi mottar gjerne brukte gaver, M ønsker seg xxxx og xxxx :)

  Toys.
  Licensed from: satariel / yayimages.com


  Lag personlig innpakning og spar penger her også.

  Gjør som oss, pakk inn gavene i hvitt tegnepapir( fås kjøpt på rull hos b.la Ikea) og la barna tegne og skrive på utsiden. Da slipper du også å bruke penger på kort som bare kastes i søppelen sannsynligvis. Mer om hvordan vi gjør det her.

   

  Lykke til og kos dere i bursdag.

   

   

   

  #lekmer #bursdager #gaver #sparpenger

   

 • Dette GLEDER jeg meg til å teste ut for dere.

  Når man er litt sparsommelig, kommer man over mange smarte tips.

  Jeg tester egentlig ikke ut for dere, men jeg kan ikke gå god for om dette virker ennå, men velger å dele det allikevel. Jeg har fått tips om en app som heter TO GOOd TO GO. Den kan du laste ned her. Men om du vil vente med å betale til jeg har fått testet, så kan du fortsatt laste ned appen. Det koster deg ingen ting. Jeg deler dette uten å være sponset av noe som helst.   

  Hva er dette??

  Dette er en app som gjør at du kan kjøpe opp restvarer som ikke er solgt ila dagen, fra bakerier rundt om kring i Norge.  Du betaler en summ, eks 30 kr til ett bakeri eller cafe i ditt nærområde. Så får du ett hentetidspunkt du kan hente varen(e) dine på. Jeg har hørt om folk som har fått to grove brød, en pose søte bakevarer m.m for småmynter.

  Dette gjøres for å minske matsvinnet, altså kast mindre mat fra cafe og bakerier sin del. det blir jo vinn ,vinn for begge parter.

  Jeg gleder meg til å få testet ut dette, er bare usikker på når for jeg må inn til nærmeste by.

  Om noen tester dette før meg , er dere hjertelig velkommen til å fortelle om det her :)

  Jeg kommer med oppdatering på dette så fort jeg har testet :)

  Ps, om du går inn på instragram til gnierfru og trykker på #togoodtogo så får du opp masse bilder av hva folk har hentet ut for 20.30 og 40 kr :)

   

  Gnierhilsen

 • Viste du at DNB gir deg gratis verdivurdering av din bolig?

  Det gjorde ikke jeg. 

  Jeg viste de gjorde det før for mange år siden, så ble det slutt på det og man måtte betale. Nå er den tilbake. Hmmm... så fint, for jeg skulle gjerne sjekket ut hva huset vårt er verdt etter litt oppussing her.

  Vi må nok rydde litt ute i hagen først for å bedre inntrykket litt hehe.

  Trykk her for å komme til registrering.

  Free consultation
  Licensed from: Bogdan florin / yayimages.com


   

 • Gratis kaffemaskin

  Sparkjøp gir fortsatt bort kaffemaskiner.

  Jeg trengte ny kaffe og gikk inn på sparkjøp sine sider for å kjøpe kaffe og da så jeg at de har tilbudet med å få kaffemaskin ved kjøp av 10 poser kaffe ennå.

  Jeg gjorde dette jeg, så får jeg ennå en maskin. Flott julegave da :) (begynner å få mye julegaver nå tror jeg hehe)  Min maskin er jeg kjempe fornøyd med.   

   

 • Du får koden min... førstemann til mølla.

  Jeg fikk ikke hentet noe is i dag.

  Derfor gir jeg bort min til en av dere. Regner med den kun kan brukes en gang. Skriv i kommentar feltet når isen er hentet så slipper alle andre å prøve etter deg.

  Her er det altså førstemann til mølla. Koden gjelder frem til 24.00 i kveld.

 • Bø i sommerland = dyrt??

  Slike parker pleier å koste en del.  Kr 1575 full pris på nett i dag . 5 stk- 3 voksne ( eller en 14 åring da som er "voksen" inn i parker nå) og 2 barn.

  Men jeg heiv meg over ett tilbud fra SPARKJØP her om dagen, som tilbydde billetter til alle oss 5 for 995 kr istedet. 580 kr spart der.

   

   

  Men det kommer jo masse utgifter til mat på 5 stykker, da ryker pengene fort?

  For oss var det slik før. ikke nå. Hvor mye har vi brukt på mat i parken i dag? 0 kr!!!!( omformulert til "Hvor mye har vi brukt på Å KJØPE mat i parken i dag? 0 kr ) etter kommentaren til Siv-Hege ;)

  Ikke ett rødt øre. Ikke kjøpt så mye som en is engang, og det var aldri spørsmål om det heller. Men jeg hadde laget med skikkelig piknik mat som vi hadde med oss i en kjøleboks som holdt seg kald med strøm mens vi kjørte bil. 

  Dette hadde vi med oss og hadde i grunn en utrolig deilig lunsj uten å bruke penger på det i parken.

  • spelt lomper
  • Potetsalat
  • Stekte pølsebiter
  • pizzasnurrer ( kalde)
  • eggerøre
  • cherry tomater
  • frukt ( vannmelon, bananbiter og druer)
  • Hjemmebakt kringle
  • Sjokoladeplate
  • Kaffe på termos
  • Saft på flasker
  • Brus
  • Caprisone saftposer

  Vi lånte en tralle og lastet den opp med alt vi trengte for en fin dag i parken.

  Jeg glemte jo å ta bilde av piknik bordet vårt, alle var sultne og heiv seg over før jeg rakk å sukke for meg hehe.

  Det vi brukte penger på i parken i dag var, 50 kr i parkering ( intet valg der hvis vi ville ut igjen fra parkeringsplassen) og thats it!!

  Jeg må bare få klappe gnierfru familien på skuldrene for å ikke ha latt seg friste av hverken det ene eller det andre i dag. Flinke familien min.

  Jeg fikk en kommentar av gnierfru mannen under piknik lunsjen vår da : " du kvalifiserer nå til å både kalle deg tysk og dansk" ( de tar vist med seg mat på ferier og reiser hehe) Det tar jeg som en ære hoho.

  Så hvor mye vi faktisk sparte på mat i dag vet jeg ikke, men helt sikkert noen hundre lapper.

   Vi spiste rett ved dette og barna løp mellom dette og maten på bordet hehe.

   

  Mitt råd til deg...

  Så vil du spare mange hunde kr, så planlegg litt, ta med mat hjemmefra. Kos dere med en rolig piknik på en benk mens barna leker på lekeplassen rett ved. Mye bedre og BILLIGERE en å sitte på ett spisested med junk food og fullstappet med folk.

  Kjøpt billetter på nett, sjekk gjerne ut om det finnes rabattkoder i forkant. Det kan spare deg for menger, om det så er bare 20 kr. Små bekker blir fort til en stor elv!   

   

  Lykke til med sparingen.

   

   

   

   

 • Egne penger ville høre om det jeg glemte.

  Sitter å venter på at jeg skal glemme!

  Egne penger som er en morsom blogg om ett middel aldrende par som gjør det det kan for å få ned utgiftene sine, Ibsen som er forfatter av bloggen kommenterte dette ang krimbokklubben jeg ble med i pga det biffbestikket jeg ville ha.

   Kommentaren finner du under dette innlegget

  Jeg har en oppdatering :)

  Jeg har IKKE glemt NOEN ennå hehe  TIPS : Ser dere på fanene mine der under adresse linjen, der har jeg lagt til klubber jeg er medlem i som jeg må huske å avbestille fra. Der ser jeg de stadig vekk og dermed er det lettere å huske. En av de sender også mail når det kommer ny bok ;)

  Gnier hilsen fra meg

   

   

   

 • Supert tips altså....

  Jeg følger bloggen til SPARING.BLOGG.NO

  Og kom over ett super nyttig tips om å regne ut prisforskjeller på varer i butikk. For å lese mer om det trykk deg inn her.

  Det skal jeg definitivt huske på neste gang jeg lurer på prisforskjellen mellom en vare hos de forskjellige kjedene.

  save money
  Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com


   

 • Min nye kaffemaskin- jeg digger den.

  Hurra, ny gratis kaffemaskin.

   

  Sparkjøp kjører i disse dager en kampanje på SENSEO kaffemaskin. Kjøper du 10 poser ( valgfrie poser) kaffe til maskinen, får du maskinen gratis med.

  Har du slik maskin fra før, vill jeg benyttet tilbudet allikevel .En flott julegave å gi bort da, en kaffemaskin.

  Jeg betalte altså 

   

  Hver kopp koster?

  2,32 kr koster hver kopp meg i snitt enten jeg velger vanlig kaffe eller sjokolade eller mocca osv. 

  Kaffemaskinen tenkte jeg mest å bruke til gjesteservering, men tar nok morgen kaffen min på denne. Ressten av tidne bruker jeg nk pulverkaffe selv, som er en del billigere pr. kopp.

  Jeg valgte å kjøpe den hvite typen for den kan jeg skrive beskjeder til meg selv på eller Gnierfru mannen om han skulle trenge det.

  Kaffen blir kjempe god den.

  video:video

  Her er den i gang. Jeg velger å ta bort "silen" under koppen for å få plass til koppen. Den ligger på siden.

  Dette syntes jeg faktisk var ett fint kupp.

  Gnierfru er ikke sponset med denne maskinen, denne er kjøpt med egne penger.

   

  Hilsen

   

   

 • 5 triks til å få mest mulig ut av netthandelen.

  Her kommer 5 triks jeg bruker for å få mest mulig ut av netthandelen min.

   

  1. Registrer deg på trumf.no om du ikke er trumf medlem fra før. Registrer deg så videre på VIATRUMF. Nå er du sikret trumf rabatten din hos MANGE nettbutikker. Fullstendig liste hos viatrumf.no Sjekk ut om nettbutikken din er registrert her før du handler og benytt linken som viatrumf har.
  2. Sjekk ut om det finnes en kupong kode eller rabatt kode til nettstedet du tenker å handle hos her, Ofte virker kodene selv om det er salg fra før, det skader ikke å prøve :)
  3. Sammenligne nettbutikker ved å bruke prisguide.no eks på regndress
  4. Sjekk ut om nettbutikken har noen medlemsfordeler som bonus kort eller app o.l lignende FØR du handler, registrer i så fall først, handle etterpå! Eksempel under :
    
  5. Handle på salg, TENK FREMOVER I TID.!! Du vet kanskje ca hvilken str . barna bruker neste år? kjøp inn regntøy og vinterdresser om våren, da koster de MYE mindre. Eller kanskje du trenger ny sykkel? handle på høst vinter, da er de ofte nedsatt osv. Ta en runde med lapp, noter hva som er blitt borte ila sesongen, eller ødelagt eller mangler. Skriv det opp så blir det ikke glemt.

  Lykke til med shoppingen :)

  #netthandel #tipsogtriks #handlesmart #sparpenger #brukbonus #blimedlem

  Hilsen 


   

   

 • Dette bruker vi ikke penger på lengre.

  Hva er det vi ikke bruker penger på?

  😆Innpakkningspapir
  😆Bursdagskort
  😆Haste- kjøpte bursdag gaver

  Bursdagsgaver kjøpes inn i store kvanta på supersalg hos nettbutikker. Dermed ligger de klare i en eske her uansett når det blir bedt inn til bursdag. Har gaver til begge kjønn og gjerne litt alders tilpasset.

  Gavepapir er tegne ark på rull fra ikea. Kort er integrert i papiret og laget personlig av giveren. 😉

   

  Ett kjapt regnestykke her nå:

  Vi har to barn i bhg. Det er ca 18 barn på hvert av barna sin avd. Hvis vi deler inn i kjønn vil skolestart jenta her kanskje bli bedt i jentebursdagene. Ca 7 bursdager i året . Det er få jenter i gruppa.

  Minstemann har omtrent samme antall i gruppa si,18 stk (pluss minus)
  Her er flertallet også gutter. Jeg har ikke regnet på hvor mange gutter de er ennå men si det er 10 gutter da.

  Det er 17 gaver i året som skal kjøpes inn,pakkes inn og kjøpes kort til.

  Gave ca 150 kr normalpris
  150 ☓ 17 = 2250 kr
  Gavepapir følger gjerne med.
  Men hvis du må kjøpe så er det ca 4 ruller som går iløpet av ett år.
  Hver rull koster ca 15 kr.
  15x4= 60 kr
  Bursdagskort 17 stk a 36 kr
  36x17=612 kr

  Jeg sparer altså 672 kr i året på å velge billig løsningen. Som jeg forøvrig syntes er finere også 😍

 • Tips til å være en god hamstrer.

  Det er MYE penger å spare på å kjøpe inn STORT. Dette sier tilogmed næringslivet.

  Men så skal du ha plass da, til alt dette ekstra.

  Har du mulighet til å få plass til ett ekstra kjøleskap? og en ekstra fryser?  Kanskje du har en bod i huset som kan ryddes opp i?

  Det gjelder å se hvilke muligheter man har. Selv har vi brukt kjeller gangen + en bod/ kontoret vårt til lagringsplass. Her står det en liten fryseboks og ett høyt kjøleskap ( så høyt som var mulig i kjelleren her.

  Og nå tenker du kanskje at det koster mye å ha ekstra kjøleskap og fryseboks?

  Enøk har regnet litt på dette, det er generelle tall, men det varierer nok ikke med mange kronene fra husstand til husstand. Bildet er hentet fra enøk sine sider og jeg har ringet rundt.

  550 kr pr år for både fryseboks og kjøleskap. Dette tjener du fort inn igjen på hamstringen.

  Sjekk gjerne finn.no for å se om det er brukte, men fine ting å få kjøpt. Husk på at om ting er eldre en 6-.7 år bruker det som regel litt mer strøm en de som er litt nyere.

  Så må du kanskje ha ett par hyller ekstra til tørrvarer og slikt. Har du ett par romslige hyller som kan ryddes? Eller kanskje du har plass til nye hyller? Igjen sjekk ut finn.no om det er noe her som kan passe inn til ditt behov før du kjøper nytt. Gå gjerne på gis bort aller først å se. Da er det bare drivstoff utgifter å forholde seg til.

  Nå er du klar til å hamstre litt :) Følg med på bloggen så får du flere lure sparetips.

  Her er forresten vår lagringsplass :)  Lagring ved siden av fryseboks og kjøleskap i kjellergangen( bildet over)

  Ryddet plass på kontoret/ boden vår til lagring av tørrvarer. ( bildet over.)

  Lykke til.

  #hamstring #kjøpstort #matlager #alltidtilgang #sparpenger
   

  Hamsterhilsen
   

      

 • Jeg utfordrer DEG!

  I første øyekast over denne annonsen, hva tenker hjernen din er det billigste alternativet av pølsene? Svar uten å tenke.  Jeg tenkte uten egentlig å tenke at 3 pk til 88,70 kr var billigere en 58,90 for 2 pk. Men nå spiser jeg ikke svin fordi jeg tåler det ikke, så valget var lett uansett.

  Men jeg ble nysgjerrig.

  Gilde grill pr kg 49,28 kr

  Prior grill pr kg 49,08 kr.

  En pakke gilde grill kr 29,56

  En pakke prior grill kr 29,45

   

  Dette var en opplysning bare for moroskyld. Jeg er sikker på at din hjerne ikke er helt ulik min og tro at 3 pk vil være rimeligere en 2 pk i første øyekast.

  Det kommer jo mange andre faktorer inn her for hver enkelt kunde da hvis en ser litt vekk fra kun pris. 

  • Smak
  • Allergier
  • Vaner
  • Ennå billigere varianter

  Om du kun er opptatt av prisen så vet du jo nå hvem du burde velge.

  Les mer å følge med på kilopris/tilbud og ikke enhets pris her.

  Om du syntes dette var intr. så skal jeg prøve å finne flere slike til dere i fremtiden :)

  #gilde #grillpølser #priorgrill #priser #sommer #utfordring

  Litt blidere hilsen   

   

 • Gjesteinnlegg med flere smarte sparetips.

  ...

  Jeg var så heldig å bli kontaktet av en person som gjerne ville dele SINE tips med meg, fordi vedkommende hadde glede av å lese bloggen og de tipsene jeg kommer med. Denne personen ønsket ikke å bli navngitt fordi vedkommende ikke bruker sosiale medier selv til å ytre noe. 

  Jeg har med tillatelse fått lov å dele anonym sine tips med mine lesere og det er veldig hyggelig å snilt.

  Her kommer det viktigste utdraget i mailen jeg fikk :

   

  Jeg liker å spare penger/ det gode kjøp ? men vil helst ikke ha fokus på det i hverdagen. Dvs jeg ønsker ikke at det skal bli min «mission», hele tiden fokusere på penger. Derfor har jeg vært opptatt av rutinene bak, slik at vi «automatisk» sparer penger. For meg ble nøkkelordet likviditet ? dvs å ha penger tilgjengelig når man trenger det. Ikke nødvendigvis å holde selve beløpet lavt, men å tøye det maksimalt ? slik at det faktisk blir lavt.

   

  1. Si nei til uadressert reklame, også div nyhetsbrev ? det sparer oss for mange fristelser.

  2. Handle når man trenger noe ? ikke når man har lyst på. Dvs trenger jeg en ny jakke så kjøper jeg en ny jakke. Jeg ser som hovedregel ikke på pris, men velger butikk med akseptabelt prisnivå. Ender opp med jakke som jeg liker godt ? og dermed bruker i laaaang tid (les årevis).

  3. Mat: Ukehandler uten handlelapp. Går langs alle reolene, og handler stort sett bare tilbudsvarer, og basisvarer. Det er alltid noe middagsmat på tilbud. Det er alltid noe frukt på tilbud. Det er alltid noe pålegg på tilbud. Så, etter at det var gjort i noen uker ble det også nesten heeeelt slutt på suppleringshandlingen. Vi har alltid frukt ? om det er ananas, gule epler eller appelsiner er ikke så viktig for oss, det blir variasjon over tid uansett. Er det avokado på tilbud nyter vi det. Hvis ikke er det vel noe annet. Vi benytter trinesmatblogg.no til middagsmat, der er så mye godt at vi får restaurantfølelse hjemme! Jeg handler stort sett bare på en butikk (Obs), for vil jo gjerne væretidsøkonomisk også.

  Frokost er alltid havregrøt m/syltetøy på hverdager. Dermed er det aldri svinn, og utrolig billig mat. At det også rent ernæringsmessig er meget sunt var vår initielle motivasjon, men etterhvert er det blitt økonomisk motivert også. 

  4. Gjestemat omfatter stort sett alltid hjemmebakt brød. Det drøyer maten og skaper super stemning.

  5. Reiser ? spiser nesten aldri på ordentlig restaurant. Handler som regel på matbutikker når vi er sultne. Ryanair er en selvfølge. Kun med en liten ryggsekk. Gir maks fleksibilitet! Ved bilturer pleier vi å ha med matpakke ? den er laget med litt ekstra omhu, og trigger turfølelsen. Handler minst mulig på bensinstasjoner. 

  6. Shopping, det å lete etter noe å kjøpe gjør vi så å si aldri. Biblioteket er stedet å gå på da, jeg ser for meg at det er tidenes største bokhandel, og jeg står fritt til å «kjøpe» hva som helst, til og med lydbøker! Tidsskriftavdelingen er også en favoritt ? det er som å gå bananas på Narvesen. Leser jeg en aktuell bokanmeldelse går jeg rett på bibliotekets hjemmesider og reserverer boken. Har identifisert "Hjelp, jeg har ingenting å ha på meg" til å være en følelse, ikke en realitet. Pust rolig, og bruk det man har. 

  7. Garasjesalg ? hjemme. Vel, det handler ikke om kjøp og salg, men å bruke det man har. Vi pleier å si at vi har ingenting på garasjesalg å gjøre, vi har allerede nok av alt! Ved å holde det ryddig (i garasjen og boden også) så vet vi hva vi eier/har ? og slipper å handle skjøteledning, bærplukker, husvask og maskeringstape?

  8. Sparekalender. DinePenger hadde for mange år siden en sparekalender. Dvs den viste hvilke uker det var sykkelsalg, billig lammekjøtt, hagemøbler på tilbud, mid-season salg, elektrosalg, brillesalg, fantastisk! Dessverre forsvant den plakaten i forbindelse med en flytting på tidlig 2000-tallet, men den lærte oss noe bra: Forutsigbarhet! Det er til en viss grad forutsigbart når det er salg! I en periode forsøkte jeg rekonstruere denne kalenderen ? dvs noterte meg når de ulike greiene var på salg. Nå har den interessen dalt litt, vi handler mindre og mindre.

  9. La merke til at jeg ikke husket hva andre (venninner/kollegaer) var kledd i. Vel, da husker vel ikke de hva jeg går i heller. Revolusjonerte min oppfatning av å ha stor garderobe. Pene basisplagg punktum.  

  ***

  Vel, hva er oppsummeringen av dette:

  Før: To gode inntekter, likevel alltid tomt på konto dagen før lønningsdag ? og fullt av alt mulig kjekt dilldall i skuffer og skap.

  Etter: La opp 280 000 på sparekonto på 12 mnd, som forberedelse til huskjøp. Sluttet også å bruke halvfabrikata. Hjemmelaget mat skaper forventning og ro i heimen.

  Nå, 5 år siden vi sluttet å shoppe, kjøper vi det vi trenger, som oftest når vi trenger det (og ikke på salg). Er rimelig sikker på at vi har lavest husholdningsbudsjett i vennekretsen, spiser usnobbet men kvalitetsmat, og har meget lavt klær/skobudsjett. Feriepengene (dvs alt over det som utgjør vanlig månedslønn) setter vi rett på sparekonto, og det utgjør en attraktiv buffer (les nøkkelen til likviditet (=å ha penger tilgjengelig når det trengs!) resten av året. Lett å få sommerferien til å bli bra hjemme, det er mye i regionen som oppleves annerledes med sykkel, sovepose og en god kikkert.

  _______________________________________________________________________________

  Gnierfru skal lese disse tipsene ett par ganger til, for her har jeg noe å hente ser jeg :)

  Tusen takk til anonym for at jeg fikk dele dine tips på bloggen. Jeg håper flere kan ha glede av de.

   

  Hilsen   

 • Gnierfru sine ekstreme 5 beste sparetips.

  Det finnes mange måter å spare på, noen er kanskje litt mer ekstreme en andre.

   

  Gnierfru har laget en topp 5 liste over sine egne ekstreme sparetips. Tipsene brukes stadig vekk av undernevte og er ikke noe som bare er funnet på.

   

  1. Har du en GOD skvett kaffe igjen i koppen som har blitt kald? Varm den opp i micro`n så har du igjen varm kaffe og slapp å lage ny. Sparte penger gjorde du også :)

     2. Bruk sminke servietter flere ganger. Er det bare litt mascara du skal ha vekk den ene dagen bruker du sansynligvis ikke HELE flaten på servietten. Den kan fuktes med litt vann dagen etter ( min ligger i en skuff og tørker) og brukes en gang til.     3. Squicee ut all osten eller hva du har inni metalltubene dine, det er utrolig hvor mye MER du får ut ved å bruke gnierfru metoden ;)

     

   

  4. Gi bort brukte leker i bursdagsgave. Lett i haugen til barna, er det noe der som aldri blir brukt, men er like fint? Hør med mottaker først om hva de syntes om ideen, det er ikke alle som syntes ideen er like fin. Da spare man både miljø og penger. Legg heller litt ekstra innsats i innpakkingen. 

   

   

   5. Reis ofte på besøk rundt middagstiden,  trolig blir du tilbydd mat og slipper å lage middag selv, Sparer penger gjør du også. Dette er en anbefaling som gjelder single eller par uten unger, ikke kom med hele barneflokken. Da blir dere mest sannsynlig sittende på vent i stuen så lenge ;)  Sparehilsen    


   

   

   

 • Jeg sparer....

  ..... nå hver eneste måned etter å ha begynt med mitt eget spare tips.

  Sparetipset går ut på å overføre alt som er over nærmeste 100 kr ( om du har under 1000 kr igjen på konto) eller alt over nærmeste 1000 kr en eller to dager før lønnen kommer inn på ny.

  Siden barnetrygden vår kom på konto i går, så stod det....  ... på vår konto i dag og i morgen kommer det inn ny lønn. Dermed gikk det 2068 kr inn på sparekontoen i dag. Jeg håper dette blir en fin måte for oss å spare på og at vi slipper å møtte tømme den kontoen stadig vekk fordi det går tomt på hovedkonto. I tillegg har vi egentlig en fast spareavtale på kr 3000 inn på den kontoen hver måned, men denne avtalen henger igjen fra jeg hadde fast jobb ( til nå å være så å si arb.ledig- kun ringevikar jobber nå) og ender ofte tilbake på hovedkontoen i løpet av måneden.

  Jeg har som mål å klare å la de pengene være med tiden, men lover meg selv aldri noe for det er enkelte måneder som er litt harde og da MÅ vi hente ut litt igjen fra den kontoen.

  Nå driver vi egentlig å sparer til å ha råd til Danmarks ferien vi har lovet eldste jenta vår i 3 år. Den kommer på nesten 20 000 kr totalt for en familie på 5 i en uke ( skrekktryne), mer om det budsjettet vil komme på bloggen litt nærmere avreise dato som er 20 juni.

  Jeg har forresten også ført over trumfbonusen min til sparekontoen også, for å få noe avkastning i form av renter på de.   

  Ha en fin spare? uke :)

  #sparetips #nylønn #sparehvermåned #merpenger #gnierfru #snartmillionærhehe

  Sparehilsen   

   

 • Så hvordan gikk det med diesel fyllingen?? eller prisen!

  Ja hva tror du , var det lurt av meg å vente til kvelden??  Husker du hva den var på formiddagen?  Altså "bare" 0,23 øre å spare på diesel da, men terorien stemmer jo for da er den billigere på kvelden.

  Men når jeg kjørte forbi i dag ca 9.30 så var diesel prisen 10.98 s¨å da er den vel billigere i kveld da. Men nå fylte jeg litt til i går kveld og har frem til mandag. holder en knapp på at mandag form. er billigst ennå :)

   

  Hilsen    

   

   

 • Jeg er nok sær- eller smart?

  Dette holder ikke til mandag!!  Så jeg til morgen i dag. Ikke tale om det holder til mandag. det tør jeg ikke satse på.

  Så da måtte jeg fylle da, på morgen i dag. Men det var ikke så gal diesel pris, men jeg har hørt at sene torsdagskvelder gir lav pumpepris. 

  Så dette var morgen prisen i dag, jeg fylte derfor for kun 200 kr også får vi se da om det stemmer med billig torsdag kveld også..   

 • Kaster du grillmat rester?

  Ikke gjør det!

  Jeg håper du hadde en trivelig 17 mai og kanskje du gjorde som flere andre nordmenn- kjørte i gang grillen? Da fikk du kanskje rester av kjøtt eller pølser også?

  Du kan dele opp disse kjøttrestene( inkl pølsene) i små biter og fryse de. 

  Da har du kjøtt til pytti -panne eller gjør som jeg gjorde, ha  det oppi stroganof gryte eller andre kjøttgryter.

  Penger spart, penger tjent :)

          

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Hilsen   

 • Gnier Fru kom over smarte sparetips

  Hvorfor lage egne tips, når det er gjort fra før.

  Her kommer det en liste over sparetips jeg har funnet på nett. Jeg har i tillegg skrevet på med rødt hvordan JEG bruker tipset.

  Klippet og limt inn fra bloggen fremtidsrettet livsførsel

  1. Kvitt deg med kredittkortgjeld (hvis du har). Dette setter jeg først på listen for det er vel den viktigste måten å spare på. Gnier Fru bruker kreditkort mye, men betaler ALLTID tilbake ved forfall. DET er trikset for å slippe renter.
  2. Planlegg og vær bevisst i all økonomi og sparetiltak. Gnier Fru planlegger handlingen ved å lage handlelapp og handle en gang i uken. Og fylle diesel kun på mandager om mulig.
  3. Lag et budsjett. Hvis du aldri har gjort det før, er tiden for å starte med det nå. Det finnes flere gode budjstter for privathusholdning på nettet. Gnier fru liker ikke så godt budsjett, men dagsbudsjett fungerer for oss bedre en månedsbudsjett.
  4. Sjekk matbutikkenes tilbudsaviser hver mandag på nett og lag en handleliste ut i fra det du trenger og sett opp en 2 ukers meny ut i fra det. Tilbudsavisene finner du her: COOPICAMENY,SPARREMA1000 Gnier Fru klarer seg ikke uten MATTILBUD appen lengre = bedre oversikt over tilbud.
  5. Ha en «kjøttfri mandag» hver uke. Sunt, og fremtidsrettet. Ja det hender, helt ubevisst. Grøt til middag er uten kjøtt, eller pannekaker ( egg regnes vel ikke som kjøtt?) eller andre kjøttfrie middager.
  6. Kutt ned på snacks, godteri, brus og hurtigmat. Ikke bare sparer du mange penger på det, men det vil gi deg en helsefordel også. Jeg sier ikke at du skal kutte det helt ? hvem greier vel det:-) Gnier Fru har en sjømann som får kjøpt snack og godis ekstremt billig. Men vi prøver å holde oss til helgen med å bruke det.
  7. Drikk bare vann. Gnier Fru drikker mye vann, men klarer seg ikke uten kaffe.
  8. Bruk det du handler. Det høres ut som en selvfølge, men har vi ikke alle matvarer i kjøkkenskap, matlager eller kjøleskap som går ut på dato eller blir dårlig å må kastes. Gnier fru passer på å bruke opp de aller fleste rester. Dette er null problem for oss.
  9. Hold hjemmet ditt rent og organisert. Da sparer du penger på rengjøringsprodukter ? fordi det ikke er så skittent og når det er organisert vet du hva du har i så du ikke kjøper dobbelt eller bruker opp f.eks. den maten du allerede har. Gnier fru har skjønt dette etter å ha telt  opp 4!! flasker grønnsåpe her i hus. 
  10. Ikke kjøp blader og bøker, men dra til biblioteket for begge deler. Når jeg finner bøker jeg har lyst å lese skriver jeg de opp og låner de på bibloteket. Gnier Fru skal bli MYE flinkere til å benytte biblotek ja.
  11. Ta opp filmer på TV ? for å se de senere når det passer, er ønskelig eller du har tid. Gnier Fru lurer på hva sparetipset her er??
  12. Bruk mindre av alt. Håndsåpe, tannkrem, bodylotion, skuremiddel, vaskemiddel. Det er forbausende hvor lite man trenger og alikevel blir ren og smurt inn. Gnier Fru er helt enig, vi bruker for av alt dette. Bli mer bevisst på mengden.
  13. Ikke kjøp klær på et år ? eller kjøp brukt hvis du absolutt må ha noe. Barn vokser så de må jo ha klær, men som skrevet, så er det mye bra brukt å få kjøpt, samt at det er veldig fremtidsrettet når du kutter ned på forbuket i verden. Gnier Fru kjøper stort sett brukt til barna, men nye til seg selv, dog kun en til to ganger pr. år, kanskje mer sjelden også.
  14. Ikke bli et offer for SOS. Skinnende Objekt Syndrom er en sykdom som kan ødelegge hele budsjettet ditt. Hvis det er nytt og kult så hold hodet kaldt og vent på at den første entusiasmen har lagt deg. Gnier fru har aldri vært opptatt av det nyeste og flotteste, Det viktigste er nyttefunksjon av tingen/ plagget.
  15. Tenk over hva du handler og tenk: «Trenger jeg virkelig dette og trenger jeg det nå». (De fleste av oss har det vi trenger.) Dette tenker Gnier fru stadig over og 80 % av gangen er svaret nei.
  16. Ikke bare kjøpt fordi det er på salg og du sparer masse penger. STOPP å tenk på nr.9 og 10 selv om du kan spare penger på det. Her er gnier Fru både enig og uenig, hvis du vet at det du kjøper på salg er noe du ville kjøpt for full pris på ett eller annet tidspunkt senere så kjøp det heller på salg nå , spar det og bruk det når det er behov.
  17. Kombiner handleturen din med andre oppgaver du skulle ha utført, slik at du ikke bruker bilen hele tiden til småkjøp. Gnier fru er helt enig, men har erfart at dette er lettere sagt en gjort.
  18. Gå og sykle mer. Gnier fru er blitt flinkere her også og klapper seg selv på skulderen.
  19. Ikke ring opplysningen, men finn tlf. nr på Gule sider. Gnier Fru bruker internett på mobilen, men passer på å ikke overstige de gratis MB som følger med abonnementet.
  20. La stekeovnen stå oppe når du er ferdig med den for å slippe ut resten av varmen i rommet. Gnier Fru skal begynne med dette, smart tips.
  21. Senk temperaturen inn 1-3 grader. Dette kan være litt ukomfortabelt til å begynne med, men kle på det en ekstra genser, sitt med pledd og ha varmes sokker/tøfler inne. Mye å spare på varmen her i Norge. Gnier fru HATER å fryse, slår heller av lys jeg ikke trenger å ha på.
  22. Fyll tørketrommelen med to vasker + legg inn et tørt håndkle. Tørt håndkle??
  23. Tørk vasken på klesnor ute eller inne. Gnier fru har en mann med pollen allergi, klærne blir fulle av pollen ute :(
  24. La ikke vann renne når du skreller poteter eller vaske kopper. Fyll en balje eller vasken ved siden av med vann for skylling. Gnier Fru betaler fast pris på vannet og føler det er lite å spare her.
  25. Spar småpenger fra lommebøker, nattbord eller lommer for gøyting eller andre ting du trenger/ønsker deg. Gnier Fru har gjort denne digital og overfører alt over  nærmeste 1000 eller 100 på kontoen til sparekonto to dager før lønn.
  26. Lukk av rom på vinteren som du ikke bruker. Her er det mye strøm å spare. Vi har fire soverom, men vi bruker bare to, så når det er som kaldest lukker vi de. Kommer det overnattingsbesøk varmer vi opp de rommene en dag før. Dette gjør Gnier Fru familien også.
  27. Sjekk om du kan flytte forsikringer, strømleverandør og telefon/mobilabbonement. Jeg er medlem i Norsk familieøkonomi som gjør at jeg sparer en del kr, samt at jeg har spotpris på strøm gjennom Norsk  familieøkonomiGnier Fru familien sjekker sine leverandører ca 1 gang i året og sparer noen kr på å "true" med å bytte leverandør, særlig på forsikring.
  28. Fyll bensin i helgen eller mandag formiddag ? da er den vanligvis billigere. Gnier Fru familien fyller så ofte de kan på mandag før kl 11.
  29. Dra til Sverige for å ta service på bilen eller reparer/lakk den der. Mye billigere! Gnier Fru mannen skrur selv heldigvis. Deler bestilles via ebay eller gjennom verksted med gode rabatter.
  30. Fiks ting selv. Kan ting repareres? Lær deg å gjøre det selv. Kan du ikke sy, snekre, male ? lær av noen du vet som kan det. Dette er å leve fremtidsrettet ved at man tar vare på de tingene man har. Gnier Fru mannen fikser det meste heldigvis.
  31. Lån verktøy for å reparere ting ? symaskin, sirkelsag osv. Gnier Fru benytter seg av dette tipset innimellom. Man kjenner sikkert noen som kan låne bort det man skulle trenge.
  32. Finn løsninger: Hvis noe blir ødelagt og det ikke kan repareres, prøv å lev uten det eller finn andre løsninger. F.eks går gressklipperen din i stykker, kan du låne av naboen? (Litt vanskelig kanskje å spørre om fordi vi Nordmenn vil jo gjerne greie oss selv) Gnier fru familien fikser det som går i stykker eller kjøper brukt, men smart tips.
  33. Si NEI ? til barna dine. La barna lære seg å bruke sine egne (lommepenger(tjente penger)) penger på det de ønsker seg. Du er ikke en mamma-bank. Gnier fru mamma er svært opptattt av at gnier fru barna lærer litt om penger og må jobbe for ting selv ved å gjøre litt huslige ting hjemme.
  34. Fortell venner og famile at du har et budsjett. Vær ærlig å si det rett ut slik at de forstår levemåten din og at du selv ikke blir fristet til å være med på ting du egentlig ikke har råd til. Dette har Gnier Fru null problem med. de fleste har forståelse for dette.

   

  Som dere ser er det mange gode sparetips her. Skriv gjerne ned summene du sparer på å gjøre smarte valg eks. i løpet av en mnd. og se hvor mye det utgjør. Bare for moroskyld.

  Hilsen   

   

 • Jeg trenger maling!!

  Maling er DYRT. Det er ikke til å stikke under stol, alle sier- men du kan jo male det er mye billigere.

  Jada, det er billigere en tapet, men maling er fortsatt dyrt!!

  Så jeg ringte min mor, som jeg viste hadde malt mye tak osv i det siste og spurte om hun hadde en skvett igjen som hun ikke trengte. Det var hun ikke sikker på, siden hun ikke var helt ferdig med å male ennå.

  Venter i spenning der altså.

  Denne døra bør jo få ett strøk eller to til med maling, den er fortsatt trehvit på andre siden, for da gikk jeg tom for maling.

  Så siden min mor ikke kan hjelpe meg helt ennå og kanskje ikke med så mye som jeg trenger, prøver jeg en ny taktikk.

  Spør på facebook.!!   

  Det KAN jo faktisk være at noen har en skvett maling stående, som mest sannsynlig også bare blir stående til den tørker inn.

  Kanskje jeg får så mange skvetter at jeg kan få malt resten av døra og litt til?? :)

  Om jeg ikke har fått napp innen neste lønn så tror jeg irritasjonen over den shabby chik døra mi går over i noe annet og jeg motvillig må bort til Maxbo og kjøpe maling :(

  Noen som vet om en plass er rimeligere en en annen på maling?

  Hilsen   


   

   

 • Jeg var med på buzzador kampanjer før.

  Da fikk man gratis ting hjem i posten, mot at man testet produktene og fortalte om dette til venner å kjente.

  Men så begynte alle varene plutselig å koste penger å teste og da gadd jeg ikke mer, naturlig nok. 

  Nå har jeg kastet meg rundt igjen siden noen kampanjer ikke koster- de kan jeg alltids teste.

  Testene jeg gjør blir delt her i egne innlegg.

  Fin mulighet til å få teste ting gratis, si i fra om du også vil prøve så skal jeg verve deg inn jeg :)

  Hilsen 
   

 • Jeg er designkakebaker, og nå kaster jeg stein i glasshus.

  Ja det gjør jeg rett å slett. For jeg baker gjerne ( har hatt ett enk på dette) store overdådige bursdagskaker til de som vil kjøpe det. Eller nå baker jeg ikke så mye lengre om dagen da denne " hobbyen" er tonet litt ned, men det jeg skal snakke litt om i denne artikkelen er at man MÅ ikke ha design kake i bursdagen.

  Det er klart barna syntes det er stas med kaker som gjenspeiler favoritt tema til bursdagen. Men jeg mener at dette er blitt litt "mote" og da sitter det kanskje mange foreldre der ute å tenker på hvordan i huleste de skal kunne betale for dette??

  Bildet tilhører meg og er laget den gangen jeg drev næringsvirksomhet av dette.

  For det er ikke til å stikke under en stol at design er dyrt, enten det er møbler, kaker eller andre ting.

  Jeg regnet litt på timesprisen min en gang og etter alle utgifter i firmaet mitt var dekket satt jeg med en timeslønn på 84 kr!! Det var etter du da hadde betalt 1600 kr for kaken din.

  Det tar tid å tilpasse ting slik at de blir personlig for mottaker, derav prisene på disse kakene. Dessuten kan det være mange betalte kurs bak kaken din.

  Men poenget mitt her da, er at man ikke bør kjøpe ei slik kake, hverken av meg eller andre fordi alle andre gjør det.

  Ett enkelt tips her er å lage ei normal vanlig sjokolade langpanne selv, kjøpe seg ett spiselig kakebilde med yndlingstema på og wolla. Du har en kake MED tema uten at det "koster skjorta di og sokkene til unga."

  Så bestill heller ett slikt bilde en å gjøre deg til fant på dyre designkaker med mindre du har råd til det. <3

  Bildet tilhører meg og er laget den gangen jeg drev næringsvirksomhet av dette.
   

  Det finnes mange av oss som driver med salg av kakebilder. Bare å google kakebilde/ spiselig bilde der ute :)

  Ps, her skriver gjerrigknark Rune om hvordan man kan feire billig bursdag :)

  Happy birthday :)

  Hilsen    

   

 • Ønsker poden seg DYRE ting? Jeg har løsningen!

  Har du en prins eller prinsesse i hus så kommer man ikke utenom bursdager en eller flere ganger i året.

  I fjor hadde vi ett luksus problem her. Da minsten fylte 3 år hadde han kun EN interesse og det var SMÅ biler.

  Men med ett tonn biler fra før, så jeg intet poeng med at alle bursdagsgjestene kjøpte ennå FLERE små biler. Jeg googla litt og kom over en elektrisk bil som kunne kjøres ute med han OPPI!! Jeg viste jo de fantes for vi kjøpte en slik til min ste sønn for 10 år siden. 

   Er vel nok biler dette? ( + de som ligger under sofaer og senger som ikke ble med på bildet hehe)

  Men WOW for en utvikling de har hatt på utseende iallefall.

  Så jeg ga beskjed til den voksne delen av familien om at jeg gjerne ville ha en spleise gave til minsten istedet for  mange små. Det vil si at alle overførte en valgfri sum til vår konto og vi handlet denne 

  Den kostet en formue egentlig, men når alle sammen gikk sammen om det, ble det ikke så mye på hver.

  Jeg laget ett stort kort til han med bilder av alle som hadde vært med på gaven så han kunne få ett forsøk på å forstå at det ble bare en gave og ikke mange og hvem han hadde fått bilen av. Han ble helt i ekstase, så min bekymring om flere gaver forsvant like fort som den kom.

  Så hvis ungene ønsker seg dyre ting, la de få det, men gå sammen og spleis på det også får de godta at de får det de ønsker seg veldig, men kun det :)
   

  Ha en fin dag :)

  Hilsen   


   

   

 • Sett opp dags budsjett istedet for måndesbudsjett.

  Jeg personlig synes det er KJEEEEEEEDELIG med budsjetter. De er super nyttige, men kjempe kjedelige. 

  Men dagsbudsjetter er mer gøyale. De kan man bruke hele måneden igjennom uansett hvor langt unna neste lønn du er.

  Si at jeg i starten av måneden har 15 000 på konto etter betalte regninger. I disse 15 000 ligger det også penger til mat og drivstoff.

  La oss si at det hadde vært 3 februar i dag med de 15 000 kr jeg har å rutte med. Det var 29 dager i årets februar. 3 dager er gått og dermed må jeg regne på de resterende dagene.  29 - 3 = 26 dager. MEN....... Jeg regner ikke med søndager, for det er VELDIG sjelden jeg bruker penger på disse dagene. Det er rett å slett VELDIG ulønnsomt å bruke penger disse dagene siden pengene dine mest sannsynlig havner på bensinstasjon eller hos gate kjøkkenet.

  Så hvis jeg tar vekk søndager fra disse 26 dagene, ender vi opp med 22 dager.

  Da blir regnestykket slik:

  15 000 kr dele på 22 dager = 681,81 kr pr. dag

  Da vet jeg at hver eneste dag kan jeg bruke 681 kr. Jeg vet også at om jeg skal handle for en uke bør jeg ligge på en viss sum, Si du bruker 1500 kr i uken på mat.

  Da deler du 1500 kr på 681 og ser hvor mange dager matbudsjettet ditt "spiser opp"

  2.2 dager kom jeg frem til

  Så da vet jeg at jeg bør la vær å bruke penger i ca. 3 dager for å ha råd til mat DEN UKEN.

  Og jeg regner på det midt i måneden også for å se om jeg er i "rute" eller om budsjettet er blitt justert ned eller opp.

  JEG liker denne måten 1000 ganger bedre enn det tradisjonelle månedsbudsjettet.

  Ha en super spare dag.

  Hilsen   

 • Klem det ut!!

  Viste du at det faktisk er igjen ganske MYE produkt i tubene dine når du kaster de?

  Jeg har i grunn før jeg begynte å være nøye med pengene våre, kastet tuber med rester i fordi jeg ikke har giddet å jobbe så hardt for å få ut alt.

  Gjelder det deg også?

  I det siste har jeg gjort den jobben og er i grunn ganske overrasket over hvor mye som er igjen inni disse tubene. Jeg har altså kastet ganske mye varer, og dermed sikkert en del kroner også :(

  Nå bruker jeg dette trikset på alle tuber, alt fra baconost til tannkrem tuber.

   

   

  Her er tuben jeg ville klemt ut bitte litt til i også kastet den.

  Bruker ett vanlig kjøkkenglass for å klemme ut restene mot åpningen :)

  Ser du hvor tynn og flat den ble og hvor mye som nå ligger inn mot åpningen? Det holdt til 3 brødskiver!

  Ha en super spare dag :)      

 • Skvetten som "sitter fast" i juicekartongen!!

  Hei, håper dere hadde en flott påske, i påsken ble det litt jucie til frokost hos oss og da kom jeg på ett velkjent problem.

   

  ÅÅÅÅÅÅ det er SÅ irriterende med den lille skvetten med jucie som alltid blir igjen i kartongen som er helt umulig å få helt ut. Kjenner du til problemet?

  Jeg gjør en kjapp og enkel prosess med det, se her...  Klipp av ene hjørnet på kartongen så er du kvitt problemet. :)

   

 • Få gratis bacon av Grilstad

  Gjerrigknarken.com la ut ett tips om gratis bacon.

  Siden jeg måtte i butikken ha påfyll av melk så tenkte jeg å teste ut dette med gratis bacon.

  Facebook link her

  Det fungerer hvis du har vips så ta det med neste gang du er i butikken, det er jo gratis.  og det ble til en deilig lunsj  Happy easter

 • Bensin på søndag eller mandag?

  Hva tror du er den billigeste dagen?

  Her trodde vi søndag var tiden for å fylle opp tanken, men så sa ei vennine av meg at det er jo mandag før kl 11 som er den billigeste dagen å fylle på.

  Vi har sjekket det opp her i hus, og det stemmer det.

  OM du har mulighet, så fyll tanken din på mandager før kl 11.

  Da sparer du MASSE penger i løpet av ett år.  Hilsen   

 • Utnytt Finn.no

  Det finnes mengder med brukte fine ting på finn.no

  Hvis du ikke er så opptatt av ting må være nytt vil jeg komme med noen tips til hvordan du kan bruke finn.no på en smart måte.

  Neste gang du skal til byen fordi du trenger noe så sjekk ut finn.no på gis bort først. Finner du ikke det du trenger der, så gå på til salgs rubrikken.

  For å slippe å få opp så mange valg hver gang, kan du lagre søkene dine. Da klikker du deg inn på valgt kategori, finner den kategorien som hører hjemme til det du skal ha og deretter velger du sted. Velg ditt eget lokal sted, steder som ligger langs med veien du kjører til byen og til selve byen. Da har du fått ganske mange muligheter til å finne noe på veien til byen/venner/ familie 

  Velg hva du skal ha

     Hvor du vil hente

   

   

   

   Og evnt lagre søket hvis du ikke finner det du skal ha så slipper du å gjøre hele prosessen på nytt + at du får mail når det kommer nye ting inn :)

   

   

  Denne metoden kan jo også brukes når du skal allikevel kjører avsted for å besøke familie, venner osv. Sjekk ut om noen har noe du trenger før du kjører avsted så kan du kjøre innom å plukke med deg på veien. Da sparer du både penger og miljø :)

   

  Lykke til med sparingen.   


   

 • Utnytt dine ressurser.

  Har du tenkt over HVOR mange ressurser du har rundt deg som du kan utnytte deg av for å spare noen kr?

  Og med ordet utnytte mener jeg ikke i en slem og negativ forstand. Det finnes mange måter å utnytte ting på , ordet i seg selv er vel negativt ladet, for inni hodet ditt sier det deg at du er grådig og selvsentrert.

  Hvis det gjelder å utnytte dine ressurser hos  familie og venner så kan du heller se på det som ett tjeneste- bytte. Det kan jo hende din familie utnytter deg uten at du selv tenker på det som utnytting. Vi gjør det ubevisst med hverandre hele tiden ute å tenke over det.

  Når det gjelder næringslivet så går det også BEGGE veier, de utnytter oss HELE tiden ved å dele ut gratis vareprøver, smaksprøver, prøvetimer osv for å lokke oss til å kjøpe mer. Om du er litt bevist, kan du få ganske mye gratis.

  UTNYTT DET! Bruk og ta alt du kan få, men vær obs på de slue systemene som setter deg i en automatisk abonnement karusell med pålagte års medlemskap osv.

  Jeg har tenkt litt på hva og hvem jeg kan utnytte i positiv forstand- kan noen hjelpe meg og hva kan jeg gjøre tilbake senere evnt.?

  Dette er litt av det JEG har kommet på kan være lurt :

  Jeg utnytter at min mann jobber i Color Line. Han har en utrolig rabatt på godis og kosmetikk i taxfreen. Så her sparer vi mye penger. Kjenner du noen som jobber i Color line? Spør de om de kan handle inn godis for deg en gang i blandt. Be de ta med taxfree katalogen så kan du skrive liste. Pass på at det ikke blir bare mas  for den som skal hjelpe deg.  De har også ansatt-kvoter på det de kjøper, både i godis hyllene og kosmetikken så pass på å ikke mas FOR ofte er vel ett godt tips. Ps, de som jobber får ofte tilsendt koder med frie ferje turer eller med gode rabatter på enkelte linjer. Spør om de har vennetilbud på reisen du skal ta i color line.   

  Når det begynner å bli lite cash på konto så kan man jo "be seg selv på middag" hos sine nærmeste? Da får du både besøkt noen som helt sikkert setter pris på selve besøket og som kanskje føler at de kan bidra litt. Ps, lurt å si ting som det er, feks at "nå er vi litt blakke, har du lyst på middags besøk mamma?" Dette kan jo også gjøres med tanter, onkler, bestemor og bestefar osv. Husk at du sannsynlig bruker mer drivstoff en du ville gjort uten den middagen, så kan jo hende det går " opp i opp" men du får besøkt familie og venner om ikke annet :)   

  Kjenner du noen som reiser til Sverige innimellom? Spar reise pengene dine og be de om en tjenste. Be de kjøpe med ting du veit koster en formue i Norge. Foreksempel apotek varer, markkur / flått middel til dyr, sukkerfritt godis, mel, sukker osv. Men igjen, ikke overless de som handler for deg, da gidder de nok ikke å hjelpe igjen senere. Plukk ut det som er viktig for deg og kjøp heller litt ekstra av dette.

   

  Bruk dine kuponger selv om du ikke tror du liker eller bruker varene. Kanskje du kan samle opp noe av det ( hvis det ikke er lett bedervelig og går fort ut på dato) og gi bort i bursdags gave?

  Kjenner du en snekker, rørleger, elektriker, mekaniker osv?

  Da utnytter du nok vedkommende oftere en du tror. Jeg syntes det er helt greit å bytte tjenester, men jeg er vel klar over at har jeg "fått" en tjeneste, bør jeg gi tilbake når vedkommende trenger meg.  Der er jeg ikke gnien i det hele tatt. Spør heller om en tjeneste for mye eller for lite, men ikke glem å gi tilbake, gjerne uoppfordret. Kanskje du kan gi bort barnevakt tjeneste, vaske huset, hjelpe til med små ting en annen gang?

   

  Dette var noe av det jeg kom på i denne omgang. Men jeg har begynt å tenke litt på at vi kan hjelpe hverandre å mange måter som kan spare alle parter for noen kr. Kanskje man til syvende å sist faktisk sparer miljøet for ekstra belastning også?

  Håper du har en super utnyttet dag :)
   
   

   

 • Ennå en app? Har vi plass til flere?

  Jeg har fått dilla på apper hvor jeg får bonus eller kuponger eller gratis ting.

   Hadde jeg bor i USA hadde jeg sikkert vært en av disse Coupongers folka som har STORE matlager i kjelleren. Trenger jeg alle disse appene? Sikkert ikke, men føler meg plutselig litt avhengig av de. Det er litt gøy å se hvor mye jeg kan få eller spare på ting. Har blitt en liten konkuranse for meg selv dette her. Og ja , det er GØY

  Jeg hadde ALDRI skrevet blogg om dette hvis IKKE det var gøy. Jeg kjenner jeg elsker å snike rundt i butikken, lese priser, sjekke apper for å få de beste tilbudene, finne de beste prisene osv.

  Jeg kom nylig over ennå en slik smart app da. MIN MENY heter den og er Meny sin egen. Her får man kuponger med diverse % rabatt på utbalgte pridukter.

  Her har jeg nok en jobb å gjøre for å sjekke om orginal pris minus rabatten FAKTISK er billigere en hos kiwi eller rema 1000 da.   Liker det, MEN skal sjekke det opp om det blir billigere til syvende å sist.   

 • Jeg har brukt noen av disse tipsene og det VIRKER- handle smart.

  Jeg følger med på gjerrigknarken.com og han deler masse fine tips og sider. Jeg deler gladelig videre denne artikkelen om å handle smart i butikken osv.

  Noen av tipsene har jeg tatt i bruk, spes det om å handle EN gang pr uke istedet for 3!! Det hjelper, sparer rundt 2000 kr på det.

  Jeg er også nøye med mine sanser, om datoen er gått ut , både ser, lukter og evnt. smaker jeg på produktet før jeg kaster det. Det bør vi ALLE bli flinkere til, for å kaste mindre mat!!   

  #gniertips #sparpenger #ekstrakronerpåkonto

 • Vi gir deg dette gratis

  Dette er det MANGE selgere og firmaer som har funnet ut at de gjør lurt i.

  Jeg er KLAR over hva jeg gjør om jeg går på, jeg har ett eksempel til dere. Man søker for eksempel på gratis ting på Google. Da kommer det opp en rekke sider som har fanget opp gratis ting på nett fra forskjellige leverandører.

  VÆR OBS

  Mange gir deg ett produkt i gave, MEN du må ofte betale porto for å få den GRATIS varen. I tillegg så blir du ofte automatisk med på ett abonnement.

  Jeg gikk frivillig inn for å få en del produkter jeg vet koster MYE i butikken. barberhøvel og blader.

  MEN, jeg visste at jeg måtte betale porto og fikk abonnement på dette.

  Jeg bestilte 3 barber høvler fra 3 forskjellige leverandører. Alle kom med ekstra blader og en høvel til å holde i. Den ene leverandøren leverte også krem, skrubb og toalett veske. Kjempe pluss for en gnier som meg.

  MEN før jeg bestilte laget jeg en MAPPE i mail boksen min som heter " gratis ting som skal sies opp" og la alle velkomst mail jeg fikk fra disse tre leverandørene inn der. Dermed hadde jeg oversikt på hvem jeg hadde bestilt fra og når.

  Jeg viste også at jeg måtte si opp mitt abonnement FØR det hadde gått to uker etter bestilling av prøve produkt. Dette stod i BETINGELSENE. Skal du ha noe "gratis" må man allikevel jobbe litt for det for å ikke bli lurt til noe du ikke er enig i.

  Jeg skrev også opp på faktura som fulgte med varene jeg fikk når den var kommet, hvordan kunde service jeg fikk ved avbestilling og når jeg hadde avbestilt.

  Jeg bar ALLTID om en bekreftelse på at mail om at min oppsigelse var mottatt.

  Dette fikk jeg fra alle tre leverandører, noe som er pluss i boka for min del.

  Disse har jeg fått fra og kan anbefale alle tre, men noen skiller seg mer ut en andre. Smak og behag.

  • EFI
  • Biovita
  • Zentio

  Dere får selv avgjøre hvem som er best, det er smak og behag. Jeg holder mitt valg for meg selv hehe.  Jeg betalte totalt kr 149 for alt dette og det er helt ok med tanke på at jeg nesten gir det for en pakke med blader til min gamle høvel som nå blir byttet ut med en av disse lekker biskene. Men jeg valgte å gå bort fra abonnementet og heller bestille blader selv når jeg trenger det.

  Håper dette var nyttig lesning og tips for deg. Ikke vær redd for slike "reklamer", gjør som meg se på det som en fin mulighet til å få testet ut høvler til en rimelig penge.

   

  Lykke til   

 • Super smart app for oss gniere

  Jeg har ei god venninne som også er opptatt av å bruke penger smart.

   

  Hun fortalte meg om en app som tok for seg tilbud hos de aller fleste butikker. Den heter MATTILBUD! Slik ser den ut etter du har lastet den ned.
   
  Deretter bør du sørge for at appen står innstilt på ditt fylke. Det kan du velge i den "i`en" øverst i høyre hjørne der.
  Så har du TO alternativer som jeg har ringet rundt. Enten å gå inn på hver å en butikk å se HVILKE tilbud som gjelder den aktuelle uken eller gå inn på kategorier og velge spesielle matvarer som du er på jakt etter. ( litt dårlig utvalg, men håper det kommer seg etterhvert)
   
  Jeg syntes denne er super, så slipper jeg å vente på tilbuds aviser i posten. Dobbel hurra :)
   
   
 • Lekmer.no har salg og jeg river av meg håret!!

  Hvorfor river jeg da av meg håret tenker du kanskje?

   

  Jupp, det skal jeg si deg, fordi jeg GLEMTE å logge inn via "VIA TRUMF"( krever registrering utenom den vanlige trumf registreringen)!! Det tapte jeg 8% trumf på. 8% !!!!!! Det er kanskje en bagatell for mange, men for en gnien frue som prøver å tjene eller spare penger i hver smule er dette helt.. ja har ikke ord engang. Så husk å logge inn/ registrere deg "VIA TRUMF" ( dattersiden til trumf) og sjekk ut om din butikk er registrert der FØR du handler i en nettbutikk. Du går da inn i nettbutikken via denne siden istedet for direkte inn og uten å gjøre noe mer med det har du automatisk så mye trumf som butikken gir deg. Antall % hver butikk gir deg er individuelt men det står på siden før du går til nettbutikken din. Føler meg litt slik som denne PM figuren på facebook fra minions nå.
   
  Ikke glem å sjekke, det tar bare noen få min ekstra og kan gi deg en del ekstra trumf bonus som kommer tilbake som kr tilslutt. penger tjent = penger spart!
 • Måtte ha parkdress!

  Vesla her vokser og trengte ny parkdress til vårens ankomst. 

   

  Lille bror arver storesøster sin, siden den er blå. Nå er det vist KUN rosa/lilla som gjelder for vesla på 6 år hehe. Jeg som nå er blitt litt gnien, ville gjerne kjøpe brukt, har fulgt litt med på finn men finner ingen tilsalgs i hennes str. Da hadde jeg helt klart kjøpt den brukt. Når jeg først bestemte meg for å kjøpe ny, ville jeg spare mest mulig penger på det. Bruker google som søke hjelp til alt jeg gjør på nett og syntes det er en unnværlig søketjeneste. Jeg søkte på dette : PARKDRESS BARN SALG Akkurat sånn. Ganske høyt oppe på resultat listen kom det frem at Stormberg har 70 % salg på diverse nå. Jammen fant jeg parkdress til vesla der på SALG!!! Hurra. Da jeg hadde lagt parkdressen i handlekurven , manglet jeg visstnok 101 kr på å få fri frakt. Hmmmm?? Skeptisk som jeg er så så jeg jo det at om jeg la til 101 kr så ville jo det være like mye som dressen i utgangspunktet koster fra før uten salg.
  Så jeg gjorde følgende for å sjekke hva total summen på KUN dressen ville bli og den kom på 448 kr inkl frakt og gebyr. Så la jeg på ett par produkter til meg selv, så rimelige som mulig for å dekke opp for de 101 kr jeg manglet til FRI FRAKT. Da ble total summen 527 kr. Mer en 399 som jeg først hadde sett for meg. MEN, når det er sagt var alle tre plaggene på salg, og ordinær pris ser dere i bildet under. Jeg tok utgangspunkt i full pris på alle plaggene, og regnet på om det for MEG ble ett kupp selv om jeg la til noe jeg i grunn ikke skulle ha. ( men allikevel ting som vil bli brukt- det er viktig for meg ) Totalt spart 250 kr iht. full pris da. For meg er det sparte penger, da jeg vet at begge de to andre tingene jeg la til er nyttige plagg jeg bruker ofte om sommeren. Men det skal sies at jeg overveide dette nøye først, slik at det ikke ble noe impuls kjøp på salg ja. Ha en super dag og nyt resten av søndagen. Vi har vært ute å syklet med barna i dag- koster ingen ting og gir mye glede. hadde raste stopp på en lokal lekeplass med litt sjokolade ( selvfølgelig kjøpt på salg).... på tross av at det ikke er lørdag i dag hehe.
 • Helgens sparetips

  Her kommer beskrivelsen av hva jeg gjorde for å spare noen kr.


   

  Har du en slik?
   
  Slike refill såpe flasker til denne koster skjorta syntes jeg.
  Jeg stod her i nødens stund å spiste fluer da jeg kom på en genial ide.
  Jeg tok en dusj såpe jeg sjelden bruker som er mild og god ( litt viktig så ikke hender tørker ut )
  og gjorde dette : 
   
   Vippet av korken med en kniv og fylte på med mild og god dusj såpe...
   
  og volla... ett rimelig påfyll av dyr dispenser såpe.
   
  Ble  til en ny runde med vasking av hender i denne fine tingen som gir deg såpe automatisk :)
   
   
    • hits