Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Ops... Sparingen min *POFF*

Det føles som ett nederlag.

Men det burde jo ikke gjøre det egentlig, det er fortsatt masse igjen på sparekontoene. Allikevel sitter jeg tilbake skuffet over at det gikk ut så mye da gitt. Men igjen, hvorfor sparer jeg? Jo enten til øremerka mål ( som Usa tur om 5 år eller konfirmasjon til min stesønn osv) eller hvis det skulle komme utgifter til ting jeg ikke kunne forutse. En av grunnene til at 5000 kr er borte fra sparekonto nå er at vi har vært litt for løsslupne på take away mat- det koster hinsides mye penger i lengden!! Jeg vet jo det fra før, men allikevel lot jeg det skli ut der altså. Jaja, jeg bretter opp ermene igjen og går på i nytt mot.

Woman being lost in thought
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


 

Før!Nå! ??Som dere ser er jeg langt i fra en perfekt Gnier, kanskje jeg aldri blir det. Kanskje like greit. Men jeg jobber konstant med vår egen økonomi, fordi et er gøy. Og jeg ser stadig resultater av det, ennå mer gøy. Får man først smaken på dette- blir man ofte hekta.

 


Ungene vokser fortere en mamma tenker.

En annen uforutsett ting som også egentlig er forutsett på samme tid er at ungene vokser. Spesielt han minste. Jeg kjøper en størrelse i klær med tanke på at den størrelsen holder 6 mnd frem i tid. Men nei da, plutselig er den str for liten, bare etter 3 mnd.

- Hva i alle verden skjer med deg da ungen? Spiser du flaggstangfrø til frokost?

Det gjelder ikke bare klær, han hopper jo over ett nummer hver gang jeg kjøper sko også. Forrige runde var str 26 for lite, jeg kjøpte str 27. DET ble også for lite etter kort tid. Da hoppet vi rett opp i str 29, holdt en liten stund og nå må vi opp i str 30. Altså det siste paret sko jeg kjøpte er ikke slitt ut engang.

Sko er en av de få tingene jeg ikke kjøper brukt til ungene her, så det blir fort litt penger da når jeg må kjøpe sko og støvler hele tiden. Vil ikke at de skal vasse rundt i noe som er for stort heller.

Tilbake til tema!! Så pga. denne bråvoksingen spesielt de siste 8 mnd, har det blitt litt kjøp på nett. Når jeg handler på nett betaler jeg alltid med mastercard. Ikke fordi jeg ikke har penger, men av sikkerhet og evnt. fordeler. Så disse sko innkjøpene, har fått regningskontoen til å vrenge seg noen ganger. Det har gått mer penger over på regningskonto en normalt det siste halve året- delvis pga voksende barn og delvis pga litt andre kjøp. Storesøster vokser naturlig nok hun også, men ikke i den farten, men hun også har gått opp en str. en i sko. Flere sko innkjøp kanskje? - Nope, de ligger klare i skoskapet vårt heldigvis. Mulig jeg må til med ett par nye joggesko etterhvert.

 • Så hvordan går det med målet om 50K før August?

  Tja...

  Båten vi kjøpte nå i våres, spiser mer penger en vi tenkte. Men vi fikk kjøpt den 50K billigere en vi trodde. Så selv om diverse påkost er kommet på banen, holder vi fortsatt budsjett på den. Men jeg det merkes at det har vært mye økonomiske utgifter denne våren- for det er tredje gang dette året, at jeg har valgt å la vær å føre over " overskuddet" på konto til Sparing. Mer om hva "overskuddet" er her på bloggen.

  funny Easter eggs
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com


   

  Ny konto.

  Gnierfru har nå 2 hoved sparekontoer. Det har vært litt sjonglering mellom disse, da den ene er høyrente konto med kun 12 uttak i året , mens den andre har fritt med uttak og mindre rente. Pengene vi tok opp i lån til båt, har stått på denne høyrente kontoen. Nå er de pengene borte- båten ligger å plasker på båtplassen. Det er fortsatt penger igjen på den sparekontoen, men egentlig er det ikke sparte penger- det er lånte penger som er satt på vent. Derfor tar jeg ikke de med i sparing.

  Jeg har som nevnt laget en ekstra sparekonto, det er fordi jeg har øremerket pengene til to prosjekter. Så totalt nå siden februar, da var det null på konto. Nå er det 23,345 kr. Det er jeg fornøyd med på 3 mnd. Den metoden med å overføre "overskuddet" 2 dager før ny lønn kommer inn, fungerer fantastisk bra.( når jeg har råd til overføre da vel å merke hehe)
   

 • På vei mot 50K

  Jeg skrev jo i januar at jeg hadde som mål og klare å spare 50K til august. Bare for moroskyld egentlig.

  Kan jeg klare det- det hadde ALDRI kunnet skje før jeg endret måten å bruke penger på, hvordan jeg nå tenker penger kontra tidligere.

  Money, penger
  Licensed from: Eirik2301 / yayimages.com

  Så hvor langt her jeg kommet når vi nå trer inn i april?


  Dette er summer som er overført sparekonto rett før ny lønn kommer inn+ evnt andre beløp vi får tilgang på av ekstra penger( gaver osv). Denne kontoen er er " mellomkonto" for den sparekontoen de blir stående på. Denne kontoen går det penger både ut og inn og det som er kommet inn her som dere ser er overføringer fra brukskonto rett før lønn, som kommer alt mellom 28 og 1 hver måned.

  Klapper meg selv på skuldra, og litt på Gnierfru mannen da, som tjener mest av oss to.

   

   

 • Jeg har ett sparemål.

  Ikke fordi jeg absolutt må, men jeg har lyst.

  Jeg har siden jeg startet denne bloggen i mars -16, gått fra å være arbeidsledig til å jobbe 60%. Jeg har fortsatt like lite, eller ennå mindre penger en da jeg gikk arb.ledig ( med støtte fra NAV), men jeg trives mer nå.  Gnierfru mannen tjener heldigvis ganske godt, så det holder at jeg supplerer med de 60%. Vi har det bra økonomisk, sparer til barna og oss selv. Har alt vi trenger ellers også.

  Savings against pencil with an eraser
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com  Men jeg har fått dilla, skikkelig dilla.

  Jeg syntes rett å slett det er gøy å spare penger. Vi har seff. ett sparemål da. Om 5 år tar vi med barna våre og reiser til Florida. Familie ferie og 40 års bursdagsgave til både meg og mannen. Men det vil nok koste noen kr. Og derfor sparer jeg.

  Så første mål er 50K!! Jeg hadde som mål å klare dette i 2017, men så tenkte jeg... hmmm hvorfor ikke legge litt press på dette... innen august 2017... ja det var bedre. Litt konkurranse med meg selv hehe.

  Jeg bruker min egen sparemetode som jeg har skrevet om i bloggen tidligere her. Jeg setter "overskuddet" over på sparekonto hver måned.  Har du lyst til å følge med på denne "reisen" er du hjertelig velkommen :) Kategorien som dette temaet vil havne i heter Gnierfru`s sparemål 50K!

   

 • Saldo 9 februar- veien mot 50K

  Slik ser den ut 9 januar 2017.  Følg meg gjerne videre om du vil. Dette blir på en måte min digitale dagbok :)

   

   
 • hits