Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Ang Harryhandel og dyrevelferden....

Jeg handler KUN Svenskt kjøtt, hvor det står at dyret er født i Sverige og slaktet i Sverige. 

Nettopp fordi jeg er opptatt av dyrevelferd, selv om jeg liker billig mat, liker jeg ikke at dyr plages for at jeg skal spise de billig. Men min mormor bor i Sverige, har gjort det i mange år. Hun forsikret meg om at dyrevelferd og regler iht. slakt er ganske like som de Norske for Svenske dyr. Da kjenner jeg meg litt tryggere på at biffen jeg spiser ikke er verre en biffen jeg spiser om den er Norskprodusert. Idealen min er økologisk, men der er jeg for Gnien til å ville punge ut ennå. Kanskje når barna må fø seg selv etter å ha flyttet ut hehe. Da skal jeg ta meg råd til økologisk, for jeg forstår godt at det er dyrere produksjon på det. 

Så om du er opptatt av dyrevelferd, og kjøper kjøtt i Sverige, sjekk hvor dyret er født og slaktet. Det skal stå på pakningen. Det er bittelitt dyrere en kjøtt fra Holland, Tyskland osv, men JEG føler meg litt tryggere på Svenskene. 

cow
Licensed from: lamianuovasupermail@gmail.com / yayimages.com

#dyrevelferd #harryhandel #svenskedyr #passerpå #gnierfrublogg


 

 • Mel er mye billigere i Svergie

  Hva er navnforskjellen på mel typene?

  http://www.dinside.no/okonomi/mel-er-mye-billigere-i-sverige/63928688 Det finner du ut her.

  Det er MYE penger å spare på å handle mel i Svergie. Gnierfru handler inn speltmel og havregryn for det meste. Noen ganger rug og bygg også.

 • Det minker på lagret....

  Men det holder en stund til.

  Handlingen jeg gjorde i Sverige sist. Jeg beregnet at det skulle holde 3 mnd. Mer om det her :)

  Nå er det igjen 1 mnd. Og fortsatt er det ganske fullt i fryseren, men det er en del annet jeg har gått tom for av andre varer. Da handler jeg det inn her til lands istedet, frem til jeg tar en ny tur over til søta bror. Ny tur er planlagt i begynnelsen av mars.

  Fordelen min nå er at jeg ser hvilke varer som det går mer av en andre og dermed kan jeg gjøre innkjøpet enn¨mer planlagt en tidligere. jeg gleder meg til å reise på tur igjen. 

  Godt å komme litt ut av fylke også innimellom :)

  swedish cheese
  Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com


   

   

 • Fjorårets siste Sverige tur.

  Så var det på tide å fylle opp varelagret i kjelleren igjen da.

  Jeg har som nevnt tidligere i bloggen, noen hyller jeg lagrer mat jeg har kjøpt inn i litt større mengder. Vi er en tur i Sverige innimellom, men har ingen faste turer dit. Blir litt når det klaffer med BÅDE tiden og pengene samtidig.

  Sist vi reiste, ble det litt dårlig planlegging og dermed brukte jeg tiden på å gå å lete etter hva jeg skulle ha. DET tok lang tid og ble dyrere en hva jeg hadde planlagt. Denne ganger er jeg litt mer forberedt. Jeg har gått igjennom handlelisten over varer vi normalt har i hus, sjekker opp med hva vi faktisk har igjen og skrevet opp en liste over hva jeg skal kjøpe hos søta bror.  Hva er så prisforskjellen??

  Jeg setter opp det jeg har gitt for varene i Norge, da er det lettere for meg å se om det er kupp jeg gjør eller om jeg bare sparer litt.

  Jeg skal farge ut de varene jeg sparer mest på og ta vare på dette arket til neste gang. Det er ikke alle varene jeg har fått opp de norske prisene på , da jeg ikke finner kvitteringer på de.

  Nytt år nye muligheter.

  Så hvordan gikk det?

  Vi brukte 7993 kr totalt på hele turen. På matbudsjett inkl det vi spiste på reisen til å fra og underveis gikk det 6850 kr. Transportutgifter 824 kr ( ferje tur-retur, bompenger og drivstoff- vi bor i Stokke i Vestfold) og 319 kr annet ( unødvendige kjøp, mest for gøy)

  Nå er du kanskje lettere sjokkert over at det gikk med så mye penger? Men det er ikke så ille som det ser ut til. Vi har fylt opp to mellom store frysere, så de er helt fulle med kjøtt, pommes frites og alt vi trenger for 3 mnd fremover i grunn. Det samme med vaskemidler og tørrvarer. Det eneste jeg trenger å handle til ukes handling er frukt, meieri og grønnsaker fremover.

  Så hvis jeg deler 7993 kr på 3 mnd blir det 2664 kr pr.mnd. Det er ett LITE måndesbudsjett for oss som normalt ligger på 7500 her. Det vil si at jeg teoretisk sett har 4836 kr å handle supleringsvarer for. DET tror jeg neppe kommer til å skje, og allerede nå ser jeg da at jeg har spart ganske mye penger på tross av at jeg har brukt nesten 8000 kr på EN Sverige tur. Ha en fin dag og godt nytt år :)

 • Ingen handel på torsdag.

  Trenger vi noe etter  Sverige turen?

  Det er mye jeg IKKE kjøper i Sverige, av forskjellige grunner. Jeg kjøper nesten ikke kjøtt fordi jeg er redd dyra jeg spiser ikke har hatt det bra. Ja jeg vet at noen dyr er stressa på sin siste reise her i landet også, men har sett for mange skrekk bilder på nett fra utlandet. Men så sier min mormor( barnas oldemor som har bodd i Sverige i mange år) at de er like strenge på slikt i Sverige som i Norge, så hvis jeg ser etter kjøtt som er merket med "svenskt kjøtt" kan jeg være like trygg som på kjøttet fra Norge siden reglene er like strenge for dyrevelverd der. Egentlig burde jeg blitt vegetarianer for jeg er ikke helt trygg på at ting går skikkelig for seg her heller eller i Sverige.Dette temaet får jeg heller lage ett innlegg om en annen gang. Men det er ikke så mye annet en grønnskaer og frukt jeg trenger nå. Denne gangen handlet jeg på eurocash.

  cows
  Skulle ønske alle dyr hadde det slik og best mulig frem til Slakt.


   

   

  Så hva kjøper gnierfru da egentlig?

  Jeg tar med meg dette da jeg har sjekket at det er billigere i Sverige:

  • Meieri- youghurt, melk, creme fresh, og ost.
  • Mel- vanlig hvetemel og diverse grovt mel inkl havregryn( til brødbakingen min)
  • Sukker
  • Syltetøy
  • Salte kjeks og andre kjeks ( til ost )
  • Vaskemidler/ skyllemiddel- alt mulig
  • Hygiene produkter
  • Ketchup
  • Is sauser ( fordi vi ikke har så godt utvalg i Norge på dette, så her ser jeg ikke så nøye på pris)
  • Kjøttpålegg- heretter merket svensk kjøtt
  • saft( her er det også bedre utvalg en hjemme)
  • Caprisone blir ofte med hjem etter en Sverige tur :O
  • Gordbys( ferdig innbakt pizza ting ) kjøpt i storpakk ( til gnierfru mannen)
  • Sennep på tube ( får ikke tak i den typen Norge)
  • Pølser
  • honning
  • Øko mat ( MYE å spare her)
  • Potetgull/ chips- pga utvalget igjen
  • rosiner ( bruker en del til det når vi spiser havregryn slik det er her i hus)
  • Øl og evnt brennvin på polet
  • Pose saus
  • Krydder

  Det er det jeg kommer på, og veldig mye av dette på denne listen ble med hjem denne gangen. Og jeg kjøper ganske mye av hver ting som tåler lagring, for jeg vet aldri når jeg har tid til å reise til Sverige neste gang. Og jeg resier heller ikek før lagret her begynner å bli skrantete.

  Så til det overskriften egentlig handler om, jeg handlet ikke på torsdag fordi det er lite vi trenger. Jeg trenger bare påfyll av melk ( det jeg kjøpte i Sverige er nesten borte alt) og frukt og grønnsaker foreløpig og det kjøper jeg inn i dag, lørdag.

  Så regner ikke med at kassalappen skriker til meg denne uken ( Det brude den ikke etter å ha brukt opp over 6000 kr i Sverige )

  Ha en super helg folkens.

 • 6814- harryhandel

  KR!!

  Denne gangen reiste vi til Sverige på TUR!!. Jeg planla ikke turen kjempe nøye denne gangen fordi vi skulle på besøk til barnas oldemor. Vi tok det som en kosetur. Derfor har jeg heller ikke snudd på kronene denne gangen heller. Og det viser seg jo at det faktisk kan være lurt å gjøre OM man skal SPARE penger hehe. Itilegg kommer utgifter til bom og drivstoff her.

  Dobbel- pris!

  Så vi endte opp med å betale dobbelt så mye for harryhandelen denne gangen en det vi har gjort tidligere. Jeg har ihvertfall fått bekfreftet viktigheten av å planlegge litt i forkant. Vi bodde hos barnas oldemor en natt så vi var jo lengre i Sverige denne gangen ( = mulighet for at man bruker mer penger), men vi betalte ikke noe for hverken mat eller opphold.

  Så sparte jeg noe på denne turen? Sannsynligvis veldig lite, men jeg sitter igjen med god sammvittighet allikevel, for denne gangen hadde vi råd til dette og barnas Oldemor som ikke har sett oldebarna sine på 2-3 år når ble veldig lykkelig.

  Legger ved ett lite mimre bilde fra turen vår, oldemor bor nemelig i ........  *fnis*

  God onsdag ønskes alle mine lesere :)

   

 • Skal sette meg ned i morgen...

  Å få skrevet en oppdatering om Sverige turen. Så vet dere det.

  Ha en super kveld :)

  Sweden Round Button
  Licensed from: basheeradesigns / yayimages.com


   

 • Harrytur igjen.

  Så var jeg tom for ditt å datt da.

  Ja, da begynner en del av lagret fra forrige Sverige tur å gå tomt, hårfarge b.la, så da er det bare å hive seg rundt igjen da.

  Jeg har også bestilt varer fra Matsmart.net. , men her bør man være klar over at varene sendes nærmeste butikk iht til svenske grensa. Altså du må over til Sverige for å hente varene dine. Så jeg må få hentet disse, i tillegg skal vi besøke barnas oldemor som bor der :)

  Denne gangen reiser vi som en tur og dermmed sparer jeg ikke på hver kr slik jeg gjorde sist. Det ble nemelig= sure,slitne barn. Vi skal SKIKKELIG tidlig opp for båten går kl 07 om morran. Jesp. Jaja. Blir bra med frokost buffet ombord da :)

  Regner med det går en del penger her. Skal se om jg har ork til å sette opp ett budsjett i kveld. Da legges det i så fall ut her før vi drar :) 

  Hva handler du mest av i Sverige?

  flag of sweeden
  Licensed from: raphtong / yayimages.com


   

   

   

 • Holdbart.no VS Havaristen- det ble jammen begge steder!!

  Men reis heller til Sverige.

  Jeg hadde kanskje litt for høye forventninger til begge plasser. Det lønte seg nok ikke, for jeg ble ganske skuffa.

  Jeg fant vel ut at en tur til Sverige, gir meg mer glede en ett besøk til disse to. MEN når det er sagt, så kan det jo hende jeg traff ett kjedelig utvalg i dag siden det stadig varier begge plasser, alt ettersom hva som kommer inn. og bor man i nærheten å slipper reisen er jo dette superalternativ til supplering fra den vanlige handelen.

  Når man tar Horten- Moss ferja så fikk vi nemlig Holdbart.no først på ruten fant jeg ut, vi ville kjørt forbi den til havaristen uansett. Derfor ble det tur til begge. 

  Vi kjørte via Oslo hjemover og kunne tatt en tur innom Ikea slependen også, men det droppet vi.

   

  Først innom Holdbart.no  Butikken så stor og fin ut når vi kom inn. Ryddig og pent. Det liker jeg. Det verste som er når det står tom esker og paller overalt ( les Rema1000 her lokalt= ofte)

  Vi ble først dratt mot en stor pall med kjeks som stod ganske nærme inngangen. Veldig bra pris på de, men de hadde gått ut for snart 2 mnd siden også da :) Smakte like godt :) Pluss. Kjøpte 4 bokser.  Så gikk vi innom smoothie "avdelingen" og fant disse også til en bra pris, gått ut på dato 17 mai. Det som er pluss er at dette står det opplyst om under prisen på skiltene :) Smakte vist like bra den også, barna sa ingen ting. Mor har ikke smakt, er ikke så glad i disse jeg da.  Borte ved fryseavdelingen fant jeg noen kupp som jeg tok med meg. Ikke noe storhamstring, men 4 pakker av dette tilsammen ble med. Jeg hadde jo litt forhåpninger om havaristen og tenkte å "spare" noen kr til jeg kom dit hehe. Jaja.  Vare utvalget var i grunn helt greit altså, men det var mye sjokolade/ kjeks og varer som syltetøy, oljer, bønner og andre ting på boks, dressinger osv.  Noen ting syntes jeg ikke var spes. billig, men andre var veldig billig pga dato.  Disse var billige( bildet over), men jeg kjøpte de ikke. Har nok snop og snack i huset hehe. Men de går ikke ut på dato  for slutten av oktober i år.  Syntes i grunn ikke 100 gr helnøtt er kjempe billig til kr 9,90. Billigere en butikk, men gnierinnstinket mitt sa at dette ikke var ett kupp hehe. Var en del sånn varer jeg merket meg som jeg tenkte,, nja.... Nå er vi litt bortskjemt med ekstremt lave priser på NYTT godis som gnierfru mannen kjøper ombord der han jobber da :)

  Det som var VELDIG positivt her var at handlelappen sa HVA jeg hadde kjøpt til HVOR mye i motsetning til havaristen sinn kassalapp.   

   

  Turen bar videre til Havaristen.

  Jeg hadde som sagt ganske høye forventninger til dette stedet, men jeg ble ganske skuffa på tross av at handle lappen viste drøye 2000 kr når vi gikk ut. Fikk masse flotte ting, men syntes det var lite mat der iht til ikke matvarer. Mest "staæsj" som jeg kaller det. En god del større butikk en Holdbart.no, men også en litt mer "rotete" følelse der inne selv om det var ganske ryddig til det vareutvalget som var.

  Jeg endte opp med å få kjøpt ganske mye rart her, mye mer en mat slik jeg hadde tenkt.

  Dette ble med i handlekurven som ble stapp full tilslutt :)

  • Fersk pasta, rød, grønn og gul. Ca 3 pakker av hver til 10 kr stykket. Gikk i fryseren når vi kom hjem, men var ikke fryst når jeg kjøpte de.
  • Jordspade i skikkelig kvalitet ala fiskars til kr 139
  • Hagerake i plast med treskaft til kr 98 ( kanskje ikke så billig men jeg trengte denne)
  • Barnefiskestang til min mor som gjerne vill ha lukket snelle på stangen sin hehe til kr 150
  • Store potetgull poser fra maarud- diverse smaker til kr 15 stk. Ble med noen poser av dette hjem siden gnierfru mannen er mer glad i sånt en godis.
  • Gul, skummende voksenbrus laget av korn til 15 kr( ikke pant) flasken og 16 kr( inkl pant) boksen - kvalitets drikke (tuborg i butikken er billigere hvis du kjøper på flaske tror jeg, men dette lignet mer polvare) men kjøpte inn litt til gnierfru mannen. Dette har de ikke lov å reklamere for på facebook o.l, da alkohol reklame ikke er lov i Norge. Kjøpte 24 stk av hver.
  • Plastgave sett ( tallerken, skål , flaske og kopp ) med DUSTY på til guttungen- tok ett sett ekstra til gave til noen. Husker ikke prisen.
  • Tegnebok til vesla kr 10
  • Potetstappe frossen av mandelpotet fra HOFF til kr 12 pr pose- tok med 4 stk
  • Tropicana appelsin juice 1,75 liter kr 20 pr kartong- tok med 4 stk her også
  • Tok med en eske freia vaniljesaus( den lille med ekte vanilje i ) til kr 12 pr boks. var vel 10 bokser i en kartong. Kunne kjøpes en og en også.
  • Freia brownie kakemix kr 12- tok med to pakker
  • Freia is saus kr 12 pr, flaske, tok med 4 flasker
  • diverse malepensler som jeg trengte fant jeg til lave priser ( husker ikke hva hver kostet), kunne ikke passet bedre.
  • Det var del det tror jeg. Det var ganske en del mat her, men skulle ønske det var mer. 

  KONKLUSJON : De som bor i nærheten er veldig heldige som slipper å reise så langt og har muligheten til å kuppe mye bra varer. Så butikken er genial, men jeg reiser nok fortsatt til Sverige fremover istedet. lettere å planlegge hva som skal kjøpes også.

  Legger ved en del bilder jeg tok ( med tillatelse til å legge de ut av butikken)
   

   

  Gaven ti min mor.

  Hehe, men hun ønsket seg en slik så....

  Også fikk jeg jammen hentet ut gratis brusen min på vei hjem i dag...

   og til slutt...

   

  Hva er egentlig hva her?


   

  Neste gang blir det ny Sverige tur på oss :) Gleder meg allerede :)

  Til vi blogges igjen .. sjallabais.


   

      

 • Maling funnet.. nå gjenstår jobben.. phu..

  Husker dere dette innlegget?

  Om at dørene mine i stuen burde males og jeg søkte etter maling for å spare noen kr.  Men jeg fant maling da, innerst i boden , etter å ha rotet litt rundt der inne hehe.

  Nå har malingspannet stått i gangen i 2 mnd!!.. og dørene skriker fortsatt etter siste rest med maling.

  Nå er det jo ferie tid da.. hmmm.. i morgen rekker jeg det ikke.. tror jeg... eller...

  Skulle virkelig ønske jeg ELSKET å male:O (tilføyeslistenoverdetjegskulleønskejegelsket)

  Gi meg styrke til å få gjort denne jobben hehe.

  OMG
  Licensed from: genious2000de / yayimages.com


   

  WISH ME LUCK! Vi blogges :)

 • Så hva sparte jeg på å reise til Sverige? Del 2

  Jeg lovet dere jo å komme med en lite oversikt på hva jeg sparte.

  Jeg klarer ikke å komme med alle varene her, men tar for meg de jeg sparer mest på.Rettet til, tror jeg sparer mest på hoho

  Lager en liten oversikt her :

  Hva sparte vi?
  Produkt Norske priser Svenske priser Hva sparte Gnier fru totalt på sitt kjøp?
  cola 1,5 ltr. 4 pk inkl pant 99 kr 52,50 kr 186 kr spart på 4 stk 4 pk
  Ost ( norvegia type) 89,90 kr/kg 69,90 kr/kg 43,12 kr spart på 2,1 kg 
  Frukt saft 0,9 litr. 51,90/litr. 25 kr/litr. 80,7 kr spart på 4 flasker

  Melk lett/ekstra lett pr liter

  11,71 kr 7,6 kr 22,29 kr spart på 4,5 liter
  Karbonade deig/ kg 137,25 kr  79,90 kr 103,115 kr spart på  rettover 3 kg
  Bacon ost tube kg 138,28 134,18 2 kr spart på to tuber
  Syltetøy naturlig lett pr kg 53,93 131,59 148 kr spart på 2,4 kg sylt.
  Nugatti boks ? 36,9 ? jeg kjøpte to bokser men vet ikek hva norsk pris pr boks er
  Nescafe koff.fri 77,3 54,9 22,4 kr spart pr glass
  Palmolive menn dusj såpe pr liter 117,2 50 134,4 kr spart på 2 liter såpe
  Jarlsberg ost kg 119 79,9 39,1 kr spart pr.kg
  freia sjokoladeplater 200 gr 36,90 25 84,5 kr pr kg spart
  sun lolly frys selv is 37 25 12 kr spart pr pakke

   

  Dette er bare noe av det jeg har spart inn på, men jeg ser at det definitivt er noe å spare på å kjøre til Svergie en tur, iallefall for oss som bor rett ved Sandefjord og kjører gratis over dit med båten.

   

  Hilsen   

   

 • Hvordan gikk det med Gnierfru på harryhandel tror du?? Del 1

  Ja hva skal jeg si??

   

  Litt fakta : Utgiftene til turen er røde tall, men det vi har spart penger på ved å ta bevisste valg ( noe jeg slett ikke var særlig flink til før) er store svarte tall :)

   

  Jeg har regnet ut at bilen vår bruker 1,54 kr pr. km

   

  Selve kjøreturen :

   

  Vi startet hjemme fra og kjørte til Sandefjord hvor Color line skulle ta oss over til Strømstad. Siden min mann jobber i Color Line, kjører vi de fleste av ferjene gratis. Dette sparer vi kr 130  på denne gangen.

  Kostnaden hjemmefra og til S.fjord ble 

  16 km x 1,54 kr = 24,64 kr

  Vi er klare for tur

  Det frister SÅÅÅÅ med buffet- mat, hvor vi kan fråtse i mat og bare kose oss.

   

  Men dette koster oss 347 kr for oss tre på den ruten vi tok. Også for 3 åringen som kanskje spiser ei brødskive totalt. Det blir ei DYR brødskive!!

   347 kr som blir spist opp av 3000 kr budsjettet vårt. Nei, vi spiser oss gode og mette hjemme vi FØR vi drar. Kr 347 spart der altså.

  Men ungene maste om is når de begynte å kjede seg, så jeg spanderte dette på oss. 76 kr ut der altså.

  I tillegg til det budsjettet vi hadde, fikk jeg og ungene 500 kr i reisepenger av barnas oldemor. Barna fikk  lov å kjøpe seg en ting hver i taxfree`n på båten. De endte opp med hver sin FROST godteri vifte til kr 49 pr stk. I tillegg kjøpte Gnierfru mamma seg en pose med M&M ( de er såååå gode), totalt kr 145 i taxfree`n.

  Gnierfru mamma fant også ett par truser til kr 34.5/ stk til seg selv også. Totalt kr 69 i klesbutikken ombord.

   Barnemagneter

   

   

  Ankomst Strømstad

  Så var det på tide å forlate båten og finne polet på det nye senteret i utkanten av selve byen.

  Tror du vi fant det på første forsøk da? Nei da, Gnierfru familien klarte å kjøre feil i en rundkjøring og havnet langt ute på bygda. Litt ekstra diesel- penger sløst bort der altså. Vi endte opp med å kjøre helt tilbake til byen, inn i byen og ut den veien jeg var kjent. Lærdom : kjør der man er kjent!!

  Jeg bør nok altså legge på 50-100 kr på drivstoffbudsjett til slutt, siden vi surra rundt litt ekstra. 

  Da vi endelig kom frem til polet og skulle kjøpe konjakk til Gnierfru mannen, var det KØ!! helt ut til parkeringen på utsiden av senteret.

  Da snudde vi, hoppet over hele konjakken og kjørte til Nordby shoppingcenter. Gnierfru mannen blir nok litt snurt, men han selv hater kø, så jeg blir vel tilgitt!?

   

   

  Ankomst Nordby shoppingcenter

  Fra Color line til Nordby 20 km + rotet til gnierfru 1.54 x 20 km = 30,8 kr + påslag kr 50 = 80,8 kr 

  Vi tok først en tur innom RUSTA, billigbutikken.

  Her fikk jeg hamstret inn dusjsåper, deo, munnskyll og andre hygiene artikler og mye annet. Total summen kr 894

   

  GODTERI MAMMA; GODTERI!

  Gnierfru mamma er ikke helt urimelig selv om hun vil spare. Hadde lovet barna en tur inn i den store godteri butikken, de hadde aldri sett en hel butikk med BARE godteri ( stort sett) og gikk rundt med store øyne og ville ha alt hehe.

  Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe så mye her siden Gnierfru mannen får kjøpt ekstremt billig godis ombord der han jobber. 

  Men det datt jammen i meg en del ned i kurven vår allikevel. Jeg hamstret inn cola, ikke brett denne gangen, men 4 pk flasker til Gnierfru mannen ( Gnierfru mamma liker ikke cola. ) Diverse melkesjokoladeplater og mere til. Endte opp med kr 1100 der altså.

  Så var det hovedbutikken Maximat som ble siste stopp for oss.

  Jeg hadde på forhånd bestemt meg for hva vi skulle handle inn som hovedprodukter.

  Det som stod på lista var :

  • Ost
  • Kjøttpålegg
  • Syltetøy
  • saft
  • yoghurt
  • melk
  • karbonadedeig
  • pulverkaffe
  • brus
  • spaghetti
  • ritz kjeks
  • potetgull
  • sukkerfritt godis til min diabetiker stesønn

  Jeg droppet brus, det hadde jeg kjøpt på godisbutikken.

  Jeg droppet diabetes godis- fant ut at vi hadde nok hjemme for en god stund til.

  Jeg droppet potetgull- det glemte jeg rett å slett å se etter.

  Tror vi fikk med oss mye av det andre istedet, pluss litt til.

  Endte opp med å betale 3180 kr der totalt.

  Som dere sikkert nå ser sprakk budsjettet allerede BARE hos Maximat,

   Mye som skal i fryseren her ja.  Det ble en del varer å få på plass ja,godt vi har lager i kjelleren!!

   

   

  Reisen hjemover

  Fra Norby til Moss 63 km x1,54 = 97,02 + ett påslag for å kjøre en litt lengre rute kr 30 = 127,02 + bompenger kr 100 = 227,02 kr

  Igjen klarte Gnierfru mamma og rote det litt til, så det endte med at vi kjørte gamle veien over til svinesund, og over svinesundbroen.Det er vist FOR lenge siden jeg kjørte selv på harryhandel og følger vist dårlig med når andre kjører siden jeg kjører så mye feil.

  100 kr kostet det i bompenger over den gamle bruen!!! Gjør det det på den nye også???? Det var dyrt :(

  Vi kom oss tilslutt til Moss og rakk ferjen med en gang uten ventetid.

  Den kostet oss 161 kr tilsammen.

  Vi har ikke brukt penger på å kjøpe oss mat underveis ( minus is på første båt) og har kost oss med matpakker. Diss skulle egentlig være til en piknikk langs veien, men både gnierfru mamma og barna var så slitne at vi spiste rett å slett i bilen før vi reiste tilbake til Norge.

  Fra Horten og hjem som er 29 km uten bompenger. 1.54 x 29 = 44,66 kr

  Totalt har Gnierfru familien brukt kr 6002,12

  Dobbelt så mye som jeg hadde tenkt da altså. På en annen side så trenger jeg ikke handle inn noe særlig annet en frukt og brød og kanskje en middag eller to de neste 3 ukene. 3 uker med max budsjett på mat er altså 6000 kr. 

  Så har jeg egentlig SPART noe som helt på dette? Jeg tenkte jeg skulle regne litt på noe, ved å sammenligne norske priser med det jeg har gitt og se hva differansen blir. Følg med i del 2, som kommer om noen dager.

  Hilsen   

   

   

 • Skal - skal ikke? 👀💸😨🔫💳

  Jeg hadde tenkt meg en tur til Sverige med barna første uken i mai.  Jeg vil gjerne kombinere det med ett besøk hos havaristen.

  Hvor mye vil turen koste oss i ren reise utgift?

  Så da var det bare å sette i gang å lage budsjett da.

  Fant ut att selve turen med diesel,bompenger og ⛴ utgifter vil koste oss 833 kr. Det er uten å tenke på slitasje på bilen. Kun rene reiseutgifter.

  Siden hele reisebudsjett vårt er 3000 kr så måtte jeg trekke fra disse utgiftene og sitter igjen med 2167 kr til å shoppe for både i Svergie og på havaristen. I utgangspunktet må jeg også trekke fra utgifter til mat vi kommer til å kjøpe oss for å spise "der og da"!!

  Men jeg tenkte å prøve å få til en avtale med min mor (som skal være med på turen)til å betale for det vi skal spise "der og da" hvis jeg koster reiseutgifter. Da har vi begge bidratt litt 😀

  Det er litt trassig når alt må gå på budsjett for å få ting til å gå rundt. Men det gjelder å planlegge og vite hva man skal bruke pengene på og samtidig få kost seg.

  Kommer oppdatering om turen når den er tatt og om hvordan det gikk 😅

  Klarer Gnier fru å holde budsjettet eller ryker det?
  Jeg håper på det første men frykter det siste ☺ Håper barna vil kose seg på tur uansett.

  😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

   

  PS : Jeg brukte en bompengekalkulator for å regne meg frem til bompenge kostnadene. I grunn genial ting :) 

  Hilsen    

 • Handle i Sverige? Dette var jeg ikke klar over tidligere.

  Dette viste jeg faktisk ikke før ett par måneder siden og det var venninna mi som er samboer med en svensk mann som fortalte meg dette.

  DIN SIDE økonomi har skrevet om dette og jeg deler gladelig videre så alle skal vite om dette.

  Styr unna de "norske betalings terminalene" og bruk kredittkort sier artikkelen. 

   

  Artikkelen kan du lese her :)

   

 • Jeg ELSKER disse.

  Og my lord, av alle proteinbarer jeg har spist er disse de aller beste.

  Koster en formue og det er bare MENY som jeg har sett som har de.  MEN, da vi var i Sverige, fant jeg disse til en mye lavere pris( tror det var10-15 kr mindre)

  Kjøpte med meg en bunke jeg :)

  Liker god alle varianter, men min FAVORITT er den med lakris og bringebær. Jeg syntes disse passer godt som ett mellommåltid eller som "kveldsjokolade" når jeg fyser.

  Det finnes sukker i disse også, men forskjeller på vanlig sjokolade og denne er at det holder med den ene for da er jeg mett lenge etterpå. 

  Og NEI , jeg spiser de ikke hver dag heller :)   
 • hits