Gnierfru - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Tunfisk kaker

Jeg har klippet og limt fra lifesum appen min. Oppskriften har jeg designet selv.

Billig. Sunt og godt. PS;.  Du må naturlig nok like tunfisk for å like disse.

                     

  Etterslepet = ettersteke :) Glemte å sjekke korrektur :O

De blir litt kompakte i konsistens. Mulig man kan ha i hvetemel istedet for potetmel for å få de litt luftigere. Må forskes mer på neste gang.

 • Jeg har gjort ett kupp- treningsklær

  Jeg ELSKER salg.

  Jeg trengte en ny treningsbukse og i grunn nytt undertøy. Jeg tenkte at det må finnes en nettbutikk nå med salg,så jeg logget inn på VIA TRUMF( les om 5 triks til en bedre netthandel i bloggen her) og søkte på treningstøy. Det kom opp mange butikker og jeg havnet inn til gymgrossisten som jeg får 8,5 % trumf hos.

  Jeg er ikke så opptatt av merker og sånn, men syntes det er greit at ting ikke ser helt "ola14" ut. Jeg fant en kul treningsbukse til 99 kr der!! WOW. Kult, tror ikke den hadde vært så billig på HM engang. 

  Kjøpte ett par ting til jeg trengte også, men sjekk hva jeg har spart av kr da dere.. + trumf bonusen jeg får i tillegg.   

   

 • Jeg har ett sparemål.

  Ikke fordi jeg absolutt må, men jeg har lyst.

  Jeg har siden jeg startet denne bloggen i mars -16, gått fra å være arbeidsledig til å jobbe 60%. Jeg har fortsatt like lite, eller ennå mindre penger en da jeg gikk arb.ledig ( med støtte fra NAV), men jeg trives mer nå.  Gnierfru mannen tjener heldigvis ganske godt, så det holder at jeg supplerer med de 60%. Vi har det bra økonomisk, sparer til barna og oss selv. Har alt vi trenger ellers også.

  Savings against pencil with an eraser
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com  Men jeg har fått dilla, skikkelig dilla.

  Jeg syntes rett å slett det er gøy å spare penger. Vi har seff. ett sparemål da. Om 5 år tar vi med barna våre og reiser til Florida. Familie ferie og 40 års bursdagsgave til både meg og mannen. Men det vil nok koste noen kr. Og derfor sparer jeg.

  Så første mål er 50K!! Jeg hadde som mål å klare dette i 2017, men så tenkte jeg... hmmm hvorfor ikke legge litt press på dette... innen august 2017... ja det var bedre. Litt konkurranse med meg selv hehe.

  Jeg bruker min egen sparemetode som jeg har skrevet om i bloggen tidligere her. Jeg setter "overskuddet" over på sparekonto hver måned.  Har du lyst til å følge med på denne "reisen" er du hjertelig velkommen :) Kategorien som dette temaet vil havne i heter Gnierfru`s sparemål 50K!

   

 • Saldo 9 februar- veien mot 50K

  Slik ser den ut 9 januar 2017.  Følg meg gjerne videre om du vil. Dette blir på en måte min digitale dagbok :)

   

   

 • Jeg holdt på å gå på en smell!!

  Har DU selvkontroll nok?

  Det kreves av deg hver eneste dag. For det finnes fristelser OVERALT. Fristelser du tenker over, og enten biter på eller klarer å la være. Men det finnes også fristelser som du ikke tenker over.

  Jeg klarte å motstå en fristelse her om dagen, som jeg normalt ikke ville tenkt så mye over før. Dårlig tid, bestille pizza!!

  Dette gjorde vi ofte før. Og jeg hadde råd til det denne gangen også, men jeg tenkte idet jeg holdt på å slå nummeret til den lokale pizza sjappa her.... NEI;DU SØREN I MEG... disse pengene kan jeg spare- jeg har tross alt ett sparemål frem til august om å klare 50 000. Så til mindre penger jeg bruker på "tull", til mer klarer jeg å overføre i slutten av hver måned til sparekonto.

  Klapper meg på skuldra, vi hadde spaghetti og kjøttdeig til middag den dagen som jeg allerede hadde i fryser/skap :)

  winner
  Licensed from: kjpargeter / yayimages.com


   

 • Dra nytte av fordelskort, selv når DU ikke bruker de selv.

  Trumf kort, copp kort, kino pluss osv.

  Gnierfru melder seg inn i alle slike klubber som jeg kommer over. Jeg bryr med fint lite om jeg får 2 reklame mail eller 100 som en følge av disse klubbene. Det tar meg max 10 sekunder å slette de allikevel.

  I dag fikk jeg venninna mi til å bruke kinopluss kortet mitt. Hun skulle ha bursdagskino og jeg skulle ikke på kino. ( Det er ikke "lov" å benytte andres fordelskort på kino ifølge vilkårene, men har aldri sjekket når jeg bruker det.) Hun fikk rabatt på det hun kjøpte i kiosken der og jeg fikk flere poeng. Vin vinn.

  Kanskje du har familie som ikke har slike fordelskort eller bryr seg om det. Spør om de kan gjøre deg en tjeneste å låne kortet ditt til de evnt. får sitt eget. Dermed får du med deg ennå flere fordeler og rabatter. Og det er IKKE frekt å spørre på en fin måte. Får du ett nei så får du ett nei. Ikke verre en det.

  Shop ease with credit card.
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


   

   

 • Har dere hørt at Rema1000 har kommet med spare app??

  Æ!

  Heter den, jeg hadde tenkt å skrive om den å fortelle dere det, men Sparefrue kom meg i forkjøpet. Innlegget fortsetter under bildet.

  Money tree
  Licensed from: kavring / yayimages.com  Her har hun skrevet om den i bloggen sin. Jeg anbefaler dere å bruke den første gang på en stor-handling, for du vil få en velkommen rabatt første gangen du bruker appen. Da vil du spare ennå mer en hvis du handler bare litt. ( forutsatt at du eks. handler en gang i uken da eller slik)

  Jeg handlet ikke så mye, men dere som leser bloggen vet at jeg har vært å harry -handlet og trenger derfor bare å supplere litt fremover. Jeg handlet bare for 352 kr, velkommen rabatt kr 21,97 kr og frukt og grønt rabatt 16,95 kr.

  Appen koster ingen ting, og Gnierfru har også lagt inn bank kortet sitt, Ikke skjedd noe skummelt med ennå heller.

  Lykke til med handlingen :)

   

 • Nå blir ALT dyrere.

  Men det er vel ganske normalt hvert NYTT-år??

  Hvis man leser i økonomi avisene nå om dagen så skal vi betale mer i bompenger, renter på lånet går opp, bensinpriser skulle gjøre ett hopp opp( jeg sjekket i går mandag 11.45 og da var prisen 16.36!! på Cirkle K her :O ) og gebyrer blir det på å ta ut penger. Syntes personlig det er helt fjernt, det er MINE penger.Hvorfor skal jeg betale gebyr for å få de ut?

  Jeg tror det har med at vi etterhvert blir ett pengeløst system, alt vil gå digitalt om noen år. Litt skremmende, men virker det ikke , så får vi gå tilbake til gode gamle byttehandel metoden igjen :)

  Så det er grunn til å bli litt mer "gjerrig" med seg selv og bruke hver kr fornuftig. Jeg skal iallefall klare det :)

  Målet mitt er å klare å spare 50 000 når vi skriver august 2017. 

  Coins Money Means Treasure Saver And Finances 3d Rendering
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


   

 • Gnierfru sine egne sparetips til en forhåpentlig stinnere konto.

  1.  Handle etter lapp, men sjekk hjemme HVA du trenger før du skriver lappen. 
  2. Gå igjennom mat-skaper og skuffer i januar,kanskje har du 3 pakker av det meste? Rydd, og bruk før du kjøper inn nytt. Finn på middager som inneholder en eller flere av varene du har i skapet. Gjelder også frysere. Ta en opprydning, finn på middager hvor du kan få brukt opp det du har i fryseren. Ett godt tips om du er lite kreativ med hva du skal lage av hva( altså det du kan finne liggende i bunn av frysa) er å google det. 
    
  3. Bruk opp det du har fryst ned av middagsrester fra i fjor. På tide å bli kvitt det før man handler inn masse nytt,
  4. Ikke suplèr på handle lappen underveis, her går mange i fella. Du har vært flink å skrevet handlelapp, da må du HOLDE deg til lappen :) 
  5. Ikke ta med deg ting oppi kurven fordi du kjeder deg når du står i kassa kø( butikkene er smarte der ved å legge frem varer, nå også sunne ting - RETT ved kassa)
  6. Rydd i klesskapet, der skjuler det seg sikkert noen glemte skatter og vips har du "nye" klær uten å bruke ei kr.
  7. Kjøp brukt og selg det du ikke trenger. Nå er det blitt veldig lett med telefon apper som "lett go" og finn.no mobil osv. Ett bilde av tingen, vips ut på nett. Har du mulighet så ha ett lagringskap med ting som skal selges. Putt det i poser, merk de, heng opp osv.
  8. Kjøp inn julegaver allerede nå i januarsalget. Lagre det også gjerne i ett eget skap. Sett lapper på tingen over hvem du hadde tenkt ut gaven til
  9. Ikke la deg friste av salget OM det ikke er ting du har tenkt på å kjøpe minst 2 ganger tidligere. 
  10. Bruk nettbankers sparetips og metoder. Dnb har noe som heter morsom sparing. Bør sjekkes ut- det virker.
  11. Lykke til med pengebruken i 2017 :)
 • Så, hva sløser jeg egentlig pengene bort på?

  Jeg ble inspirert av en facebook gruppe!

  Jeg er medlem av en gruppe på facebook som heter " Leve godt for lite penger"- du trenger ikke ha dårlig råd for å være medlem, kun en interesse for å bruke mindre penger en det du gjør- eller bare være nysgjerrig.

  I den gruppa kom jeg over ett innlegg av ett medlem som hadde sjekket over fjorårets forbruk via nettbanken og blitt ganske overrasket over hvor mye SLØS det fantes der.

  Jeg ble derfor litt inspirert til å gjøre det samme, sjekke nettbanken for å finne ut hva jeg SLØSER penger på. For jeg sitter nå å tenker at det kan ikke være stort, så nøye som jeg prøver å være med penger om dagen.

  Jeg skal sjekke.......

  Ok, før jeg kan gjøre det, må jeg definere hva SLØS er for MEG. Det spiller ingen rolle hva det er for deg, siden det er mine penger det gjelder nå.

  For meg er sløs det samme som kjøp jeg ikke trenger hverken næringsmessig eller materielt. Så enkelt, men dog så vanskelig.

  Sløs for meg er :

  • Godteri- det er visstnok mulig å avvenne kroppen med denne dårlige uvanen???
  • Øl- dette er gnierfru mannen sitt "godteri"
  • Ting jeg kjøper til barna som de ikke egentlig trenger, men mor syntes det er fint, kult eller kjekt å ha til en anledning
  • Ting jeg kjøper til meg selv fordi det kan være kjekt å ha eller at jeg har glemt å sjekke at jeg har ørten fra før!!
  • Kjøpe ute mat/ take away-( inkl cafè) latskap lenge leve
  • Bytte ut ting som virker fordi det er kommet noe kulere- her tror jeg vi er ganske på null. Verre med punktene over vil jeg tro :P

  Jeg har sjekket... og idet jeg logger inn i nettbanken får jeg kodeord "DYR HANDEL"- hahahahahaha... Synsk telefon... bra kjøp !!

  terrified student girl at school
  Licensed from: dolgachov / yayimages.com


  6858 kr!!!

  Bare i Januar, mer en jeg trodde... wow. Nå er jeg ennå mer bevisst på hva jeg kjøper fremover.

  Takk kjære medlem i facebook gruppen som gjorde meg litt bevisst rundt sløsingen min... hmmm 6858 kr??!!

   

 • Du kan få gratis sminke.... nesten!

  Om du vil ha sminke til 39 kr, så får du det ved å melde deg inn hos VeVay.  Trykk på linken for å komme til tilbudet.

  Gnierfru selv er ikke så opptatt av sminke, bruker kun eyeliner og mascara. Jeg har sjekket opp vilkårene for deg og det var ikke 15 sider å lese iallefall :) Bildet er bare en illustrasjon og ikke det produktet du får.

  makeup
  Licensed from: cafelab / yayimages.com


   

  Her er det som står :

  Vilkår

  Når jeg har mottatt mine produkter betaler jeg kun kr 39,- i frakt og eksp.avg. Samtidig blir jeg medlem uten forpliktelser. Fremover har jeg muligheten til å få 3 pakker i året med nye, spennende produkter tilpasset tema og sesong for kun kr 149 + kr 39 i porto og ekspedisjonsavgift. Jeg kan alltid få en forhåndstitt på mine kommende produkter via e-post.


  Når jeg har sendt inn min bestilling, aksepterer jeg at all kundeinformasjon behandles i henhold til personopplysningsloven, adresseopplysninger kan anvendes til direktemarkedsføring og til markedsføring via elektroniske medier.


  Etter å ha lest om alle fordeler jeg får som medlem, tar jeg stilling til om jeg ønsker å fortsette mitt medlemskap. Om ikke, gir jeg Vevay beskjed om dette.

  Vevay forbeholder seg retten til å sende likeverdig erstatningsvare samt å godkjenne bestillingen.

  Varen er levert når vi har levert den til postoperatøren i avsenderlandet, forbrukerkjøpsloven § 5, tredje ledd. Posten sørger for transport og import for meg som forbruker av varer, bestilt og levert ved innlevering i avsenderlandet fra ITH Sweden AB, som jeg er mottaker. Dette medfører ingen ekstra kostnader for meg.


  Vi aksepterer kun bestillinger fra personer over 18 år.
   

  OBS! Dette tilbudet gjelder kun for nye kunder og kun en gang pr kunde!


  Markedsføres av ITH Sweden AB, Box 48, 182 11 Danderyd, Sverige, org nr. 556596-7287 tel. +46855519580 (SEK till dagskurs)

  Som sagt, Gnierfru bare tipser og har ikke erfaringer med hverken sminken eller firmaet :)

   

 • Ny priskrig på gang??

  Kom over denne artikkelen på facbook. Får vi ennå en priskrig mon tro?

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/dagligvarebransjen/coop-og-kiwi-varsler-priskrig/a/23887245/

  Money for War Concept
  Licensed from: Underworld / yayimages.com


   

 • Ååååå... 10 kr marked...

  Nå har både Coop Obs og Europis 10-20 kr marked.

  Og 4 for 100 på Grandiosa igjen, men dere som har lest bloggen har kanskje fått med dere at jeg har fylt opp lagre og frysere i Sverige? Og jeg har virkelig ikke plass til noe mer i frysa, bokstavelig talt smekk full etter den turen. Søren hehe. Nei, jeg skal ikke klage.. er kjempe fornøyd i grunn. Men siden Gnierfru mannen er matlei etter 14 dager på jobb og helt vil ha "grandis" til stadighet hjemme da, så er det SÅ mye mer lønnsomt å kjøpe inn litt store kvanta på dette tilbudet.    

  Hmmm.. omorganisere litt???

  Jeg elsker disse 10 og 20-kr markedene og lager da som regel en liste etter hva jeg trenger her også og sjekker ut om det virkelig er ett "røverkjøp" eller lure kjøp. Det eneste jeg skal hamstre inn nå da, er Toro rett i koppen ( bruker de som lunsj på jobb i vinterhalvåret).

  Tips for å ikke bli lurt på slike 10 og 20 kr marked er å sjekke kg pris som vanlig og evnt. før pris om det står der. Det er ikke alt som koster så mye over 10 til vanlig heller om man sjekker litt. Noen sparer man mye på og noe veldig lite. 

  Ett annet tips er å lage liste, bruk app og kundeaviser og lag lister på hva du kommer til å bruke mye av og hva du bruker mindre av. Gå igjennom tørrvare skapet og sjekk om du kanskje kjøpte inn forrige runde også så slipper du å lagre på mer en du bruker.

  Lykke til.

   

 • Fjorårets siste Sverige tur.

  Så var det på tide å fylle opp varelagret i kjelleren igjen da.

  Jeg har som nevnt tidligere i bloggen, noen hyller jeg lagrer mat jeg har kjøpt inn i litt større mengder. Vi er en tur i Sverige innimellom, men har ingen faste turer dit. Blir litt når det klaffer med BÅDE tiden og pengene samtidig.

  Sist vi reiste, ble det litt dårlig planlegging og dermed brukte jeg tiden på å gå å lete etter hva jeg skulle ha. DET tok lang tid og ble dyrere en hva jeg hadde planlagt. Denne ganger er jeg litt mer forberedt. Jeg har gått igjennom handlelisten over varer vi normalt har i hus, sjekker opp med hva vi faktisk har igjen og skrevet opp en liste over hva jeg skal kjøpe hos søta bror.  Hva er så prisforskjellen??

  Jeg setter opp det jeg har gitt for varene i Norge, da er det lettere for meg å se om det er kupp jeg gjør eller om jeg bare sparer litt.

  Jeg skal farge ut de varene jeg sparer mest på og ta vare på dette arket til neste gang. Det er ikke alle varene jeg har fått opp de norske prisene på , da jeg ikke finner kvitteringer på de.

  Nytt år nye muligheter.

  Så hvordan gikk det?

  Vi brukte 7993 kr totalt på hele turen. På matbudsjett inkl det vi spiste på reisen til å fra og underveis gikk det 6850 kr. Transportutgifter 824 kr ( ferje tur-retur, bompenger og drivstoff- vi bor i Stokke i Vestfold) og 319 kr annet ( unødvendige kjøp, mest for gøy)

  Nå er du kanskje lettere sjokkert over at det gikk med så mye penger? Men det er ikke så ille som det ser ut til. Vi har fylt opp to mellom store frysere, så de er helt fulle med kjøtt, pommes frites og alt vi trenger for 3 mnd fremover i grunn. Det samme med vaskemidler og tørrvarer. Det eneste jeg trenger å handle til ukes handling er frukt, meieri og grønnsaker fremover.

  Så hvis jeg deler 7993 kr på 3 mnd blir det 2664 kr pr.mnd. Det er ett LITE måndesbudsjett for oss som normalt ligger på 7500 her. Det vil si at jeg teoretisk sett har 4836 kr å handle supleringsvarer for. DET tror jeg neppe kommer til å skje, og allerede nå ser jeg da at jeg har spart ganske mye penger på tross av at jeg har brukt nesten 8000 kr på EN Sverige tur. Ha en fin dag og godt nytt år :)

 • Har du mye rester igjen etter årets nyttårsmiddag? Ikke kast det!!

  Maten fortjener en bedre plass en i søppelen.

  Her kommer noen tips som kan hjelpe deg med å kaste mindre av restene.

  Tips 1, Skjær opp alt kjøttet du har til overs i terninger og frys det ned. Dette kan brukes i salater eller gryteretter senere. Jeg handler inn Toro-gryteretter på tilbud og lagrer de i hylla mi nede i kjelleren. Da har jeg en base til å få brukt opp evnt. kjøttrester jeg har fryst ned hvis jeg trenger en kjapp middag.

  Tips 2, skjær opp og bruk som pålegg. Nydelig i rundstykker eller små baguetter.

  Tips 3, har du mye saus til overs, så lag lapskaus med det du har av rester. Dette er nettopp det originalen er laget for- å få bukt med restene. Ikke tenk for mye, bare bruk det .

  Tips 4, mos grønnsaksrester i samme røre, frys ned i passe store porsjoner og bland inn i kjøttdeigen neste gang du skal lage kjøttkaker :)

  Da håper jeg du er godt på vei til å få brukt opp restene og dermed kaster mindre mat, som igjen gjør at du sparer penger.

  Lykke til.

  Messy sandwich overflowing with ingredients.

   

 • Jeg starter 2017 med blanke ark.

  Nesten....

  Nå har både Gnierfru og lommeboka hatt juleferie for å si det sånn!! Da er det på tide å starte 2017 med blanke ark, stramme opp ermene og komme i gang å knipe inn litt igjen på pengebruken igjen.

  Jeg starter på nytt og fortsetter på noe gammelt. Noen ting lærte jeg i 2016 å vil forbedre i 2017, og noen erfaringer holder jeg på, og fortsetter de gode rutinene som er innarbeidet. Jeg har ryddet litt i bloggen`s kategorier, så du vil kanskje se at en del er fjernet og mye nytt vil komme.

  open blanc book
  Licensed from: compuinfoto / yayimages.com


   

  Det blir en del re-poster å se i bloggen fremover også, da gode tips ikke kan deles nok, både for nye og gamle lesere.

  Med dette ønsker jeg dere ett RIKTIG GODT NYTT ÅR.

  Luxury Happy New Year 2017 with fireworks on black background
  Licensed from: balasoiu / yayimages.com