Gnierfru - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Hvorfor er ikke barnebursdag en barnebursdag lengre?

Jeg får til sendt Plusstid magasinet noen ganger i året. 

Ett gratis reklamemagasin ,men med mange gode tips og artikler. Pluss at man får vareprøver også. Det stod en artikkel om barnebursdager der. Den likte jeg godt og fikk en ide til å skrive dette innlegget.

Hovedspørsmålet til forfatter av innlegget var egentlig hvorfor nesten ingen feirer bursdag hjemme lengre? Det er liksom blitt prestisje å skulle ha slike kinobursdager, eller lekeland osv... hvorfor???

Child's birthday
Licensed from: phovoir / yayimages.com


Jeg lager "hjemmebursdag" borte jeg.

Jeg selv er kjempe tilhenger av hjemmebursdag. Men her er plassen for liten rett å slett. Det blir for "lav takhøyde"- for trangt. Jeg ønsker meg større stue i mitt neste liv!!

Så det er hvorfor vi ikke har bursdag hjemme, MEN når det er sagt leier jeg SFO lokalet her for 300 kr inkl bruk av gymsal. Vi ordner ALT selv. Og prøver å gjøre det så billig som mulig, men så perfekt som vi kan for at våre barn skal ha stjerner i øynene både før festen og etter.

Vi trenger ikke lekeland bursdag, eller kinobursdag eller andre sånne dyre bursdagsgreier. Jeg personlig syntes det fort blir ekstremt upersonlig, selv om vi også har hatt lekeland bursdag altså. Men jeg ser at barna trives bedre med "hjemmelaget" bursdag jeg. Jeg har rett å slett ikke råd til disse dyre aktivitetsbursdagene heller. Det har jeg passet på å forklare mine barn nøye.

 

Dette er den beste bursdagen jeg har vært i!

Da min datter fylte 7 år, hadde vi feiringen på SFO`et her. Når bursdagen var over var det ett par- tre stk av jentene som  sa....

"Dette er den beste bursdagen jeg har vært i!!"

Gjett om min datter hadde stjerner i øynene da. Jeg kjente jeg ble stolt og glad. Mye mer glad en hvis vi hadde vært på lekeland.

 

Gnierfru sine tips til en superbra og rimelig bursdag.

 • Er du trumf medlem får du gratis bursdagseske av Kiwi. Her er alt fra invitasjoner til bursdagkrone osv.
 • Du vet når barna dine har bursdag, kjøp inn godis og snacks på tilbud litt før.
 • Det er tilbud på slike ferdige pizzadeiger innimellom. Kjøp noen, frys ned og bruk de til å lage alt fra innbakt pizza til pizza snurrer til bursdagen når den kommer.
 • Pølser er også på tilbud og kan fryses uten problem. Kjøp inn på forhånd.
 • Gele er morsomt å lage i flere lag med forskjellige farger - blir regnbue gele. Jeg lager de i plastglass. Det tar litt tid, men er kjempe stilig med det ferdige resultatet. Vaniljesaus har jeg ved siden av, det er ikke alle barn som liker sausen.
 • Det samme kan jo gjøres med sjokoladepudding og vaniljepudding. Lagvis i plastglass.
 • Bak boller og muffins og pynt de litt kreativt. Min erfaring er at kaken ofte blir igjen, med mindre jeg lager brownie, så det har jeg kuttet ut.
 • Lag eller kjøp en billig pinata( staves det slik tro?), putt godteposene inni denne. Stor suksess i bursdagen til 7 åringen her.
 • Bestem litt på forhånd en slags "kjøreplan"- unger elsker forutsigbarhet og hater å vente, min erfaring .
 • Lag forskjellige hjemme ekspriment- er barna små må de voksne kanskje ta seg av oppgavene mens barna ser på, de litt større kan være med litt selv.

Experiment against blue chalkboard
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

Tips til sider.
 

Tips til sider som har med bursdagsideer  å gjøre : Her er linken til innlegget jeg snakket om lengre opp, og her er det tips til diverse naturfag eksperimenter som kan være med i bursdag,  Og trenger du utstyr kan du få tak i mye gøy her hos fysikk fabrikken :)

Tilslutt vil jeg oppfordre til å FÅ MED ALLE i bursdag, også kanskje de som ikke har så god råd. jeg skriver ofte i invitasjon at vi kan fint ta i mot brukte , men hele og pene gaver også vi. Da er det kanskje lettere for de som ikke har super mye penger til å føle at de har noe å komme med.

Går foran som gode eksempler for sine barn og andres barn, selv om du har råd til noe dyrere. Det er vi som er foreldre som lager klasseskiller for barna våre i måten vi behandler verden rundt oss på, enten det er å følge presset eller måten vi omtaler andre mennesker på.

 

#barnebursdag #sparepenger #hjemmefeiring #backtooldschool #tips

 

 

 • På vei mot 50K

  Jeg skrev jo i januar at jeg hadde som mål og klare å spare 50K til august. Bare for moroskyld egentlig.

  Kan jeg klare det- det hadde ALDRI kunnet skje før jeg endret måten å bruke penger på, hvordan jeg nå tenker penger kontra tidligere.

  Money, penger
  Licensed from: Eirik2301 / yayimages.com

  Så hvor langt her jeg kommet når vi nå trer inn i april?


  Dette er summer som er overført sparekonto rett før ny lønn kommer inn+ evnt andre beløp vi får tilgang på av ekstra penger( gaver osv). Denne kontoen er er " mellomkonto" for den sparekontoen de blir stående på. Denne kontoen går det penger både ut og inn og det som er kommet inn her som dere ser er overføringer fra brukskonto rett før lønn, som kommer alt mellom 28 og 1 hver måned.

  Klapper meg selv på skuldra, og litt på Gnierfru mannen da, som tjener mest av oss to.

   

   

 • Smarte tips- microbølgeovn

  De aller fleste har vel en?

  Uansett, jeg har. Jeg bruker den ganske mye også. Jeg satt å så på FBI på NRK i dag og de hadde ett innslag om microbølgeovn der. Hovedspørsmålet var vel om det var skadelig for oss å bruke den- svaret var nei. 

  Men var det f.eks. skadelig for maten å bruke den, med tanke på næringsinnhold osv. Svaret var nei der og, og heller motsatt. Maten beholder flere næringstoffer ved å f.eks. kokes i micro. 

  Hvorfor gjør jeg ikke det da? Hvorfor gidder jeg å finne kjelen med vann, sette den på platetoppen, koke vannet, ha i grønnsaker osv. Hele prosessen tar vel 10 min til sammen. Vet du hvor lang tid de brukte på 100 gr RÅ brokkoli i programmet?

  1 min!! 

  Kommer til å tilberede grønnsaker i micro heretter. 

  microwave oven on background
  Licensed from: ozaiachin / yayimages.com


  Flere smarte tips!

  Men de hadde ett annet lurt tips, sure kjøkkenkluter som lukter. Jeg hiver de på vask så klart. Men trikset er å ha de ganske fuktige, legge de i en skål beregnet for micro( at de tåler micro) og sette de på i 1 min. Borte ble visstnok lukten og man fikk sterilisert kluten siden temp. kommer opp i 100 grader. Det var vist ingen brannfare med det heller så lenge kluten hadde nok fuktighet i seg. Man fikk en renere klut også en bare å fjerne lukten. 

  Dette skal jeg teste ut med billig klutene mine( tør ikke prøve de dyrere microfiber klutene).

  Sikkert masse annet micro kan brukes til- selv bruker jeg den mest til å tine mat i- ikke på tine program ( det tar for lang tid), full guffe. Men jeg passer på å snu maten ofte så den ikke kokes på ene siden( vi har vel alle tint kjøtt som blir "halvstekt" på ene siden?)

  Bruker den også til å varme opp mat med og poppe popcorn i da :)

  Er det noe jeg ikke har nevnt her som DU bruker din micro til?

   

 • Hvordan vil det gå for 440 kr på en uke?

  Jeg  kommer til å lage ett innlegg om hvordan vi overlevde på 440 kr på en uke mot slutten uken. 

  Jeg bytter handle dag til mandag heretter- så litt supplering på mandag blir det for å få det til å gå rundt til neste mandag istedet for torsdag.

  Jeg skal skrive om hva vi spiste til forskjellige måltidene- middager med bilder. og om det ble noe ekstra innkjøp.( pga jusetering av handledag)

  Er kjempe spent selv jeg på hvordan dette går- jeg tror ikke det er NOE problem, vi hadde ganske mye mat i hus fra før.

  Innlegget om hvordan dette gikk, vil komme på torsdag kveld- da har det gått en uke. Jeg gjør ingen ny handle på torsdag da, men venter til den nye handledagen som vil bli mandag.

  Happy Weekend - business concept with text
  Licensed from: zsirosistvan / yayimages.com


   

   

 • Shit pomfritt!!

  Hjemmelaget pommes frites er så godt.

  Ikke verdens sunneste mat kanskje, men noen ganger er det godt som litt snacks istedet for middag. Jeg har begynt med å lage den selv. Dette ble "middagen" vår i dag :) 

  Jeg har ingen frityrkoker, men jeg har jerngryte. Jeg elsker jerngryta mi- den brukes stadig vekk. Blant annet til koking av pommes frites :)

  Trenger ikke bruke penger på dyre frityr kokere da. Bare pass på å ha lokket liggende ved siden av deg og gjerne ett brannteppe like i nærheten. Mitt brannteppe ligger i kjøkken skapet rett over platetoppen.  Husk å holde barna unna kjøkkenet n¨r du holder på med dette. Varm olje kan sprute og det gjør vondt. Tv tid eller leke ute tid er fint når man holder på med dette.   

 • Bloggen er 1 år.

  Wow, nå i Mars er Gnierfru ett år gammel. 

  Jeg må få gratulere meg selv :) Håper dere har hatt glede av denne bloggen dette året, jeg gir meg ikke. Det kan nok virke litt "tørt" her inne innimellom, med lite aktivitet på innlegg. Det er fordi tiden ikke alltid strekker til som hos de fleste andre. Det kunne jo vært moro å levd av bloggen, noe jeg ikke gjør. Tjener ikke ei kr. Bloggen ble startet som en dagbok for meg selv, og formålet er nok det ennå. Jeg trives veldig godt i jobben jeg har utenom. 

  Tusen takk for alle kommentarer og hilsener i dette året. Ikke slutt med det da, det er sååååå hyggelig å høre fra dere.

  Bubble money concept
  Licensed from: pixbox77 / yayimages.com


   

 • Hvilken dag handler du på?

  En av Gnierfru sine lesere lurte på hvorfor jeg handler på Torsdager?

  Smart spørsmål. Svaret er helt enkelt MANI. Jeg har fått trumf mani eller dilla eller kall det hva du vil. Jeg er redd for å gå glipp av trippeltrumf på torsdager og har derfor lagt handledagen dit. Men denne leseren har ett godt poeng, hvorfor ikke handle på mandager istedet? Da er det ofte igjen datovarer etter helgen, ofte fylt på i hyllene etter helgen osv. Veldig godt poeng. Kanskje du nettopp i skrivende stund løste meg fra manien min? Dere som leser bloggen får følge med å se, hehe.

   

  Hvilken dag handler du på og hvorfor nettopp denne dagen lurer jeg på da?

  A shopping cart full with various groceries
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


   

   

 • Matpakke tips til store og små.

  Jeg har to barn, begge med ett matpakke behov!

  Jeg lovet meg selv og ikke kjøre meg fast i "brødskive med ost" fella da vi startet med matpakker her i hus. Jammen lettere sagt en gjort gitt. Jeg var veldig flink i starten, ikke så flink nå noen år senere. 

  Men i dag lagde vi noe skikkelig enkelt og kjempe godt til "middag" og det ville snuppa i 1 klasse ha i matpakken sin i morgen. Og mens jeg laget disse, kom jeg på å lage skikkelige grove matvaffler med grønnsaker også :) Fin matpakke mat :)Vafflene får jeg lage senere, jeg hadde ikke egg nå.

  Smurte på godt med smør på to brødskiver, la på ost og mais og stekte de i vaffeljernet. Liker du ikke mais, kan du bruke tomat eller noe annet godt du liker istedet. Dette blir litt annen en vanlig toast siden man har i mais og ikke kjøtt. Vel bekomme!! :)
  #matpakke #mat #lunsj #lunch
   

 • 5 sparetiltak i husholdningen.

  Det er mange ting man gjør, eller ikke gjør som kan spare deg for noen kr i løpet av ett år. Det er lurt å tenke "for hvert år" for det som kan høres ut som noen få kr blir en del i løpet av ett år. Jeg nevner 5 ting.

  1. Fyll oppvaskmaskin og vaskemaskin full før du setter de på. Da kjører du de sjeldnere og sparer på både strøm og vaskemidler.
  2. Handle en gang i uken, gjelder å planlegge godt. 
  3. Spis opp matlagert innimellom- bestem deg for å spise deg selv ut av hus. Så får du ryddet opp litt u skap og skuffer. Dette krever litt fantasi iht. matlaging noen ganger.
  4. Gå igjennom klesskapet 3 ganger i året. Sorter klærne, er det noe som ikke passer. Selg det eller kanskje du kan bytte med venninner som har noe de ikke trenger? 
  5. Ikke kast mat- rester kan ofte fryses ned. Pass på å merke hva det det er. Grav litt i fryseren innimellom, det ofte "skattene" ligger i bunn. 

  Stacks of coins
  Licensed from: litleskare / yayimages.com
  #penger

 • Jeg har spist plastikk!!

  Det føles slik iallefall.

   

  For når man begynner å lage mat fra bunnen av, som man tidligere kjøpte som ett industriprodukt, så føles det ut som man tidligere har spist plastikkmat. 

  Jeg hadde som mål for 2017 å redusere matbudsjettet ennå mer en for 2016, men for å få det til måtte jeg finne ut hvordan. Svaret ligger i å lage så mye mat fra bunnen av som mulig. Jeg er blitt flinkere, men fortsatt er det mye fabrikkert mat som legges i handlekurven hver uke. Jeg har ikke noe mål om å lage ALT fra bunnen av, men så mye som jeg selv syntes er overkommerlig. Og ikke bare sparer man kroner å øre, det smaker så mye bedre også :) Gnierfru vil prøve å få til mer hjemmelaget mat fra bunn fremover. 

  Vil dere ha oppskrifter på det jeg legger ut, eller ligger det nok oppskrifter på nett?? :)

   

  Men det tar tid!!

  Det er ingen hemmelighet at å lage ting fra bunn, ofte tar mer tid en det som fabrikken har laget halvferdig for deg. Men igjen, det smaker i det minste mye bedre, samt mindre estoffer i maten. 

  Jeg er priveligert som bor "nærme nok" Svenske grensa, der handler jeg kjøtt. Kjøttet fryser jeg ned i porsjoner. Så kvernet jeg dette kjøttet i foodprosessoren og laget karbonader av dette.

  Brukte rundstykke oppskriften min til å lage hamburgerbrødene.  Gi meg beskjed i kommentarfeltet om du ønsker oppskrift på dette da og andre ting jeg legger ut fremover :)

   

   

   

   

   

   

 • 10 ting Gnierfru har blitt flinkere til

  Jeg tenker stadig på hva jeg har gjort av tiltak for å få bedre råd. Her kommer det jeg klarer å sette fingeren på.

  1. Handle 1 gang i uken, istedet for 4.
  2. Bruke handlelapp som er godt planlagt. Før skriblet jeg ned noe, rett før avreise eller ingen lapp i det heletatt.
  3. Sjekke kg pris på varer. Før så jeg ikke på prisen engang.
  4. Kjøpe alternative merker. Jeg var tidligere ganske fastkjørt i visse merker.60% av disse bruker jeg ikke mer.
  5. Handler mer brukt. Før kjøpte jeg alt nytt. Mye bruk og kast. Mindre av det nå.
  6. Kaster mindre mat. Blitt mer kreativ i bruken av både rester og mat vi har i skuffer og skap.
  7. Sjekker oftere tilbud og bruker de.
  8. Handler tilbud i større kvanta for å spare på sikt. Reiser eks til Sverige hver 3. Mnd
  9. Sparer på en annen måte en før. Beskrevet i bloggen tidligere.
  10. Bruker bilen mindre. Går mer siden det er tull å bruke bil for 700 meter firdi jeg ikke gidder. Bruker beina oftere nå.

  Vi har mindre inntekter i dag en for 2 pr siden. Men har faktisk bedre råd i dag en før. 💗💗💗