Gnierfru - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

De startet som kubbelys 💡💡💡

Jeg satte ett kubbelys i hvert glass. De har nå smeltet seg ned selv og fylt glasset og brenner utrolig flott nå.

Selve Norges glasset blir kanskje varmt i toppen. Men disse glassene er laget for å tåle ganske høy temp. (Sterile glass til matlaging måtte til i gamle dager)

Syntes de ble flotte lykter. Blir ikke varme i bunn ennå ihvertfall. Kommer til å følge med på de når det er lite igjen.

Jeg brukte Norges glass jeg kjøpte på loppa. Noen kubbelys jeg hadde stående og vips så fikk jeg to billige men flotte lykter.


Hilsen

 

 • Lag din egen fargeleggingsbok til barna 🎨🎨🎨

  HAR DU TENKT PÅ HVA EN SLIK FARLEGGINGS BOK KOSTER???

  Min datter på 6 år elsker disse bøkene som man kan fargelegge diverse motiv inni. Men de koster jo alt fra 50 til 120 kr 😨😨😨

  Ikke fortvil!! Få ned kostnader  ved å lage de selv. 😆😆😆

  Scroll deg under bildet for å se hvordan jeg gjorde det.

  Last ned diverse motiv på Internett.  Jeg legger ut liker til sider her når jeg kommer på pc`n min igjen.

  Lagre de i en egen bildemateriale som du foreksempel kan kalle FARGELEGG o.l 
  Da har du de til senere og slipper å laste de ned på nytt.

  Så skriver du ut de barna vil ha. Gjerne med forside(Da føles den sikkert mer "ekte" )

  Jeg bruker begge sidene av arket for å etterligne en slik bok mest mulig og for å utnytte hele arket.

  Stift 📌  langs kanten (jeg brukte 5 stk) og brett arkene litt, så de ligger til den siden de skal når boken er åpen.

  Wolla.  Mye mer stas når de har valgt motiv selv.

  Kos dere 😍

   

  Link til side du kan laste ned fra 

  Denne

  En til

  Siste

  Det finnes flere gratis der ute, Det er bare å google :)

  HILSEN   

 • Husker dere spinat salaten min?

  Denne er virkelig å anbefale for dere som ikke har testet den ennå.

  Men hva med all spinaten som blir igjen når du føler du har spist litt mye spinat salat og det fortsatt ER spinat igjen? ( posene inneholder ganske mye spinat)

  Nå hadde min spinat ligget så lenge at den begynte å bli litt slapp og sylte seg litt.

  Da bestemte jeg meg for å lage spinat suppe av den  til lunsj i dag.

  Oppskrift under bildet.  Oppskrift

  • Det du har av spinat
  • En skvett melk til å koke spinaten i.
  • Litt flytende buljong- hvor mye må du smake deg frem til
  • kokte egg som tilbehør

  Start med å koke spinat i melken.

  Når den er blitt redusert til halve mengden ( spinaten) kan du kjøre den i foodprosessor til den er grønn og fin )

  Server med kokte egg.

  Ps : blir suppen for tynn, hell den tilbake i kjelen, bland ut en ts med potetmel eller maizenna i litt kaldt vann og tilsettt suppen. La den koke seg litt fyldigere før du serverer.

  Dette er enkelt og godt og en super måte å få brukt opp mat på.

  ENJOY

  #spinatsuppe #matrester #gjenbrukmat #lunsjtid #kjempegodt #sunt

  Hilsen    

   

 • Pølsebrød og lomperester?

  Vi hadde igjen nettopp dette etter grillingen i helgen.

  Og siden Gnier Fru familien helst ikke vil kaste mat, ble dette en del av matpakken til ungene på mandag.

  Pølsebrød fylte jeg med ost og skinke. Og ett med syltetøy.

  Lompene ble smurt med smør og fikk ett dryss kanel og sukker. Deilig lunsj dessert.   

   

 • Gnier Fru kom over smarte sparetips

  Hvorfor lage egne tips, når det er gjort fra før.

  Her kommer det en liste over sparetips jeg har funnet på nett. Jeg har i tillegg skrevet på med rødt hvordan JEG bruker tipset.

  Klippet og limt inn fra bloggen fremtidsrettet livsførsel

  1. Kvitt deg med kredittkortgjeld (hvis du har). Dette setter jeg først på listen for det er vel den viktigste måten å spare på. Gnier Fru bruker kreditkort mye, men betaler ALLTID tilbake ved forfall. DET er trikset for å slippe renter.
  2. Planlegg og vær bevisst i all økonomi og sparetiltak. Gnier Fru planlegger handlingen ved å lage handlelapp og handle en gang i uken. Og fylle diesel kun på mandager om mulig.
  3. Lag et budsjett. Hvis du aldri har gjort det før, er tiden for å starte med det nå. Det finnes flere gode budjstter for privathusholdning på nettet. Gnier fru liker ikke så godt budsjett, men dagsbudsjett fungerer for oss bedre en månedsbudsjett.
  4. Sjekk matbutikkenes tilbudsaviser hver mandag på nett og lag en handleliste ut i fra det du trenger og sett opp en 2 ukers meny ut i fra det. Tilbudsavisene finner du her: COOPICAMENY,SPARREMA1000 Gnier Fru klarer seg ikke uten MATTILBUD appen lengre = bedre oversikt over tilbud.
  5. Ha en «kjøttfri mandag» hver uke. Sunt, og fremtidsrettet. Ja det hender, helt ubevisst. Grøt til middag er uten kjøtt, eller pannekaker ( egg regnes vel ikke som kjøtt?) eller andre kjøttfrie middager.
  6. Kutt ned på snacks, godteri, brus og hurtigmat. Ikke bare sparer du mange penger på det, men det vil gi deg en helsefordel også. Jeg sier ikke at du skal kutte det helt ? hvem greier vel det:-) Gnier Fru har en sjømann som får kjøpt snack og godis ekstremt billig. Men vi prøver å holde oss til helgen med å bruke det.
  7. Drikk bare vann. Gnier Fru drikker mye vann, men klarer seg ikke uten kaffe.
  8. Bruk det du handler. Det høres ut som en selvfølge, men har vi ikke alle matvarer i kjøkkenskap, matlager eller kjøleskap som går ut på dato eller blir dårlig å må kastes. Gnier fru passer på å bruke opp de aller fleste rester. Dette er null problem for oss.
  9. Hold hjemmet ditt rent og organisert. Da sparer du penger på rengjøringsprodukter ? fordi det ikke er så skittent og når det er organisert vet du hva du har i så du ikke kjøper dobbelt eller bruker opp f.eks. den maten du allerede har. Gnier fru har skjønt dette etter å ha telt  opp 4!! flasker grønnsåpe her i hus. 
  10. Ikke kjøp blader og bøker, men dra til biblioteket for begge deler. Når jeg finner bøker jeg har lyst å lese skriver jeg de opp og låner de på bibloteket. Gnier Fru skal bli MYE flinkere til å benytte biblotek ja.
  11. Ta opp filmer på TV ? for å se de senere når det passer, er ønskelig eller du har tid. Gnier Fru lurer på hva sparetipset her er??
  12. Bruk mindre av alt. Håndsåpe, tannkrem, bodylotion, skuremiddel, vaskemiddel. Det er forbausende hvor lite man trenger og alikevel blir ren og smurt inn. Gnier Fru er helt enig, vi bruker for av alt dette. Bli mer bevisst på mengden.
  13. Ikke kjøp klær på et år ? eller kjøp brukt hvis du absolutt må ha noe. Barn vokser så de må jo ha klær, men som skrevet, så er det mye bra brukt å få kjøpt, samt at det er veldig fremtidsrettet når du kutter ned på forbuket i verden. Gnier Fru kjøper stort sett brukt til barna, men nye til seg selv, dog kun en til to ganger pr. år, kanskje mer sjelden også.
  14. Ikke bli et offer for SOS. Skinnende Objekt Syndrom er en sykdom som kan ødelegge hele budsjettet ditt. Hvis det er nytt og kult så hold hodet kaldt og vent på at den første entusiasmen har lagt deg. Gnier fru har aldri vært opptatt av det nyeste og flotteste, Det viktigste er nyttefunksjon av tingen/ plagget.
  15. Tenk over hva du handler og tenk: «Trenger jeg virkelig dette og trenger jeg det nå». (De fleste av oss har det vi trenger.) Dette tenker Gnier fru stadig over og 80 % av gangen er svaret nei.
  16. Ikke bare kjøpt fordi det er på salg og du sparer masse penger. STOPP å tenk på nr.9 og 10 selv om du kan spare penger på det. Her er gnier Fru både enig og uenig, hvis du vet at det du kjøper på salg er noe du ville kjøpt for full pris på ett eller annet tidspunkt senere så kjøp det heller på salg nå , spar det og bruk det når det er behov.
  17. Kombiner handleturen din med andre oppgaver du skulle ha utført, slik at du ikke bruker bilen hele tiden til småkjøp. Gnier fru er helt enig, men har erfart at dette er lettere sagt en gjort.
  18. Gå og sykle mer. Gnier fru er blitt flinkere her også og klapper seg selv på skulderen.
  19. Ikke ring opplysningen, men finn tlf. nr på Gule sider. Gnier Fru bruker internett på mobilen, men passer på å ikke overstige de gratis MB som følger med abonnementet.
  20. La stekeovnen stå oppe når du er ferdig med den for å slippe ut resten av varmen i rommet. Gnier Fru skal begynne med dette, smart tips.
  21. Senk temperaturen inn 1-3 grader. Dette kan være litt ukomfortabelt til å begynne med, men kle på det en ekstra genser, sitt med pledd og ha varmes sokker/tøfler inne. Mye å spare på varmen her i Norge. Gnier fru HATER å fryse, slår heller av lys jeg ikke trenger å ha på.
  22. Fyll tørketrommelen med to vasker + legg inn et tørt håndkle. Tørt håndkle??
  23. Tørk vasken på klesnor ute eller inne. Gnier fru har en mann med pollen allergi, klærne blir fulle av pollen ute :(
  24. La ikke vann renne når du skreller poteter eller vaske kopper. Fyll en balje eller vasken ved siden av med vann for skylling. Gnier Fru betaler fast pris på vannet og føler det er lite å spare her.
  25. Spar småpenger fra lommebøker, nattbord eller lommer for gøyting eller andre ting du trenger/ønsker deg. Gnier Fru har gjort denne digital og overfører alt over  nærmeste 1000 eller 100 på kontoen til sparekonto to dager før lønn.
  26. Lukk av rom på vinteren som du ikke bruker. Her er det mye strøm å spare. Vi har fire soverom, men vi bruker bare to, så når det er som kaldest lukker vi de. Kommer det overnattingsbesøk varmer vi opp de rommene en dag før. Dette gjør Gnier Fru familien også.
  27. Sjekk om du kan flytte forsikringer, strømleverandør og telefon/mobilabbonement. Jeg er medlem i Norsk familieøkonomi som gjør at jeg sparer en del kr, samt at jeg har spotpris på strøm gjennom Norsk  familieøkonomiGnier Fru familien sjekker sine leverandører ca 1 gang i året og sparer noen kr på å "true" med å bytte leverandør, særlig på forsikring.
  28. Fyll bensin i helgen eller mandag formiddag ? da er den vanligvis billigere. Gnier Fru familien fyller så ofte de kan på mandag før kl 11.
  29. Dra til Sverige for å ta service på bilen eller reparer/lakk den der. Mye billigere! Gnier Fru mannen skrur selv heldigvis. Deler bestilles via ebay eller gjennom verksted med gode rabatter.
  30. Fiks ting selv. Kan ting repareres? Lær deg å gjøre det selv. Kan du ikke sy, snekre, male ? lær av noen du vet som kan det. Dette er å leve fremtidsrettet ved at man tar vare på de tingene man har. Gnier Fru mannen fikser det meste heldigvis.
  31. Lån verktøy for å reparere ting ? symaskin, sirkelsag osv. Gnier Fru benytter seg av dette tipset innimellom. Man kjenner sikkert noen som kan låne bort det man skulle trenge.
  32. Finn løsninger: Hvis noe blir ødelagt og det ikke kan repareres, prøv å lev uten det eller finn andre løsninger. F.eks går gressklipperen din i stykker, kan du låne av naboen? (Litt vanskelig kanskje å spørre om fordi vi Nordmenn vil jo gjerne greie oss selv) Gnier fru familien fikser det som går i stykker eller kjøper brukt, men smart tips.
  33. Si NEI ? til barna dine. La barna lære seg å bruke sine egne (lommepenger(tjente penger)) penger på det de ønsker seg. Du er ikke en mamma-bank. Gnier fru mamma er svært opptattt av at gnier fru barna lærer litt om penger og må jobbe for ting selv ved å gjøre litt huslige ting hjemme.
  34. Fortell venner og famile at du har et budsjett. Vær ærlig å si det rett ut slik at de forstår levemåten din og at du selv ikke blir fristet til å være med på ting du egentlig ikke har råd til. Dette har Gnier Fru null problem med. de fleste har forståelse for dette.

   

  Som dere ser er det mange gode sparetips her. Skriv gjerne ned summene du sparer på å gjøre smarte valg eks. i løpet av en mnd. og se hvor mye det utgjør. Bare for moroskyld.

  Hilsen   

   

 • Mannen er ikke enig, men jeg tror jeg SPARER penger.....

  Vi har en forholdsvis gammel og tørst diesel bil. Stor Chevrolet sak.

  Den har heldigvis cruise controll på plass. Det vil si at jeg kan sette den til å nesten kjøre bilen for meg. Og det er i grunn deilig på lange strekker som E18 osv.

  Mannen min sier at bilen bruker mer diesel da en hvis jeg kjører selv fordi den "skjønner" for sent at den må gi litt ekstra gass før bakken, ikke når bakken er halvveis bak bilen.

  Jeg har null greie på det, men sikkert sant.

  Men tenk på hvor mange ganger jeg har SPART penger på å bruke den, i 40 og 50 soner til eksempel. 

  Skiltene angir hvor mange km over du må før du mister lappen.

   

  Jeg har en lei tendens til å glemme disse sonene litt, men nå bare trykker jeg inn knappen og bilen holder seg i den farten. Jeg kan vinke til UP og ta livet med ro.

  Ganske deilig i grunn.

   

  Kjør pent :)

  Hilsen    

   

 • Jeg trenger maling!!

  Maling er DYRT. Det er ikke til å stikke under stol, alle sier- men du kan jo male det er mye billigere.

  Jada, det er billigere en tapet, men maling er fortsatt dyrt!!

  Så jeg ringte min mor, som jeg viste hadde malt mye tak osv i det siste og spurte om hun hadde en skvett igjen som hun ikke trengte. Det var hun ikke sikker på, siden hun ikke var helt ferdig med å male ennå.

  Venter i spenning der altså.

  Denne døra bør jo få ett strøk eller to til med maling, den er fortsatt trehvit på andre siden, for da gikk jeg tom for maling.

  Så siden min mor ikke kan hjelpe meg helt ennå og kanskje ikke med så mye som jeg trenger, prøver jeg en ny taktikk.

  Spør på facebook.!!   

  Det KAN jo faktisk være at noen har en skvett maling stående, som mest sannsynlig også bare blir stående til den tørker inn.

  Kanskje jeg får så mange skvetter at jeg kan få malt resten av døra og litt til?? :)

  Om jeg ikke har fått napp innen neste lønn så tror jeg irritasjonen over den shabby chik døra mi går over i noe annet og jeg motvillig må bort til Maxbo og kjøpe maling :(

  Noen som vet om en plass er rimeligere en en annen på maling?

  Hilsen   


   

   

 • Mine kontakt opplysninger

  Består av en email adresse :)

  gnierfru@gmail.com

 • Jeg var med på buzzador kampanjer før.

  Da fikk man gratis ting hjem i posten, mot at man testet produktene og fortalte om dette til venner å kjente.

  Men så begynte alle varene plutselig å koste penger å teste og da gadd jeg ikke mer, naturlig nok. 

  Nå har jeg kastet meg rundt igjen siden noen kampanjer ikke koster- de kan jeg alltids teste.

  Testene jeg gjør blir delt her i egne innlegg.

  Fin mulighet til å få teste ting gratis, si i fra om du også vil prøve så skal jeg verve deg inn jeg :)

  Hilsen 
   

 • Favoritt gnier siden min.

  Hvem andre kunne det vært?

  Jeg har fulgt denne siden nå i en lang stund, og er imponert over hva mannen bak gjerrigknark.com klarer å komme over av sparetips og gniertriks altså :)

  Bøyer meg langt ned i støvet !! Bli gjerrig du også, besøk siden her.   

 • Gnier fru - Nå også på instagram

  Jeg gjør ett forsøk på å holde koken der inne også, men denne kontoen er så ny at jeg rett å slett glemmer å legge inn noe der haha. Skal bli forbedring på det.

  Følg meg gjerne der også :)

 • Hvilke kundeklubber og apper drar JEG nytte av?

  Jeg begynner å få en flott samling med apper og medlemskap i diverse kundeklubber nå.

  Jeg begynner også å få en anselig samling reklame mail. Når det er sagt , så har noen smarte og flinke mennesker som laget gmail gjort slik at den aller meste reklamen havner i en egen kategori som nettopp heter REKLAME.

  Det er mye mulig jeg har gjort noe med innstillinger på dette, men det husker jeg ikke noe av nå ihvertfall. Bare glad for at det aller meste av reklamene jeg får havner her på EN plass, så jeg kan velge og lese den eller bare trykke på den lille firkantboksen øverst der å slette alt på en gang :)

  Så til oversikten over hvilke apper jeg bruker en del :)

  Jeg har også samlet disse appene i den ene "vinduet" på telefonen min.  Da har jeg litt bedre oversikt, også er de satt opp slik som jeg ofte bruker de, med mattilbud først osv nedover.

  Nr 1 over alle apper jeg har mattilbud appen som ligger helt øverst til venstre der.

  Den har jeg skrevet om her tidligere. Den er den jeg bruker aller mest og da i forkant av min nøye planlagte handlelapp.

  Nr 2 er meny appen som er butikk kjeden sin egen. Her finnes det kuponger med ofte gode rabatter på ting. Det har jeg skrevet litt om her.

  Nr 3 er appen jeg fikk god bruk for i går når jeg fikk denne goodiebaggen som jeg har skrevet om her ;) Det "lokale" kjøpesentret sin app.

  Nr 4 er ikke så ofte brukt, men jeg titter innom innimellom for å sammenligne priser på matvarer. Denne appen bruker jeg da når jeg setter opp handleliste også ser jeg hvilken butikk jeg bør kjøpe de fleste varene i hvis det ikke er gode tilbud andre steder da. Dagligvarebørsen heter denne.

  Nr 5 er salgsappen letgo, om jeg skal kjøpe eller selge noe utenom FINN, bruker jeg denne. Hender jeg rydder litt og finner ting som kan selges. Da er denne kjekk, bare ta bilde med mobilen og rett ut for salg :)

  Nr 6 shopgun er en fin måte å få samlet alle kundeaviser som kommer i posten på en plass. Innstillingene gjør at du kan velge hvilke butikker i nærheten av deg du ønsker å motta reklame fra :) Ikke så ofte jeg bruker denne, men den kan være kjekk å ha.

  Nr 7 er nordbusentret sin egen, denne bruker jeg når jeg skal til med harry handling. Sjekker alltid på gorhånd om det er noen kuponger som er verdt å bruke i denne appen. Man får b.la gratis bacon ved å laste ned appen og evnt verve venner. Obs bacon må kjøpes i nordby butikk, ikke hos maximat.

  Nr 8 er apotek 1 appen, men gode tilbud og innimellom kuponger med gratis ting som kan hentes :)

  Nr 9 maximat i Sverige sin egen app. Sjekkes også opp før jeg harryhandler. Her får man også bacon ved nedlasting av app og evnt verve venner.

  Nr 10 er appen til min favoritt nettbutikk.Dessverre er den ikke med som en av via trumf butikkene, men det er jo lov å håper. Les om vi a trumf her.

  Foreløpig er dette appene jeg bruker for å gå gode tilbud eller gratis ting.

  Jeg bruker også andre kundeklubber som trumf, viatrumf, plusstid, coop obs medlem osv. 

  Tilslutt bruker jeg jo bonus kort og klubbkort der jeg finner ut at de har dette. Selv om man man handle ett vist antall før man får noe bonus på en eller annet måte så skaff deg de, det kan jo hende du handler så mye at du får bonus. Kortene er jo gratis, la de ligge i bilen hvis du ikke har plass i lommeboken:)   Ha en super bonus dag :)

  Hilsen    

   

   

   

  #kundeklubber #bonus #smarteapp #sparpenger   

 • Jeg ELSKER 💖💖💖💖kundeklubber

  Jeg elsker de rett å slett fordi jeg ofte får ting gratis eller gode tilbud på ting.

  Og det er vel en kjent sak at vi "gniere" liker gratis ting hehe. For noen dager siden jeg fikk jeg en sms av kjøpesentret jeg er medlem hos, at det i går var utdeling av goodiebags til de 200 første kl 19.30. Man måtte ha appen med kupongen klar. I tillegg fikk man på samme app kuponger med gode rabatter hos mange av butikkene. Her kunne jeg gjøre en masse kupp.

  Nå skal de sies at det kjøpe sentret ligger 15 kr i dieselpenger en vei og 15 kr i bompenger unna oss da. Så jeg hadde nok ikke valgt å kjøre inn der KUN for å få goodiebag. MEN til min fordel i går så skulle stesønn min på trening og da kjørte vi forbi dette kjøpesenteret. Og mens han var på trening ( som også passet med tiden goodie bag skulle deles ut) var jeg på kjøpesenteret så lenge og mottok goodie bag. Det ble laaaaaang kø, men jeg fikk nå gratis tingene mine og smilte lykkelig. 

  Utrolig  lite som skal til for å glede ett gnier hjerte altså :)

  Se hva jeg fikk :  Her var det alt fra vippetang til skopusse-svamp :)

  Masse stæsj jeg sikkert ikke trenger, men det var gratis :)

  Jeg hadde ikke behov for å benytte meg av noen av de andre tilbudene. Det eneste jeg skulle ha og det var det selvfølgelig ikke noe tilbud på, var en consiler til de mørke ringene under øynene mine.

  Jaja, nå fikk jeg ihvertfall kjøpt meg den ene tingen jeg nå har glemt å få med meg HVER gang de siste 13 gangene jeg har reist hjem fra det kjøpesentret.

  Så selv om det følger med unødig mye reklame til disse appene, som jeg i grunn ofte bruker 1 sekund på å slette, er det verdt 13 sekunder med sletting for å få en beskjed om en slik gratis ting altså :)

  Jeg skal få satt opp en oversikt over hvilke kundeklubb apper JEG bruker som jeg faktisk har litt utbytte av i ett annet innlegg :)

  Så skal jeg snart avgårde å handle våre ukentlige daglivarer i dag og vips kommer det ett innlegg om det også :)

  Ha en strålende dag så lenge.

  Hilsen   

 • Jeg er designkakebaker, og nå kaster jeg stein i glasshus.

  Ja det gjør jeg rett å slett. For jeg baker gjerne ( har hatt ett enk på dette) store overdådige bursdagskaker til de som vil kjøpe det. Eller nå baker jeg ikke så mye lengre om dagen da denne " hobbyen" er tonet litt ned, men det jeg skal snakke litt om i denne artikkelen er at man MÅ ikke ha design kake i bursdagen.

  Det er klart barna syntes det er stas med kaker som gjenspeiler favoritt tema til bursdagen. Men jeg mener at dette er blitt litt "mote" og da sitter det kanskje mange foreldre der ute å tenker på hvordan i huleste de skal kunne betale for dette??

  Bildet tilhører meg og er laget den gangen jeg drev næringsvirksomhet av dette.

  For det er ikke til å stikke under en stol at design er dyrt, enten det er møbler, kaker eller andre ting.

  Jeg regnet litt på timesprisen min en gang og etter alle utgifter i firmaet mitt var dekket satt jeg med en timeslønn på 84 kr!! Det var etter du da hadde betalt 1600 kr for kaken din.

  Det tar tid å tilpasse ting slik at de blir personlig for mottaker, derav prisene på disse kakene. Dessuten kan det være mange betalte kurs bak kaken din.

  Men poenget mitt her da, er at man ikke bør kjøpe ei slik kake, hverken av meg eller andre fordi alle andre gjør det.

  Ett enkelt tips her er å lage ei normal vanlig sjokolade langpanne selv, kjøpe seg ett spiselig kakebilde med yndlingstema på og wolla. Du har en kake MED tema uten at det "koster skjorta di og sokkene til unga."

  Så bestill heller ett slikt bilde en å gjøre deg til fant på dyre designkaker med mindre du har råd til det. <3

  Bildet tilhører meg og er laget den gangen jeg drev næringsvirksomhet av dette.
   

  Det finnes mange av oss som driver med salg av kakebilder. Bare å google kakebilde/ spiselig bilde der ute :)

  Ps, her skriver gjerrigknark Rune om hvordan man kan feire billig bursdag :)

  Happy birthday :)

  Hilsen    

   

 • Og hvem hadde Gnier Fru besøk av i dag?

  Jeg kan røpe såpass at en journalist og en fotograf fra nettmagasinet DINE PENGER har vært på besøk her hjemme i dag.

   

  De kom sporenstreks fra Oslo og hit til lille meg for å høre om mine tips å triks til hvordan jeg bruker mine penger så smart som mulig i hverdagen.

  Jeg har jo ikke drevet denne " hobbyen" om den kan kalles det, særlig lenge ennå. Jeg lærer stadig noe nytt, det tar tid å finne ut hvordan man stadig kan gjøre bedre valg i kjøpehverdagen.

  Jeg syntes det er spesielt gøy da at jeg får storfint besøk fra en kjent nettavis da når bloggen ennå er rykende fersk. Noe gjør jeg riktig da ihvertfall :)

  Det tar litt tid før artikkelen er ferdig skrevet og redigert, men jeg håper den kommer selv om det var UTROLIG kleint å stå i lokal butikken her å bli tatt masse bilder av, Ikke nok med butikken , men hjemme her også. 

  Jeg har ikke noe "katalog hjem", her er det synlige fingermerker på ruter og speil etter to aktive barn. Smuler på gulvet( selv etter iherdig støvsuging pga besøket dukket det opp smuler) Brukte, slitte møbler og interiør osv. Ikke noe chabby chik flott her nei. Er spent på hva han fotografen egentlig plukker ut å sender på "trykk" hehe.

  Også er det meg da, midt oppi det hele som føler meg SVÆRT lite fotogen, da er det litt snålt å bli tatt bilder av i hytt å gevær av noen som virkelig kan dette. 

  Jeg anbefaler dere som er litt intr. i personlig økonomi og følge Rune på gjerrigknarken.com. Her henter jeg mye inspirasjon og nyttige tips.

  Jeg gleder meg til å dele artikkelen med dere hvis jeg får lov til det, ellers må jeg vel selv også kjøpe meg ett kort abonnement for å se artikkelen.

  Ha en super solskinnskveld videre :)

   

  Hilsen       

   

 • Ønsker poden seg DYRE ting? Jeg har løsningen!

  Har du en prins eller prinsesse i hus så kommer man ikke utenom bursdager en eller flere ganger i året.

  I fjor hadde vi ett luksus problem her. Da minsten fylte 3 år hadde han kun EN interesse og det var SMÅ biler.

  Men med ett tonn biler fra før, så jeg intet poeng med at alle bursdagsgjestene kjøpte ennå FLERE små biler. Jeg googla litt og kom over en elektrisk bil som kunne kjøres ute med han OPPI!! Jeg viste jo de fantes for vi kjøpte en slik til min ste sønn for 10 år siden. 

   Er vel nok biler dette? ( + de som ligger under sofaer og senger som ikke ble med på bildet hehe)

  Men WOW for en utvikling de har hatt på utseende iallefall.

  Så jeg ga beskjed til den voksne delen av familien om at jeg gjerne ville ha en spleise gave til minsten istedet for  mange små. Det vil si at alle overførte en valgfri sum til vår konto og vi handlet denne 

  Den kostet en formue egentlig, men når alle sammen gikk sammen om det, ble det ikke så mye på hver.

  Jeg laget ett stort kort til han med bilder av alle som hadde vært med på gaven så han kunne få ett forsøk på å forstå at det ble bare en gave og ikke mange og hvem han hadde fått bilen av. Han ble helt i ekstase, så min bekymring om flere gaver forsvant like fort som den kom.

  Så hvis ungene ønsker seg dyre ting, la de få det, men gå sammen og spleis på det også får de godta at de får det de ønsker seg veldig, men kun det :)
   

  Ha en fin dag :)

  Hilsen   


   

   

 • I morgen får Gnier fru storfint besøk

  Jeg kjenner jeg er litt over meg av spenning. 

   

  Jeg vil ikke si så mye om det ennå, det er litt gøy å holde på spenningen også. Men jeg kan si så mye at jeg får besøk at to stykker og den ene personen har med seg foto kamera. 

  Så følg meg. Det vil nok komme en avsløring på denne "hemmeligheten" ila uken :)

  Håper dere får en fin og nysgjerrig dag hihi

   

  Hilsen      

   

   

 • Hva har du egentlig i kjøleskapet ditt?

  Har du full kontroll på innholdet i kjøleskapet ditt eller er det ting som snart begynner å gå av seg selv der inne?

  Jeg tenkte å vise dere mitt, som er langt fra perfekt, men jeg prøver å holde ett system her for å ha litt oversikt over hva jeg MÅ kjøpe og ikke. Og hva som helst bør brukes opp så fort som mulig.

   

  Varene mine står nok ikke det de skal, men dette fungerer for oss.

  I hylle nr 1 har vi varer vi bruker innimellom som syltetøy, sylteagurker, rødbeter, osv. 

  I hylle nr 2 står alt som helst bør brukes innen en dag eller to + helt nye varer som allerede har fra før i hylle nr 3 ( nye baconost tuber, kjøttpålegg pakker osv ligger her å venter på at de andre skal bli tomme i hylle nr 3)

  I hylle nr 3 har vi forbruksvarene, de som ofte er i bruk HVER dag.

  I hylle nr 4  ligger det frukt og grønnsaker

  I hylle nr 5 har vi melk/ juice stort sett. Nå overtatt av pasta siden vi er tomme for melk :P

  I hylle nr 6 er "rote hylla" med dressinger, ketchup, osv. I hylla over er det batterier og litt personlige ting.

  Har en diabetiker i familien som har medisiner som må være avkjølt for å holde seg.

  Syntes den hylla hvor ting må brukes opp er lur å ha, da vet jeg hva jeg bør bruke opp til en hver tid.
   

  Superhilsen
   

 • Jeg kjøper brukte klær til ungene!!👟👖👗👕👔💰🔫

  Jeg kjøper stort sett brukte klær til barna. De som selger brukte klær,selger gjerne PENT tøy. Ikke tøy som er nedslitt.

  Økonomien er kanskje ikke den beste om dagen så når jeg kom over en kjempe klespakke på finn.no i riktig str. til guttungen her ble jeg glad. ☺☺☺☺☺☺

  Dette er en liten del av pakken. Det fulgte med ute tøy og støvler og mere til.
  Nytt ville nok alt kostet mellom 4 og 5000 vil jeg tro. Det var mye ulltøy og noe merkeklær inni her.

  Jeg ga den nette sum av 650 kr inkl porto.

  Det vil si iallefall minst 3500 kr spart.

  Jeg unnet barna nye klær innimellom også. Men vi snakker om dette med gjenbruk og sparing. Og jenta mi som er størst, syntes selv dette er en fin måte å spare penger på.

  I tillegg har jeg spart miljøet for ny produksjon av klær og søppel etter emballasjen.

  VINN  VINN VINN
  🙌🙌🙌

  Hilsen   

   

 • Sett opp dags budsjett istedet for måndesbudsjett.

  Jeg personlig synes det er KJEEEEEEEDELIG med budsjetter. De er super nyttige, men kjempe kjedelige. 

  Men dagsbudsjetter er mer gøyale. De kan man bruke hele måneden igjennom uansett hvor langt unna neste lønn du er.

  Si at jeg i starten av måneden har 15 000 på konto etter betalte regninger. I disse 15 000 ligger det også penger til mat og drivstoff.

  La oss si at det hadde vært 3 februar i dag med de 15 000 kr jeg har å rutte med. Det var 29 dager i årets februar. 3 dager er gått og dermed må jeg regne på de resterende dagene.  29 - 3 = 26 dager. MEN....... Jeg regner ikke med søndager, for det er VELDIG sjelden jeg bruker penger på disse dagene. Det er rett å slett VELDIG ulønnsomt å bruke penger disse dagene siden pengene dine mest sannsynlig havner på bensinstasjon eller hos gate kjøkkenet.

  Så hvis jeg tar vekk søndager fra disse 26 dagene, ender vi opp med 22 dager.

  Da blir regnestykket slik:

  15 000 kr dele på 22 dager = 681,81 kr pr. dag

  Da vet jeg at hver eneste dag kan jeg bruke 681 kr. Jeg vet også at om jeg skal handle for en uke bør jeg ligge på en viss sum, Si du bruker 1500 kr i uken på mat.

  Da deler du 1500 kr på 681 og ser hvor mange dager matbudsjettet ditt "spiser opp"

  2.2 dager kom jeg frem til

  Så da vet jeg at jeg bør la vær å bruke penger i ca. 3 dager for å ha råd til mat DEN UKEN.

  Og jeg regner på det midt i måneden også for å se om jeg er i "rute" eller om budsjettet er blitt justert ned eller opp.

  JEG liker denne måten 1000 ganger bedre enn det tradisjonelle månedsbudsjettet.

  Ha en super spare dag.

  Hilsen   

 • Handle i Sverige? Dette var jeg ikke klar over tidligere.

  Dette viste jeg faktisk ikke før ett par måneder siden og det var venninna mi som er samboer med en svensk mann som fortalte meg dette.

  DIN SIDE økonomi har skrevet om dette og jeg deler gladelig videre så alle skal vite om dette.

  Styr unna de "norske betalings terminalene" og bruk kredittkort sier artikkelen. 

   

  Artikkelen kan du lese her :)

   

 • Fredags taco ble mandags middag🍝🍝🍝

  På fredag hadde vi taco.🍣🍣🍣

  Men det ble igjen en del rester.
  Så kjøttdeigen ble taco gryterett på lørdag. Salaten ble til fylte pitabrød på søndag. Fylte de med ost og skinke i tillegg.

  Og i dag bruker vi opp lefsene som kun har ligget i tett plastpose fra fredag til i dag.☺

  Siden det er full fart her fra halv 4 med å rekke å spise til vi skal på turn nå kl 5 så ble det wraps med ost og saltpølse i dag. 😙😙😎

  Kjempegodt 👌👌👌

 • Fylte du bensin før kl 11 i dag?

  Jeg gjorde ikke det :( Jeg hadde dessuten fylt diesel istedet hehe.  Men jeg glemte det ikke denne gangen. Det var bare at på konto stod det kr 56 og det er litt lite til å fylle med. Jeg hadde nok brukt mastercard`et mitt om det var nødvendig, men vi har en så stor bil med en enorm diesel tank som med vår kjøring , holder i flere uker før vi må fylle. Så jeg fastlo at den vil nok ( håper jeg) holde en uke til?

   

  Jeg kjenner at jeg er blitt mer gjerrig etter at jeg begynte å passe litt mer på pengene våre. Det gjør vondt inni hele meg om jeg må fylle diesel på en onsdag til kr 14.79   Men må man så må mann, men da fyller jeg KUN det jeg MÅ ha også fyller jeg resten på mandagen etter hehe.

  Håper du hadde en trivelig helg.

  Hilsen    

 • Min spare utfordring denne måneden

  Jeg utfordret meg selv til å sette ned litt tall på HVOR mye jeg egentlig kunne KLARE å spare på en mnd. og april skulle testes.

  Men, jeg får liksom ikke taket på det denne måneden, enten glemmer jeg å skrive ned( ta bilde av ) gode tilbud eller det kommer noe annet i veien.

  Men jeg skal klare å få det til, tar sats på at mai kanskje blir måneden hvor jeg kan sameligne valg jeg ville tatt før og de jeg tar nå.

  Jeg håper jeg får gjort det :)

  I morgen er det ukens handle dag.

  Skal se om jeg kan komme opp med noen godsaker til dere da :)

  Hilsen    

 • Naturlige og gratis retro leker 🎠🎠🎠

  Ta dere en tur i skogen!! 🌲🌲🌲🌳🌳🌳

  Nå bugner det av både grankongler og furu kongler.
  Plukk med dere eller la barna plukke de. Ta de med hjem og tørk de. Lag fantasi dyr og kanskje dere finner steiner til å gjerde de inn med.

  Fortell litt historie om at i riktig gamle dager når kanskje oldemor var liten så hadde de kun slike leker.

  Min 3 åring syntes dette var stas  og selv om jeg hadde tenkt at dette var ute leker så skulle de få bo på rommet hans ja.

  Her har vi både hest,🐮 og 🐷

 • Ris i tre dager!

  Gjenbruk mat :D

  Dag en så har du ris til middag og får igjen en del rester.

  Da kan du koke risengrynsgrøt av dette eller tilsette risen i ferdig grøt på slutten av koketiden.

  Får du masse grøtrester da, kan du lage rislapper. Rislapper kan fint fryses.

  Nå har du fått brukt opp all risen du egentlig kanskje ville kastet i søppelen på dag 1.

   

  Jeg har tidligere skrevet om hverdagsmagi og  grøtrester og hvordan du kan gjenbruke ris flere ganger.

  God middag :)   

   

 • Jeg kaster FOR mye 💀💀💀

  Det slo meg nok en gang hvor mye penger jeg ubevisst har sløst vekk igjennom mange år. 😨😨😨

  Jeg nevnte det vel i ett tidligere innlegg med å klemme tom tuber av tannkrem og smøreost.

  Jeg har også snakket om skvetten i juice kartongen  😉

  Nå er det dressing flasken sin tur!!

  Denne fikk jeg ikke klemt eller ristet noe mer ut av. Kom kun en liten ert hver gang jeg gjorde ett forsøk 😡

  Jeg kjente jo at det var mer igjen der inne og jammen meg. Nesten to ss igjen der som jeg tok ut med ei tskje.

  Jeg brukte ikke opp alt og festet en plastpose jeg brettet dobbelt over med gummi strikk. Da holder den til neste salat også. 😀

   

  Klemz   

   

 • Jeg gir meg selv en utfordring 🙈🙈🙈

  HVOR mye kan jeg klare å spare i april på å ta beviste valg?

  Det lurer jeg litt på. Hmmm
  Dette skal jeg finne ut av.

  Hva tror du jeg sparer totalt?

  Skal prøve å lage ett innlegg i slutten av denne måneden med resultater 😆