Gnierfru - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Verdens beste tomatsuppe.

Jeg handlet inn noen økologiske tomater på boks, på tilbud selvfølgelig i god tro om å lage min egen tomatsuppe.

Nå er den klar.Oppskriften:

En boks hakkede tomater

7-8 dl vann

1/2 fedd presset hvitløk

en skvett fløte hvis du vil ha en fyldigere og rundere smak

En ss gele buljong av grønnsaker

en neve fullkorn makaroni om du vil ha med det

Ett lite dryss hakket basilikum på toppen ved servering

Kom opp alt sammen til makaronien er kokt. 

Smaker helt nydelig, noe helt annet en toro sin og den liker jeg godt.
 

Bon apetit.

 

Hilsen 

 

 

 • Gnierfru sine ekstreme 5 beste sparetips.

  Det finnes mange måter å spare på, noen er kanskje litt mer ekstreme en andre.

   

  Gnierfru har laget en topp 5 liste over sine egne ekstreme sparetips. Tipsene brukes stadig vekk av undernevte og er ikke noe som bare er funnet på.

   

  1. Har du en GOD skvett kaffe igjen i koppen som har blitt kald? Varm den opp i micro`n så har du igjen varm kaffe og slapp å lage ny. Sparte penger gjorde du også :)

     2. Bruk sminke servietter flere ganger. Er det bare litt mascara du skal ha vekk den ene dagen bruker du sansynligvis ikke HELE flaten på servietten. Den kan fuktes med litt vann dagen etter ( min ligger i en skuff og tørker) og brukes en gang til.     3. Squicee ut all osten eller hva du har inni metalltubene dine, det er utrolig hvor mye MER du får ut ved å bruke gnierfru metoden ;)

     

   

  4. Gi bort brukte leker i bursdagsgave. Lett i haugen til barna, er det noe der som aldri blir brukt, men er like fint? Hør med mottaker først om hva de syntes om ideen, det er ikke alle som syntes ideen er like fin. Da spare man både miljø og penger. Legg heller litt ekstra innsats i innpakkingen. 

   

   

   5. Reis ofte på besøk rundt middagstiden,  trolig blir du tilbydd mat og slipper å lage middag selv, Sparer penger gjør du også. Dette er en anbefaling som gjelder single eller par uten unger, ikke kom med hele barneflokken. Da blir dere mest sannsynlig sittende på vent i stuen så lenge ;)  Sparehilsen    


   

   

   

 • Ett lite prosjekt!

  Jeg tenkte jeg skulle utføre ett mini prosjekt fremover.

  Jeg skal starte med å tømme både trumf og coop konto for penger hver måned og sette over beløpet på sparekontoen. Så når vi nå starter på juni står disse kontoene i null.

  Jeg vil vise dere hvor mye jeg kan klare å få de opp igjen på en måned. Jeg aner ikke selv, kan jo være noen få hundre lapper for alt jeg vet. Blir spennende å se. 

  Jeg oppdaterer da i slutten av juni så der vi.

  Trumf 1 juni Trumf 30 juni
  0 kr  
  Coop 1 juni Coop 30 juni
  0 kr  

   

 • Jeg sparer....

  ..... nå hver eneste måned etter å ha begynt med mitt eget spare tips.

  Sparetipset går ut på å overføre alt som er over nærmeste 100 kr ( om du har under 1000 kr igjen på konto) eller alt over nærmeste 1000 kr en eller to dager før lønnen kommer inn på ny.

  Siden barnetrygden vår kom på konto i går, så stod det....  ... på vår konto i dag og i morgen kommer det inn ny lønn. Dermed gikk det 2068 kr inn på sparekontoen i dag. Jeg håper dette blir en fin måte for oss å spare på og at vi slipper å møtte tømme den kontoen stadig vekk fordi det går tomt på hovedkonto. I tillegg har vi egentlig en fast spareavtale på kr 3000 inn på den kontoen hver måned, men denne avtalen henger igjen fra jeg hadde fast jobb ( til nå å være så å si arb.ledig- kun ringevikar jobber nå) og ender ofte tilbake på hovedkontoen i løpet av måneden.

  Jeg har som mål å klare å la de pengene være med tiden, men lover meg selv aldri noe for det er enkelte måneder som er litt harde og da MÅ vi hente ut litt igjen fra den kontoen.

  Nå driver vi egentlig å sparer til å ha råd til Danmarks ferien vi har lovet eldste jenta vår i 3 år. Den kommer på nesten 20 000 kr totalt for en familie på 5 i en uke ( skrekktryne), mer om det budsjettet vil komme på bloggen litt nærmere avreise dato som er 20 juni.

  Jeg har forresten også ført over trumfbonusen min til sparekontoen også, for å få noe avkastning i form av renter på de.   

  Ha en fin spare? uke :)

  #sparetips #nylønn #sparehvermåned #merpenger #gnierfru #snartmillionærhehe

  Sparehilsen   

   

 • Kort er godt... 💳💳💳

  Men penger er MYE BEDRE.💱💱💱

  Det er noe helt eget å bruke penger ved å betale MED penger en med kort. Jeg vet ikke hvorfor jeg føler det slik,kanskje fordi jeg som liten kunne spare myntene mine. Så når jeg hadde en neve full av kronestykker,  gikk turen til butikken hvor jeg fikk lørdagsgodt for 3 lørdager fremover. 🍬🍬🍬

  Jeg oppdaget at jeg har det slik ennå. Heldigvis går det fortsatt ann å betale med fysiske penger og ikke bare plast. For den tid kommer og jeg gruer meg plutselig 😢

  Jeg elsker sparekrukken min 💚💛💜💙💖
  Den tar meg litt tilbake til barndommen. For følsen av å ha spart opp penger og kunne nyte noe i ettertid kommer sterkere for meg ved å ha denne krukken. Det er snart en kjent sak at gnierfru familien må snu litt på kr og øre om dagen og egentlig prøver vi å unngå å kjøpe unødvendige ting. Blant annet restaurant pizza.

  Men her om dagen ble jeg bedt på ett glass vin (eller tre )til min beste venninne 😍 Hun spanderte vin 🍷 og jeg følte for å bidra litt. Men med kun 675 kr igjen på konto og fortsatt noen dager til lønn, så tok jeg en tur oppi sparekrukken min og hentet ut en 200 lapp. Betalte så pizzaen med denne og det ga meg en spesiell følelse i ettertid. En god følelse. Pizzaen smakte også ekstra godt denne gangen. Kanskje det var måten jeg betalte på som gjorde det? hehe 😀

  Kall meg gjerne gammeldags, men det ER noe helt eget med cash mellom hendene altså.💪   

  Ha en fin fin søndag 💋

  #cash #gamledager #brukepenger #pengersnartborte #sparepenger #glede   

 • Husker du Gnierfru snakket om disse?

  Disse såpedispenserene som gir ut en passe dose såpe til barna slik at det skal bli minst mulig gris og mindre bruk av såpe!!

   

  Gnierfru har også fortalt enkelt hvordan man kan spare penger på å gjennbruke såpeholderen til disse her.

  Gnierfru har også nå hatt disse i husholdningen en stund og fått litt erfaring med de. Konklusjon er at disse er ikke drøye i bruk, heller tvert i mot, de spytter ut såpe i hytt og gevær fordi sensoren som gir deg såpe reagerer på skygge på badet og dermed kommer det ut en klatt i vasken da som ingen egentlig har " spurt" etter. 

  Vasken ender da opp med å bli klinete å stygg og må vaskes hele tiden, noe som er ganske irriterende. Dessuten blir da mye ac såpen sløst bort på å gjøre vasken møkkete for oss. Det blir nok til at vi går tilbake til disse vanlige dispenserene igjen ja. Ser ut som det kan være mer økonomisk på tross av unger som er litt ivrige med såpen innimellom.

  #såpedispenser #griseri #testetogprøvd #stårtilpynt #tilbaketildetgamle

  Frustrert hilsen   

   

      

 • GnierFru i DINE PENGER :)

  Da er gnierfru publisert i dine penger på nett og i bladet. Kjempe gøy.

  Elsker å bli inspirert og inspirere andre. Det håper jeg at jeg gjør.

  Kos dere med lesningen. Ps Nettutgaven må også kjøpes for å få lest hele artikkelen dessverre.

  Her er link til siden.   

  Tusen takk til alle som leser bloggen, det er DERE jeg skriver for og elsker alle tilbakemeldinger jeg får.

   

  Hilsen      

   

 • Instagram og facebook

  Det er ikke alt jeg deler mellom disse tre digitale verdene. Noe forblir her, noe på face og noe på insta. 

  Følg gjerne gnier fru overalt om du vil ha med deg ALT :)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Digital hilsen   

 • Hva skal jeg gjøre med pavlova kremen?

  På 17 mai var det pavlova til dessert.🍰🍰🍰  Men jeg klarte å få laget alt for mye krem til denne kaken.

  I dag  MÅTTE  jeg få brukt den opp følte jeg. Den både smakte og luktet fortsatt greit.

  Men hva i alle dager skal man lage ut av det? Første tanken var å blande det i ei vaffel røre, men så kom jeg til å tenke på om ikke det gikk ann å lage is av dette?? 

  Googla litt for å se hva hjemmelaget is inneholder, det har jeg aldri laget før i grunn. Så at jeg hadde det jeg trengte i kremen minus eggeplommer. Så pisket jeg eggeplommer og sukker og tilsatte det oppi pavlova kremen. Blandet det godt og satte det i fryseren.

  Rørte av og til ( ca hvert 30 min) og tilslutt hadde vi en knallgod hjemmelaget is som det vare var å lage kuler ut av. 

  Lagde så en saus av frosne jordbær og litt melis som jeg kjørte i foodprossessoren og tinte den litt i micro for å få den mer flytende.

  Wolla :)  Smakte supergodt og jeg fikk brukt opp kremen. Nå har jeg eggehviter jeg må bruke opp, men de holder seg en stund så jeg har litt tid å tenke på :)
  🍧🍧🍧🍧

   

 • Så hvordan gikk det med diesel fyllingen?? eller prisen!

  Ja hva tror du , var det lurt av meg å vente til kvelden??  Husker du hva den var på formiddagen?  Altså "bare" 0,23 øre å spare på diesel da, men terorien stemmer jo for da er den billigere på kvelden.

  Men når jeg kjørte forbi i dag ca 9.30 så var diesel prisen 10.98 s¨å da er den vel billigere i kveld da. Men nå fylte jeg litt til i går kveld og har frem til mandag. holder en knapp på at mandag form. er billigst ennå :)

   

  Hilsen    

   

   

 • Jeg er nok sær- eller smart?

  Dette holder ikke til mandag!!  Så jeg til morgen i dag. Ikke tale om det holder til mandag. det tør jeg ikke satse på.

  Så da måtte jeg fylle da, på morgen i dag. Men det var ikke så gal diesel pris, men jeg har hørt at sene torsdagskvelder gir lav pumpepris. 

  Så dette var morgen prisen i dag, jeg fylte derfor for kun 200 kr også får vi se da om det stemmer med billig torsdag kveld også..   

 • Jeg skulle jo være så smart!

  Og spare penger på plastposer ved å IKKE kjøpe de hver gang jeg handler.

  Jommen sa jeg smør, nå har de ligget oppå fryseskapet de siste 15 gangene jeg har vært å ukeshandlet tenker jeg.

  Prøve å få lagt de i bilen i dag da, så jeg kan ta de med på ukeshandlingen i dag.

  Har du også slike poser? Bruker du de flittig eller blir det som her at det blir glemt på toppen av ett skap? ( eller inni for den saks skyld?)

  Hilsen fra
   

 • Kaster du grillmat rester?

  Ikke gjør det!

  Jeg håper du hadde en trivelig 17 mai og kanskje du gjorde som flere andre nordmenn- kjørte i gang grillen? Da fikk du kanskje rester av kjøtt eller pølser også?

  Du kan dele opp disse kjøttrestene( inkl pølsene) i små biter og fryse de. 

  Da har du kjøtt til pytti -panne eller gjør som jeg gjorde, ha  det oppi stroganof gryte eller andre kjøttgryter.

  Penger spart, penger tjent :)

          

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Hilsen   

 • Skal jeg kjøpe det på Meny tro?? 🍪🍞☕

  Jeg fikk ett innfall istad når jeg stod i POSTEN på Meny. Vi drar på piknik på stranda.  Jeg og ungene 🌞🌞🌞

  Men vi må jo nesten ha med mat da, så blir det middagen vår i dag.

  Skal jeg handle her med en gang tro?

  Det var like før jeg gjorde det. Men så tenkte jeg :har vi mat hjemme?

  Ja det har vi. Jeg kjørte hjem og smurte noen rundstykker,  blandet litt saft til ungene også reiste vi på stranda 🙌 og hadde piknikk.

  Penger spart igjen altså ved å være litt besluttsom 😆

  Vi skal ihvertfall NYTE sommeren nå mens den er her. I juni og juli er den vel vekk 😨😱? ?

  Ha en fin sommer dag

 • Så hva sparte jeg på å reise til Sverige? Del 2

  Jeg lovet dere jo å komme med en lite oversikt på hva jeg sparte.

  Jeg klarer ikke å komme med alle varene her, men tar for meg de jeg sparer mest på.Rettet til, tror jeg sparer mest på hoho

  Lager en liten oversikt her :

  Hva sparte vi?
  Produkt Norske priser Svenske priser Hva sparte Gnier fru totalt på sitt kjøp?
  cola 1,5 ltr. 4 pk inkl pant 99 kr 52,50 kr 186 kr spart på 4 stk 4 pk
  Ost ( norvegia type) 89,90 kr/kg 69,90 kr/kg 43,12 kr spart på 2,1 kg 
  Frukt saft 0,9 litr. 51,90/litr. 25 kr/litr. 80,7 kr spart på 4 flasker

  Melk lett/ekstra lett pr liter

  11,71 kr 7,6 kr 22,29 kr spart på 4,5 liter
  Karbonade deig/ kg 137,25 kr  79,90 kr 103,115 kr spart på  rettover 3 kg
  Bacon ost tube kg 138,28 134,18 2 kr spart på to tuber
  Syltetøy naturlig lett pr kg 53,93 131,59 148 kr spart på 2,4 kg sylt.
  Nugatti boks ? 36,9 ? jeg kjøpte to bokser men vet ikek hva norsk pris pr boks er
  Nescafe koff.fri 77,3 54,9 22,4 kr spart pr glass
  Palmolive menn dusj såpe pr liter 117,2 50 134,4 kr spart på 2 liter såpe
  Jarlsberg ost kg 119 79,9 39,1 kr spart pr.kg
  freia sjokoladeplater 200 gr 36,90 25 84,5 kr pr kg spart
  sun lolly frys selv is 37 25 12 kr spart pr pakke

   

  Dette er bare noe av det jeg har spart inn på, men jeg ser at det definitivt er noe å spare på å kjøre til Svergie en tur, iallefall for oss som bor rett ved Sandefjord og kjører gratis over dit med båten.

   

  Hilsen   

   

 • Gnier fru er utfordret!

  På hva?

   

      

  Egne penger -blogger, Ibsen utfordret meg på blomster. Les mer om det på bloggen hans :) 

  Hvem tror du vinner?

   

   

 • Hvordan gikk det med Gnierfru på harryhandel tror du?? Del 1

  Ja hva skal jeg si??

   

  Litt fakta : Utgiftene til turen er røde tall, men det vi har spart penger på ved å ta bevisste valg ( noe jeg slett ikke var særlig flink til før) er store svarte tall :)

   

  Jeg har regnet ut at bilen vår bruker 1,54 kr pr. km

   

  Selve kjøreturen :

   

  Vi startet hjemme fra og kjørte til Sandefjord hvor Color line skulle ta oss over til Strømstad. Siden min mann jobber i Color Line, kjører vi de fleste av ferjene gratis. Dette sparer vi kr 130  på denne gangen.

  Kostnaden hjemmefra og til S.fjord ble 

  16 km x 1,54 kr = 24,64 kr

  Vi er klare for tur

  Det frister SÅÅÅÅ med buffet- mat, hvor vi kan fråtse i mat og bare kose oss.

   

  Men dette koster oss 347 kr for oss tre på den ruten vi tok. Også for 3 åringen som kanskje spiser ei brødskive totalt. Det blir ei DYR brødskive!!

   347 kr som blir spist opp av 3000 kr budsjettet vårt. Nei, vi spiser oss gode og mette hjemme vi FØR vi drar. Kr 347 spart der altså.

  Men ungene maste om is når de begynte å kjede seg, så jeg spanderte dette på oss. 76 kr ut der altså.

  I tillegg til det budsjettet vi hadde, fikk jeg og ungene 500 kr i reisepenger av barnas oldemor. Barna fikk  lov å kjøpe seg en ting hver i taxfree`n på båten. De endte opp med hver sin FROST godteri vifte til kr 49 pr stk. I tillegg kjøpte Gnierfru mamma seg en pose med M&M ( de er såååå gode), totalt kr 145 i taxfree`n.

  Gnierfru mamma fant også ett par truser til kr 34.5/ stk til seg selv også. Totalt kr 69 i klesbutikken ombord.

   Barnemagneter

   

   

  Ankomst Strømstad

  Så var det på tide å forlate båten og finne polet på det nye senteret i utkanten av selve byen.

  Tror du vi fant det på første forsøk da? Nei da, Gnierfru familien klarte å kjøre feil i en rundkjøring og havnet langt ute på bygda. Litt ekstra diesel- penger sløst bort der altså. Vi endte opp med å kjøre helt tilbake til byen, inn i byen og ut den veien jeg var kjent. Lærdom : kjør der man er kjent!!

  Jeg bør nok altså legge på 50-100 kr på drivstoffbudsjett til slutt, siden vi surra rundt litt ekstra. 

  Da vi endelig kom frem til polet og skulle kjøpe konjakk til Gnierfru mannen, var det KØ!! helt ut til parkeringen på utsiden av senteret.

  Da snudde vi, hoppet over hele konjakken og kjørte til Nordby shoppingcenter. Gnierfru mannen blir nok litt snurt, men han selv hater kø, så jeg blir vel tilgitt!?

   

   

  Ankomst Nordby shoppingcenter

  Fra Color line til Nordby 20 km + rotet til gnierfru 1.54 x 20 km = 30,8 kr + påslag kr 50 = 80,8 kr 

  Vi tok først en tur innom RUSTA, billigbutikken.

  Her fikk jeg hamstret inn dusjsåper, deo, munnskyll og andre hygiene artikler og mye annet. Total summen kr 894

   

  GODTERI MAMMA; GODTERI!

  Gnierfru mamma er ikke helt urimelig selv om hun vil spare. Hadde lovet barna en tur inn i den store godteri butikken, de hadde aldri sett en hel butikk med BARE godteri ( stort sett) og gikk rundt med store øyne og ville ha alt hehe.

  Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe så mye her siden Gnierfru mannen får kjøpt ekstremt billig godis ombord der han jobber. 

  Men det datt jammen i meg en del ned i kurven vår allikevel. Jeg hamstret inn cola, ikke brett denne gangen, men 4 pk flasker til Gnierfru mannen ( Gnierfru mamma liker ikke cola. ) Diverse melkesjokoladeplater og mere til. Endte opp med kr 1100 der altså.

  Så var det hovedbutikken Maximat som ble siste stopp for oss.

  Jeg hadde på forhånd bestemt meg for hva vi skulle handle inn som hovedprodukter.

  Det som stod på lista var :

  • Ost
  • Kjøttpålegg
  • Syltetøy
  • saft
  • yoghurt
  • melk
  • karbonadedeig
  • pulverkaffe
  • brus
  • spaghetti
  • ritz kjeks
  • potetgull
  • sukkerfritt godis til min diabetiker stesønn

  Jeg droppet brus, det hadde jeg kjøpt på godisbutikken.

  Jeg droppet diabetes godis- fant ut at vi hadde nok hjemme for en god stund til.

  Jeg droppet potetgull- det glemte jeg rett å slett å se etter.

  Tror vi fikk med oss mye av det andre istedet, pluss litt til.

  Endte opp med å betale 3180 kr der totalt.

  Som dere sikkert nå ser sprakk budsjettet allerede BARE hos Maximat,

   Mye som skal i fryseren her ja.  Det ble en del varer å få på plass ja,godt vi har lager i kjelleren!!

   

   

  Reisen hjemover

  Fra Norby til Moss 63 km x1,54 = 97,02 + ett påslag for å kjøre en litt lengre rute kr 30 = 127,02 + bompenger kr 100 = 227,02 kr

  Igjen klarte Gnierfru mamma og rote det litt til, så det endte med at vi kjørte gamle veien over til svinesund, og over svinesundbroen.Det er vist FOR lenge siden jeg kjørte selv på harryhandel og følger vist dårlig med når andre kjører siden jeg kjører så mye feil.

  100 kr kostet det i bompenger over den gamle bruen!!! Gjør det det på den nye også???? Det var dyrt :(

  Vi kom oss tilslutt til Moss og rakk ferjen med en gang uten ventetid.

  Den kostet oss 161 kr tilsammen.

  Vi har ikke brukt penger på å kjøpe oss mat underveis ( minus is på første båt) og har kost oss med matpakker. Diss skulle egentlig være til en piknikk langs veien, men både gnierfru mamma og barna var så slitne at vi spiste rett å slett i bilen før vi reiste tilbake til Norge.

  Fra Horten og hjem som er 29 km uten bompenger. 1.54 x 29 = 44,66 kr

  Totalt har Gnierfru familien brukt kr 6002,12

  Dobbelt så mye som jeg hadde tenkt da altså. På en annen side så trenger jeg ikke handle inn noe særlig annet en frukt og brød og kanskje en middag eller to de neste 3 ukene. 3 uker med max budsjett på mat er altså 6000 kr. 

  Så har jeg egentlig SPART noe som helt på dette? Jeg tenkte jeg skulle regne litt på noe, ved å sammenligne norske priser med det jeg har gitt og se hva differansen blir. Følg med i del 2, som kommer om noen dager.

  Hilsen   

   

   

 • Skal - skal ikke? 👀💸😨🔫💳

  Jeg hadde tenkt meg en tur til Sverige med barna første uken i mai.  Jeg vil gjerne kombinere det med ett besøk hos havaristen.

  Hvor mye vil turen koste oss i ren reise utgift?

  Så da var det bare å sette i gang å lage budsjett da.

  Fant ut att selve turen med diesel,bompenger og ⛴ utgifter vil koste oss 833 kr. Det er uten å tenke på slitasje på bilen. Kun rene reiseutgifter.

  Siden hele reisebudsjett vårt er 3000 kr så måtte jeg trekke fra disse utgiftene og sitter igjen med 2167 kr til å shoppe for både i Svergie og på havaristen. I utgangspunktet må jeg også trekke fra utgifter til mat vi kommer til å kjøpe oss for å spise "der og da"!!

  Men jeg tenkte å prøve å få til en avtale med min mor (som skal være med på turen)til å betale for det vi skal spise "der og da" hvis jeg koster reiseutgifter. Da har vi begge bidratt litt 😀

  Det er litt trassig når alt må gå på budsjett for å få ting til å gå rundt. Men det gjelder å planlegge og vite hva man skal bruke pengene på og samtidig få kost seg.

  Kommer oppdatering om turen når den er tatt og om hvordan det gikk 😅

  Klarer Gnier fru å holde budsjettet eller ryker det?
  Jeg håper på det første men frykter det siste ☺ Håper barna vil kose seg på tur uansett.

  😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

   

  PS : Jeg brukte en bompengekalkulator for å regne meg frem til bompenge kostnadene. I grunn genial ting :) 

  Hilsen