Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Ukens handling uke 20- over budsjett

Det sklir ut... OMG!!

Nå MÅ jeg skjerpe inn, syntes stadig det er over budsjett( som egentlig jobbes med å få ned og ikke opp!!). Denne gangen endte handelen på 2396 kr totalt. Fortsatt en del små kjøp ser jeg på kontoen. Små kjøp spiser bokstavelig talt penger. Dette må jeg få inn gode rutiner på igjen. Min erfaring i skrivende stund er at selv om jeg er blitt god på å snu på kroner og spare penger der jeg kan, så blir jeg slapp med tiden ( og når det egentlig er nok å leve av med mer) merker jeg. Dette er sikkert ett faremoment for oss som sliter med dårlig råd kun i korte perioder. 

Bøyer meg ned i støvet!!

For alle som er flinke og har dårlig råd hele tiden og KLARER å få ting til å gå rundt allikevel. Bøyer å bøyer å bøyer meg her ....

Men det er kanskje sånn som ordtaket sier " Må mann, så mann!!"??

Jeg bøyer meg allikevel. Jeg bøyer meg også for dere som har penger, men allikevel klarer dere med 1000-1500 kr i matbudsjett fordelt på to voksne og to barn/ eller ungdommer. Wow. bruker dere så lite HVER måned, eller er det som her at det går opp og ned stadig vekk??

Fordelen med meg er at jeg gir aldri opp, ikke selv om jeg får nederlag på nederlag. Jeg gir meg ikke. Spare penger det skal jeg okke som, om det så er bare 5 kr.

Nå skal vi snart på Tusenfryd. Fikk jeg ordnet meg noe rabatt? Mer om det i ett innlegg senere i uken.

Tivoli
Licensed from: kekanger / yayimages.com

#sparerpenger #sparerikkepenger #penger #økonomi #matbudsjett #gnierfrublogg
 

 • Ukens handling- tid for konfirmasjon uke 19

  Bonus ungen konfirmerte seg i dag ( Søndag).

  Bare det tilsier MASSE innkjøp. Vi hadde eget budsjett på dette, egen konto- spart i noen år. Det ble bestilt koldtbord og leid lokale. Vi delte utgiftene i to. ( På Pappan, Gnierfru sin mann og Mammaen til ungdommen ) Jeg hadde oppgaven med å lage konfirmasjon kaken, også ble det bakt litt utenom av annen familie.

  Dermed måtte jeg i butikken å handle inn det jeg ikke hadde i hus, nettopp til kaken. Jeg skrev jo i ett tidligere innlegg- at vi nå går i spare-modus og spiser det vi har. Dette var litt også med tanke på at det kunne bli litt mat igjen etter dette koldtbordet. Ingen vits å kjøpe inn masse, når man får masse mat igjen. ( man gjør som regel det ved koldtbord)

  Jeg har altså kun kjøpt inn til kaken denne uken til den nette sum av 168 kr!! Resten hadde jeg selv. Vi spiser ut av skuffer og skap- det fungerer veldig bra så langt. Og vi sitter med masse deilig koldtbordmat, noe må spises ganske fort, andre ting er fryst ned :)

  Kaken til bonus ungen :) Ser dere hva det skal forestille?

  Ps. Inni kaken er det sjokoladekakebunn, bringebærsmørkrem, bringebærsyltetøy, fløtesjokoladekrem. Dekket med marsipan.

   

  #konfirmasjon #kake #kakedesigner #hjemmelagetmat #konfirmasjonskake #gnierfrublogg

   

   

 • Priskrigen i gang.

  Just say.
  Har du kommet over priskrig varer nå? List de gjerne opp i kommentar feltet.

  Beklager at bildene har snudd seg.

 • Tilbake til Torsdag- Ukens handling uke 18

  Jepp, jeg er og forblir en Torsdagshandler.

  Men jeg er villig til å prøve nye dager om det er gode argumenter for det :) Denne uken, klarte vi oss helt fint selv om egentlig handledag var Mandag- da var det stengt og null handling ble utført. Siden vi hadde mye igjen i kjøleskap, tenkte jeg at jeg kan like gjerne vente til Torsdag og starte opp handlingen igjen f.o.m da :) 

  Shoping list
  Licensed from: VIPDesignUSA / yayimages.com


   

  Dette er min planlagte handleliste :)

  3 melk ( 1,75l)

  2 bokser jordbær

  5 stk epler

  1 bx druer

  1 stk mango

  1 stor pose løsvekt poteter

  1 stk bordsmør

  1 pk egg

  1 pk røkt laks

  1 pk tørrgjær

  1 pk luftigere bakst

  1 pk tørkepapir

  1 pk pizzabakeark

  1 pk maldon salt

  Dette er de planlagte innkjøpene. Alt av pålegg utenom, har jeg allerede i hus. Brød baker jeg selv og  alle ingredienser til dette har jeg også i hus. De andre varene har jeg også i hus,innkjøpt i Sverige eller kjøpt inn stort, på gode tilbud. Så håper jeg at det ikke dukker opp masse uplanlagte kjøp i kurven nå da!

  Mindre å rutte med- båten spiser penger.

  Gnierfru og Co har kanskje vært litt slappe med økonomien i det siste, det straffer seg! Det endte opp med nesten tom konto, når lånet til hus var trekt. Og dermed måtte jeg tilbakeføre sparepengene fra sparekontoen. Kr 3000 tilbake takk. Dessuten har båten vi kjøpte "spist" godt av Sparekontoen- så det målet om å nå 50K før august- henger i en tynn tråd. Mer om det her. Da er det bare å brette opp ermene, knipe igjen i butikkene og fortsette sparingen :)

  Ps- jeg vet at båt er luksus- men noe unner vi oss- så lenge vi har penger til det :) Blir ikke brukt ei krone på sydenturer her i hus- de pengene koser vi oss med i båten i stedet :) ALT handler om prioritering.

   

  Hvor mye kommer dette på tro?

  Jeg gjetter 550 kr uten å regne på det. 

  Nå gjenstår det å finne ut hvilken butikk som har flest av mine varer på tilbud da :)

  Oppdatert : Det ble mye mer en 650 kr, mer om det her :)

 • Ops... Sparingen min *POFF*

  Det føles som ett nederlag.

  Men det burde jo ikke gjøre det egentlig, det er fortsatt masse igjen på sparekontoene. Allikevel sitter jeg tilbake skuffet over at det gikk ut så mye da gitt. Men igjen, hvorfor sparer jeg? Jo enten til øremerka mål ( som Usa tur om 5 år eller konfirmasjon til min stesønn osv) eller hvis det skulle komme utgifter til ting jeg ikke kunne forutse. En av grunnene til at 5000 kr er borte fra sparekonto nå er at vi har vært litt for løsslupne på take away mat- det koster hinsides mye penger i lengden!! Jeg vet jo det fra før, men allikevel lot jeg det skli ut der altså. Jaja, jeg bretter opp ermene igjen og går på i nytt mot.

  Woman being lost in thought
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

  Før!  Nå! ??  Som dere ser er jeg langt i fra en perfekt Gnier, kanskje jeg aldri blir det. Kanskje like greit. Men jeg jobber konstant med vår egen økonomi, fordi et er gøy. Og jeg ser stadig resultater av det, ennå mer gøy. Får man først smaken på dette- blir man ofte hekta.

   


  Ungene vokser fortere en mamma tenker.

  En annen uforutsett ting som også egentlig er forutsett på samme tid er at ungene vokser. Spesielt han minste. Jeg kjøper en størrelse i klær med tanke på at den størrelsen holder 6 mnd frem i tid. Men nei da, plutselig er den str for liten, bare etter 3 mnd.

  - Hva i alle verden skjer med deg da ungen? Spiser du flaggstangfrø til frokost?

  Det gjelder ikke bare klær, han hopper jo over ett nummer hver gang jeg kjøper sko også. Forrige runde var str 26 for lite, jeg kjøpte str 27. DET ble også for lite etter kort tid. Da hoppet vi rett opp i str 29, holdt en liten stund og nå må vi opp i str 30. Altså det siste paret sko jeg kjøpte er ikke slitt ut engang.

  Sko er en av de få tingene jeg ikke kjøper brukt til ungene her, så det blir fort litt penger da når jeg må kjøpe sko og støvler hele tiden. Vil ikke at de skal vasse rundt i noe som er for stort heller.

  Tilbake til tema!! Så pga. denne bråvoksingen spesielt de siste 8 mnd, har det blitt litt kjøp på nett. Når jeg handler på nett betaler jeg alltid med mastercard. Ikke fordi jeg ikke har penger, men av sikkerhet og evnt. fordeler. Så disse sko innkjøpene, har fått regningskontoen til å vrenge seg noen ganger. Det har gått mer penger over på regningskonto en normalt det siste halve året- delvis pga voksende barn og delvis pga litt andre kjøp. Storesøster vokser naturlig nok hun også, men ikke i den farten, men hun også har gått opp en str. en i sko. Flere sko innkjøp kanskje? - Nope, de ligger klare i skoskapet vårt heldigvis. Mulig jeg må til med ett par nye joggesko etterhvert.

 • Små sparetips i hverdagen!

  Noen av sparetipsene kan være nevnt på bloggen tidligere.

  Skrives opp litt for å minne meg selv på dette også, men jeg har mange slike sider med 5 og 10 tips i dette temaet. Gå inn på Gniertips.

  1. Skal du ha EN kopp kaffe, trenger du ikke fylle vannkoker full. Det holder med vann til den ene koppen eller kanskje litt ekstra. Da bruker vannkokeren kortere tid og mindre energi. MEN, skal du ha flere kopper ila de 5 neste timene, da fyller du vannkoker full, koker opp og heller over på tvkanne eller termos :) Gjelder for te også.
  2. Brødskiver eller tørre skalker til overs? Kuttes opp i terninger, terninger fryses og stekes i panne senere for å lage deilige krutonger.
  3. Alltid nevnt, aldri glemt- sjekk og sammenligne priser på samme varer i butikken, du vil bli overrasket. Jeg oppdaget f.eks at det var 2 kr forskjell på prisen på youghurt med smak av skogsbær og jordbær. SÅ viktig var ikke smaken- tok den billigeste!!.
  4. KLEM ut alt enten det er tube eller flaske. Jeg bruker glass til å klemme tuber så flate som det går og klipper alt annet i to for å skrape ut rester hehe.
  5. Prøv å ha kjøpestopp en uke OM kjøleskapet ser ganske fullt ut når du kommer til ny handledag. Du vil få brukt opp mye mat som kanskje ville bli kastet.
 • Har dere sjekket ut Gnierfru på Instagram?

  Der kommer go`bitene.

  Det er ofte der jeg legger ut tips å triks jeg kommer over i dagligvarebutikkene. Forrige gang oppdaget jeg at det skilte hele 2 kr!!!! på å velge "riktig" smak på yoghurt 0,5 liter i boks. Sjekk ut og se selv :)

  Ofte så kommer ikke sånne ting på selve bloggen fordi det er tidkrevende å lage innlegg, legge til bilder , redigere bilder via pc( som jeg trives best med å blogge fra), det kjappere med telefon, når jeg allikevel er der, akkurat der å da.

  Følg gjerne Gnierfru på Instagram her :)

  Instagram button
  Licensed from: badmanproduction / yayimages.com


   

   

 • Ble nok litt mer- ukens handling uke 18

  Jeg tippet 500 kr.

  Det ble en del mer en jeg regnet med ja, for det ene kua etter den andre sprang ut av fjøset ( fra uttrykket- det er ikke bare ei løs ku i fjøset) og jeg endte opp med en del mer kvitteringen en først tenkt.

  Jeg starter også fra nå av å skrive om ukens handel på søndager, selv om handledagen er torsdager. Det hender jo det kommer litt "supplering" i helgene. Greit å få med dette i regnskapet.

  Time to save - Beautiful girl writing on transparent surface
  Licensed from: zsirosistvan / yayimages.com

   

  Hva endte jeg opp på ?
   

  Det har faktisk blitt så mye som 1590 kr = småkjøp hele uken er IKKE bra altså. Sliter dere med at pengene "forsvinner" er det på dette punktet dere bør se på først!

  Vi har vært i båten hele helgen, og måtte fylle opp litt i den, da slipper vi flytte alt frem og tilbake hver gang. Dette ble litt ekstra utgifter på matbudsjett. ( ekstra ketchup, sennep, smør  og andre ting som fint kan ligge i båten), men at det skulle bli så mye, hmmm, dette er også inkl take away mat da.

  I morgen mandag, skal jeg ikke handle, kontoen er ganske slunken nå... eller veldig slunken igrunn. Derfor lir det å spise kun det vi har i hus, bruke opp mat rett å slett. Må jeg ha mer melk eller frukt, blir det å kun kjøpe dette. Men jeg tenker å se om jeg kan drøye dette også en uke ekstra :)

 • Så hvordan går det med målet om 50K før August?

  Tja...

  Båten vi kjøpte nå i våres, spiser mer penger en vi tenkte. Men vi fikk kjøpt den 50K billigere en vi trodde. Så selv om diverse påkost er kommet på banen, holder vi fortsatt budsjett på den. Men jeg det merkes at det har vært mye økonomiske utgifter denne våren- for det er tredje gang dette året, at jeg har valgt å la vær å føre over " overskuddet" på konto til Sparing. Mer om hva "overskuddet" er her på bloggen.

  funny Easter eggs
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com


   

  Ny konto.

  Gnierfru har nå 2 hoved sparekontoer. Det har vært litt sjonglering mellom disse, da den ene er høyrente konto med kun 12 uttak i året , mens den andre har fritt med uttak og mindre rente. Pengene vi tok opp i lån til båt, har stått på denne høyrente kontoen. Nå er de pengene borte- båten ligger å plasker på båtplassen. Det er fortsatt penger igjen på den sparekontoen, men egentlig er det ikke sparte penger- det er lånte penger som er satt på vent. Derfor tar jeg ikke de med i sparing.

  Jeg har som nevnt laget en ekstra sparekonto, det er fordi jeg har øremerket pengene til to prosjekter. Så totalt nå siden februar, da var det null på konto. Nå er det 23,345 kr. Det er jeg fornøyd med på 3 mnd. Den metoden med å overføre "overskuddet" 2 dager før ny lønn kommer inn, fungerer fantastisk bra.( når jeg har råd til overføre da vel å merke hehe)
   

 • Vil du ha billetter med Colorline til Sverige?

  Avlyst pga liten deltakelse.

  Det hender jeg får billetter når jeg har vært på tur!

  Siden ingen ble med forrige gang legger jeg dette ut på nytt.

  Hvis du har mulighet til å reise fra Sandefjord til Strømstad, er dette perfekt for deg. Det du må gjøre er å legge igjen en kommentar under dette innlegget og fortelle hvorfor du bør få reisen og pantelappene mine :) Kanskje du kan gi det bort i gave til noen du kjenner? 

  Ny vinner trekkes 10 mai.

  Legger ved link til det gamle innlegget her :)

   

 • Og vinneren er....

  Jeg skulle trekke en vinner, men folkens!!

   

  Dere må jo være med da hehe. Anette- siden du var den eneste som svarte, er du egentlig den rettmessige vinner, men forstår jeg det rett- du har ikke bruk for denne premien???

  I så fall "lyser jeg den ut på nytt :O

  Link til konkurransen her.

  The written word What
  Licensed from: fotografiche.eu / yayimages.com


   

 • Skal jeg gidde å handle denne uken?- ukes handel uke 18

  To be or not to be??

  Det er Mandag, det er 1 mai. Alt er stengt. Altså må handledagen flyttes denne uken. Til når- det naturlige ville vel vært Tirsdag! MEN.... her kommer ett stort MEN... jeg savner handle Torsdagen min, så inderlig. Jeg har tenkt " ta deg sammen- du må venne deg til en ny dag", men følelsen går ikke over. Ikke syntes jeg at jeg har fått spesielt mer ut av å handle på Mandager kontra Torsdager heller... og med alt vi trenger i hus minst frem til torsdag.. lurer jeg rett å slett på om jeg er tilbake på Torsdagshandel jeg altså.

  Følg med så får du se.. kanskje blir det i morgen? ...eller Torsdag hehe...

  By the way... en liten mini Gratulerer med dagen i dag Norge :)

  Norway
  Licensed from: Stocksnapper / yayimages.com

  #ukenshandel #nydag #gratulerermeddagen #Norge #gnierfru
   

 • Syntes jeg gjorde ett kupp nå

  Kom over noen tilbud hos Havaristen.no og slo til.

  Se selv- syntes jeg gjorde en god handel her altså...

  Flanell skjorten har kommet med to ganger- kjøpte bare en- Bursdagsgave til en som ELSKER flanell skjorter hehe ( skjønn det den som kan hoho). Føler jeg fikk mye for pengene her altså :)

   
 • hits