Gnierfru - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Sparer vi penger i hverdagen?

Det var en av Gnierfru sine lesere som ville at jeg deler hvilke sparetips vi bruker i hverdagen?

Svaret er sikkert en hel del, uten å tenke så mye over det fordi mye er innarbeidet som rutiner. Men når jeg setter meg ned å tenker over det kan jeg jo liste opp noen punkter.

 • Vi bruker ledpærer i alle lamper så sant det er mulig, også spotter.
 • Vi slår også av lys i enkelte rom, og noen rom står lyset på hele tiden pga barna og mørk kjeller osv. Men det er ledpærer her.
 • Vi bruker opp matrestene våre stort sett. Noe blir kastet, men jobber med å minske svinn. 
 • Vi spiser tomt lager her innimellom, så vi får brukt opp mat som begynner å bli gammel.
 • Vi fyller alltid drivstoff på den billigste dagen, her er det mandag før kl 11.
 • Vi åpner shampo flasker o.l og andre tuber for å få ut det aller meste av produktet.
 • Vi lager ganske mye mat fra bunnen av, det sparer man overraskende mye penger på. Brød bl.a
 • Prøver å fylle opp både oppvaskmaskin og vaskemaskin før vi starter de.
 • Ungene må faktisk bruke sine egne penger til fornøyelser, enten det er fornøyelsespark besøk eller leker osv. Vi som foreldre spanderer ikke alltid. Høres hardt ut kanskje, med det hender de får penger til jul og bursdag eller andre ting som er MENT til å brukes på dette. Det gjør at vi faktisk har råd til slike utflukter. Vi sparer en bolig konto for den utenom. 
 • Vi går igjennom forsikringer, og diverse abbonement ca 1 gang i året for å høre om de er intr i å beholde oss som kunder og om det er mulig å få mer rabatt. Ofte går det vår vei.
 • Gnierfru bruker en masse fordelsprogram og passer på å få med seg rabatter der det er mulig.
 • Handler en gang i uken

Dette er noe av det som er innarbeidet som rutiner. Mye av dette har vi måttet jobbe litt med for å få innarbeidet, men nå går det stort sett av seg selv.

Save money
Licensed from: Bogdan florin / yayimages.com

Det finnes tusen ting vi kan bli bedre på og jeg tar i mot tips, ris og ros med takk. Vet at jeg ikke er den flinkeste elven i klassen, men jeg er lærevillig :) Du finner også masse tips i kategorien "gnier tips".

God Helg :)


 

 

 • Bytt strømleverandør ofte nok!!

  De sloss om deg,- til din fordel!

  Jeg har benyttet meg av denne gratis kampanjen til diverse strømselskaper i vinter. Det har gått ut på at du får 1 mnd gratis mot å bli kunde, noen hadde bindingstid på 3 mnd. Viktig å lese vilkår før man går inn i slike avtaler så du vet hva du får. Men jeg har lært å ikke være lojal her, og har byttet etterhvert som jeg har funnet bedre priser eller avtaler. Nå har vi vært hos Fortum en stund, men så kom jeg over ett greit tilbud hos Fjordkraft som LO favør medlem. Fikk en veldig god avtale der i grunn. Så ringer Fortum meg ( ta alltid telefon når det er ukjente nr og legg heller på etter ett høflig nei om du ikke er intr. ) og vil ha meg tilbake, jeg sier aldri ja over telefon. Jeg ber alltid om å få tilbudet sendt på mail. Også denne gangen, og det fikk jeg.

   

  Det ble "krig".

  Jeg henvendte meg så via chatten til Fjordkraft som også sier de har prisgaranti og la frem mailen jeg hadde fått av Fortum. Da ble det fart i sakene.

  Her kan du lese hvordan det gikk. du kan trykke deg inn på bildet for å zoome inn skriften.

   Så jeg fikk tilslutt ett bedre tilbud en jeg først hadde i Fjordkraft bare ved å ta den samtalen med Fortum og deretter sende over dette til Fjordkraft. Så nå sitter jeg med trippelgaranti og ett påslag på 0,83,- istedenfor 3,49.- og jeg slapp måned gebyr på kr 29, samt de 4 mnd med gratis trippelgaranti som jeg må si opp selv for å unngå kr 1,50 pr dag ekstra om jeg vil slippe det.

  Mer om trippelgaranti her.

  Håper du fikk noe ut av dette innlegget, ha en riktig fin dag :)


   

 • Go` biter som ikke kommer på bloggen-Repost

  Det er ikke alt jeg deler mellom disse tre digitale verdene. Noe forblir her, noe på face og noe på Instagram.

  Følg gjerne Gnier fru overalt om du vil ha med deg ALT :) Jeg deler som oftest gode tilbud jeg kommer over når jeg er ute å handler på disse to kontoene, fordi det er kjapt å greit å poste på Instagram å dele videre på facebooksiden til Gnierfru.



   

 • Sommerferie uten de STORE kostnadene.

  Hva kan man gjøre uten at det koster skjorta?

  Sommerferie nærmer seg for mange, og ikke alle har råd til å reise ut av landet eller innad i landet heller. Jeg graver frem noen tips som er overkommelige i pris. Det å reise på ferie uten at det skal koste for mye, handler litt om hvor kravstor du er, samt hvor kreativ du vil være.

  Turistforeningen låner bort en del hytter gratis- her handler det om å respektere at noen faktisk låner deg noe helt gratis- rydd og vask etter deg og erstatt det som blir ødelagt, eventuelt er ett minste krav i normal folkeskikk om du spør meg personlig. Sett deg inn i Deres regler om skikk og bruk før du låner ei hytte. De hyttene som er gratis er visstnok veldig enkle i standard, men du kan også leie hytte med bedre standard eller leve i mer luksus. Noe for enhver smak. Mer om det på linken først i teksten. Jeg bestilte gratis katalog med hytteoversikt over hele Norge.

  Har du telt, ta med deg familien eller kjæresten til en camping plass med strand. Husk å impregnere teltet!! Ofte er det billig å leie plass til telt ved campingplasser.

  Oversikter over noen strender finner du her :

  Vestfold

  Østfold

  Telemark

  Oslo

  Akershus

  Hedemark

  Trondhjem

  Tent on grassland
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com


   

  Finner du ikke plasser nær deg her er det rett å slett å google "strender+ ditt fylke" så kommer det nok noen forslag. Mer om telting og gode tips kan du lese her og om teltregler her . Gnierfru skal ta med seg barna noen dager til en flott lokal strand med telt. Der får vi kanskje plass nede ved stranden, langt grunt ferskvann. Vi tar med oss litt mat og kjøper noe i kiosken der. Billig og bra miniferie. Bilder og oppdatering kommer etterhvert som vi får vært der ( i juli). Kanskje vi også rett å slett telter i hagen en dag, kikker på stjernene og forteller tullehistorier :) Bare å få bruke tid med barna mine er deilig.

  Sykkelferie er også ett alternativ- aldri prøvd det selv, for å være helt ærlig frister det ikke heller. Men for de som kunne tenke seg det, har jeg googlet litt her også. Vg/ Dag Otto kommer med noen tips her . Mer info om sykkelferie finner du også på siden til "syklist velkommen"

  Har man lyst til å kombinere en av forslagene med foreksempel en familiepark, kan du lese om hvordan jeg har forsøkt å finne rimelige alternativer til billetter på Tusenfryd her, det er lurt å bruke google litt for å finne ut om man kan bruke fordeler som man har i ett medlemskap f.eks. for å få billigere billetter. Kanskje er man medlem en plass som gir rabatt eller andre fordeler. Husk å klage hvis det er noe du er svært missfornøyd med. Vi opplevde en veldig dårlig buffet der og jeg klagde med bilder, de la seg flate og vi fikk nye billetter til parken på valgfri dag ut sesongen.

  -Reise ut av landet?

  Hvis man tar seg råd til å fly ut av vårt vakre land, så er det mange rimelige reisemål. I august tar jeg med Gnierfrumannen på tur- da har vi vært gift i 10 år og dette blir en ny "bryllupsreise". Jeg kan dessverre ikke si hvor vi skal, da dette er hemmelig for han ennå. Men at jeg kommer til å blogge om det kan du være sikker på. Det blir etter 4 august. Tidligere har jeg vært i Latvia, byen Riga. Her var det både rimelig å fly til og fra og bo å spise. Fikk turen i gave av ei venninne for noen år siden , men tror hun betalte rundt 3000 kr for fly og hotell en langhelg. Kostet veldig lite å spise der også. Super flott by med masse gamle bygninger. Drar gjerne dit igjen en annen gang. Polen er også en av disse landene hvor det er rimelig å reise til og leve i.

  -Bytte bolig med noen?

  Hvis man er skikkelig tøff, kan man registrere seg på "boligbytte.com" og bytte hus med noen en plass du kunne tenke deg å feriere ved rundt om i verden. Gnierfru har ikke testet ut dette og kommer nok ikke til å gjøre det heller. Men jeg syntes det er ett spennende konsept og smart i grunn.

  -Gå på museum!

  Ofte koster det ikke stort å besøke museum. Sjekk ut hvilke museum som er i ditt lokal miljø. Ikke begrens deg, om du foreksempel tenker at kunst ikke er noe for deg, så kanskje barna syntes det er spennende? Og kanskje ble det intr. for deg også tilslutt. Jeg som bor i Vestfold googlet dette " museum vestfold" og da kom denne oversikten opp til meg :)  Jeg har mine plasser hvor jeg pleier å dra, men i sommer hvor jeg har en lag ferie med barna alene, tenkte jeg å utforske horisonten litt mer. Kanskje reise litt utover Vestfold grensene :) Blir blogg innlegg av sånt :)

  house
  Licensed from: cookelma / yayimages.com


  Flere muligheter.

  Tripadvisor har også mange gode forslag til ting som ikke koster skjorta. Søk på ditt fylke.

  Rødekors har også noe som heter "ferie for alle", mer om betingelser og opplegg for det her.

  Har ok råd, men trenger tips?

  Har dere en grei økonomi, så er mulighetene flere. Her er det smak og behag som gjelder. Noen av tingen er å reise avgårde med tog, ser Norge fra togvinduet på vei dit du skal. Tog er forholdsvis dyrt om man reiser som familie syntes jeg. Men så får man se litt andre ting en om man kjører bil da, samtidig som man har muligheten til å prate sammen uten å måtte tenke på trafikken rundt og man kan spille ett spill for å få tiden til å gå. Tid sammen og tiden går fortere på reisen= vinn vinn. Du eller dere kan jo kombinere dette med noen av forslagene som er nevnt over. Reis til ett annet fylke, besøk museum, ta med telt, overnatt på strender. Om du ikke tar med deg mat på turen så prøv å finne en Rema1000 eller Kiwi/ Joker butikk å handle på. Bruk gniernesen og se på kg priser og tilbud. Bruk Gnierfru bloggen så mye du vil, masse gode tips her. Ingen mulighet til å lage mat? Null problem, kjøp reker og loff, små smørbutter får du de fleste plasser også. Eller så er kald grillet kylling godt ved siden av potetsalat og vanlig frisk salat som man får ferdig i pose. Mange butikker har varmmat disker også, her er det masse godt man kan ha til middag. Vær litt kreativ, men prisbevist.

  Har du mulighet til å handle med deg litt for flere dager så sett opp ei liste over hva du kunne tenke deg de tre neste dagene, kjøp inn og nyt. Hvis ikke må du nok handle inn for hver dag og da risikerer du at det fort blir mer penger brukt en du først hadde tenkt.

  Jeg delte ett fint innlegg fra på Gnierfru sin facebookside som er kopiert fra noen andre som var flott skrevet.

  Kloke ord jeg har lånt en annen plass : Snart sommer og ferietid. Nå deles det rundt at man skal synes synd på alle som ikke har råd til å reise på ferie med barna sine.. Er det ikke bedre å dele rundt at det er helt greit å ikke reise på ferie, men heller tilbringe tid sammen hjemme?? Alle må ikke farte rundt og stå I kø med slitne unger og irriterte foreldre.. Bli hjemme!! Gå på stranda, plukk bær. Spill spill. Hva som helst som man ikke har anledning til ellers..Slå opp telt i stua, på verandaen, eller bare gå å ligg under åpen himmel på plattingen, verandaen eller på stranda med den dyna dere har!! Man er nemlig IKKE fattig selv om man ikke reiser på ferie!!!! Del rundt!! Har kopiert denne, og er sååå enig! Har vært helt feil fokus de siste årene! 

  Da håper jeg du har fått noen tips, er det noe du lurer på , så spør så skal jeg se om jeg kan finne ut av det ;) God ferie :)

  Sola Strand
  Licensed from: kobsteva / yayimages.com


   

  #sommerferie #budsjett #sparpenger #fantasi #sparpenger #reissmart #gnierfrublogg

   

   

   

   

   

 • Kan du hjelpe meg?

  Jeg er litt tom for ideer rett å slett.

  Kan du hjelpe meg med noe DU vil jeg skal skrive om, finne ut av e.l? Jeg har litt skrivetørke. Kanskje det er noe jeg har skrevet om på bloggen tidligere som du savner? Kom med forslag så hiver jeg meg rundt jeg :) 

  Summertime
  Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com


   

 • Tusenfryd tur- Sparte vi penger?

  Vi har nettopp vært i Tusenfryd- ble det dyrt eller overkommelig.

  Billig er det jo ikke, sett i en gniers øyne. Og da prøver man å få det billigere på alle måter. Jeg startet med å sjekke opp hvem som tilbyr rabatter på biletter ved bestilling oneline.

  Det er helt sikkert flere som tilbyr billetter med rabatt, men jeg fant disse ved ett kort Google besøk.

  • Obos medlemmer får sin egen dag med gode rabatter. Koster sikkert å være medlem i Obos, ikke aktuell for Gnierfru.
  • Dnb kunder får også EN dag med stor rabatt- kunne vært aktuelt, men leste en plass, at det er mer folk der da den dagen en i en helg i høysesong.
  • Lo favør medlemmer får rabatter på Tusenfryd billetter, denne varianten brukte jeg. mer om det lengre ned.
  • NAF medlemmer får 35% rabatt.
  • Du kommer gratis inn om du har bursdag samme dag som Tusnfryd, nemelig 11 juni. Bare å vise ID.- Dette har jeg kun lest meg frem til og aner ikke noe mer om det.

  Gnierfru er Lo favør medlem og benyttet tilbudet der. Obs- Medlemskortet må være med å fremvises i billettluken. Dette har du også tilgang på i appen til LO favør.

  Så hva gjorde JEG for å spare der jeg kan?? 

  Dette sparte jeg på å være oppmerksom på det.

  + en billett til kr 329 som jeg spanderte på min nevø ( 13 år) som aldri i hele sitt liv hadde vært i Tusenfryd.

  Ved å bestille mer en 7 dager før vi skulle dra + oneline, fikk jeg en bedre pris, så fikk jeg LO favør rabatten oppå dette igjen. Vi fikk også med gratis flexi billett og kan dermed velge å reise i parken 7 dager etter bestilt dato på denne billetten. Kjekt om det plutselig dukker opp noe som gjør at man ikke kan dra på valgt dato. Vi fikk også med gratis dag 2 billett som må brukes innen 30 juni. Det vil si at denne prisen dere ser i bildet over egentlig er halv pris da, siden vi kommer gratis inn innen 30 juni ved neste besøk. Det blir utgifter til drivstoff og bom 2 ganger istedet for en da( har alltid dette i bakhodet)

  Så selv om det fortsatt er dyrt, kom vi greit ut av det. Jeg reiser aldri i juli, Det er svindyrt. 

  theme park
  Licensed from: tiptoee / yayimages.com


   

  Reisen!

  Vi bor en drøy times tid unna Tusenfryd. Bilen bruker ca 0,8l/mil på langkjøring. Jeg har regnet meg frem til en ca pris på rundt kr 280 kr i bensin tur-retur. 

  Parkering kr 40

  Bompenger  og ferje kr 358

  Totalt reise kr 678

   

  Mat!

  Jeg har hørt og erfart at maten i Tusenfryd er dyr og dårlig. Det er en dårlig kombinasjon. Vi tok med mat. Kjøpte billige grove rundstykker, som jeg stekte ferdig og smurte opp med forskjellig pålegg dagen før reisen.

  Vi tok med oss saft på flasker, samt brusbokser( kjøpt i Sverige)

  Jeg gir maten ett overslag på kr 150 kr til alle- både lunsj og "middag"

  Jeg brukte ca 135 kr i parken på is og lodd i tillegg.

  Syntes vi slapp unna sånn midt på tre økonomisk. Hva syntes du?