Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Hvordan gikk det med sparingen denne månden?

Jeg må spørre dere om noe!

Liker dere denne "spalten" eller er det bortkastet tid for meg? Jeg bare lurer, det er jo sikkert ikke så spennende å se hvor mye jeg klarer å spare eller ikke spare hver måned eller? Jeg vurderer nemelig å legge ned denne biten og satse mer på de andre temaene mine, som testing av first price produkter osv.

I don't care.
Licensed from: 72soul / yayimages.com


 

Men uansett, sånn gikk det for august.

Slik så det ut når jeg startet denne måndens sparing.

Og slik ser det ut i dag :)

Jeg KLARTE å spare den ene lønna mi denne månden. DET hadde jeg aldri trodd. Vi har levd på gnierfru mannen sin lønn. For 6 månder siden, var forbruket der at det var helt utenkelig å kunne leve bare på han sin lønn. Det skal sies at jeg har en del forfalte regninger liggende her nå ( ganske mange i grunn) men nå kommer gnierfru mannen sin lønn inn i morgen og da betaler jeg rubel og bit. Jeg jobber også 100% som vikar nå, så det slumper jo inn ihvertfall en lønn til før jeg er arb. ledig igjen :)

Jeg har altså spart kr 14584 kr denne månden. Det er klapp på skulderen tim eg altså. Det har jo ikke bare vært lett, krever litt planlegging også og leve på kun en lønn, selv om den er ganske høy. Det finnes nok av utgifter i en familie, bare barnehage og sfo er jo nesten 6000 kr pr mnd.

Så hvem kom nærmest i sin gjettning?

Dere var langt unna alle sammen hehe, men jeg heller hadde aldri trodd jeg skulle klare å spare så mye. 

Den som kom nærmest med hva som ville stå på konto i morgen( blir ikke mer penger inn på sparekonto over natten) er SANDRA HANSEN som tippet at 20177 kr ville stå på konto 1 sept. Det var 12234 kr unna sannheten. Ta kontakt med meg på facebooksiden min Sandra Hansen så sender jeg over en liten gave  som takk for innsatsen :)

Ny konkurranse?

Skal vi ha det da for sept. eller?( få svar = gidder ikke bruke mer tid på det )

See You Soon Means Good Bye And Signboard
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com 

 • Gnierfru sine 10 tips til bedre hverdagsøkonomi.

  Hvordan gjør jeg det?

  1. Gnierfru handler kun 1 gang i uken. Uten unntak, er det tomt venter jeg til handledagen med å kjøpe inn nytt. Bruker andre alternativer om det er tomt for en ting. Er det tomt for melk, så er det tomt. Da får jeg ikke laget hvit saus. Kanskje jeg da bruker smeltet smør som saus istedet? Eller bruker brun saus!
  2. Gnierfru planlegger ALDRI middagene for hele uken. Da blir jeg bindt opp, og mangler jeg noe til akkurat den middagen på onsdag så må jeg jo i butikken å kjøpe det = kjøper med mer en jeg skulle ha. Jeg sjekker heller fryser og skap kvelden før og ser hva vi har og hva jeg kan klare å lage ut av det jeg har. Det blir middagen dagen etter. Kanskje jeg rett å slett hopper over middag og laget toast istedet. Da slipper jeg å være bindt opp til noe og får brukt opp det vi har i hus.
  3. Gnierfru kjøper ofte ting på finn.no. Sjekker ut om det jeg skal ha kan kjøpes brukt først, hvis ikke sjekker jeg ut om det er salg på det jeg skal ha på nett. Husk å få med deg bonuser og rabatt koder osv.
  4. Gierfru selger ting på finn.no- vokser barna ut eller i fra ting, tar jeg meg tiden med å ta bilde ,sortere osv av tingene å legge det ut på finn. Ikke tro at du får igjen masse penger for brukte ting, vær realist når du prisetter tingene dine. Bedre å få solgt en kles-pakke til kr 100 kanskje en å ha den på lager selv???
  5. Gnierfru bruker sine ressurser. Jeg undersøker alltid om jeg kjenner noen som kan gjøre en jobb for meg før jeg benytter meg av dyre firma. Dette gjelder alt, pc fiks, fotografering, snekkring osv. Sjekk nettverket ditt, om noen kan hjelpe deg litt billigere/ tjeneste bytte. Kanskje du sitter på kunnskap/erfaringer som den andre kan ha bruk for en annen gang? Avtal gjerne sånt før jobben gjøres.
  6. Gnierfru sparer. Bruk mer cash, det er lettere å spare penger både her å der. I en krukke her, i en skuff der, i en lomme, sjekke vaskemaskin gummien, i aske begret på bilen osv. Det er utrolig hvor mye penger dette utgjør over tid altså :P
  7. Lær deg å si nei! Har du ikke råd til å bli med venninna ut på byen, si det. Vær ærlig. Føles det rart å si at man ikke har råd, si heller " jeg har ikke lyst til å prioritere penger på det akkurat nå, men blir gjerne med en annen gang." Da bør du kanskje holde ord neste gang ;) Dette gjelder andre ting også. Gnierfru er blitt flink på å bruke ordet prioritere istedet for dårlig råd. Da blir man ikke dømt på samme måte om man tar seg råd til noe som folk stusser over fordi du har sagt du har dårlig råd.
  8. Tenk over om du trenger det du nå står å skal kjøpe,eller om du bare har lyst på det?! Regn gjerne ut hva dagsbudsjettet ditt er. Hva gjør akkurat DET innkjøpet med ditt dagsbudsjett? Les mer om dagsbudsjett her-
  9. Har du skikkelig dårlig råd, bruk det du har rundt deg. Dusj på jobben, spis hos venner, sykle/gå istedet for å bruke bil( så får du gratis trim med også)- poenget er tenk over hvilke gratis ressurser du har rundt deg og bruk dem.
  10. Sett opp sparing på bankkortet ditt, da trekkes det en sum ( dette får du noen valg på i nettbanken under oppsettet) hver gang du bruker kortet. Dette kan føres automoatisk over på en annen konto og vips- du sparer uten å tenke over det :)

   

  Gnierhilsen meg

 • Bruker du dine ressurser?

  Har du tenkt over HVILKE ressurser du har rundt deg?

  Jeg har tidligere skrevet ett innlegg om det å bruke sine ressurser her.  Vi ( les gnierfru) er flink til det. Jeg har lenge tenkt at vi skal få tatt ett familie foto av oss. Det hadde vi ikke fra før. Men fotografering er som regel dyrt! Veldig dyrt. 

  Så etter ett tips fra ei god venninne av meg om at hennes stedatter tar oppdrag som hobbyfotograf, satte jeg med ned å tittet på bildene hennes. Tok kontakt for å høre hva hun vill ha for å ta litt familie bilder og om hun hadde tid. Hun tok kanskje 1/4 del av prisen som fotografer tar kun for å å komme å ta bildene. Og hun gjør dette bare fordi hun syntes det er gøy. Selv lært og super flink syntes jeg. 

  Hva syntes du? ( jeg har vannmerket bildene selv, da jeg ikke vil at barna mine skal spres på nett uten at de "tilhører noen" :) ) Innlegget forsettet under bildene.  Vi bestemte selv.

  Akkurat hvilke klær vi ville ha på, hvor bildene skulle tas osv. Drar man til fotograf , havner man ofte i studio med kunstig bakgrunn. Jeg ville ha bilder som gjennspeiler hvem vi er, i vårt nærmiljø.  Den røde bakgrunn er faktisk husveggen vår. Buskene bak skole jenta er hekken vår og det lverste bilde er tatt i bøkeskogen rett ovenfor huset her. Proffe fotografer tar også slike bilder , men skal gjerne ha ekstra betalt for å komme til deg. 

  Vi har mange flere bilder, som jeg kommer til å holde for meg selv. Det blir til å lage foto produkter til famile til jul med disse bildene til de som har alt de trenger og mere til.

  Jeg har sikkert klart å spare 2000 kr på å benytte en ressurs i form av ei fotoglad jente som heter Nadja Sandåker. Facebooksiden hennes kan du besøk her. Hun tar oppdrag for alle og kjører utenfor vestfold om du dekker utgifter til bompenger og drivstoff. Men det skader jo ikke å spørre om du lurer på å få tatt bilder.

  Penger spart, er penger smart :) Vinn, vinn :)

   

   

   

 • 300 kr gikk dårlig gitt!!

  Men det er lov å leve i troen. En vakker dag SKAL jeg nå mine mål både her å der hehe.

  Les mer om hva 300 kr skulle brukes på her.

  Det gikk altså ikke, sluttsummen for en ny uke ble 515,61 kr. 215 kr over budsjett. Jeg var ikek nøye nok med å sjekke priser i butikk, fordi jeg var sliten og ikke orket i grunn. Det jrever jo en viss innsats å følge med på butikkens berg å dalbane priser. Med berg og dalbane mener jeg de ørene de setter varene opp eller ned. For det gjøres hele tiden. Prøv å legg merke til prisen på en fast vare du kjøper hver uke, sammenligne prisen på øre uke etter uke. Flytter prisen på seg?

  Cut budget
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


   

   

  Ekstremt?

  Det er kanskje oss som er litt ekstreme som tenker over sånt, ikke minst bryr oss om det! Men det er litt intr. å se også. Det kan gi deg en pekepinn på hvordan butikken din fungerer.

  Jeg har fått brukt opp ganske mange penger eller også da. I går betalte jeg en barnevakt for å passe barna her, imens jeg var ute med mine kolleger på pizza og bowling. Den turen kostet meg totalt 1100 kr inkl barnevakt og diesel penger.

  Det er ganske mye penger ut, men jeg fortjente det. Og hadde råd til det ikke minst. Jeg må leve litt innimellom ved siden av det å være husmor, fulltidsjobbende og mamma. Livet nytes på mange måter :)

   

  God helg :)

   

   

 • Få 2, kanskje 4 gratis bonaqua

  Du kan få mine.😀
  Jeg gir bort min kupong. Send smak til 2290 og last ned kupongen. Det sies at når du har hentet ut en flaske får du ny melding. Ett par spørsmål du må svare på også får du kupong til en til 😍

  Hvis du bruker kupongen min, vil jeg gjerne at du skriver det i kommentarfeltet her så andre slipper å prøve å bruke den, så er den alt brukt. Takk 😉

  Første man til mølla. Her kan du altså få 4 stk bonaqua altså.

 • Jeg vant, jeg vant, det er jo helt utrolig!!!!

  Du tror kanskje jeg har vunnet store penger i lotto nå?

  Jeg har ikke det hehe, men husker dere denne konkurransen jeg delte her ?

  Bakehuset hadde noen spørsmål man skulle svare på, også kunne man vinne bordgrill. Jeg vant!! JEG og 11 til hehe???

  Jeg vinner aldri noe, så gøy. Så utrolig glad man blir når det kommer slik overraskende på.

   

  Jeg  forstod ingenting:)

  Jeg fikk en mail om at det var en pakke på vei fra bakehuset til meg. Hæ??? 

  Jeg har ikke bestilt noe derfra var tanken min. Konkurransen var glemt for lenge siden.

  Jeg fikk jo bare se om det var en feil sending når det kommer tenkte jeg videre. 

  Jeg forstod fortsatt ingen ting når pakken dukket opp på døra her i dag.

  Helt til jeg åpnet å så at denne hadde jeg vunnet. Jeg husket fortsatt ikke noe, så måtte jeg grave litt i bloggen min da og jammen fant jeg ut hva jeg hadde vært med på. Kult :)

  HURRA!!! Jeg fikk en bordgrill.

   

 • Jeg utfordrer meg selv ... igjen.

  2900 kr igjen på konto, 10 dager til lønn.

  Det er 290 kr dagen egentlig det. Sånt passe dagsbudsjett egentlig. Ikke mye, men ikke lite heller. Men jeg har mye mat i hus føler jeg, mannen reiser ut på jobb igjen i morgen. Så målet mitt er å kun bruke 300 kr på 10 dager for meg og de to ungene som er igjen. Det blir å bruke penger hvis vi går tom for melk eller frukt. Frukt har nemelig barna daglig med seg i matpakkene sine, så føler vi er blitt litt avhenging av å ha det i hus i en eller annen form.

  Denne måneden har vi klart å leve på gnierfru mannen sin lønn, gnierfru sin lønn er kjørt over på sparekonto så lenge. Jeg hadde som mål å prøve å ikke bruke noe av denne lønnen min og se hvor langt vi kunne leve av kun gnierfru mannen sin lønn. Han har i underkant av 1,5 normal ( land -ansatt i "vanlig" jobb ) månedslønn utbetalt ( jobber på ferje) og i mitt hode tjener han ganske godt. Gnierfru som jobber som ringevikar og har noe få faste vikariat her å der, har ca 14000 utbetalt + barntrygd to barn kr 1940 kr. 

  Money in hands
  Licensed from: litleskare / yayimages.com


   

  Klarer jeg det?

  Jeg burde kunne klare det, tanken på bilen blir fyllt opp i morgen mandag, da er det billigst drivstoff før kl 11. Og vi har mat i hus som burde holde 7 dager- skal klare å få det til å bli 10 dager der. Da er det i grunn bare evnt uforutsette utgifter som kan dukke opp, lege, tannlege osv som vil rive meg ned av muren her. Men jeg prøver... whis me luck :)

  Colourful Good Luck
  Licensed from: PixBox / yayimages.com


   

 • Hvordan går det med biffbestikk og bokklubb?

  Dere som leser bloggen, husker kanskje at jeg meldte meg inn i en bokklubb for å få dette biffbestikket jeg ville ha??( Vi trengte ett nytt også)  Hvis ikke du har lest om det, kan du gjøre det her.

   

  Så, hvordan går det med både bestikk og bøker?

  Kjempe fint! Jeg har ikke glemt å avbestille en eneste bok ennå og biffbestikket fungerer kjempe bra. Virker som det er er bra kvalitet i det også. Har kjørt det i oppvask maskinen noen ganger nå og det er like fint ennå.

  Tipset til å huske å avbestille bøkene er å legge selve bokklubben opp på fanelinjen din(se bildet under) om du har en slik, eller en annen synlig plass hvor du ser det hver dag. Lykke til med bestillingen :) Nb , jeg ikke sponset og skriver dette av egen fri vilje :)   

 • Laaangt over budsjett..... Ukens handling 19 aug.16

  Det kan jo ikke gå bra HVER gang..............

  Jeg har ikke regnet på hva jeg har brukt på ukens handling denne gangen, jeg sølte nemelig kaffe på kvitteringene, så de gikk i søppla uten at jeg tenkte på å regne sammen summene. Jeg kan gå inn i nettbanken å sjekke da, men jeg vet jeg er godt over 2000 kr og vil egentlig ikke vite hvor mye over. Føles plutselig litt som ett nederlag nå som jeg går over budsjett hehe.

  Angry emoticon
  Licensed from: riedochse / yayimages.com


   

   

  Hva har skjedd ?

  Jeg ble tipset om ett nettsted som selger unna mat med kort dato og andre feil, noe ala havaristen og holdbart.no av en leser her på bloggen. Dette nettstedet heter matsmart.net og er en svensk utgave av overnevnte butikker. Jeg har altså bestilt for ca 1000 kr her for å teste ut konseptet slik at jeg kan blogge om opplevelsen av det . Jeg har ikke fått varene ennå, men venter spent. Jeg bestilte MASSE av min favoritt swebar( protein bar) som koster kr 37 på butikken til kr 10/stk og en del andre ting. Og dette ble som ett tillegg til alt annet jeg MÅTTE ha på de normale butikkene.. jaja.

  Jeg kommer tilbake om ett eget innlegg om dette senere.

  Jeg har også handlet en del 10 kr tilbud hos meny, siden spar ligger langt unna herfra. Jeg var også på Obs å gjorde unna noen kupp der. 

  Jeg fikk handlet inn masse makrell i tomat til kr 10 ( den orginale), som koster rundt 14 kr på kiwi til vanlig, en del refill håndsåpe til 10 kr, koster normalt rundt 30 kr på kiwi, juice fra sunniva til 25 kr for 1,75 liter om man kjøpte 2 kartonger. Jeg jeg vet firstprice er billigere, men noen ganger er det godt å kjenne litt annen smak på ting uten å måtte betale skjorta for det. Pluss en haug annet. Jeg har fylt opp både her og der og jeg og barna kan gå på "butikken" i kjelleren her igjen.

  teddy bear with shopping cart
  Licensed from: jirkaejc / yayimages.com


   

   

  Barna går i "butikken" her

  Vet dere, den skal jeg ta det ett hakk videre når jeg tenker meg om. Nå er det bare slik at jeg ber de gå ned i "butikken" å hente ting for meg. I skrivende stundt slår det meg at siden vi nå har ei skole jente i hus, burde jeg kanskje dra dette ett hakk lengre, med å sette opp våre egene priser på ting foreksempel, også må de ned å kjøpe dette med ekte penger. Hmmm dette skal testes ut i praksis etterhvert. Hun skal få lov å  lære litt om mynter osv først :)

  Senere kan de jo få en viss sum penger å en oppgave med å handle inn dagens middag i den ekte butikken. Også må de kanskje også lage middagen de har kjøpt. Dette er noe ei venninne av meg gjør mitt sitt eldste barn som går i 4 klasse( tror jeg). Gnierfru syntes dette var smart måte både å lære de om hva man kan få for penger og hvordan man behandler det man kjøper.

  Har barna dine noen oppgaver hjemme iht. økonomi og ansvar?

   

   

   

   

   

 • Supertips fra en leser av bloggen.

  Du får en Cirkle K kaffe kopp og gratis kaffe ut året om du svarer riktig.

  Tipseren har også lagt med svar til dette og alle som svarer riktig vinner uansett sier hun.

  Trykk her for å komme til konkurransen. Innlegget er ikke sponset, gnierfru tjener ikke noe på dette selv, annet en gratis kaffe og en kopp :)

  Svarene finner du under bildet her.

  Cofee closeup
  Licensed from: velkol / yayimages.com


  Svarene har tipseren gitt gnierfru her :)

  Svar nr

  1 :160 liter

  2: arabica 

   3: finland.

  Gnierfru har ikke testet dette ennå, men er på saken :)

  Kom gjerne med flere tips til gratis ting, så lager jeg gjerne ett innlegg på bloggen :)

  God Helg :)

   

   

   

   

 • Skrive-sperre??

  Jeg innrømmer det....

  Jeg har helt skrive sperre og liten fantsi om dagen.. eller kanskje det er full jobb igjen og skolestart med 1kl. jente som gjør det?

  Jeg kommer putselig tilbake med mer.. har noen firstpice varer som er testet ut i det siste :)

  The tired man.
  Licensed from: 3355m / yayimages.com


   

 • Skolestart til mandag- har vi alt klart?

  Vårt aller første skolebarn.

  Jeg føler det nesten som å skulle føde det aller første barnet igjen, eller mer da vi fikk greie på at vi var med barn. Man har lyst til å kjøpe ALT til den lille som gror i magen. Noe jeg sikkert gjorde også. Hvor mye fikk jeg bruk for? Halvparten kanskje. 

  Jeg tenker det er mange som kjenner igjen følsen nå som første barn skal starte på skolen.

  Har vi kjøpt inn alt, og gjerne litt til? Kommer 1.klassingen til å ha alt den trenger og se ut som en million dollar første skoledag?

  Young girl ready to start school
  Licensed from: phovoir / yayimages.com

   

  Gnierfru sine tanker rundt dette.

  Jeg tenker at mitt barn er like fin i en av sine gamle kjoler, som en splitter ny en. En som er velbrukt og god å ha på. Den ser jo ikke ut som ei fille selv om den ikke er ny.

  Trenger egentlig håret en klipp før skolestart? Eller kan det vente litt? Min datter trenger nok å få tuppet litt, men hvorfor skal jeg stresse med det rett før skolestart, bestiller timen når hun har gått på skolen en stund jeg. Tipper INGEN legger merke til de uklipte tuppene anyway.

  Trenger hun egentlig flere matbokser og drikkeflasker??

  Nei egentlig ikke, men mormor spanderte alt i hopus så alt var nytt til skolestart, Men jeg hadde nok ikke kjøpt ekstra drikkeflaske bare for det. Eller matboks for den saksskyld. 

  Hun trenger heller ikke flunka nye utesko igjen heller, det er ikke så lenge siden hun fikk nye. Jeg har kjøpt innesko fordi det er praktisk å ha når man er på sfo etter skolen. 

  Hun har så utrolig mye sko fra før, vi trenger ikke ett par til bare fordi hun er skolestarter. Jeg tror jenta vår blir verdens fineste skolestarter, i sin arvede hvite kjole med ola -vest og strømpebukser til.

  Vi har heller valgt å bruke litt penger på å gå ut å spise sammen etter første skoledag som en familie, for å feire starten på en ny epoke her i livet. Skolestarter jenta vår får velge hvor vi skal spise maten, regner med vi ender opp på gnierfru sin skrekkplass..... McDonalds, men men, holder vel ut.

   

  Lykke til alle 1.klassinger på som starter på mandag. 

  Blackboard with school cone
  Licensed from: silencefoto / yayimages.com


   

   

   


   

 • Ukens handling 11 august 16

  Tomt??

  Neida, det var ikke tomt her, men det var ikke så langt unna. Tomt av diverse pålegg, tom for middagsmat( nesten, men hadde ikke holdt en uke til) og tomt for frukt og grønnsaker.

  Dermed måtte jeg handle inn ganske mye denne uken for å fylle opp en del. Når jeg satt med MATTILBUD appen min i går( som jeg har skrevet om tidligere her), så jeg plutselig at den hadde endret seg i løpet av tiden jeg var inne på den. Meny hadde forandret sine tilbud og når jeg gikk inn igjen, var det kommet opp 10 kr marked hos meny. Og til min lykke, mye av det jeg hadde satt på handle lista, ble nå billigere pga dette. jeg har ikke regnet på HVOR mye jeg sparte, jeg er for lat i dag. Sorry folkens.

  Shopping

  Licensed from: gufoto / yayimages.com

  Over eller under budsjett?

  Jeg sjekket også opp Rema 1000 sine tilbud og fant ett tilbud jeg kunne benytte meg av der også.  Også handlet jeg da resten av handle lappen på kiwi. Totalen kom på 1674 kr som er i overkant av 300 kr UNDER budsjett.

  DET er jeg godt fornøyd med, med tanke på at jeg har måtte handle inn ganske mye ekstra denne gangen. Tidligere har slike innkjøp kostet oss 2800 kr eller mer.  Det har virkelig lønt seg å gjøre litt arbeid i forkant, nå bruker jeg ikke lengre tid en max 1 time på handle lappen( mot 3-4 før) og det er inkl opptelling av ting hjemme og selve nedskrivingen( da med bruk av appen) og jeg bruker også minde tid i butikken(e), går strukturert til verks. Holder meg stort sett til lappen) med mindre det dukker opp kjempe tilbud jeg ikke klarer å motstå og TRENGER!!)

  Nå skal jeg ut å se om diesel prisen har gått ned fra i tidligere i dag, 13,60 kr istad. Spent på om den er lavere nå på kvelden. Venter til etter kl 21 med å sjekke. Ha en super hyggelig torsdag kveld.

  Man Hand writing Have a Nice Day with black marker on visual scr
  Licensed from: netsay / yayimages.com


      

   

 • Verdens beste smoothie av jordbær lagt ut på instagram.

  Vil du ha oppskriften på det jeg og min venninne mener er verdens beste jordbær smoothie?

  Gå inn å følg meg på instagram da vel, du finner oppskriften der.  Helt enkelt, helt usminka.

 • Sinnsykt gode grønnsakskarbonader laget på slump.

  Kun 39 kcal i en karbonade.

  Det sier iallefall lifesum appen min etter jeg har lagret disse som oppskrift, men jeg har ikke tatt med oljen de er stekt i- det glemte jeg. Så kcal mengden er nok litt mer med oljen.

   Jeg er litt i godmodus om dagen, jogger/trener, prøver å spise sunnere osv. Så var det ei venninne av meg som ble inspiret og hun heiv seg over å skulle lage vegetarburgere. Det ble vist ikke særlig velykket. Men siden hun testet det og jeg er rimelig lei brød , tenkte jeg at jeg også ville teste, men i karbonadeform istedet og ikke helt vegetar pga eggene. Jeg hadde ingen oppskrift, liker i grunn å finne ut av ting selv. Så jeg tok det jeg hadde i hus.... og WOLLA....

  Ta vare på grønnsaksrester etter middagen.

  For man kan bruke hva man vil av grønnsaker, men for å få bukt med matkasting så ta vare på restene etter middagen. Også grønnsakene. Jeg brukte grønnsaker jeg hadde liggende i frysa, for jeg hadde ingen rester nå. Har du ikke nok rester ene dagen, ta vare på de til neste dag( i kjøleskap) og samle opp litt for å få nok til disse deilige karbonadene :)

  Jeg hadde oppi dette, ( ca mål siden jeg bare slumpet) blir ca 20 stk

  • Ca en halv pose classisk wok grønnsaker
  • Ca en halv pose selskapserter
  • 1 stor løk ( burde tatt halve, for det ble litt mye løksmak på disse)
  • Bitte litt pressa fersk hvitløk
  • Noen gram hakket chili( har de frosset ned så det er bare å ta littt å litt når man trenger)
  • En grønnsaksbuljong( sånn geletype i en liten plastboks)
  • Vann ( til å koke grønnsakene i, bruker du rester så kok opp litt vann med buljongen i, kanskje 1 dl vann)
  • 3 egg
  • Ca 2,5 dl havremel ( her kunne jeg tatt litt mindre for blandingen svellet ganske mye når den ble stående)

  Jeg blandet alt sammen i en foodprosesseor UTENOM havremel. Dette brukte jeg for å få blandingen litt tykkere, men den svellet etterhvert som den ble stående ( under steking av de andre) så jeg kunne brukt mindre av havremel. Jeg kunne også brukt mindre løk, for det ble mye løksmak i de. Det lukter stekt løk i hele huset her, ennå viften over står å går.

  Jeg spiste disse sammen men kaldrørt saus fra toro. Smakte kjempe godt sammen. Sausen hadde vi nemelig stående fra en middag tidligere :)

  Kanskje gnierfru barna liker dette? Gleder meg til å teste dem på barna.   

   

   

 • Tenk annerledes- spar penger på treningsmedlemskap!

  Har du 12 månders binding på trening?

  Mange har bestemt seg for å komme i gang med trening nå etter sommeren. Og mange løper rett til første treningsenter, full av motivasjon og treningslyst. Kjøper 12 månders medlemskap med binding, fordi dette ser ut til å være det billigeste alternativet. Du skal jo tross alt skjerpe deg og være flink DENNE gangen. 

  Gym. Handsome man during workout
  Licensed from: Sergejs Rahunoks / yayimages.com

  Er du ærlig med deg selv nå?

  Kommer du virkelig til å bruke medlemskapet ditt hver uke, igjennom hele året, inkl sommerferie, juleferie osv??

  Jeg har gått på den smellen selv og dermed kastet bort mange hundre kr på å være støttemedlem hos ett treningsenter.

  Ja det er billigere å binde seg for 12 mnd, HVIS du bruker det hver uke i 12 mnd. Først da får du valutta for pengene dine.

  Men er du som meg som er en slik periode flink, lønner deg seg å kjøpe 1 og 1 månedes medlemskap. Hvis du har muligheten til det på ditt treningsenter da.

  Jeg skal vise dere mitt ekspempel på hvorfor det lønner seg for MEG iallefall. 

  Jeg er mest flink til å trene inne i vinterhalvåret- altså fra sept til april. Etter det har jeg funnet ut at det å være ute å jogge/ gå i vår frie natur er helt nydelig. Så da gidder jeg ikke å trene inne, rett å slett fordi det er deilig og gratis å trene ute.

  Hos mitt nærmeste treningssenter har de følgende tilbud til medlemskap.  Om jeg hadde bindt meg for 12 mnd med sporty 24 total, ville det kostet meg 2988 kr totalt for det året( jeg har allerede nøkkelkort). Da kan jeg trene når JEG vil.

  24 small, passer ikke for meg siden jeg ofte er alene med barna på kvelden. De er for små til å være alene og jeg har gjort ett forsøk på å ha de med = bare mas, lite trening. Fungerte ikke.

  Så er det 24 fri som er den dyreste. For 12 mnd. betaler man 3588 kr. 

  Hvis jeg nå ikke hadde tenkt igjennom mine treningsvaner på forhånd, så ville 24 total sett ut som det billigeste alternatviet for meg. Men for meg som ikke er kjempe stabil i måten jeg trener på, blir dette penger kastet ut av vinduet de måndene jeg ikke er motivert for å trene evnt. heller trener ute. 

  Jeg har funnet ut at 24 fri er det billigeste for meg. Ikke binder jeg meg for mer en 1 mnd. av gangen, dermed betaler jeg kun for den tiden jeg faktisk bruker. Jeg pleier å klare å holde på en måned av gangen ,før det går over, noen ganger to-tre også. 

  Hvis jeg da klarer å trene hver måned fra sept. til april, så er det 8 mnd x 299 kr = 2392. Det vil si at jeg egentlig betaler nesten det samme som å binde meg opp mott 24 small medlemskapet i 12 mnd ( som er det billigeste alternativet her) men min fordel er at JEG kan velge hvilke måneder jeg vil betale for,

  Har du regnet på dette selv noen gang??

   


   

 • Gi meg styrke til å klare det.

  Jeg er periode "flinkis", sånn er det bare.

  Jeg har innrømmet det for meg selv for lenge siden. Jeg er ei sånn periode flink jente. En periode er jeg kjempe flink med kostholdet mitt, så går det over en stund.

  Så kan det være en periode jeg er flink med trening. Og noen ytterst få ganger klarer jeg å kombinere disse to.

  Så er det husarbeidet som varer en periode( etter det gjør jeg bare det jeg MÅ ta) osv.

  Hvorfor er det slik tro, har jeg for lite viljestyrke til å klare å stå i det? 

  Er det tidsklemma som tar meg?

  I dag har jeg jeg jogget litt igjen, (nå er det vel 4 mnd siden sist.) i håp om at jeg kan være litt periode flink igjen. Jeg har rett å slett godtatt meg selv som en slik periode flink jente. Og jeg lever minsre stresset av det merker jeg. Så utrolig mye man kan gjøre med seg selv, bare ved å akseptere at man er sånn man er. Ikke prøv å være noen annen, det ender opp med at det går utover deg selv  tilslutt.

  Digital body running on a blue background
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

 • Jeg kan ikke huske sist..........(repost om grillmat)

  Vi grillet så FÅ ganger i løpet av en sommer!!

  Jeg klager ikke så mye på været, litt , men ikke mye. Jeg er tross alt nordmann.

  Men denne sommeren har vært utrolig skiftende. Kan være vel å bra det for ting som skal gro og vokse ute??. Men ikke fullt så hyggelig å sitte å grille i.. Strøken sol den ene timen, til dundrende torden i neste time. Slik syntes jeg meste parten av sommeren har vært, skiftende som vanlig . Men vanligvis så skifter været etter noen dager, ikke timer!!

  Så det har blitt veldig lite grillings på gnierfru familien i år. Kanskje august blir bedre??

  Jeg reposter derfor dette innlegget jeg skrev om å ikke kaste grillmat rester. Bare sånn i tillfelle vi får fyra grillen for andre gang i år :)

  Sun Rain Keys Mean Weather And Seasons

  Question mark made of leaves
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   


   

 • Nytt innpakning tips

  Man trenger ikke bruke særlig mye penger på innpakkningspapir.

  Det er mange plasser man pakker inn ting i silkepapir. Glass foretninger, blomsterbutikker osv. Når du neste gang kjøper deg en ting hvor de har pene silkepapir, ta med deg litt ekstra. Gjør du det hver gang, vil du få ett lite lager av fint innpakkningspapir. Helt gratis.
  💲💲💲💰💰💰

  Kanskje har dere noen fine klistremerker å dekorere med også?

  Skriv kortet rett på gaven og spar penger på å kjøpe kort også. Det er sjelden kortene blir tatt vare på.

  Ble ikke dagens bursdagsgave fin?

  Lyst til å slippe å stresse med å finne gaver? Og samtidig spare penger?
  Det kan du lese om her. 😆😉

  En annen måte å pakke inn på kan du lese om her

  God helg :)

 • Gratis moro for både deg og meg.

  Jeg er nok litt treg i nøtta!

  Jeg har hatt snapchat leeeeenge, men jeg er ikke noen storbruker av dette sosiale mediet. Jeg oppdaget først her om dagen hvordan man får hunde snute osv... 1000 år etter alle andre hehe..

  Du verden så gøy den kvelden ble.... helt gratis moro.. lo virkelig av meg selv og alle rare fjesene jeg kunne klare å skape med denne illusjonen.   

   

  Og i dag ble kvelden toppet med dette.. hurra.. endelig en premie i pengespill.   

 • Mista styringa helt nå.... ukens handling 05.08.16

  Hmmmmmmmm...............

  Gnierfru, du må virkelig skjerpe deg. Handle 3 ganger i uka??? Vil du tilbake til storforbruket av matvarer igjen??

  NEIIIIIIII!!!!

  Det må være ferie -modusen som henger igjen, men jeg var jo tilogmed flink i ferien, så hvorfor skjer dette nå. Hmmmm.

  Men jeg har ikke brukt mer en 600 kr foreløpig denne uka, så litt flink er jeg vist allikevel. Men nå mangler vi melk for det har jeg glemt å kjøpe. Og når jeg har glemt noe, tyder det på at jeg begynner å bli urutniert igjen. Jammen godt jeg har evnen til å stoppe opp å tenke før jeg er inne i en ond sirkel igjen. Jeg får ta en liten runde her i huset i morgen, sjekke opp hva jeg MÅ ha for å overleve en uke til ( frem til torsdag) og kjøpe BARE det jeg MÅ ha. Ingen hamstring , ingenting annet i butikken. Basta.

   

  Pepptalk.

  Det var dagens pepptalk til meg selv. Så nå er det fullt fokus på ukens handling igjen fra nå av. Basta igjen. Jeg sier som Lynet McQueen... FOKUS, FOKUS.....

  Excite woman shout with megaphone
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


   

  God helg folkens :)

 • Jeg oppdaget noe...

  Kiwi 6 pk har alltid vært dyrere en løse!

  Jeg måtte ha litt frukt til poden i bhg her om dagen og så at nå var plutselig kiwi 6 pk billigere en løse. Det forteller meg at butikken trikser med priser hele tiden. Jeg kan altså ikke slutte å følge med på pris fordi jeg er blitt "kjent" med prisene. Jeg tok det litt for gitt at de holdt seg noenlunde stabile... for jeg følger jo med innimellom og det har ikke variert mye fra gang til gang. 

   

  Jeg kommer nok ikke til å slutte å følge med, sammenligne osv. Jeg ser jo at det lønner seg. Tar en kiwi jeg :)

  Ha en fin fin fredag.

  Kiwis
  Licensed from: leeser / yayimages.com


   

 • Du kan vinne 1000 kr hos Coop. Kun for medlemmer. Få svar av meg.

  Vil du også være med å prøve å vinne 1000 kr?

  Coop medlemmer kan svare på hvilke sider de finner diverse bilder i magasinet til coop og dermed være med å vinne 1000 kr.

  Jeg har lett å funnet alle sidene, svarene kan du få av meg. For å få de vil jeg gjerne at du deler dette innlegget på facebook og skrive at du har delt. Da får du svarene av meg på pm så sant pm`n din er åpen for å motta fra meg.

  Du må være medlem hos coop for å kunne delta. 

  Jeg bare deler denne og hjelper til litt og har ingen fortjeneste på dette. Stiller på lik linje i konkurrasen som alle andre medlemmer.

  Klikk her for å komme til konkurransen, kommenter og del på facebook så skal du få svarene av meg på pm om du vil det.

  Quiz on shiny orange push button
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

 • Hva har jeg fanget opp å lagt ut på instagram denne gangen tro??

  Hva tror du? Nysgjerrig? 

  Sjekk da vel :) Og følg meg gjerne om du vil.

  Instagram button
  Licensed from: badmanproduction / yayimages.com


   

 • Her kan du vinne bordgrill..... se hva jeg har svart

  Og det ser ikke ut som det følger med masse betingelser heller.

  Det liker gnierfru, ren konkuranse uten skult agenda. Jeg er med, er du? Jeg deler kun og har ingen fortjeneste på noe her :)

  Klikk her for å komme videre. 

  Konkurransen presenteres av bakehuset.

   

   

  Jeg har lest meg frem til svarene...
   

 • Jeg tester jo first price varer om dagen.

  Og de neste produktene ut er:

  • fiskeboller
  • seibiff/ panert sei
  • fiskegrateng
  • marie kjeks
  • egg
  • lapskaus på boks

  Det er det som står på lista foreløpig. Det er jo ett HAV av produkter der ute på firstprice fronten, så denne "jobben" slutter jeg ikke med.

  Noen av firsprice produktene er så innarbeidet allerede at jeg ikke tenker på at det er dette merket jeg bruker til hverdags. Egg til eksempel.

  Jeg må bare finne pris på original produktene( for det har jeg glemt) så kommer det flere sammenligninger.

  PS : jeg har ikke glemt melon isen, men jeg har ikke hatt fløte til "left overs her" og jeg som er litt gnier, kjøper ikke fløte bare for å lage isen haha. Den kommer plutselig... mulig neste sommer, men plutselig... eller noe hoho.

  watermelon ice creams
  Licensed from: jordachelr / yayimages.com


   

 • Repost- jucierester som "sitter fast"

  ÅÅÅÅÅÅ det er SÅ irriterende med den lille skvetten med jucie som alltid blir igjen i kartongen som er helt umulig å få helt ut. Kjenner du til problemet?

  Jeg gjør en kjapp og enkel prosess med det, se her...

     Klipp av ene hjørnet på kartongen så er du kvitt problemet. :)

 • Ny gjette konkurranse om gnierfru sin sparekonto for august.

  Hva klarer jeg å spare ila august da folkens... eller kanskje jeg må ta ut igjen??

  Hva tror DU står på gnierfru sin sparekonto når vi går over i september?? Bli med å gjett, jo fler som gjetter, jo større premie sender jeg ;) 

  Kommentaren må legges her på bloggen, det er kun de jeg tar med, rett å slett for å holde oversikt.

  Premie er hemmelig og kommer som en lite "suprice" i postkassen om jeg får tak i deg som vinner og får adressen din.

  Her er skjermdump av saldoen i dag 1 august.   

   

 • Sparekontoen til gnierfru familien etter 1 mnd. Telt opp 1 august.

  En kr her og en kr der!!

  Så hva har gnierfru klart å sette av i kr til sparing på en mnd?

  Og hvem kom nærmest? Ble det Julie eller Helene? Siv-Hege, du glemte å gjette ;)

  Gratulerer til Julie som kom nærmest med sin gjettning på 2189 kr mot Helene som tippet 3473 kr

   Jeg har kun klart å få inn 1000 kr på den kontoen denne måneden * uff, det var dårlige greier*

  Julie, ta kontakt med meg så jeg får adressen din. en liten oppmerksomhet sendes over som takk for deltakelsen.

  Dere andre kan være med på å gjette hva jeg klarer å fylle opp det evnt hva jeg tar ut( kan jo gå begge veier dessverre) nå i august. nytt innlegg kommer.

  -----------------------

 • Vesla er bedt i bursdag.... igjen!

  Sponsede linker. Inneholder annonselinker.

  Kjempe hyggelig med bursdager, men....

  Det blir fort mye penger man må ut med til gaver om man ikke har en bytteavtale* med hverandre. De færreste har det. Men jeg har allerede gaver til fremtidige bursdager liggende klare allerede. Jeg har nemlig plukket ut litt stæsj for begge mine barns alder ( det er jo bursdager i samme aldersgruppe de ofte blir bedt til) og da til begge kjønn. Det har skjedd at vesla har blitt bedt i guttebursdager også og da hjelper det lite med sminke, dukker... slike litt jenteleker.

  Hvordan har jeg hatt råd til å kjøpe alt på en gang?

  Kjøpt på salg hos lekmer.no og da forsøkt å holde meg under 100 kr pr. produkt. Ofte har jeg havnet på alt fra 40 kr til 90 kr. Sjekk ut  salget og sett sorteringen på "pris stigende". Du får 8 % ekstra avslag ved å klikke deg inn på linken her. Husk å få meg deg trumfen din på "viatrumf" også.

  Da kommer det som er aller billigst først, også stiger det oppover.

  Det aller beste er at du slipper å "stresse" for å finne noe 1 dag før fordi du glemte denne bursdagen litt :)

  *Bytteavtale

  Tips : Hvis du kjenner en del av foreldrene til dine barn litt, så kan det være lurt å lufte ideen om å bytte gaver med hverandre når barna har bursdag. Kanskje ditt barn sitter på en leke ett annet barn ønsker seg, men som ikke blir brukt. Hvis leken er pent brukt kan det gis bort til det kommende bursdagsbarnet. Dette er i grunn en vinn, vinn ting for alle parter inkl. miljøet vårt.  Snakk gjerne med barna om dette også og hør om det er noe som kunne fungert. Jeg har gjort det med skolestarter jenta vår og hun hadde ikke noe imot å få brukte leker så lenge de var hele, pene og det var noe hun ønsket seg. Vi skriver det opp i innbydelsen og vi mottar gjerne brukte gaver, M ønsker seg xxxx og xxxx :)

  Toys.
  Licensed from: satariel / yayimages.com


  Lag personlig innpakning og spar penger her også.

  Gjør som oss, pakk inn gavene i hvitt tegnepapir( fås kjøpt på rull hos b.la Ikea) og la barna tegne og skrive på utsiden. Da slipper du også å bruke penger på kort som bare kastes i søppelen sannsynligvis. Mer om hvordan vi gjør det her.

   

  Lykke til og kos dere i bursdag.

   

   

   

  #lekmer #bursdager #gaver #sparpenger

   

 • DIY skohyller

  DET ENKLE ER OFTE DET BESTE

  Det har blitt ett kjent ordtak og det kan stemme i mange tilfeller.

  Dette kan vel kanskje ikke kalles DIY, siden jeg ikke har laget selve hyllene. Det har ikea tatt seg av, men jeg har laget selve ideen å bruke disse hyllene som skohyller. her om dagen fylte vi på med ytterligere to hyller. Er så fornøyd med løsningen i min smale trange gang. de små hyllene kostet meg 98 kr/stk, og de lange  kr 198/stk. jeg har passet på å kjøpe de når jeg allikevel har skullet handle på ikea, så det er ingen frakt kostnader på akkurat disse hyllene da der er kjøpt som tillegg til det opprinnelige.

  Håper det var til inspirasjon. Vi har vel hatt to av hyllene når i en 5 års tid og de er like fine ennå. Vi passer på å ikke sette våte sko og støvler på de.


   

   
 • hits