Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Jeg kjøpte ny sykkel for 200 kr- hvordan er det mulig?

Jeg kjøpte, men guttungen skal bruke den.

Han hadde rett å slett blitt for lang i sommer til den lille 12" sykkelen som er arvet etter storebror på nå 15 år. Jeg søkte på Finn.no som vanlig og kom over en sykkel som så nesten ny ut til 200 kr i riktig størrelse. Jeg måtte kjøre 20 min ( Nesten samme som til nærmeste Biltema) en vei for å hente den den, men jeg syntes jeg fikk mye for pengene allikevel. Sykkelen er en Biltema sykkel. Da jeg gikk inn på Biltema sin nettside og tittet, der fant jeg akkurat samme sykkel og gjett hva den koster der?

Penger spart igjen altså.

Jeg regner ikke med bensin her for jeg hadde brukt samme mengde bensin på å kjøre til Biltema, som jeg gjorde for å hente denne privat. Så 999 kr minus 200 kr er 799 kr. Jeg sparte altså 799 kr på å sjekke Finn.no

Just say ;)

#økonomi #penger #pengerspart #bærekraftig #kjøpbrukt #gnierfrublogg

 • Så hvordan går det med dagsbudsjett kr 192?

  Det er en del dager igjen til lønn, hvordan skal nå dette gå?

  Og i skrivende stund har dette budsjettet justert seg ned til 151 kr dagen. Det er bare fordi jeg måtte handle litt melk , pålegg, frukt  og grønt på butikken.

  Nå skal jeg ikke bruke penger før til mandag- fylle bensin. Da bruker jeg 200 kr. Da igjen skal jeg ikke bruke penger før på tirsdag- ungene får lov å kjøpe seg ei bolle e.l for å feire at pappa kommer hjem fra jobb ( tradisjon) så da bruker jeg Meny sitt tilbud kr 35. Så skal jeg ikke bruke penger før Torsdag igjen, da må vi nok ha litt melk osv igjen. Så hvis jeg allerede regner meg fremover vil det se slik ut....

  Jeg trekker fra det jeg vet jeg skal bruke av penger frem til lønn. 

  400 kr til bensin

  400 kr til mat.

  I dag 20/8 stå det igjen kr 1964 kr på konto -800 kr = 1164 kr igjen når lønna kommer HVIS jeg ikke bruker ei kr mer en budsjett her nå.

  Det gir meg i utgangspunktet kr  97 kr dagen til "uforutsette" utgifter. Burde gå dette her egentlig? Og jeg som ikke hadde trua. Hjelper med sånn flott  heiagjeng her på bloggen altså :)

  Skjønte dere hvordan jeg regnet det ut? Føler jeg er tidenes mest klumsete forklarer hehe.

  Thanks Flowers Shows Blooming You And Florist
   

  Cheerleaders
  Licensed from: moodboard / yayimages.com


   

  #dagsbudsjett #budsjett #økonomi #penger #leveforlite #frivillig #sparerpenger #sparermiljø #gnierfrublogg

   

 • Lurer du på noe om bloggen, tips, triks andre ting med bloggen?

  På mandag setter jeg med ned 1 time foran skjermen og svarer på det du måtte lure på med Gnierfru selv, bloggen eller dine egne økonomiske ting osv. 

  Du kan rett å slett spørre om hva som helst av saklige ting. Usaklige spørsmål blir ikke besvart. Jeg vil minne om at jeg ikke har noe faglig eller utdannet grunnlag for å svare. Svarene er kun basert på egne erfaringer og ting jeg har skrevet om i bloggen. Det kan også være at jeg rett å slett ikke kan svare på spørsmålet ditt også.

  Har du lyst, har du lov. Send Gnierfru en PM mellom klokka 19 og klokka 20 på mandag, så skal jeg svare fortløpende. Blir det så stor pågang at jeg ikke rekker å svare, kan det hende jeg setter opp en ny time uken etter.

  Velkommen til Facebook siden min.

  Any Questions
  Licensed from: HomeStead Digital / yayimages.com

  #spørsmål #penger #økonomi #svarer #chat #gnierfrublogg #facebook #bareåspørre


   

 • Gjenbruk av gammel stearin.

  Høsten nærmer seg og den koselig tiden hvor vi tenner litt levende lys og koser oss med en god bok under teppe.

  Kubbelys og kronelys som ikke brenner helt ned?? Høres det kjent ut? - ikke kast stumpene da!!

  Jeg har alltid kastet de, i går fikk jeg til noe lurt. Du kan også bruke denne metoden for å støpe i din egen form. 

  Det du trenger er :

  • Egnet form- jeg gjenbruker de store telys koppene i dette tilfelle.
  • Vekeholder- jeg gjenbruker de holdrene som har vært i de store telys koppene
  • Veke- her bruker jeg god norsk hvit hyssing kjøpt på Kiwi
  • Stearin- smeltet ned fra rester
  • Sugerør- til å holde veken oppe mens det stivner

   

  Bildet over: jeg hadde igjen kubbelys rester fra 17 mai. Og ett par tomme blanke telys kopper med holder til veke.

  Bildet under : jeg smelter kubbelyset i vannbad i plastkopp.

  Bildet under : Jeg bruker disse som holder veken på nytt.

  Bildet under : Du kan gjenbruke koppene til telysene og bruke de som støpeform.

  hdr

  Bildet under : jeg bruker helt vanlig hyssing kjøpt på Kiwi, denne dypper jeg i stearin etter jeg har tredd den inn i holderen.

   

  hdr

  Bildene under : jeg bruker sugerør for å holde veken oppreist, da legger jeg bare veken over sugerøret som ligger på kanten av formen min

   

  hdrhdr

  Da er du klar til å helle i den smeltede stearin i formen og vips så har du ett nytt telys.

  hdr

  Nb :Pass på at veka ikke er for lang når du tenner på, da legger den seg ned i stearin og drukner.

   

 • Før og etter bilde.

  Utrolig hva litt spray lakk kan gjøre, jeg var kjempe lei den gamle kjøkkenvekta.

  Comparing Old CRT TV vs new HDTV Television
  Licensed from: iQoncept / yayimages.com


   

   

   Nå står den en del fremme, da jeg bruker den ofte nå. Og da var det veldig greit at den fikk litt samme stil som noe av det andre som står på kjøkkenbenken. Gullspray kjøpt hos Biltema :) Hva syntes du?

 • MÅ alt være nytt til skolestart??? NEI!!

  NEI, nei, nei nei......

  Det mener jeg virkelig. Hvorfor skal det måtte det? Jeg tok ett kjapt søk på Finn.no og skrev skolesekker. Vet du hvor mange treff jeg fikk??  999 stk under PRIVAT salg!! 999 sekker som kanskje kastes i søppelen fordi presset om at alt skal være nytt er skapt av oss foreldre. Klart det er stas med helt ny sekk i 1 kl. Min datter hadde ny fordi mormor så gjerne ville kjøpe ny og jeg klarte ikke si nei. Men når vi skal bytte til større sekk, så kommer jeg til å lete på Finn.no Så når jeg tok dette søker på Finn.no så setter jeg alltid sortering fra pris lav til høy.

  Se hva jeg fant( måtte låne dette av en selger og jeg har ikke spurt  hehe)

  40 kr!!!! for en skolesekk liksom.  Tror du noen hadde kommentert det, hvis poden din kom med denne grå Beckmann (??) sekken på skolen i 1 kl?? Tror du noen hadde sett på sømmene på den å tenkt at den der må være brukt og laget grøssninger. Nope.  Men jeg vet at det finnes besteforeldre der ute som gjerne vil kjøpe nytt til barna, men da må vi la de som ikke har slike besteforeldre få lov å kjøpe seg en brukt også.

  Ps : jeg tok ett nytt søk, men kikket over "gis bort" kategorien. Flotte Beckmann sekker gis bort. De er gjerne brukt 3 års tid, men de er jo ikke oppbrukte av den grunn.

  Hva med alt det andre?

  Penal, drikkeflaske, matboks, bokbind.. etc. Jeg gjorde ett nytt kjapt søk på Finn.no... PENAL! Fikk  80 treff på det. Det billigste koster 5 kr!!

  Når det kommer til drikkeflasker og matbokser er jeg en av de som gjerne kjøper nytt, men ikke uten å ha sjekket Finn.no først.. det hender noen har noe ekstra og ubrukt tilsalgs. Jeg tenker at å kjøpe dette brukt ( kommer jo an på hvor mye brukt det er da) har litt med hygiene å gjøre igjen. Men som sagt, finnes mye nytt, men som går under brukt på Finn.no der også. Jeg tok ett kjapt søk her også, men da trykket jeg på privat , men nytt istedet for brukt. Kom opp 10 treff på HELT nye matbokser hvor den billigste står til 25 kr.

  Så er det bokbind- kanskje ikke den største kostnaden her i verden- men for miljøets del er det ikke særlig heldig. BOKSOKK er en genial oppfinnelse. Kan brukes år etter år og sparer miljøet for masse papir søppel. Ikke er de kjempe dyre heller. Her også lønner det seg å sjekke litt priser rundt om. Kjøp gjerne 2-3 stk av gangen ( kommer an på hvor mange bøker poden trenger det til da) så kan dere bytte på år etter år.

  Klær da? Det må være nytt?

  Nei, hvorfor det? Så klart kan det være nytt pga skifte til større størrelse osv, men det MÅ ikke. Mange barn vokser mye i løpet av en sommer og trenger å bytte ut størrelser. Men det finnes klespakke på klespakke på Finn.no ( eller andre steder hvor man selger brukt) og klærne blir jo "nye" for ditt barn! Jeg tenker at så lenge det ser helt å pent ut og sitter på slik det skal så må det være godt nok. Planlegg litt, start jakten på brukt når skolen slutter- barnet ditt vokser kanskje ikke mer en str i løpet av sommeren så da vet man også hvilken str man skal søke etter.

  Lykke til med skolestart.

  Her er min 2 klassing klar for sin 1 skoledag i år. I favoritt klærne sine som er brukt en stund- vi kjøpte heller en stor is vi og det tror jeg hun hadde mer glede av en nye klær :) Ville du reagert på at hun ikke hadde nye klær? Eller for å stille spørsmålet annerledes.. Ville du vist at hun ikke hadde på seg nye klær`??

  Vil du ha dette "skolepresset" ned? 

 • Aksjer, OMG Aksjer- "Det er fali det"!

  Jeg har jo hørt om de, men jeg er omtrent like redd for de som jeg er for store høyder. Rimelig skjelven i knærna.

  Men jeg skulle ønske jeg turte å prøve. Det hadde vært en fin måte å spare på kanskje? Har du noen tips å råd å komme med, evnt. bra sider som beskriver dette utenfor mye fagspråk? Anbefalinger? Kanskje jg kan lese meg opp og en gang i fremtiden tørre å prøve.

  Trade Chart Graph Shows Increasing Trade Or Trading
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


   

 • Hvorfor tjener du ikke penger på bloggen din???

  Det spørsmålet stilte mamma meg i forrige uke!

  Det er ett godt spørsmål igrunn, men jeg svarte at jeg egentlig ikke har tid til å følge den opp hele tiden og være så aktiv som man burde(??) for å tjene penger på den. At den var ment som en slags dagbok for min egen del, men at det er utrolig gøy og hyggelig at neon LESER den også. 

  Ja, nei for hun hadde pratet med sin venninne om det og de hadde lurt på hvorfor jeg ikke tjente penger på denne bloggingen. Jeg har grunnet litt over det- og jeg må ærlig innrømme at jeg er litt lite datakyndig og da skulle f.eks legge inn plass til annonse for noen som VIL betale for det på bloggen min....Det stopper der.. hvordan gjør jeg det liksom? Og hva tar man betalt for, hvor lenge, hvor mye osv. Jeg har for mange spørsmål og for lite trua på meg selv til å kunne tjene penger på bloggen er vel egentlig svaret. 

  Hvordan tjener du penger på bloggen din?

  Abstract blog sign
  Licensed from: Adrian.Today / yayimages.com

  #tjenepenger #penger #økonomi #reklame #selvtillit #blogging #gnierfrublogg
   

 • Gøy med bloggere og felles interesse for penger.

  Jeg finner( eller tipses om) stadig nye blogger som handler om penger, sparing eller økonomi.

  Jeg prøver å holde meg til det som går på personlig økonomi- da den andre biten blir litt tung å grumsete for meg ... ennå. Her en nok en blogger som blogger om personlig økonomi og som jeg kan anbefale :) 

  Pengesnakk :) 

  Make Money Online
  Licensed from: kentoh / yayimages.com


   

   

 • "Hva?? Skal JEG lide fordi DU har heiagjeng??"

  funny fingers
  Licensed from: tony4urban / yayimages.com

  Jeg nevnte dette med "heiagjengen min" for Gnierfru mannen på telefon i dag! Hehe!!

  Jeg nevnte dere som heier på meg og dette dagsbudsjett opplegget mitt. Så jeg spurte om han også kunne "hjelpe" meg når han kom hjem så jeg skulle klare dette ( pleier å gå noen kr mer naturlig nok når han kommer hjem) siden jeg har en så fin heiagjeng her på bloggen.

  "Hva? Skal JEG lide for at DU liksom har heiagjeng på bloggen???? "- sagt i en spøkefull tone heldigvis. Elsker den mannen altså. Så da er han forberedt og advart *fnis*. Det skal sies at han er ingen god "fattigmann" og det vil si at han mildt sagt hater å ha lite penger på konto. Da får han en følelse av å være "fattig" tror jeg. Han blir egentlig ganske grinete å være i hus med. Det hender jo en ytterst sjelden gang at vi har ekstremt lite ( for oss) penger å rutte med- sånn som kr 192 pr.dag. 

  Men nå er han kanskje litt mer motivert, siden jeg sa at dette er kun for gøy og han vet jo at det finnes penger på en annen konto om det blir helt katastrofe. Tipper han hjelper til litt ekstra nå jeg :)

  Uten dere heiajentene ( og guttene??) så hadde jeg sikkert bare latt den uventede lønna stå på konto og så hadde den gått med i det store sluket. Så det er litt av mine leseres ære, hvis jeg klarer dette sparemålet jeg har satt meg altså :) 

  way of love
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  #heiagjeng #penger #gniere #kjæreste #skrekkoggru #økonomi #budsjett #detteklarerjeg #gnierfrublogg • 2 for ditt og 3 for datt- blir du lurt?

  Jeg ser stadig slike tilbud hos butikkene!

  -

  Det ser jo veldig forlokkende ut mye av dette. Men regner du egentlig på hva prisen pr.ting er? Det avgjør om du selv syntes at det er ett bra tilbud eller ei. Og det får deg til å tenke igjennom kjøpet før du gjør det.

  Jeg vet at jeg gir mellom kr 76 og 79 kr for slike vitaminbjørner, så at Coop Obs i dette tilfellet selger boksene for 60 kr stk gjør at jeg kan spare minst 16 kr boksen. For meg er det ett godt tilbud. Disse fylte knekkebrødene er det derimot "bare"  4,75 kr å spare på i dette tilbudet og jeg kjøper de i Sverige for 119 SEK( eske med 24 stk i ) som uansett er billigere en dette tilbudet.

  Så jeg vil med dette innlegget bare tipse om at det lønner seg å regne om hva hver enkelt ting koster deg- og avgjøre om du syntes det er ett godt tilbud eller ikke. Har du ikke fått sett på tilbudet før du står i butikken, ta deg det ene ekstra minuttet til å regne det ut på mobilen`s kalkulator. Vil du legge mer research i det, kan du jo gå bort i hyllen der produktet ligger normalt sett å se hva det koster til vanlig ( det hender jo at som i dette tilfellet at det oppgir pris pr stk under- men lurer på om dette er reelt eller har de lagt på, så tilbudet skal bli ennå "bedre" ? )

  Lykke til i tilbudsjungelen- håper dette var nyttefull lesning for deg :)

 • Uventet lønn inn på konto.

  Jeg fikk lønn, det hadde jeg ikke regnet med denne mnd.

  For å gjøre en lang historie kort, så var jeg helt sikker på at jeg måtte jobbe hele August på ny kontrakt ( hos samme arb.giver) før jeg så får lønn i midten av September. Men så kom det inn lønn i dag allikevel, det var jo helt uventet. Da har jeg plutselig litt ekstra å rutte med da, men så har jeg jo fått så mange som heier på meg og dagsbudsjettet på 192 kr også da. Det er jo så hyggelig. Tusen takk alle sammen, utrolig hyggelig når noen har trua altså.

  Så da velger jeg å kjøre hele den lønna jeg fikk ( 7964 kr ) inn på sparekonto da :) Det KAN jo hende jeg MÅ hente noe av de ut igjen ( spes når Gnierfru mannen kommer hjem på fri), men jeg skal jaggu prøve å se om det går- takket være heia gjengen min.

  Young woman in office
  Licensed from: Grafvision / yayimages.com


   

   

 • Mer middagsrester tips

  Har du laget for mye av f.eks Bali kylling gryte eller annen gryte med kjøtt eller kylling oppi?

  Og du har ikke lyst å spise dette to dager på rad- da er løsningen å skylle bort rester av gryten med kaldt vann i ett dørslag. Plukk ut kjøttbitene og bruk de på nytt i en annen middag. Lapskaus, wok eller lignende. Du kaster litt mat, men allikevel ikke alt. Er du redd for å varme kylling og kjøtt på nytt?

  Da er dette kanskje intr. lesning ( klippet og hentet fra treningsforum.no)

  Kylling, kalkun, svin og storfe kjøtt, pass på kjøkkenhygienen

  Du kan fint varme opp kyllingen din for andre gang, enten i mikro, ovn eller stekepanne. Dette forutsetter at kjøttet har blitt oppbevart riktig, og ikke for lenge, samt at restene blir ordentlig oppvarmet. Matprat.no anbefaler at kjøttet skal bli gjennomstekt gjerne i strimler eller terninger. Er det steking av hele stykker av storfe eller lam, som for eksempel biff, holder det at du steker overflatene av kjøttet godt. Fordi det er her bakteriene finnes. Pass på å oppbevar kjøttet riktig etter tilbereding, og at restene ikke står for lenge ute på kjøkkenbenken. OBS: kjøtt som serveres til gravide skal alltid være gjennomstekt eller gjennomkokt.

  Kjøl ned maten kjapt, ikke la den stå på ovnen i flere timer.

  Jeg pleier å ha iskaldt vann i vasken, og sette kjeler nedi der uten lokk på. Da får du kjapt ut varmen av maten. Har du tilgang på isbiter, ha det oppi vannet så får du en ennå kjappere nedkjøling. Da kan maten fint varmes opp igjen. Man skal være litt obs på å varme grønnsaker opp igjen da de kan skille ut giftstoffer. Mer om det her som jeg hentet utklippet om kylling fra.

  Dette tipset kan spare deg både for tid og penger. Vel bekomme :)

  Chinese style vegetarian food
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


   

   

 • 192 kr dagen??

  Jeg har satt av penger til sparing men,.....

  Det gjør at i skrivende stund ,så har vi ett dagsbudsjett på kr 192!! Jeg har en skala som viser litt hvordan vi her i familien ligger ann da...

  > 500 kr dagen = lever i sus å dus

         499-350 kr = Kan unne oss litt utenom det vanlige

         349-250 kr = Her må vi begynne å tenke litt mer

         249-150 kr = Oi, obs- ikke kjøpe mer en man MÅ ha!

             < 150 kr = da låner jeg ofte fra en sparekonto til å kjøpe mat eller fylle bensin

  Og som dere ser , ligger vi  nest nederst akkurat nå. 

  surprised woman
  Licensed from: luna4 / yayimages.com


   

  Hvilke "tiltak" bruker jeg da?

  Jeg skal fylle bensin på bilen i kveld siden jeg ikke får gjort det før kl 11 i morgen ( jobber da), men istedet for å fylle full tank , så fyller jeg for 200 kr som er litt over ett dagsbudsjett. Da burde det holde en uke med det som er på bilen fra før. Så har vi jo mye mat i kjøl og frys- da blir det til å spise opp det vi har og kjøper ikke noe nytt denne uken. Ikke frukt eller grønt heller. 

  Så gjenstår det å se om vi klarer dette da uten å hente tilbake fra sparekonto. Jeg vet at så lenge Gnierfru mannen er på jobb så går det fint for jeg er sta og barna er vant med dette. Vi lider absolutt ingen nød med mindre penger i korte perioder. Må bare tenke litt mer en normalt og være litt kreativ.

  Så da gjenstår det å se hvordan dette tar i vei? Blir det å hente ut fra sparekonto igjen eller klarer vi dette? Følg med bloggen så får du svar på det etterhvert.

  PS!

  Lurer du på hvordan jeg regner ut dagsbudsjett? Jeg tar summen som står på konto og deler på antall dagen igjen til lønn. Eks : 4000 kr igjen på konto den 13- 19 dager igjen til lønn. 4000/19 = 210 kr dagen :)

 • De 15 beste sidene på Gnierfru bloggen.

 • Søren, jeg glemte.....

  Å kjøpe egg og grønnsaker på tirsdag.

  Upraktisk å gå i butikken flere ganger i uken, det blir fort til at jeg bruker mer penger en nødvendig!! Også har de slike mega store grønnsaksposer til en billigere penge der jeg kjøpte frokostblandinger på tilbud.

  Det er ca 10 min kjøring herfra. Så irriterende da, å glemme det. Jaja, ned på Kiwi å se om det er noe firstprice grønnsaker der da. 

  Da skal jeg KUN ha frosne grønnsaker og egg. Da er det skrevet her, så da er det lettere å holde det når jeg går i butikken. Veldig kjekt med blogg som noen leser innimellom.

  Takk skal dere ha :) Dere hjelper til å "passe" litt på meg :)

   

 • Syntes du 86 kr er lite å spare?

  Dette er en oppfølger til dette innlegget!

  Så, kjøpte jeg inn store mengder med frokostblanding til barna? Det er kun de som spiser dette stort sett, og noen ganger mannen. Men de er dyre, så sjelden jeg gidder å bruke penger på det. Men så var de på tilbud da, 3 for 60 kr. Det er 20 kr esken og noen av de koster nærmere 40 kr eller mer. Altså halvpris på enkelte esker. Jeg ble ikke komplett hamster denne gangen.Kjøpte 6 esker, sparte 86 kr på det. Kanskje ikke den posten jeg har spart mest penger på iht. tilbud, men jeg sparte 86 kr. Frokostblandingen ville jeg uansett kjøpt til fullpris innimellom.

  Og siden mine unger ikke får disse sukkerbombene HVER dag, tipper jeg at de varer en stund nå. 86 kr er ikke mye penger, men når jeg sparer litt her å litt der ved å gjøre slike valg, så blir det nok noen kr i løpet av året..... håper jeg hehe.

 • Ferien er slutt- sparingen starter opp igjen.

  Ikke for det, vi har spart litt penger i ferien også!

  De faste trekkene våre har gått som normalt de. Men jeg har ikke satt inn noe ekstra, slik jeg pleier. Så da begynner jeg med nesten blanke ark. Klarer jeg 50K før.. hmmm.. hvor lang tid skal jeg avsette da? Skal det være lett, vanskelig eller ekstremt? Ekstremt utgår, siden jeg ikke nådde forrige mål, lett blir for lett, så da går jeg for normal. Da bør jeg får til 50 tusen inn på sparekonto innen juli 2018. Da må jeg i snitt spare 5000 kr mnd. Hmmm det var kanskje på kanten til ekstremt allikevel? 

  Jaja, dere hogger vel ikke hodet av meg om jeg ikke klarer det?? Jeg hiver meg på jeg... prøver man ikke ,så vinner man ikke. Kan jeg klare det tror du?

  Jeg starter på denne kontoen som egentlig ligger som en ekstra konto for tiden. Jeg lar det lille overskuddet stå der, så jeg starter mitt mål mot 50 000 med 486,53 kr da. Ønske meg lykke til, klarer jeg ikke målet har jeg uansett sikkert klart å spare litt mer en jeg ville gjort om jeg ikke prøvde :)

   

  #sparing #prøverigjen #sparemål #DNBkunde #kanjegklaredet #gnierfrublogg

 • Så skal det handles igjen da.

  Egentlig til Torsdag!

  For det er handledagen min. Men jeg gjør unntak. Hvorfor? 

  Det skal jeg fortelle deg... Noen ganger kommer gode tilbud i starten av uken, handler jeg da i slutten av uken er det enten tomt eller vi venter det inn i morgen igjen osv.

  Jeg kjører ikke langt pga tilbud, da føler jeg vinningen går opp i spinningen. Men jeg hiver meg gjerne på og kjøper inn litt om jeg likevel skal forbi butikken som har salg på det jeg allikevel skal ha.

  Nå er det litt sånn om dagen at barna har gått lei av havregryn til frokost og da hender det jeg slår til å spanderer slike søte og sikkert ganske usunne frokostblandinger på dem. Disse sukkebombene koster også en formue syntes jeg. Så når Coop Obs nå har 3 for 60 = 20 kr esken, tar jeg de som er dyrest og kjøper inn noen av de. Lagrer de i matboden min og vips sparte jeg en del penger på det. Det blir ikke spist mer en før- prøver å holde igjen litt der, men jeg slipper å kjøpe det med på en stund.

   

  Og når jeg først er der, tar jeg med andre ting jeg trenger om det er gode priser på det.

  Jeg sjekker gjerne Coop appen min for å se om jeg har noe gratis å hente der, eller om noe av det jeg skal handle har app- tilbud. 

  #mattilbud #handlerstort #gnierfrublogg #frokostblandinger #kjøpsmart

 • Hardere tider fremover- lommeboka skal skrumpes!

  Jeg har ingen fast jobb, jobber som vikar og tar det jeg kan få av arbeidstimer der jeg jobber. 

  Heldigvis tjener Gnierfru mannen så vi klarer oss om vi må på hans lønn- Selv om det da blir trangt økonomisk, så klarer vi å få til det. Derfor kan jeg jobbe sånn jeg gjør. Nå er det slik at jeg kun har 28,8% stilling ut dette året fra skolestart ( jobber i skole) og det er ikke veldig mye utbetalt hver måned. Så det betyr at det må spares inn litt på forbruket igjen. jeg har jo tidligere justert det inn- nå skal det justeres ytterligere inn. Da må jeg være smart!!

  Og bare for å avlive alt snakket om hvorfor jeg ikke velger å finne mer jobb osv er  fordi jeg trives ekstremt godt der jeg er. Jeg har aldri hatt så god helse som jeg har nå og har litt is i magen for jeg vet det blir mer jobb på meg der med tiden.

  Matbudsjett først!!

  Jeg hadde som mål å ligge på rundt 7K- jeg har regnet på ett gjennomsnitt fra de 4 siste månedene. Jeg er vist langt over det målet, uff.!! 11713 kr i snitt- rett å slett ikke bra. Så hva er det som drar budsjett så opp?

  For å finne ut det må jeg studere kvitteringene mine igrunn. Det tar tid, det er kjedelig. Jeg få heller prøve å tenke på hva jeg kjøper ofte også se på om det er noe som kan kuttes ut eller kuttes ned på ihvertfall.

  Woman shopping groceries at supermarket.
  Licensed from: kasto / yayimages.com


   

  Så jeg tenker litt høyt her....Det er ikke alt jeg er villig til å kutte ut eller bytte ut pga næringsinnhold eller smak....

  Hva står ofte på handle lappen min? ( ikke alt hver gang da)

  • Melk
  • Frukt- er det her jeg kan se om det kan justeres tro?
  • Grønnsaker- får sjekke om jeg kan justere her også
  • Kyllingskinke- kjøper jeg som regel i Sverige
  • Grillpølser
  • Kjøttdeig/karbonadedeig
  • Luftigere bakst til brødene mine- de blir faktisk luftigere av dette
  • Saltpølse-kjøper ofte i Sverige
  • Kaffe pulver- kjøper i Sverige
  • Pizza- kjøper kun når OBS har kampanje på grandis
  • Ketchup mindre sukker- kunne gått over til billigere merke- dette skal jeg vurdere
  • Flytende smør- kjøper jeg i Sverige- skal sjekke ut hva dette utgjør
  • Utemat- dette vet jeg utgjør en del penger hos oss. HER skal det ned i NULL kr på dette fremover.
  • Øl- eneste Gnierfru mannen koster på seg- jobber med å få til en bedre ordning her siden jeg kjenner en hjemmebrygger
  • Potetgull- mulig det kan justeres her ja
  • Speltmel- kjøpes i Sverige
  • Vaske midler- dette er en post jeg må se litt på
  • Hygiene produkter- kan jo være penger å spare her?
  • godteri- her kjøper Gnierfru mannen inn til rett over innkjøpsrpis- tror ikke det er mye å hente her
  • Ferdigsauser- starter å lage de selv
  • Ferdiglaget mat i butikk- eks smurte horn osv- dette skal ned i null kr. Koster for mye. Får lage det selv

  Dette er punkter jeg skal se litt på å regne litt på- hvor ofte det lønner seg å handle osv.

  Jeg må gjøre noe smart, selv om det å ligge på 10 000 kr for en familie på 4 er normalt, så må vi ned litt syntes jeg.

  Dette blir litt spennende- klarer jeg det eller klarer jeg ikke. Hmmm.. jeg gir det gir det to mnd. Da kommer resultatet her på bloggen.

  Så er det kanskje andre budsjetter som må justeres på. Fritid, klær osv.

   

 • I gang igjen etter sommeren! Nå er det frokost og ned i vekt!

  Hei alle lesere. Jeg håper dere har hatt en fin ferie og ikke savnet Gnierfru FOR mye. Jeg trengte litt ferie jeg også og let derfor bloggingen få litt hvile.

  Jeg har som sikkert mange andre kost med ekstra i ferien med god mat og litt ekstra dessert. Det merkes på kroppen, den har liksom endret fasong litt :( Da er det bre å brette opp ermene å skjerpe seg da. Men jeg klarer det ikke helt alene, så jeg har skaffet meg "proff" hjelp via en app. Den er i utgangspunktet gratis å bruke, da med begrenset tilgang på diverse ting. Jeg valgte å betale for den. Men jeg velger å prøve å få til treningen hjemme/ ute istedet for å bruke penger på treningsenter i år. Kan bli spennende å se om det målet holder når snøen kommer. Kanskje jeg ender opp med å bruke noen kr på treningsenter allikevel?

  Tilbake til vafler!

  Så med dette kostholds-opplegget da, så prøver jeg å få i meg sunn mat. Men sunn mat er ofte litt kjedelig i lengden. Da må jeg lure hjernen min litt til å tro at jeg spiser dessert hehe. Da forsvinner søtsuget på kvelden også merkelig nok. Jeg bruker ikke så mye ekstra penger på sunnere mat, bruker det vi allerede har hjemme. Alltid vært opptatt av sunn mat i grunn, det bare går litt opp å ned med det. Derfor har jeg ganske mye rart i skapene her. Det brukes opp nå.

  Så i dag har vi spist vafler til frokost. Her kommer oppskriften på de :)

   

  Har klippet å limt litt fra appen jeg bruker, så her får dere med næringsinnhold også :) 

  Frokostbilde- helt uredigert å usminket. Ha en fin dag :)

   

  #frokost #vafel #suntoggodt #gnierfrublogg

   

   
 • hits