Gnierfru - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Spis for en hundrings på restaurant.

Slike overskrifter liker gnierfru.

Lurer på om vi skal benytte dette også jeg. Flere restaurnter i vår nærmeste by tilbyr middag for en hundrings på restaurant i  høstferien. Det er jo kjempe flott, så får flere mulighet til å unne seg ett restaurant besøk uten at det koster både skjorte å bukse.

Finnes det slike arrangement i ditt nærområde?

Les gjerne hva lokal avisa vår skriver om det her.

Saving money with piggy bank
Licensed from: buzsu4ever / yayimages.com


 

 • Jeg avslører det nå!

  Jeg vet jeg pleide å ha en liten uformell konkurranse om å gjette hva jeg klarer å spare pr.mnd., men så lenge jeg jobber så klarer jeg ikke følge opp alle mine prosjekter og konkurransen er en av de. Beklager :(

  Så denne gangen avslører jeg hva jeg setter inn på sparekonto for september og jeg er litt sjokka over hvor mye penger som står der nå etter måndens slutt. 13808 kr!!! Og jeg har jo sagt at alt som er til overs over nærmeste 1000 eller 100 skal overføres til sparekonto. 

  Så dermed overfører jeg kr 13000 til sprekonto fordi det kommer ny lønn inn på konto i morgen den 30. 13000 kr!! WOW. Jeg er veldig overrasket og lurer på hvordan dette har gått til. Vi har ikke mottatt noe ekstra heller så vidt jeg kan se på konto. Så utrolig morro :)  Vi sparte til båt.

  Men det gjør vi ikke lengre, for vi valgte å refiansiere på husetlånet istedet og kommer bedre ut av det lånemessig nå en før vi tok opp lån til båt og kjøkken. Så vi får altså større båt, pusset opp kjøkken og litt stue, betaler like mye som vi gjorde før vi refinasierte og sitter med kortere nedbetalingsplan en før vi refinasierte. Tror du meg ikke? Det er helt sant.

   

  Så hva sparer vi til nå?

  Både jeg og gnierfru mannen syntes det er greit å ha noen penger på bok. Vi skal ha en 35 år`s lag til sommeren blandt annet og vi sparer til 40 årsgave til oss selv. En tur til Florida med barna. Det vil si bra 5 år igjen å spre på.. det går fort. Bør nok prøve å få den ferie summen opp i 150 000 kr når man skal dit med 3 unger. Så alltid en grunn for å spare hehe.

  Sparer du til noe? Hvordan går det? :)

   

   

 • Nå er det loppemarked tid.

  Går du på loppa?

  Det er ikke så lenge siden jeg begynte med det selv. Min far er en ivrig loppemarked sjel, som kjøper og samler på alt mulig rart. Så det var han som inviterte med meg å barna første gang. 

  Og det er utrolig gøy å gå der å se på alt hva folk har hatt i kjeller å på loft altså. Jeg kjøper ikke så ofte, er mer ute å kikker. Men det hender jeg kommer over noe jeg trenger da. Sist nå så kjøpte jeg en mini trampoline til barna. En slik man kan bære med seg rundt for kr 75. Det var ett kupp, har lett litt etter en slik.

  Jeg hadde nok også kjøpt en del klær der om det ikke var for rotet. Jeg orker ikke det rotet det ofte er i klær på loppa. Hadde det vært bittelitt mer organisert, men jeg får noya av kleshauger dessverre.

  Jeg hadde tenkt å kjøpe meg ny skulder veske denne gangen, men det ble for mye folk for meg, så jeg orket ikke stå der i stimen og kikke. Neste gang :)

  Flea market


   

  Fordommer!!

  Jeg er veldig glad jeg har lite fordommer mot brukte ting, jeg tenker at det aller meste kan vaskes og kan det ikke det har det heller ikke behov for å bli vasket. Det er også litt hyggelig å tenke på at tingen jeg kjøper kanskje har hatt en stor verdi for noen en gang. Jeg kjøper gjerne brukt uten å nøle. Gjør du? Dessuten sparer jeg miljøet for overproduksjon av ting :)

   

  Utrolig hva man finner på loppemarked altså.

  Det er ett mangfold av ting på loppa, mye glass og service. Men innimellom dukker det opp noen små skatter. Jeg hadde tenkt å reise til ett hagesenter for å kjøpe meg lyng til å ha i pottene mine ute forann huset. Tror de kostet  kr 39.90 på plantasjen på tilbud. På loppa solgte de jammen meg sånn lyng jeg ville ha til kr 20 pr potte. Helt nye. Donert av ett lokat hagesenter her til loppa :) Hurra :) Penger spart.  Det er ofte sånn at lokale firma donerer varer til loppemarked og dette er nye ting til loppe-marked priser!!  

  Jeg er herved en selvutnevnt lopper, jeg liker å gjøre dette sammen med både barna og min far. Så sitter vi gjerne på gjerne på loppas kafe og spiser litt kake sammen etterpå.  Super koselig :)

 • Jeg er blitt litt sløv...

  Tilgi meg..

   

  Jeg kommer plutselig tilbake med både :

  firstprice tester

  ukens handling

  trumf sparing

  Sparekonto sparing

  coop kort sparing osv

  Til mitt forsvar, har jobbet ganske mye i det siste og bloggen lider nok litt av dette. 

  Det går med mye tid til å undersøke ting/priser osv og lage blogg -innlegg om det. Men hold ut, jeg lukter snart arbeidsledig her igjen og da er det tilbake til bloggen hehe.

  Håper jeg har dere søte, snille leserene mine med fortsatt :)

 • 5 ting gnierfru jobber med å bli bedre på økonomisk

  Jeg er ingen perfekt gnier. Langt igjen, og godt er det. For da blir det ikke kjedelig å nå nye mål.

  1. Jeg forsøker å slå av lys og varme i rom jeg ikke er i og få barna mine til å gjøre det samme. Den jobbes det med hele tiden her av overnevnte. Målet er å ha lys og varme kun der vi er og få oss ledd-pærer overalt.
  2. Jeg gjør fortsatt impulskjøp selv om det er betydelig færre. Måler er null slike kjøp.
  3. Jeg bruker for mye varmt vann ved skylling av oppvask. Målet er å få det til med kaldt vann og børste. ( det går kjappere med varmt vann)
  4.  Slutte å kjøpe ting til unga, gi dem tid med oss foreldre i belønning istedet. 
  5. Fyre mer med VED om vinteren, istedet for kun varmepumpe her oppe i 1 etg. Målet er å få ned kw/t til så lite som mulig.

   

  Har du noen tiltak du prøver å få til for å spare penger?

 • Ikke tryn på sykkel... og ihvertfall ha HJELMEN PÅ hvis det skjer!!

  Trå-sykkel altså...

  Og tro at alt gikk bra. Kanskje fikk du ett skrubbsår, men reiste deg rett og opp syntes det gikk overraskende bra?

  Haha, dagen derpå kommer. Tro meg. 

  Jeg klarte nemelig å TRYNE på sykkel for første gang siden jeg var ungdom i går. Jeg skulle forsøke å stoppe minstemann nedover en bakke, hvor det begynte å trille litt for fort for minsten. Jeg fikk stoppet guttungen..... og MEG SELV. Trykte inn litt hardt på frambremsen og dermed lå jeg ute i veibanen, i kanten da. Men jammen fint at det ikke kom bil, på den ellers så traffikerte veien. Jeg kom meg rimelig kjapt opp på beina igjen. Det var vel ingen som så meg?? 

  Cyclist lying on the road after an accident
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Kikker meg rundt og joda, der gikk det noen forbi. Men jeg var nok på beina igjen iløpet av ett nano sekund, så de gikk i grunn bare videre ( på andre siden av veien) og tenkte vel at alt var i orden. På en måte var jeg litt glad de gikk, skjelven og flau der jeg stod å prøvde å stable både bein, og sykkel opp igjen.

  Jeg kjente jeg fikk ei kraftig skrape på innsiden av låret, for det sved noe så....

  Jeg ville ikke akkurat dra ned buksa midt i sentrum for å sjekke heller, så det ventet jeg med til vi kom dit vi hadde tenkt oss i første omgang. Jeg var jo fin ellers i kroppen, ett lite skrubbsår inni hånda og det på innsiden av låret. Jøss, dette gikk jo bra?

  Ett lite blåmerke hadde dukket opp på innsiden av låret mitt, klok av skade vet jeg at dette lille blåmerke il bli ganske stort etterhvert. Jeg får veldig lett blåmerker. 

  Resten av dagen var i grunn ganske ålreit.

   

  Natt til mandag.

  Da merket jeg at kroppen hadde fått en trøkk. Magen gjorde mest vondt, var nesten så jeg lurte på om indre organer var skadet. Men for å ikke få panikk, tok jeg en paracet tilslutt og det hjalplitt. Det varte å rakk disse smertene, paraceten tok av det meste men det tok tid å sovne. Det som var veldig merkelig, var når jeg om morgen etter, ringte legekontoret og forklarte hva som hadde skjedd, at jeg var hjemme fra jobb og trengte legeærklæring, så hadde de ingen ledig time til meg, på tross at jeg da fortsatt var øm i magen. Da måtte jeg ringe på igjen i morgen var beskjeden. Jeg som da hadde sittet 20 min i telefon kø inn til det legesenteret , har ikke tid til det i morgen. Da er jeg på jobb igjen. Da fikk jeg ringe en dag det passet var videre beskjed. Ja sikkert, sa jeg da. Jeg bryr meg egentlig ikke om selve lege -erklæringen, kan godt gå den dagen uten lønn, for jeg hadde virkelig ikke orket å være på jobb. En jobb jeg elsker å være i og helst ikke er borte fra. Men det hadde vært hyggelig å møtt litt forståelse i telefon istedet for ei som sikkert var lei alle små problemene til folk. Ikke alle som passer inn i en kundeservice jobb merker jeg. Men det er min mening. Nå er magen fin, kroppen støl. Men jeg er klar for morgendagen igjen.

   

  Konklusjonen

  Budskapet mitt her må være , at jeg er sjeleglad jeg bruker hjelm når jeg er ute å sykler. Jeg er sjeleglad jeg LÆRER barna mine viktigheten av dette ved å fortelle dem om det å være ett godt forbilde for dem. I går fikk de begge se hvor fort det kan gå når man velter og en kan slå seg ganske mye når man er ute å sykler. 

  Jeg ser en god del ungdommer som sykler med hjelmen hengende på styret. Hva i all verden er vitsen? Jeg har også sett foreldre ute å sykler med barn, barna har hjelm, men de voksene sykler uten.!!Hva slags budskap sender man ut da tror dere?

   

  Dette var heldigvis det værste som skjedde meg, men det kunne gått mye galere. Jeg takker for at du leste og håper du sykler trygt rundt med hjelm .)   

   

   

 • Dette er SKIKKELIGE gode nyheter for oss gniere

  Og alle andre som vil spare både penger og miljøet :)

  Kilden fant jeg først hos gjerrigknark.com sin facebook side og linken her er fra TV2. Syntes det er flott at flere å flere aktører kommer inn og gjør noe med all matkastingen som skjer her i landet. Så er det også opp til oss forbrukere å gjøre noe med det. Jeg har sagt det før og sier det gjeren igjen. stol på sansene dine!! Se, lukt og tørr å smake før du kaster noe som er over holdbarhetsdatoen. 

  Står det best før, ja da er den best før, mene ikke uspiselig etterpå. Står det siste forbruksdag, kan du være mer skeptsik, men her kan det også være at du kan dobbelt sjekke med de sanser du er født med.

  For å komme til artikkelen om ennå en butikk som selger overskuddsmat, trykk her.

  Save Jar Shows Save Or Set Aside Money And Finances
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


   

 • Refinansiere- lønner det seg?

  Det gjorde det definitivt for oss.

  Det er ikke sikkert du vil tro meg nå, men dette er helt sant. 

  Vi hadde litt i overkant av 1.7 millioner i gjeld før vi refinansierte fordelt på 20 år. Det gjorde til at vi betalte ca 11700 kr hver mnd. Vi har lenge snakket om å skaffe oss større båt ( gnierfru mannen har snakket MASSE om det hehe) så jeg sa at OM vi skulle låne ,skulle det også lånes til nytt kjøkken her i hus. Både gnierfru og mannen er veldig skeptiske til mer kån, man vet jo aldri hvordan det vil gå med renta. Og vi er ikke av de som vil binde den heller.

  Vi tok en utregning i nettbanken vår for å se hvordan dette vil ca se ut i måneden. og vi ble ganske forbløffet. Vi skulle betale mindre en vi gjorde, med mer i lån???? Den fikk ingen av oss til å henge på greip. Nesten en halv million mer i lån, og vi skulle betale mindre? Her MÅTTE det være en feil.

  Vi kontaktet baken og fikk bekreftet at det stemte OM prisantydningen på huset stemte. Vi endte opp med å betale mindre hver måned en det vi hadde gjort tidligere, OG på ETT ÅR MINDRE .. altså nå under 19 år istedet for 20 år. Vi får større båt og nytt kjøkken, men betaler mindre i gjeld.    

  Ja vi betaler ned det kjøkkenet og den båten på 19 år, det vet jeg, men om vi selger båten en dag så kan den summen føres inn i bolig lånet igjen :)

  Så ja, sjekk med banken om å refinansiere. Ikke bruk disse andre selskapene med HØY rente før du evnt MÅ. Da bør du iallefall ha stålkontroll på økonomien din og tenke deg godt om. Hør med banken din først. 

  Vi fikk også gratis verdivurdering på huset vårt av privat megleren, og siden det er verdt en del mer en det vi NÅ har i lån så vi fikk veldig gode betingelser fra banken. Vi har bodd i det samme huset siden 2007, og det har steget en del i verdi fra vi flyttet hit. Det hjalp veldig på nå når vi refinasierte.

  Young couple showing boo hurray foam hand
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


  Gleder meg til nytt kjøkken joho....  Godt i gang med planlegging :)

  God helg.

   

   

   

 • Det er trippel trumf på torsdag.

  Så vet dere det hehe.

  Jeg klarte ikke å knipe på ting lengre her og måtte handle noe småtteri. Klapp på skulderen er at jeg handlet kun det jeg hadde bestemt meg for på forhånd, og ingen ting annet. Du verden... det går sakte men sikkert fremover her hihi.   

 • Ingen handel på torsdag.

  Trenger vi noe etter  Sverige turen?

  Det er mye jeg IKKE kjøper i Sverige, av forskjellige grunner. Jeg kjøper nesten ikke kjøtt fordi jeg er redd dyra jeg spiser ikke har hatt det bra. Ja jeg vet at noen dyr er stressa på sin siste reise her i landet også, men har sett for mange skrekk bilder på nett fra utlandet. Men så sier min mormor( barnas oldemor som har bodd i Sverige i mange år) at de er like strenge på slikt i Sverige som i Norge, så hvis jeg ser etter kjøtt som er merket med "svenskt kjøtt" kan jeg være like trygg som på kjøttet fra Norge siden reglene er like strenge for dyrevelverd der. Egentlig burde jeg blitt vegetarianer for jeg er ikke helt trygg på at ting går skikkelig for seg her heller eller i Sverige.Dette temaet får jeg heller lage ett innlegg om en annen gang. Men det er ikke så mye annet en grønnskaer og frukt jeg trenger nå. Denne gangen handlet jeg på eurocash.

  cows
  Skulle ønske alle dyr hadde det slik og best mulig frem til Slakt.


   

   

  Så hva kjøper gnierfru da egentlig?

  Jeg tar med meg dette da jeg har sjekket at det er billigere i Sverige:

  • Meieri- youghurt, melk, creme fresh, og ost.
  • Mel- vanlig hvetemel og diverse grovt mel inkl havregryn( til brødbakingen min)
  • Sukker
  • Syltetøy
  • Salte kjeks og andre kjeks ( til ost )
  • Vaskemidler/ skyllemiddel- alt mulig
  • Hygiene produkter
  • Ketchup
  • Is sauser ( fordi vi ikke har så godt utvalg i Norge på dette, så her ser jeg ikke så nøye på pris)
  • Kjøttpålegg- heretter merket svensk kjøtt
  • saft( her er det også bedre utvalg en hjemme)
  • Caprisone blir ofte med hjem etter en Sverige tur :O
  • Gordbys( ferdig innbakt pizza ting ) kjøpt i storpakk ( til gnierfru mannen)
  • Sennep på tube ( får ikke tak i den typen Norge)
  • Pølser
  • honning
  • Øko mat ( MYE å spare her)
  • Potetgull/ chips- pga utvalget igjen
  • rosiner ( bruker en del til det når vi spiser havregryn slik det er her i hus)
  • Øl og evnt brennvin på polet
  • Pose saus
  • Krydder

  Det er det jeg kommer på, og veldig mye av dette på denne listen ble med hjem denne gangen. Og jeg kjøper ganske mye av hver ting som tåler lagring, for jeg vet aldri når jeg har tid til å reise til Sverige neste gang. Og jeg resier heller ikek før lagret her begynner å bli skrantete.

  Så til det overskriften egentlig handler om, jeg handlet ikke på torsdag fordi det er lite vi trenger. Jeg trenger bare påfyll av melk ( det jeg kjøpte i Sverige er nesten borte alt) og frukt og grønnsaker foreløpig og det kjøper jeg inn i dag, lørdag.

  Så regner ikke med at kassalappen skriker til meg denne uken ( Det brude den ikke etter å ha brukt opp over 6000 kr i Sverige )

  Ha en super helg folkens.

 • 6814- harryhandel

  KR!!

  Denne gangen reiste vi til Sverige på TUR!!. Jeg planla ikke turen kjempe nøye denne gangen fordi vi skulle på besøk til barnas oldemor. Vi tok det som en kosetur. Derfor har jeg heller ikke snudd på kronene denne gangen heller. Og det viser seg jo at det faktisk kan være lurt å gjøre OM man skal SPARE penger hehe. Itilegg kommer utgifter til bom og drivstoff her.

  Dobbel- pris!

  Så vi endte opp med å betale dobbelt så mye for harryhandelen denne gangen en det vi har gjort tidligere. Jeg har ihvertfall fått bekfreftet viktigheten av å planlegge litt i forkant. Vi bodde hos barnas oldemor en natt så vi var jo lengre i Sverige denne gangen ( = mulighet for at man bruker mer penger), men vi betalte ikke noe for hverken mat eller opphold.

  Så sparte jeg noe på denne turen? Sannsynligvis veldig lite, men jeg sitter igjen med god sammvittighet allikevel, for denne gangen hadde vi råd til dette og barnas Oldemor som ikke har sett oldebarna sine på 2-3 år når ble veldig lykkelig.

  Legger ved ett lite mimre bilde fra turen vår, oldemor bor nemelig i ........  *fnis*

  God onsdag ønskes alle mine lesere :)

   

 • Skal sette meg ned i morgen...

  Å få skrevet en oppdatering om Sverige turen. Så vet dere det.

  Ha en super kveld :)

  Sweden Round Button
  Licensed from: basheeradesigns / yayimages.com


   

 • Klager du på ting?

  Eller gjør du som jeg gjorde før?

  Jeg tenkte at "jaja, de har vel gjort en feil da" også gjorde jeg ikke noe mer med den saken. Det kunne være enten det gjaldt en produksjonsfeil på noe jeg hadde kjøpt eller  at varen ikke stod til mine forventninger etter jeg hadde kjøpt i butikk osv.

   

  De vil gjerne høre fra deg!

  Jeg har selv drevet firma, og syntes det var fint når noen sa fra at de ikke var fornøyde, og gjerne da med hva. Hvordan kan jeg ellers bli bedre? Om ingen sier fra gjør jeg jo det jeg alltid har gjort, og da er det kjedelig å egentlig ha en bunke kunder som ikke likte produktet, men heller ikke sa i fra. De vil at du skal si i fra, ikke la være å gjøre det. Man kan jo klage på en høffelig måte, stille spørsmål  kanskje, ikke bare bruke kjeft.

  Jeg har startet å klage på ting jeg.

  Både fordi jeg er litt ego og fordi jeg håper jeg kan få litt igjen for det, og fordi jeg vet at min tilbakemelding faktisk kan ha noe å si. Vinn vinn?

  Pizza grandiosa med kjøttdeig å løk.

  Tidsklemma, giddesløsheten eller noe annet du kaller det hentet meg inn i dag. Jeg slang derfor min og ungas favorittgrandis i ovnen, så lagde maten seg selv mens jeg brettet klær. Vi satte oss ned å begynte å tygge. Woooohoo.. den var blitt en del sterkere siden sist ja :O

  Lillemann på 3 år, gnafset i seg og så ikke ut til å merke at den var blitt sterkere, mens jeg og vesla måtte løpe ut på kjøkkenet etter vann. Vi er ikke så glad i godt kryddret mat og bruker minimalt med salt og papper på maten vår. Enten så har denne pizzaen fått en feildose med pepper eller så er respeten forandret på. Jeg så jo at det stod ny og bedre smak eller noe i den duren på esken. Men jeg hadde ikke regnet med at den hadde blitt dobbelt så sterk.

  Siden dette ikke er en ren reklamasjon, sendte jeg inne ett spørsmål om det er respeten som er forandret eller om det har skjedd en feil her- Blir spennende å se hva de sier om det. Om det er mer krydder som er  den nye smaken, har de nok mistet ihvertfall 3 kunder på den pizza typen herfra :(

  Pizza
  Licensed from: dvarg / yayimages.com


   

   

 • Jeg må bare dele denne på bloggen også....

  Når ett bilde av noen ord, sier mer en tusen ord.  Jeg var en tur hos legen i dag. Gjett om jeg følte meg velkommen du, der jeg stod å venta på at de skulle åpne luka si, mens jeg stod å leste dette?

  NOPE !! Og jeg bruker som regel sjelden mer en 15 min allikevel. Ja da skjønner problemet med pasienter som bruker litt vel lang tid og at det går utover andre osv. Hva med å forandre legetime til legekvarter? Da sier det seg selv at om man skal få tømt seg for problemer, så må man si at man skal ha 4 stk legekvarter takk!!

   Går man til legen fordi man er skravle syk? Nei ikke jeg ihvertfall. Men kroppen min er ikke A4 heller, det kan være at kroppen min trenger to min. Kan jeg få kvote lapp da? Da har jeg 13 min ekstra neste gang? Det stod det ingen ting om der. 

  Jeg la ut denne på min private facebook side og det er både kommentrarer for og i mot dette "Velkommen til oss" skiltet som henger utenfor vente luken på mitt legekontor.

  Ville du følt deg velkommen?

 • Harrytur igjen.

  Så var jeg tom for ditt å datt da.

  Ja, da begynner en del av lagret fra forrige Sverige tur å gå tomt, hårfarge b.la, så da er det bare å hive seg rundt igjen da.

  Jeg har også bestilt varer fra Matsmart.net. , men her bør man være klar over at varene sendes nærmeste butikk iht til svenske grensa. Altså du må over til Sverige for å hente varene dine. Så jeg må få hentet disse, i tillegg skal vi besøke barnas oldemor som bor der :)

  Denne gangen reiser vi som en tur og dermmed sparer jeg ikke på hver kr slik jeg gjorde sist. Det ble nemelig= sure,slitne barn. Vi skal SKIKKELIG tidlig opp for båten går kl 07 om morran. Jesp. Jaja. Blir bra med frokost buffet ombord da :)

  Regner med det går en del penger her. Skal se om jg har ork til å sette opp ett budsjett i kveld. Da legges det i så fall ut her før vi drar :) 

  Hva handler du mest av i Sverige?

  flag of sweeden
  Licensed from: raphtong / yayimages.com