Gnierfru - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Dag 6- Hvordan spare penger?

Innlegget inneholder produktplassering, men er ikke sponset.

 

Bytt ut om du kan?

Når du nå handlet sist-sjekket du priser på det du puttet oppi kurven din?

Se her, ett eksempel:

Her var det tilbud på kjøttpølser, de var dermed billigere en lavprismerkene.

Hvis du går i samme felle som mange andre, så ser du på den store prisen. Helt normalt. Når du vil være litt smart ser du på den lille prisen, iallfall om det ligger flere varianter rundt samme produkt. De kan være forskjellige merker eller forpakninger, men skal du sammenligne samme type varer er det altså kg.pris eller liter pris du må se på. 

 

Vil du  teste ut noe nytt?

Så kanskje Gilde pølsene er 3 kroner dyrere for kiloen enn det Firstprice sine kjøttpølser er. Er du da villig til å teste ut Firstprice sine, eller butikkens eget merke? Du burde gjøre det, liker du ikke billigmerket, kan du gå tilbake til det vante gamle. Liker du det, sparer du mye penger i løpet av ett år, spesielt hvis du bytter mye av matinnkjøpene dine med billigere merker. Jeg har gjort det, og er positivt overrasket over hvor bra de billige merkene smaker. Noe av det smaker ikke bra i det hele tatt, da kjøper også jeg noe jeg liker istedet

Gjør det på alt du kjøper!

Hvis du blir flink til å sammenligne priser på varer, blir du også mer bevisst på HVA du kjøper. Vinn, vinn her altså. Dermed kan du kanskje fylle opp sparekontoen fortere en du ville gjort ellers! :)

#merkevarer #billigmat #bytte #velgandre #sparepenger #penger #økonomi #gnierfrublogg #sparekonto #stegforsteg #tips

 • Dag 5- Hvordan spare penger?

  Kjøp noe brukt!

  Neste gang du trenger noe nytt, uansett hva det kan være- gå inn her Finn.no!

  Her er noe smarte søketriks! Si at jeg skulle kjøpt vinterdress til guttungen her og gjerne vil ha Reimatec til eksempel. Disse koster normalt mellom 699,- og 799,- PÅ SALG eller nypris 1499,-

  Jeg skrev kun ordet reima og se hvor mange treff jeg fikk!

  Jeg setter opp så få sorteringer som mulig, men når jeg vet jeg skal ha en bestemt størrelse og til gutt (styrer unna rosa der) setter jeg opp det i valgene mine på venstre side.

  Så setter jeg sorteringen til pris lav- høy. 

  Mye av dette er fullt brukelig- men det kan være lurt å stille spørsmål om hvor mange sesonger plagget er brukt, om det er brukt i barnehage eller på skole ( slites ofte mer i barnehage en på skolen), om det er hull i tøyet og om selger kan undersøke porto før sending. Noen ganger lønner det seg ikke å få det sendt, men heller kjøpe ting på nett, nytt med en lavere porto.

  Andre søketips 

  • Skriv ord både sammen og oppdelt. Eks- Vinterdress og vinter dress
  • Noen kaller en støvel for støvel, men ikke alle gjør det. Støvler, Støvvler, skoletter, støvletter, støvlett, prøve å søke med både doble å enkle konsonanter- mange inkl. meg selv som sliter med Norsk rettskrivning.
  • Sjekk ut gratis markedet før du kjøper noe. Kanskje er du heldig å finner noe til kroner null, da betaler du bare for porto om det må sendes.
  • Titt innom alle kategorier, selv om jeg søkte støvel, så kom det masse støvler opp i kategori SKO også!
  • Er det generelle ting du leter etter, bruk så korte ord som du kan i søkefeltet på forsiden til Finn.no, leter du etter spesielle merker- skriv de 4 første bokstavene i merke du søker og se hva du får opp. Bruk litt tid på å lete, kuppene gjemmer seg ofte i skrivefeil som nevnt over her i første og andre punkt.

  Hvis du ikke finner noe på Finn.no som passet det du skulle ha akkurat nå, så bruk prisjakt istedet. Samme søkemetoder her. Finner du ikke det du leter etter her, så bruk google og søk på for eksempel BILLIGE VINTERSTØVLER. Start gjerne søket med ord som billige, rimelige, eller andre "gniene" ord.

  Jeg skal kjøpe brukt eller på salg igjen neste gang jeg handler, og finne ny pris og sette over differansen fra nypris til det jeg ga inn på sparekonto.

  #brukt #bruktmarked #sparepenger #sparing #rabatter #gnierfrublogg #finn #sparekonto #tips #stegforsteg

   

   

 • Jeg tjente 345 kr på 1 måned!

  Bare ved bruke Trumf systemet på alle tenkelige måter.

  Just say :)

  Her er oversikten på når jeg tok ut min bonus både hos Trumf og Coop sist, og hva den er på nå- print screen for ett par dager siden! :) Gleder meg til å se hva jeg har fått til i slutten av November :) Da skal overskuddet inn på sparekonto igjen. Foreløpig står Coop i 0,- så den har jeg ikke tatt med her nå.

  #trumf #bonus #merpenger #sparing #sparekonto #penger #økonomi #gnierfrublogg

   

 • Dag 4- Hvordan sparepenger?

  drop
  Licensed from: gufoto / yayimages.com

  Bruker du bonus systemer?

  Hvis ikke, så er det nesten litt trist, for selv om det er bittesmå dråper i havet, får du penger tilbake i disse bonusene!

  Så dråpene vil danne ett hav tilslutt!

  Jeg gir deg noen sider fra bloggen du burde lese. Bruker du disse tipsene vil du få penger igjen i form av rene kroner eller andre bonuser. 

  money
  Licensed from: Pakhnyushchyy / yayimages.com  En jungel av bonus systemer!!

  Her skriver jeg litt om hvorfor jeg sverger til å bruke Trumf bonus systemet. Og Hvilke klubber jeg er medlem av- det er sikkert noen flere i skrivende stund siden jeg melder meg inn i alt jeg kommer over.

  - Jeg bruker både Coop sitt bonus system flittig sammen med Trumf sitt system på alle måter. Trumf har også noe som heter ViaTrumf. Nettbutikker som er knyttet opp mot Trumf = mer bonus. Også Trumf Visa bruker jeg for å spare opp mer bonus. Det går sakte men sikkert fremover, men dette er penger jeg ville gått glipp av, om jeg ikke hadde vært registrert. De andre klubbene er jeg også medlem i, men det er nok en del av de som ikke blir brukt så ofte ja. Men da har jeg de den dagen jeg kanskje trenger de. 

  Så min anbefaling i dag er å melde deg inn i enten Coop eller Trumf (eller begge) sitt kundeklubb system. Du vil garantert tjene på det i lengden. Har du begge, spiller det snart ikke noen rolle hvor du handler, men den gjelder ikke for Rema1000 som har sin egen kundeklubb med Æ.

  -Penger jeg får ut av å bruke dette, settes inn på sparekonto med jevne mellomrom. Det er ikke lenge siden jeg tømte min Trumf konto, men jeg gjør en avtale med dere... vi setter inn bonusene våre på sparekonto om en drøy måned, altså 1 November fra og med i dag. Avtale?

  Siden jeg har hatt Trumf en stund, samler det seg stadig penger opp igjen. Jeg starter med....

  #bonus #bonuskort #penger #økonomi #sparekonto #trumf #coop #medlem #kundeklubber #gnierfrublogg #sparing

 • Dag 3- Hvordan spare penger?

  Love heart tree
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Jeg sparer ikke penger hver eneste dag- eller jo kanskje, litt ubevisst?

  Mye av det jeg gjør, gjør jeg automatisk og tenker ikke så mye over at det er med på å spare meg for noen kroner. Jeg gjør dette blant annet....

  • Skur av lyset i rom hvor jeg ikke er i: Vi bruker ledpærer nesten overalt nå og etter dette har jeg blitt noe sløvere med denne "reglen", men jeg prøver å holde på den vanen.
  • Skrur av dusjen når jeg vasker håret for å spare på varmtvann : jupp det gjør jeg, mye fordi vannet er litt "i veien" når jeg skal ha såpen inn i håret.
  • Bruker opp matrestene våre : Jepp, det er vi ganske flinke på nå.
  • Gjør gjennomtenkte kjøp : ikke alltid, men oftere nå en før.
  • Går istedet for å bruke bilen : Ja, der det passer hehe. Hender jeg fortsatt er lat.
  • Varmer opp kaffeskvetten i microen : Ja, men det er fordi jeg er for lat til å sette på ny kaffe i grunn. Smaker i grunn ikke store forskjellen jeg altså- er heller ikke så kravstor når alt kommer til alt.
  • Vasker fulle maskiner, enten det er med klær eller oppvask : ja stort sett blir dette gjort.

  Det var vel noen greie hverdagstips? Finnes sikkert mange flere, mange vi ikke tenker over at vi gjør engang.

  Men, i dag får jeg ikke satt over noe på sparekonto, dette er litt mer sparing som er vanskelig å stadfeste i kroner og øre.

  #sparing #penger #økonomi #tips #stegforsteg #tips #gnierfrublogg #sparekonto

   

 • Dag 2- Hvordan sparepenger?

  Today Message Indicates At This Time And Communicate
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

  I dag skriver vi handlelisten vår. Den bør skrives ned ett par dager før man handler. Jeg handler stort sett på Torsdager, men her er det mye variasjon. Det viktigste er at handlelisten varer for en uke.

  Noen tips på veien.

  • Skriv opp det du TROR du trenger, sjekk deretter alle skuffer og skap om du FAKTISK trenger det, eller har det stående fra før. Jeg har gjort den feilen mange ganger og kjøpt inn, så viser det seg at vi hadde det hjemme fra før. Bortkastede penger der og da i grunn.
  • Hvis du handler i en butikk du er kjent, start med å skrive opp det som kommer først i butikken også det neste osv.
  • Sett opp budsjett. For eksempel slik:

  Prisene er tatt helt ut av det blå, kun for å vise.

  Vare

  Budsjett 200 kr (hva du tenker at det vil koste)

  Pris reel (hva det faktisk koster)

  Melk x 3

  66 kr

  50 kr

  salami

  45 kr

  43 kr

  Kjøttdeig

  45 kr

  47 kr

  Havregryn

  30 kr

  25 kr

  Deo

  30 kr

  20 kr

    Total          216 kr                                                              145 kr

  Hvorfor gjøre det så tungvint? -JO, fordi du har mye mer oversikt, det er lettere å ikke overkjøpe ting. Du vet du har 200 kr å bruke, du regnet ut at du ville bruke 216 kr, men siden du var streng med deg selv, ble det billigere! Du kan nå i utgangspunktet putte differansen inn på sparekontoen du opprettet i går, men gjør det med en gang- venter du blir disse pengene glemt og går med i det store sluket.

  Jeg skal handle til Torsdag (i dag er det Tirsdag) og skal gjøre akkurat som jeg har skrevet her. Får jeg ett overskudd, inn på sparekonto. Får jeg ett underskudd, så har jeg underskuddet mindre å bruke neste uke. Jeg bruker også appen "mattilbud" flittig og den burde alle ha og bruke.

  #penger #økonomi #budsjett #handle #liste #gnierfrublogg

 • Dag 1- Hvordan spare penger?

  Hints and Tips - adhesive label pinned on bulletin board
  Licensed from: zsirosistvan / yayimages.com

  Tenkte jeg skulle lage dagstips på hvordan du kan spare penger.Dette er noe alle kan klare, NESTEN uansett inntekt. Så skal vi se hvordan det har gått, måned for måned :)

  Dag 1: I dag skal vi ikke gjøre så mye, men logge inn i nettbanken. Sette opp en fast overføring/ betaling inn på en annen konto. Gjerne en konto med begrenset antall uttak i løpet av ett år. Du setter opp ett beløp på kr 25 som fast overføring HVER UKE!!. Så går du inn å oppretter morsom sparing om banken din tilbyr det. Sett beløpet opp til nærmeste hele 10 kr. Sånn, det var alt du trenger å gjøre i dag :) Velkommen tilbake i morgen for ett nytt tips :)

   

  Mitt bidrag.

  #spare #penger #økonomi #tips #stegforsteg #dagfordag #sparekonto

 • Hvordan får du solgt mest mulig på brukt marked?

  Orden i "sysakene" er første steg.

  Jeg liker godt bruktmarked, men jeg er litt sånn organisator freak. Så kommer jeg til en haug med klær på ett bord, orker jeg ikke engang å begynne å lete etter noe. Henger disse klærne på ett stativ, er det mye lettere å se igjennom. Eller om de er brettet pent og lagt frem så det ser ryddig ut på bordet, er det litt større sannsynlighet for at jeg kikker. Det samme gjelder forøvrig alt det andre man skal selge. Ryddig og oversiktlig= lettere å selge. En annen ting som er viktig når man er på marked og konkurrerer med andre er PRIS. Ikke forvent høye summer for tinga dine. Hva gjør du med tinga som ikke blir solgt? Hvis de allikevel blir gitt bort eller kastet, kunne du kanskje solgt de for en 10 istedenfor den 50 lappen du hadde tenkt deg. Mange går på slike bruktmarked for å gjøre skikkelige kupp.

  Nå er det min tur til å være på brukt marked som selger.

  Her er noen av mine egne kjøre regler:

  • Jeg gikk på med en tanke om å få solgt så mye som mulig. For å få til det, må man være litt selger, altså utadvendt.
  • Snakk litt med folk, slå gjerne av en prat om noen trenger det selv om de ikke kjøper noe. Ikke glem å ta deg av evnt. nye kunder som kommer- du må da avbryte samtalen.
  • La folk få gå forbi uten at du er innkaster- gi de ett smil i stedet. Da er det mer sannsynlig at de kommer innom deg senere.
  • Noen kan du jo spørre, se ann litt. " Trenger du kaffemaskin i dag? ", "nå kan du få en kjempebillig". Vær litt spøkefull. Jeg fikk solgt min kaffemaskin til noen som ikke trenge den jeg- men det kunne jo være en flott julegave til noen vettu ;) Kom gjerne med forslag til sånt- særlig hvis du har nye ting i original emballasje.
  • Gi gode priser- folk er ofte ute etter kupp. Selg så billig at de ikke kan la være å kjøpe. Jeg solgte en sliten sparkesykkel og trehjuls sykkel for 30 kr!! Men alternativet hadde vært dynga- 30 kr mer enn jeg ville hatt om jeg takket nei og stod på mitt.
  • Beregn god tid når du skal stå på slike markeder- ikke tenkt at ett par timer holder. Folk bruker ofte litt tid på å tenke seg om og noen kommer tilbake senere for å se.
  • Be gjerne om bud, hvis du ser kunden din rynker på nesa over prisen, men prøv å kom med mellombud. Gi deg hvis kunden avslår- ei krone her å der, er mer enn du hadde da kom!

  Jeg fikk solgt mine ting for 1400 kr- hadde med masse tilbake, men det er penger jeg har fått tilbake, i stedet for å gi det bort eller kaste det.

  #brukteklær #brukt #loppis #loppermarked #billigting #gnierfrublogg #fåtilbakenoe #bærekraftig #miljø #tenkpenger #økonomi #penger

   

 • 9 Gratis ting å gjøre sammen!

  Keep It Simple
  Licensed from: elwynn / yayimages.com

  Det finnes masse ting som er gratis, og andre som til en viss grad er gratis å gjøre. Her er noen eksempler.

  1. Gå tur i skogen- her i Norge er skogen aldri langt unna. Har du kjøre avstand til skog- ta med venner i bilen så deler dere på utgifter til bensin og har det dobbelt så hyggelig på tur. 
  2. Gå på "frukt slang" i nabolaget- gå en tur i nabolaget ditt, se om noen har bugnende frukttrær stående. Bank på å spør om du kan få plukke med deg litt. Det er ikke frekt- du blir både kjent med "naboen" og får gratis frukt.
  3. Gå på loppemarked- det kan fort koste deg penger, men bare å gå der å se hva folk har hatt liggende på loft og i kjeller er ganske stilig i seg selv. Det koster ikke noe å gå der å se :)
  4. Meld deg på nyhetsbrev rundt om- da får du med deg arrangementer som regel. Barnas dag i byen, åpen gård osv. Her er det ofte masse gratis aktiviteter for de små iallfall.
  5. Gå en tur i butikken uten å handle NOE- bare se og ikke røre. Da får du god tid til å sammenligne priser på varer, se på utvalget i de hyllene ned mot gulvet eller helt opp mot taket, gjør gjerne notater underveis også når du kommer hjem har du en bedre forutsetning for å skrive en BRA handlelapp. Dette gjør Gnierfru en gang innimellom.
  6. Google "Gratis ting å gjøre- (din by/sted) og se hva som dukker opp. Det kan hende du vil bli overrasket :)
  7. Har du barn? Be de gå på "skattejakt" i matskap og kjøleskap finne 3 ingredienser hver som du skal prøve å lage en matrett av. La de gjerne få være med å finne ut om dere kan få til noe.
  8.  Gå på museum- det er slett ikke så kjedelig som du tror om du finner NOE som kan interessere deg litt.
  9. Lek med tape inne. Passer både store å små. Noe å gjøre som familie? Eks:

   Lek med tape (kilde: KK mamma)

  Enklere blir det ikke. Bruk en farget tape og fest en lang remse på gulvet. Vanlig, hvit maskeringstape kan fungere bra.

  • Barn og voksne prøver å balansere
  • Klarer dere å hinke hele linjen?
  • Hoppe fra side til side, uten å treffe streken?
  • Stille lengde: Hvor langt klarer barnet å hoppe unna streken? (Sett merke med ny tapebit) Klarer barnet slå sin egen rekord?
  • Evt. det samme med tilløp

  #tingågjøre #barnavåre #kvalitetstid 3gratis #penger #økonomi

   

 • VG Familieklubben skriver om Gnierfru

  Bør vi snakke med barna om økonomi??

  Saken hos Vg familieklubben handler om det. Du må registrere deg, men det er gratis. Da får du masse tips. Verdt 2 min med registrering- lover. Gnierfru har kommet med noen innspill i saken :)

  Link her.

  mother and daughter with piggy banks and money
  Licensed from: dolgachov / yayimages.com


   

 • Wow, mye godt i restemat! Sjekk her.

  Mat som er riktig tilberedt og avkjølt holder seg fint noen dager i kjøleskap!!

  Vi hadde rådyrstek her for noen dager siden og fikk en del kjøtt til overs. Dette har ligget tildekket i kjøleskap i 4 dager nå. Jeg hadde også litt gulrot rasp tilovers og noe mais. Løk har jeg alltid liggende stort sett.

  Så dette har jeg brukt, men ikke noe mengde da mine lapskauser og gryter lages på slump :

  • Rådyrkjøtt, kuttet i terninger
  • 1 løk i skiver
  • en liten skål med gulrotrasp
  • en halv maisboks
  • vann
  • Maizenna sausjevner
  • en skvett fløte
  • Sukkerkulør ( for fargens skyld)
  • 2 poteter med skall- rester av en middag tidligere i uken
  • Smakt til med salt, pepper og hakket persille

  Hva gjorde jeg?

  Jeg hadde kjøtt, gulrot, løk, potet, maizenna jevning, vann, en skvett fløte og sukkerkulør i en kjele og kokte i ca 30 min. Ikke noe hokus pokus der altså. Server gjerne med ekstra kokte poteter og en deilig salat. 

  Vi spiste gryten som den var, tilsatte bare tyttebærsyltetøy og spiste meg god å mett. Smakte helt fantastisk. Jeg elsker rester.

  Mitt tips er, ta vare på rester, kjøl det skikkelig ned. Har du tilgang på isbiter så bruk så mye som mulig. Da kjøler du ennå fortere ned.

   

  Pakk det godt inn og ha det i kjøleskap. Der kan det fint ligge noen dager. Når det har hopet seg opp med ting som bør brukes, mixer du sammen ei gryte, lapskaus eller gratinerer det i ovn. Flere reste tips her.

  Da fikk jeg rester av restene, fryst ned og klar for å bli spist som gryte en gang til. 

  #restemat #penger #økonomi #bærekraftig #gnierfrublogg #rådyr #gryte #rester #gjenbruk #avkjøling 

 • Tør DU å prute her i Norge?

  Hot Deal Represents Best Price And Bargain
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

   

  Ikke vær redd, hva er det verste som kan skje da?

  At de som ekspederer deg tenker stygge tanker om deg og snakker til andre om det? Tror du de husker deg neste gang du kommer? (hvis ikke du er innom den butikken 20 ganger i uka da- da er det en micro % sjanse for at de husker deg om du pruter hver gang)

  Svarene her er vel nei, nei og nei. Slapp av, butikkene er kyniske de også, de bare skjuler det bedre. Så vær litt kynisk, prøv deg på prisen, det ender kanskje opp med ett prisavslag. 

  Jeg fikk kjøpt vinter støvler til ungene i dag for 700 kr inkl. ull såler (2 par), fullpris på dette ville vært 1160 kr. 

  Hvordan gjorde jeg det? Sånn her:

  Jeg kjørte til ett skolager jeg vet de har bra priser. Jeg skulle ha Dock Boot til begge barna. Jeg vet at Coop Obs har disse til 299 kr paret som fast pris. Jeg år inn i butikken og finner ett par med Lynet McQueen på, kr 500!! Jeg har allerede da tenkt at det er de ikke verdt, men bestemmer meg for en taktikk. Jeg står lenge og kikker, jeg vet også at hun i kassen har sett meg selv om hun er opptatt av en annen kunde. Jeg går litt frem og tilbake. Så stiller jeg meg i kø, når det blir min tur er samtalen mellom meg og kassadamen slik:

  • Jeg: Koster de Lynet McQueen støvlene 500 kr??
  • (damen blir med meg bort): Ja, de er satt ned fra 599 til 500 kr- det er nytt design i år. 
  • Jeg: Det er de ikke verdt.
  • Damen: Men vi har noen her til 350 (helt klassisk stilrent design uten bilder)
  • Jeg: Nja, hva skjedde egentlig med de 199 krones prisene på disse støvlene?
  • Damen: Hmm, de billigste vi har hatt er 300 kr?
  • Jeg: Mener da bestemt at jeg har kjøpt de her for 199 kroner jeg men, kanskje det er veldig lenge siden. Men da tror jeg at jeg kjører til Coop Obs og kjøper til 299 i stedet.
  • Damen: Men de på Obs er av dårligere kvalitet, det vet vi- ei som jobber her nå var daglig leder på OBS og vet det. (masse forklaring om kvalitet osv.)
  • Damen: tenker seg om, går bort til de helt stilrene støvlene og sier: du kan få disse for 300 kr- vi hadde kampanje på de i våres, du får samme pris nå.
  • Jeg: jeg må tenke litt på dette ...
  • Damen, helt i orden, bare å si i fra så får du de til den prisen jeg sa.
  • Jeg: (venter litt, tar med meg to par til kassen- en til lillebror som jeg nå har fått tilbud på 300 kr for og ett til storesøster i samme stil)
  • Jeg: Da klarer du samme pris på disse også da? (støvler til storesøster)
  • Damen: ja det skal vi få til.
  • Jeg: så flott, da kommer jeg nok neste år også. Kan de byttes?
  • Damen, ja bare å komme med dem om de ikke passer, det kan være lurt å legge i ullsåle. Den som følger med er syntetisk.
  • Jeg: ååå det var jeg ikke klar over, trodde den var av ull jeg?
  • Damen: nei, den er syntetisk, men vi har ullsåler!
  • Jeg: hva koster de da?
  • Damen: rundt 50 kr tror jeg
  • Jeg: ok, da tar jeg med ett par slike også
  • Damen går ut på lagret og henter og slår de inn.
  • Jeg: Kostet de 50 kr?
  • Damen, nei, de koster 80 kr, men siden jeg sa 50 får du de for den prisen.
  • Jeg: tusen takk, det var snilt. (hun prutet de rett å slett ned selv uten at jeg spurte- tommelopp fra Gnierfru)

   

  Så tok jeg støvlene mine med meg, sa hadet og gikk :) Pruting fungerer utmerket, men pass på å være høflig, ha litt bakgrunnsfakta om andre priser og produsenter med deg, som du kan legge fram og vips kan du ha spart noen hundre kroner.

 • Blir du "spist opp av julehøytiden"?

  103 dager igjen til jul.

  Jeg er allerede godt i gang med innkjøp av julegaver. Jeg setter opp ei liste over hvem vi skal gi til i år, også setter jeg opp hva jeg har kjøpt inn og om jeg har pakket det inn. Da har jeg god oversikt på hvem jeg er ferdig med, hva de får og om jeg har pakket den inn. Noen elsker kosen med å pakke inn gaver nærmere jul, og det kan man jo selv om man har kjøpt inn tidligere.

  Lagringsplass til gaver?

  Tenker du at du ikke har plass til å lagre disse julegave innkjøpene? Hva med å rydde plass i ett eller flere skap, eller under sengen, eller en skuff eller to. Ofte handler plassmangel om organisering av ting.

   

  Fordeler med å starte tidlig.

  Det er mange fordeler med å være ute i god tid- en av de er at du kan komme over ekstremt gode tilbud når det er store salg rundt om. Sett opp listen over hvem som skal få og tenk litt igjennom på forhånd hva som passer til den enkelte om du er opptatt av det. En annen fordel er at når man får halv skatt i desember, har du allerede julegaver i boks og kan sette av litt ekstra på sparekontoen (eller bruke de på andre ting- jeg heller mot sparekonto). Du slipper stresset med handleturer og mengder av folk som er ute etter de gode kjøpene. Om du blir stresset av det vel å merke!

   

  Mye kan også lages.

  Mange er flinke til å lage julegaver. Vi skal nok det her- jeg og ungene. Så noen julegaver blir nok til nærmere jul også. Men da blir det ren stemning og kos istedenfor sjas, mas og masse ekstra penger brukt fordi jeg "måtte finne på noe". Jeg GLEDER meg skikkelig til jul, det er den beste tiden på Vinteren.

  Composite image of christmas tree decorated with golden ornaments
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

   

 • Utfordringen dere fikk.

  saving money
  Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com

  Hvordan har det gått for dere?

   

  Jeg har "spart" dette på å være prisbevisst og ta smarte valg:

  Jeg kjøpte slik dørlås med kode og brikke som jeg har ventet på tilbud fra. Det hadde de på OBS nå. Full pris kr 3499 hos Jernia og 3495 hos Coop Bygg. Jeg ga 2989 kr for den denne uken. I mitt tidligere forbruksliv hadde jeg sikkert bare kjøpt den når behovet dukket opp uten å vente på tilbud.

  Dermed sparte jeg kr 506 kr der.

  Så fylte jeg bensin på mandag for 12.86/l. Tidligere ville jeg kanskje bare fylt en dag det passet til kr 15.54, så differansen her er at jeg sparer 2-3 kr literen på å velge (og ha mulighet) å fylle på Mandager før klokka 11. Skal jeg regne på dagens fylling da mot snittprisen på pumpa blir det 2 kr spart på literen, jeg fylte 28 liter. 2x28= 56 kr. Ikke mye penger, men nok til melk og ett pålegg for meg.

  Jeg har sikkert spart noen kroner på dagligvarer også, men jeg har vært i butikken to ganger (to forskjellige, på forskjellige dager) og finner ikke handle lappene, så jeg husker rett å slett ikke hva jeg har spart- tar det derfor ikke med i beregningen.

  Så denne uken sparte jeg 562 kr på å gjøre noen beviste valg :) Mulig noen flere kroner, som jeg ikke vet om siden jeg har rotet bort handle lappene. Burde kanskje satt disse pengene over på sparekonto? Hmmm.. må se litt på om jeg kan få til det og i tillegg overleve måneden her hehe.

  Jeg setter opp en ny runde utfordring til deg fra Tirsdag 12/09 til Tirsdag 19/09. En av mine lesere etterlyste litt "klarere" linjer på hva utfordringen går ut på. Ok, jeg skal forsøke å lage det.

  • Hva kan du spare av kroner på å gjøre beviste valg (handle på salg, handle ting på bestemte dager, få bonuser osv.)
  • Forklar gjerne (Eksempel: Jeg kjøpte ei bukse på salg og fikk 20 % avslag som utgjør 136 kr. ... penger spart)
  • Det trenger ikke være helt på krona om det ikke går, bensinpriser kan være ett eksempel som er litt vanskelig å vite HVOR mye man sparer, da pumpeprisen varierer veldig. Gjør ett anslag.
  • Regn ut hva du har spart totalt på å være med smart :) 
  • Gjør det fordi du synes det er gøy, ikke fordi du må!

  Lykke til :)

 • Saft å sylte meg, den var god.

  Er du en av de som tenker at safting og sylting hører gamletiden til?

  Det gjør kanskje det, men det er noe magisk ved å produsere mat selv å få det til. Nå ble ikke mitt plommesyltetøy, eller skal vi si sirup kjempe godt. Men jeg gjorde ett forsøk. Uspiselig er det ikke, men som julegaver? NOPE!! Det var nemlig tenkt til det. Noe av det!

  Men saften ble skikkelig god. Nesten gratis var det også... eller vent litt... brukte en del strøm til oppvarming( koking og sterilisering) da så helt gratis ble det ikke. Har du mulighet til å lage saft vil jeg anbefale å prøve, det er mer gøy en man skulle tro. Gå på loppemarked, finn en gammel saftkjele og sett i gang :)

  Her har jeg laget en liten videoblogg på youtube igjen. Hvis du abonnerer på youtube kanalen min, får du se videoen før alle andre, det er ikke alltid jeg publiserer de her på bloggen, før det har gått en stund :)

  #hjemmelagetmatogdrikke #gamledager #sesong #penger #gnierfrublogg #økonomi #hobby #smakerbra #bærekraftig

 • Nettbank Junkie??

  Går det virkelig å bli nettbank avhengig?

  Jeg er nok litt over middels opptatt av vår økonomi. Jeg liker godt å vite hva vi har og hva pengene går til. Så jeg er innom nettbanken hver dag, jeg tuller slett ikke. HVER dag. Men jeg er ikke der inne bare for å sjekke saldoer, så sitter jeg og rydder litt i budsjettet i "min økonomi" for der legger seg stadig poster på "feil" sted iht. hvor jeg vil ha de! Også sitter jeg og surfer litt der inne, leser om diverse ting osv. Noen dager er jeg bare innom for å sjekke status også altså. 

  Snakk om å ha hobby som en blir litt "ødelagt" av da hoho.

   

  Przewalski Horse
  Licensed from: SNR / yayimages.com

  #penger #økonomi #avhengighet #gnierfrublogg #nettbank #kontroll
   

 • Dette viste du ikke om personen bak Gnierfru

  Rett på sak og lite økonomisk.

  • Jeg kjøper Shampo og hår kur hos frisør. 
  • Jeg går ganske ofte på kino- mest med barna.
  • Jeg er avhengig av økologiske havregryn.
  • Jeg kjøper mat hos dyrlegen til katten.
  • Jeg må stadig kjøpe ny telefon- klarer å få ødelagt den gamle stadigvekk til min største frustrasjon.
  • Jeg er odelsjente, men skal ikke bo på gård- leie den ut med tid og stunder (Må pappa gjerne leve og ta seg av den i minst 20 år til).
  • Jeg er enebarn.
  • Jeg har aldri smakt røyk.
  • Jeg hatet blogger (det var før jeg skjønte noe av det)
  • Jeg tror på spøkelser
  • Jeg er blitt "sparenerd" etter bloggen startet opp

  Det var det jeg hadde å by på i denne omgang. Kanskje du får vite mer en annen gang :)

  #personlig #gnierfrublogg #avslørt #tullerlitt #humor #sannheter #økonomi

 • Din utfordring.

   

  Fountain pen writing Challenge
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Jeg gir deg en utfordring.

  Hvor mye kan DU klare å spare på en uke fra i dag tirsdag 5 sept til neste tirsdag 12 sept ved å bruke noen av tipsene som er lagt ut her i bloggen?

  Her kan det være alt fra å handle smartere på butikken, til å kaste mindre rester eller andre ting som sparer deg for penger du ville brukt uten å tenke tidligere. Tar du utfordringen? Jeg gjør det samme og publiserer mitt resultat til uken. 

  #utfordring #testdegselv #pengerspart #gnierfrublogg #test #handlesmart


   

 • GPS- klokke til barn*inneholder lenker, men er ikke sponset.

  Du har sikkert lagt merke til det du også?

  Mange små går rundt med en slik GPS klokke nå om dagen- sånn at vi foreldre kan vite hvor de er til enhver tid og ha muligheten til å ringe de eller de ringe oss. Jeg syntes dette er flott jeg, hvis den virker slik den skal! Jeg vet at dette kan bli en slik mote ting for barn og mange har ikke råd til dette. Mitt tips er å eventuelt kjøpe direkte fra KINA via f.eks. Aliexpress. eller finne brukte på Finn.no Men her må du kjenne noen datakyndige til å sette opp klokken for deg om du kjøper direkte fra Kina. For ellers vil du ikke få den til å samarbeide med din telefon. Siden jeg har linket til er trygg. Jeg har kjøpt en del der, og aldri hatt noe trøbbel med hverken betaling eller mottakelse av varen. Jeg kjøpte en slik GPS klokke til barn der, men klarte ikke å sette den opp selv. Dermed klarte jeg på en eller annen måte å låse den. Nå vet jeg ikke hvordan man låser den opp. 

  Vesla her i hus på 7,5 år (det halve året er utrolig viktig å få med altså, det har mamma fått streng beskjed om) har nå blitt sponset med ei slik klokke av oldemor, da følte oldemor seg tryggere. Men når den først er kjøpt inn, syntes jeg det kan være flott å kunne vite hvor hun er, at jeg kan ringe henne og hun meg osv. Da blir det litt lettere å sende hun ut i boligfeltet her uten å måtte tenke på om det lurer en pedofil rundt hvert hjørne. Hun er lært opp til å ikke snakke med fremmed folk eller bli med dem på noe som helst måte. Ja jeg tenker det, er livredd for at ungen min skal bli borte jeg. Jeg er tross alt mamma som liker at ungen min er trygg, men ingen hysterisk mamma. 

  Woma use of smart watch

  W Is For Watch

  GPS Device
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


  Smart dings!!

  Da er det veldig greit med en slik klokke. Håper den gir meg tryggheten jeg bør forvente av den. Nå er den ikke tatt i bruk ennå. Skal du kjøpe slik til ditt barn? Jeg har en anbefaling å komme med. Jeg må bare si... WOW for en super service hos dette selskapet. Jeg får ikke ei krone av å skryte for dem, dette gjør jeg som en ekstremt fornøyd kunde.

  Tveberg.as er plassen du bør kjøpe klokke til ditt barn. Jeg bestilte en modell som kostet 699 kr, bare kort tid etter mottar jeg en telefon om at det har skjedd en feil i bestillingen og den klokkefargen jeg bestilte hadde ikke kommet inn. Jeg får dermed tilbud om en ny og bedre klokke til samme pris. Takket ja jeg. Klokken kom superkjapt, bare to dager etter denne telefon samtalen. Så hadde ikke jeg bestilt oppsett til klokken, dette koster 200 kr ekstra, men jeg  møtte fort på problemer med å få klokken til å samarbeide med min telefon. Tok kontakt med leverandør av klokken og fikk hjelp umiddelbart, fyren i andre enden løste problemet på kveldstid via sms. Nå er klokken og telefonen venner og jeg kan teste ut denne dingsen til helgen :)  Prisene er ikke avskrekkende heller :)

   Mer om hvordan jeg liker selve klokken kommer når den er testet ut.

  Oppdatert 

  Klokken fungerer supert på alle måter. Er så fornøyd, og kan varmt anbefale den videre :) Vi har denne : 

  #gpsklokke #barn #trygghet #penger #familiesponset #gave #oversikt #app #hvorerdu #gnierfrublogg #elskerbarnamine

 • Kredittkort slave!!

  Ikke til å spøke med!

  Kredittkort altså, jeg har flere selv-har til nå kun brukt ett av dem og det er MasterCard fra banken jeg bruker. Tidligere har jeg hatt Trumf visa, ett kreditt kort som gir deg dobbelt så mye Trumf som du ellers får. Hele 2% istedenfor 1 % og 4% istedenfor 3% på trippeltrumf hvis du bruker trumfkortet ditt. Plusset er at du også får 0,5 % på alt annet du kjøper så lenge de ikke er hos konkurrerende selskaper(Rema 1000 osv). Minuset her er at man ikke betaler varene med en gang- direkte trekk fra konto. Man blir satt i gjeld. Tipset mitt da, er å betale inn på kortet på forhånd og da bør du vite litt om hva du bruker på mat, drivstoff osv. 

  Credit
  Licensed from: Bogdan florin / yayimages.com

  ADVARSEL- jeg vil fraråde deg til å skaffe kredittkort, uansett bonuser og fristelser, hvis du ikke har STÅLKONTROLL på økonomien din. Det vil si at du kan klare å betale inn det du bruker av kreditt helst før forfallsdato(sette kortet i pluss). Klarer du ikke det, ville jeg styrt unna. 

  Jeg har nå fått innvilget ett slikt kredittkort fra Trumf visa igjen ( mer om det her), overraskende lett å skaffe kredittkort her til lands altså. Jeg lager noen "kjøreregler" for meg selv:

  • Jeg har ett budsjett for mat i måneden, dette betaler jeg inn FØR regningen kommer. Dermed bør dette kredittkortet ligge i pluss og ikke i minus hele tiden samtidig som jeg får mer bonus ved dagligvarekjøp.
  • Jeg kommer til å bruke dette kortet kun til å kjøpe mat/dagligvarer for i starten og kun i de butikkene man får trumf bonus.
  • Jeg bruker ikke opp opptjent bonus- dette setter jeg på en egen sparekonto.

  Jeg har stor respekt for kredittkort og bruken av de- det burde du også ha om du bruker noen. Jeg skal holde dere oppdatert på hvordan det går med dette kortet og bruken av det.

  #penger #kreditt #kort #kredittkort #kontroll #værforsiktig #lån #betaltilbake  #gnierfrublogg #fordeler #ulemper

   

 • 3757 kr spart på 2 dager.

  Dette er faktisk sant, satt litt på spissen.

  Jeg hadde nok ikke kjøpt skolesekk 1 år i forveien hvis den var ny- min sønn får en brukt sekk 1 skoledag. Jeg skal gå over den så den skinner som best den kan første skoledag i August 2018. Men sekken hadde ett motiv som han elsker og DET betyr noe for han. Ikke om sekken er flunka ny. Jeg ga altså 100 kr for sekk og tilhørende pennal. Her er litt mer jeg og Gnierfru mannen har kjøpt brukt i det siste.

  Brukt..........VS................. Ny

  Skolesekk kr 100 

  Skolesekk kr 699 Ny

  Sykkel nesten ubrukt kr 200

  Samme sykkel ny kr 999

  Pennal samme stil som skolesekk kr 0

  Pennal samme stil som skolesekk kr 259

  Båtopplag stativ kr 2100

  Nytt båtopplag stativ samme slag kr 4200

  Sum kjøpt brukt kr 2400                                 Sum kjøpt nytt kr 6157

                              Differanse på å kjøpe brukt VS. nytt er da

                                                               kr 3757

  Alle prisene er sammenlignet med hva lik vare koster nytt. Jeg har slett ikke fått noe særlig dårligere vare selv om dette er brukte ting. Sykkelen så nesten ubrukt ut, båtopplag stativet aner jeg ikke noe om, dette er Gnierfru mannen sitt område (men veldig moro at han har hengt seg på dette med å kjøpe brukt altså) Og pennal fulgte med sekken, men uten innhold. Dette innholdet vil ikke koste stort. Så i utgangspunktet burde jeg satt 3757 kr på sparekonto ... hvis jeg hadde hatt de pengene å sette der akkurat nå. DET har jeg ikke. Dagsbudsjett prosjektet raser fremover, mens pengene på konto raser nedover. I skrivende stund er det nedjustert til 100 kr dagen.

  Nå driver jeg og planlegger litt i forhold til ett bruktmarked jeg skal stå på og prøve å bli kvitt noen lopper. Jeg skal se etter ett par ting det selv også som skal gjøres litt med å gis bort i julegave. Mer kan jeg ikke si om den saken ennå.

  Sparekos sendes alle mine lesere og dere som kun titter innom også.

  #økonomi #penger #kjøpbrukt #sparepenger #gnierfrublogg #bærekraftig #finn.no #finnglede