Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

5 Sparetips til HALLOWEEN 🎃 🎃 🎃

Her kommer 5 tips til hvordan halloween feiringen ikke trenger å koste masse penger HVERT år.🎃

 1. Ta vare på alt du kjøper fra år til år, lagre det slik du lagrer julepynt. Ta det frem igjen år etter år. Man trenger ikke noe nytt hvert år.
 2. Gå på halloween tur som voksen- spør om du kan få en halloween ting istedet for godis. Kan jo være at noen har noe å avse 🎃
 3. Lag pynt selv, syltetøy glass med bandasje rundt og to plast øyne blir supre lys glass forkledd som mumier. Mal melkekartonger svarte, skjær ut masse vinduer ( som i en høyblokk) og en "dør" bak til å putte lyset inn i. ( bruk kun ledd lys inni- ikke brennbart) Bare å google i vei for flere kreative ideer til hjemmelaget pynt.🎃🎃
 4. Lag egne halloween kostymer. Bruk hvite/ svarte laken , mal på med rødt. Har du hvite tskjorter, disse kan "sminkes" til med sår osv. Har barnas forrige års kostyme blitt for lite? Sy det om om du kan. Det er sikkert noen flere klær som er for små som kan klippes opp og syes inn i kostymet.
 5. Let etter de beste tilbudene på godis. Jo større forpakning, dess mer penger å spare. Du trenger ikke 14 forskjellige slag. 🎃 🎃

 

Husk å tenke på at små barn kan åpne dørene- fordi mamma eller pappa ikke rakk å stoppe de. La de minst skumle stå først når noen åpener døra, så kan de skumleste komme litt mer frem når man vet hvem man møter i døra.

Håper du får en super halloween.🎃

Halloween postcard
Licensed from: adrenalina / yayimages.com


 

 

 

 

 

 • Har du skolebarn, bør du lese dette!

  Jeg har ei 1 kl. jente.

  Og jeg tenker at tipset her kanskje gjelder mest for de i småskolen ( 1- 4 trinn), men det kan jo godt være at de eldste kan bruke dette også.

  Jeg har så å si ALDRI kontanter, barna har også sjelden kontanter, selv om jeg nå prøver å bli litt flinkere til å ta ut så 1.klassingen kan betale litt selv og lære litt om penger og verdier av ting.

  Men hjemme har vi ikke mynt, om en stund begynner de å regne meg mynt i matteboka så jeg. Jeg har lenge spart på melkekorker, fordi jeg tenkte disse var fine å regne med. Og det slo meg i dag, at vi kan jo "gjøre om " korkene til mynter.

  Så enkelt, men allikevel så genialt.

  Så i dag fikk vesla i oppgave å bruke de nye "myntene" for å finne ut hvor mye hun måtte betalt for pizzaen vi bestilte hjem i dag. Det fungerte supert. 10 poeng til vesla som klarte det med "melkekork myntene".

  Noe for skolebarnet ditt også? Dette er jo skikkelig gjennbruk og DIY hehe.   

   

   

 • Ukens handling 20 okt- druer til besvær

  Kunden har alltid rett!!

  Dette prinsippet gjelder ikke hos min lokale Kiwi butikk. Jeg skulle som vanlig ikke ha så mye denne gangen, siden varelagrene her fortsatt er ganske gode. Men frukt går det en del av her til matpakkene, så det handler jeg så å si inn hver eneste uke. Denne uken intet unntak. Jeg ville ha druer, liker de røde best igrunn. Men de har jo også grønne og blå som de kaller det. Altså 3 slag, og noen ganger 3 forskjellige priser på disse. Det varierer litt på hvem som er billigst, selv om det kun skiller noen 10-øre innimellom.  Men denne gangen var det de blå druene som vant "prisen" i ordets rette forstand.

  19.90 for blå, istedet for de røde/grønne ( samme pris på de to denne gangen) til 24.90

  Tenkte derfor at jeg for engangs skyld skulle prøve de blå da, siden disse var billigst. Det er tross alt 5 kr forskjell og 5 kr her å der blir fort 1000 kr. ( ikke så fort kanskje men.... )

  Så jeg tok de blå.... trodde jeg, å gikk til kassen når alt var plassert i handlekurven. Da jeg sjekket kassalappen hadde jeg betalt 24.90 for røde druer! Det var forøvrig den ene feilen som var. Men rett skal vel være rett, selv om det gjelder bare 4,90 kr?

  Jeg sa til hun i den andre kassen at det var noe feil på lappen min, min kassamann forsvant før jeg hadde rukket å pakke første varen ned i posen. ( Jeg var den eneste i kassa hans) og hun måtte da ringe på noen. Det kom en annen kassamann tilbake, jeg forklarte problemet, han tok med seg min kvittering og kom tilbake og sa " prisen stemmer den, 24.90 kr for røde druer. " Men jeg har jo kjøpt blå druer, sier jeg og de kosta 19.90! Han tok med seg både druer OG kvittering igjen, tydelig oppgitt over denne vanskelige kunden. 

  Vi er utsolgt for de blå, det der er røde druer!! 

  Siden mine barn var med meg , lot jeg ikke denne diskusjonen få noe mer utløp, sa bare jaha, pakket varene mine og forlot butikken. Men jeg var fornøyd jeg, nå har jeg jo ett "tema" og skrive om i ukens handling hehe selv om temaet i dag sikkert har kostet meg 4.90 kr.

   

  Hjem å undersøke om kassamannen hadde rett.

  Enten så har kassamannen i kiwi veldig greie på druer eller så har han hatt flaks. Jeg tror egentlig på det siste. For ett litt mer nøye lesing på drueboksenes innside, står det røde druer på begge, Det er to vidt forskjellige slag druer, de ser helt forskjellige ut, men begge er vistnok røde da. 1-0 til kassamann.

  Men er det rart jeg tok feil??( Hadde det JEG mener er røde druer hjemme, så fikk sammenlignet de litt)

  Så hvem er rød og hvem er "blå" her?


   

  Sluttsummen denne uken.

  Ble forresten på hele 723,80 kr.

  Ha en super helg folkens, stå på ditt om du kan. Det kan spare deg for mange kr i løpet av ett år. 

   

   

 • Ukens handling 13 oktober- spar penger på barnebursdag.

  Det går opp og det går ned!

  Denne uken er budsjett ikke tatt hensyn til. Jeg orket ikke å tenke på det. Vi har hatt bursdagsfering denne uken med både barne bursdag og voksen bursdag.

  Jeg har faktisk ikke regnet på det denne gangen, lurer på om vi har havnet på ett ca tall som er 1700 kr ish. Så om jeg har rett ( jeg tror nesten det er mindre også) så er vi jo fortsatt under budsjett selv om det er blitt ekstra utgifter til feiring av barne bursdag og voksen bursdag.

  Så jeg vil komme med noen tips jeg mener vil gjøre til at man kan spare noen kr på både barnebursdag og voksen bursdag :)

  Birthday cup cake
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com   

  Tips

  1. Lag "gammeldags" bursdag hjemme. Da slipper du utgifter til leie av lokale.
  2. Må du leie pga plass-mangel hjemme, så er ofte barnehagens lokaler eller skolens sfo mulig å leie til en rimelig penge. Vi leide barnehagen for 350 kr. Siden vi var to foreldre som slo oss sammen om feiring, ble det kr 175 på hver i leie.
  3. Lag kaken selv. Om du vil ha ett "fancy" og rimelig pynte alternativ, kan du bestille spiselig kakebilde av hva som helst. Gnierfru tar bestillinger på kake bilder. Ta kontakt på mail eller pm for mer info.


  4.  
  5. Prøv å kombinere barnebursdag og voksen bursdag til samme helg, da kan du servere restene fra barnebursdagen i voksen bursdagen.
  6. Unger spiser ikke mye, du trenger ikke ha 15 forskjellige slag av alt mulig.
  7. Skipp godteposer, gi bort "bli med meg hjem etter skole/ barnehage billetter" istedet :) Kostnaden blir kanskje den samme som en godtepose, men det er jo kjempe hyggelig å få en slik "billett" :) Du kan også lage popkorn mini poser og legge biletten oppi. Sørg for å holde lovnader, sett opp ei liste over hvem som har fått hvilken bilett( dag/ dato), forle datoer utover hele året :)
  8.  Slå deg sammen med andre bursdagsbarn og ha felles bursdag :) Da deler man på kostnader og slår to fluer i ett smekk.
  9. Kjøp inn saft istedet for brus hvis det er barnehage barn. De er som regel vel så glad i saft som i brus :)

  Dette var noen tips til å holde budsjettet nede :) Håper noen av de kan komme til nytte for deg også :)

 • FISKEBOLLENE...

  Utgikk i dag, vi spiste opp middags rester fra i går. Prøver igjen i morgen :)

  fish ball noodles
  Licensed from: antpkr / yayimages.com


   

 • Kontaktplast er genialt!!

  Mye lettere en jeg trodde!

  Og ikke minst en rimelig måte å forandre utseende på ting. Vi får etterhvert nytt kjøkken oppe i hoved etasjen. Jeg har ett hobby kjøkken nede i kjelleren. Dette er ikke så mye i bruk nå som firmaet er lagt ned. Men vi kjøpte en forholdsvis dyr oppvaskmaskin og stekeovn der nede. Istedetfor å kjøpe det nytt engang til, når det nye kjøkkenet er på plass, valgte vi å spare de pengene og heller flytte det som er nede opp. 

  Men med en hvit oppvaskmaskin og resten rustfritt stål av hvitevarer, ville jeg ha noe annet på fronten til oppvaskmaskin. Jeg bestilte kontaktplast, med vel viten om at jeg ikke har lagt på sånn før. Men den som intet våger, intet vinner.

  Jeg er ganske sjokkert over hvor bra det ble. Ikke mange luft bobler heller. Noen, men de får jeg evnt fikse når ting har tørket :)

  Så dette er mitt "DIY" bidrag. Prøv selv. Mye lettere en man tror.   

   

  Slik gjorde jeg det : 

  Målte høyde på maskin og kuttet til kontaktplast med ett par cm margin over målene.

  Sprayet på med grønnsåpevann.

  La kontaktplasten på, tok av litt av beskyttelsesplasten bak( ikke alt på en gang.) Når jeg hadde på hele bredden av kontaktplasten på, dro jeg av resten av beskyttelsesplasten bak. Folien la seg pent innat den såpeglatte overflaten og jeg justerte den på plass.

  Brukte en  skarpe som jeg kjøpte på samme plass som folien til å dra ut luftbobler med. 

  Kuttet til resten og fikk en skjøt, men den er ikke kjempe synlig, La på del to av folien på samme måte. 

   

  Ser DU hvor skjøten er?

 • Ukens handling 6 okt

  Jeg har ikke justert budsjett og kommer ikke til å gjøre det!

  Og jeg skulle ønske jeg kunne klart å få dette ned ennå mer, budsjettet altså. Men når jeg leser om andre familier som klarer seg på 1000 kr uken osv , blir det litt hakeslipp på gnierfru. Hvordan i all verden klarer en familie på 2 voksne og to barn det???? Min mann er jo som sagt borte,  14 dager på jobb og hjemme 14 dager fra jobb. De 14 dagene han er borte går det litt mindre mat hjemme og de 14 dagene han er hjemme går det litt mer. Så jeg tipper at vi ligger likt med gjennomsnittsfamilien i det lange løp.

  Men 1000 kr uken? Altså 4000 kr i mnd????? Jeg bøyer meg i støvet for dere....

  Men så begynte jeg å tenke igjennom våre vaner og krav. Og jeg fant ut at det er ikke så lett å få brukt tilbud og billig mat og "kjøp å spis det som er på tilbud" måten når den ene her ikke spiser...

  * Kylling og sau

  Når ett par andre ikke tåler

  * svinekjøtt ( det får vi UVI av- kontakt meg gjerne om dette tema om du er nysgjerrig på mail eller gnierfru pm på facebook)

  Og han som ikke spiser kylling og sau heller ikke er spesielt glad i vegetarmat. ( Les salat og grønnsaker)

  Fisk er vi glad i alle sammen her heldigvis! ( bare fisken til gnierfru er fri for bein)!

  Da står vi igjen med kjøttdeig/ karbonadedeig, oksekjøtt, viltkjøtt og fisk. Det er ikke dette det er mest av på tilbud.

  Vi har heldigvis jegere i familien, så vilt kjøtt er gratis for oss stort sett. DET er en stor bonus.

  På tross av gratis kjøtt innimellom, ligger budsjett fortsatt på mellom 1300 og 1800 pr mnd.

  attractive asian woman image
  Licensed from: WhiteZooStudio / yayimages.com


  Bonus barnet.

  Jeg har også en stesønn på 14 som er her 50% av tiden gnierfru mannen er på fri. Da også går det naturlig nok mer mat her en ellers. De spiser noe innmari disse tennåringene :O

  Men fra å bruke over 2000 kr hver måned tidligere, er jeg super fornøyd med å ha fått ned budsjettet til der vi er nå. Jeg kjenner jo at jeg er i konkurranse modus hver uke om å få ned mat- budsjettet. 

   

  Hvordan gikk det denne uken?

  Jeg handlet jo en del forrige uke på tilbud hos Coop Obs, og denne uken kunne jeg bare supplere med forbruks varene ( melk, frukt, grønnsaker osv)

  Og endte dermed opp med å betale kr 1026 for en ukes-handel. Joho. DET liker gnierfru :)

  I morgen starter jeg med "nye tester" av firstprice sine produkter igjen. Og i morgen blir det fiskeboller fra first price til middag. Lurer du på hvordan det gikk, følg med bloggen i morgen kveld. Da kommer resultatet :)

   

   

   

 • Få rabatter ved bruk av DNB`s mastercard

  Det finnes en rekke rabattordninger på de forskjellige mastercardene.

  Dnb er intet unntak, her finner du en oversikt over hvilke plasser du får rabatt, samt hvor mye om du betaler med mastercard. 

  Jeg betaler nesten uten unntak med mastercard på nett, fordi det er tryggere og fordi jeg er forsikret via mastercard mot svindel. Da er det jo ett kjempe pluss at jeg også får rabatter når jeg handler. Mer om det her :)

  Money back
  Licensed from: Bogdan florin / yayimages.com


   

 • Jeg tok ut alt av bonus i mai.

  Trumf bonusen min.

  Da hadde jeg spart en stund, og tok vel ut ca i underkant av 1500 kr tror jeg. Nå er vi i starten av oktober og det er 5 mnd siden jeg tok ut og jeg er blitt mer bevisst på å bruke trumf, også i netthandel.

  Og jammen er summen oppi....

  634 kr allerede. Moro. Dette er jo penger jeg får tilbake uten å gjøre så store innsatsen :)

      

 • Hvordan sparer jeg på å gjøre bevisste valg? Nå oppdatert med flere tips.

  Ut å spise + kino med fnierfru barna.

  Noen ganger tar jeg med bare råd til ting. Vi kan ha det skikkelig trangt innimellom og jeg er helt koko når det gjelder å bruke minst mulig. Men så kommer tidene vi har litt mer å rutte med og jeg legger ikke fult så mye iver i det å spare på hver kr. 

  Men noen valg sitter og kommer helt av seg selv.

  Jeg skal komme med noen tips som fungerer for oss og som gjør at jeg sparer noen kr her å der. 

  Mange bekker små.....

  Stack Of Foil Take Away Containers
  Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com


   

   

  Tips...

  Tips nr 1 : Har du barn? La gjerne barna dele en voksen porsjon istedet for å kjøpe to barne porsjoner, det er oftere ett billigere alternativ. Jeg kjøpte idag en subway meny til kr 89 og delte bagetten på de to istedet for å kjøpe 2 små til kr 54. 54+54 = 108 - 89 = 19 kr spart. Ikke så mye kanskje, men 19 kr her å der kan bli mye penger ila ett år. Det skal sies at mine barn er små spiste, så å kjøpe en meny til dem hver er som å kaste penger i do.

  Tips nr 2 :  Vi nordmenn har så mange jantelover at man kan bli rusk. Man skal ikke ta med seg rester hjem. I Usa er dette normalt, du ber om en doggybag hvis ike du har spist opp alt og vil ta med deg hjem. Hvorfor skal det være så vanskelig her i Norge? Du har betalt for maten, restauranten har ikke bruk for den!! De kaster den. Ta med deg restene dine hjem om det passer seg sånn. ( Kanskje greiset på pizza restaurant o.l med mat som ikke er smurt utover enn tallerken.)

  Tips nr 3 :   Bruk kundeklubb fordeler over alt. Enten det er kinopluss, trumf, coop kundeklubb osv. Du sparer kanskje ikke penger der å da, men i det lange løp sparer du, Mange gir også fordeler der å da ved bruk. Vær flink til å sjekke regelmessig hva du har av fordeler nettopp i den klubben du er medlem i.

  Tips nr 4 :  Kan man kombinere noe så gjør det. I dag var jeg på kino med barna, og på subway da først. Vi hadde mer brus igjen i koppene våre og istedet for å kjøpe ny dyr brus i kino kiosken, tok vi med koppene med brus inn i kinosalen istedet. Subway ligger i samme bygg som kinoen da så vi måtte ikke frakte den så langt. Er det lov med medbragt, så bring det med. Vi kjøpte allikvel lørdagsgodtet i kino kiosken men brukte kinopluss fordeler der.

  Tips nr 5 :  Kan du gå for ett billigere alternativ å likevel bli fornøyd? Dette spørsmålet kan du stille deg uansett hvor du kjøper hva. Er svaret nei, bruk de pengene du har på det du vil. Men ikke sitt med dårlig sammvittighet etterpå fordi du har brukt mer penger en nødvendig ;)  Er svaret ja, da såarer du sannsynligvis noen kr istedet for å handle det samme av gammel vane :)

   

  KINO-TIPS

  Tips 1 : Kjøp den største popcorn boksen om dere er mange, det lønner seg. Del heller på den alle sammen. Ta med noen pappbeger til brus så kan dere helle oppi popkorn så alle har hver sin kopp.

  Tips 2 : Hvis du er en skikkelig gjerrigknark så kjøper du godis og brus i butikken og tar med deg. Styr da helt unna kino kiosken for å ikke bli fristet til å kjøpe noe der.

  Tips 3 : Kjøp biletter på nett, det er ofte billigere en å kjøpe de på kinoen. Pass på å betale med den gebyr frie løsningen.

  Tips 4 : Ta med restene hjem også fra kino. Popkornet er fortsatt spiselig hjemme og brusen kan også drikkes opp hjemme. 

  Tips 5 : Kos deg masse uansett hvordan du velger å bruke pengene dine :)

  Det var det jeg hadde av tips i denne omgang. Håper noen av de kan være til nytte for deg også :) Fortsatt god helg folkens :)

   

 • Dumpster diving- noe for deg?

  Det er mye snakk om såkalt "dumsterdiving" på diverse spare- penger forum.

  Dumsterdiving uttrykket er rett å slett å hente mat ut fra søppelkasser som butikkene har kastet. Like fin og gjerne innpakket mat også, som enten har gått ut på dato eller rett før dato eller har andre mangler. Noen mener det er ulovlig, men jeg har lest flere plasser at om man blir tatt så er ikke dette politiet bruker masse tid å krefter på. 

  Men selv for en gnien frue blir dette "too much" for meg. Jeg kunne aldri gjort det. Jeg ville følt at jeg var ute å stjal noe, på tross av at det skal kastes allikevel.

  Men det er helt utrolig hvor mye mat som kastes istedet for å selges med redusert pris eller gis bort til de som trenger det. Trist. 

  Urban poverty
  Licensed from: stevemc / yayimages.com


   

  Nese og munn!!

  Hvorfor  i all verden er vi født med disse sansene, vi trenger de jo ikke i grunn? Så lenge vi har øyne å se med som kan lese datoer!! Jeg syntes det er utrolig at man kun forholder seg til en stemplet dato og ikke brukes sansene man har for å avgjøre om ett prosukt er dårlig eller ei. Fra urtiden har sansene våre fortalt oss om mat er farlig eller ikke, og disse bør vi stole på.

  Ikke la hjernen lure deg. Den er ganske manipulerende. Det veit jeg alt om, jeg har fiskebein fobi jeg ikek blir kvitt. Jeg elsker fisk, men så fort jeg får ett bein i munn, brekker jeg med og middagen er ødelagt :( Det er mest sannsynlig psykologisk, men jeg har virkelig gjort forsøk på å ignorere det. Fungerer ikke.) Det samme problemet har sikket mange iht. dato, når man ser at en vare har gått ut på dato, så sender vel dette synet advarsler til hjernen om at dette er farlig. Uten at hverken smak eller lukt har fått prøve seg, for å overstyre hjernen litt.

  Det er noe å tenke på ;)

  Og tør man utfrodre de ur- instinktene igjen, blir du overrasket over hvor god du blir på å avsløre dårlig mat tilsutt. Jeg har spist mye mat som er gått langt over dato jeg, men jeg lukter alltid først, kjenner kanskje litt på konsistens og smaker på en bitteliten bit. Enten så godkjennes det jeg sjekker eller så stopper det ved lukt eller smak.

  Jeg har kastet mye mat tidligere pga dato altså.. nå kaster jeg MYE mindre. Elsker smaks og lukte sansen min :)
 • hits