Gnierfru - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

5 Sparetips til HALLOWEEN 🎃 🎃 🎃

Her kommer 5 tips til hvordan Halloween feiringen ikke trenger å koste masse penger HVERT år.🎃

 1. Ta vare på alt du kjøper fra år til år, lagre det slik du lagrer julepynt. Ta det frem igjen år etter år. Man trenger ikke noe nytt hvert år.
 2. Gå på Halloween tur som voksen- spør om du kan få en Halloween ting istedenfor godis. Kan jo være at noen har noe å avse 🎃
 3. Lag pynt selv, syltetøy glass med bandasje rundt og to plast øyne blir supre lys glass forkledd som mumier. Mal melkekartonger svarte, skjær ut masse vinduer ( som i en høyblokk) og en "dør" bak til å putte lyset inn i. ( bruk kun ledd lys inni- ikke brennbart) Bare å google i vei for flere kreative ideer til hjemmelaget pynt.🎃🎃
 4. Lag egne Halloween kostymer. Bruk hvite/ svarte laken , mal på med rødt. Har du hvite t-skjorter, disse kan "sminkes" til med sår osv. Har barnas forrige års kostyme blitt for lite? Sy det om om du kan. Det er sikkert noen flere klær som er for små som kan klippes opp og syes inn i kostymet.
 5. Let etter de beste tilbudene på godis. Jo større forpakning, dess mer penger å spare. Du trenger ikke 14 forskjellige slag. 🎃 🎃

 

Husk å tenke på at små barn kan åpne dørene- fordi mamma eller pappa ikke rakk å stoppe de. La de minst skumle stå først når noen åpner døra, så kan de skumleste komme litt mer frem når man vet hvem man møter i døra.

Håper du får en super halloween.🎃

Halloween postcard
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

#halloween #skummelt #godis #penger #økonomi #gnierfrublogg #budsjett


 

 

 

 

 

 • Har du skolebarn, bør du lese dette!

  Jeg har ei 1 kl. jente.

  Og jeg tenker at tipset her kanskje gjelder mest for de i småskolen ( 1- 4 trinn), men det kan jo godt være at de eldste kan bruke dette også.

  Jeg har så å si ALDRI kontanter, barna har også sjelden kontanter, selv om jeg nå prøver å bli litt flinkere til å ta ut så 1.klassingen kan betale litt selv og lære litt om penger og verdier av ting.

  Men hjemme har vi ikke mynt, om en stund begynner de å regne meg mynt i matteboka så jeg. Jeg har lenge spart på melkekorker, fordi jeg tenkte disse var fine å regne med. Og det slo meg i dag, at vi kan jo "gjøre om " korkene til mynter.

  Så enkelt, men allikevel så genialt.

  Så i dag fikk vesla i oppgave å bruke de nye "myntene" for å finne ut hvor mye hun måtte betalt for pizzaen vi bestilte hjem i dag. Det fungerte supert. 10 poeng til vesla som klarte det med "melkekork myntene".

  Noe for skolebarnet ditt også? Dette er jo skikkelig gjennbruk og DIY hehe.   

   

   

 • FISKEBOLLENE...

  Utgikk i dag, vi spiste opp middags rester fra i går. Prøver igjen i morgen :)

  fish ball noodles
  Licensed from: antpkr / yayimages.com


   

 • Kontaktplast er genialt!!

  Mye lettere en jeg trodde!

  Og ikke minst en rimelig måte å forandre utseende på ting. Vi får etterhvert nytt kjøkken oppe i hoved etasjen. Jeg har ett hobby kjøkken nede i kjelleren. Dette er ikke så mye i bruk nå som firmaet er lagt ned. Men vi kjøpte en forholdsvis dyr oppvaskmaskin og stekeovn der nede. Istedetfor å kjøpe det nytt engang til, når det nye kjøkkenet er på plass, valgte vi å spare de pengene og heller flytte det som er nede opp. 

  Men med en hvit oppvaskmaskin og resten rustfritt stål av hvitevarer, ville jeg ha noe annet på fronten til oppvaskmaskin. Jeg bestilte kontaktplast, med vel viten om at jeg ikke har lagt på sånn før. Men den som intet våger, intet vinner.

  Jeg er ganske sjokkert over hvor bra det ble. Ikke mange luft bobler heller. Noen, men de får jeg evnt fikse når ting har tørket :)

  Så dette er mitt "DIY" bidrag. Prøv selv. Mye lettere en man tror.   

   

  Slik gjorde jeg det : 

  Målte høyde på maskin og kuttet til kontaktplast med ett par cm margin over målene.

  Sprayet på med grønnsåpevann.

  La kontaktplasten på, tok av litt av beskyttelsesplasten bak( ikke alt på en gang.) Når jeg hadde på hele bredden av kontaktplasten på, dro jeg av resten av beskyttelsesplasten bak. Folien la seg pent innat den såpeglatte overflaten og jeg justerte den på plass.

  Brukte en  skarpe som jeg kjøpte på samme plass som folien til å dra ut luftbobler med. 

  Kuttet til resten og fikk en skjøt, men den er ikke kjempe synlig, La på del to av folien på samme måte. 

   

  Ser DU hvor skjøten er?

 • Få rabatter ved bruk av DNB`s mastercard

  Det finnes en rekke rabattordninger på de forskjellige mastercardene.

  Dnb er intet unntak, her finner du en oversikt over hvilke plasser du får rabatt, samt hvor mye om du betaler med mastercard. 

  Jeg betaler nesten uten unntak med mastercard på nett, fordi det er tryggere og fordi jeg er forsikret via mastercard mot svindel. Da er det jo ett kjempe pluss at jeg også får rabatter når jeg handler. Mer om det her :)

  Money back
  Licensed from: Bogdan florin / yayimages.com


   

 • Jeg tok ut alt av bonus i mai.

  Trumf bonusen min.

  Da hadde jeg spart en stund, og tok vel ut ca i underkant av 1500 kr tror jeg. Nå er vi i starten av oktober og det er 5 mnd siden jeg tok ut og jeg er blitt mer bevisst på å bruke trumf, også i netthandel.

  Og jammen er summen oppi....

  634 kr allerede. Moro. Dette er jo penger jeg får tilbake uten å gjøre så store innsatsen :)

      

 • Hvordan sparer jeg på å gjøre bevisste valg? Nå oppdatert med flere tips.

  Ut å spise + kino med fnierfru barna.

  Noen ganger tar jeg med bare råd til ting. Vi kan ha det skikkelig trangt innimellom og jeg er helt koko når det gjelder å bruke minst mulig. Men så kommer tidene vi har litt mer å rutte med og jeg legger ikke fult så mye iver i det å spare på hver kr. 

  Men noen valg sitter og kommer helt av seg selv.

  Jeg skal komme med noen tips som fungerer for oss og som gjør at jeg sparer noen kr her å der. 

  Mange bekker små.....

  Stack Of Foil Take Away Containers
  Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com


   

   

  Tips...

  Tips nr 1 : Har du barn? La gjerne barna dele en voksen porsjon istedet for å kjøpe to barne porsjoner, det er oftere ett billigere alternativ. Jeg kjøpte idag en subway meny til kr 89 og delte bagetten på de to istedet for å kjøpe 2 små til kr 54. 54+54 = 108 - 89 = 19 kr spart. Ikke så mye kanskje, men 19 kr her å der kan bli mye penger ila ett år. Det skal sies at mine barn er små spiste, så å kjøpe en meny til dem hver er som å kaste penger i do.

  Tips nr 2 :  Vi nordmenn har så mange jantelover at man kan bli rusk. Man skal ikke ta med seg rester hjem. I Usa er dette normalt, du ber om en doggybag hvis ike du har spist opp alt og vil ta med deg hjem. Hvorfor skal det være så vanskelig her i Norge? Du har betalt for maten, restauranten har ikke bruk for den!! De kaster den. Ta med deg restene dine hjem om det passer seg sånn. ( Kanskje greiset på pizza restaurant o.l med mat som ikke er smurt utover enn tallerken.)

  Tips nr 3 :   Bruk kundeklubb fordeler over alt. Enten det er kinopluss, trumf, coop kundeklubb osv. Du sparer kanskje ikke penger der å da, men i det lange løp sparer du, Mange gir også fordeler der å da ved bruk. Vær flink til å sjekke regelmessig hva du har av fordeler nettopp i den klubben du er medlem i.

  Tips nr 4 :  Kan man kombinere noe så gjør det. I dag var jeg på kino med barna, og på subway da først. Vi hadde mer brus igjen i koppene våre og istedet for å kjøpe ny dyr brus i kino kiosken, tok vi med koppene med brus inn i kinosalen istedet. Subway ligger i samme bygg som kinoen da så vi måtte ikke frakte den så langt. Er det lov med medbragt, så bring det med. Vi kjøpte allikvel lørdagsgodtet i kino kiosken men brukte kinopluss fordeler der.

  Tips nr 5 :  Kan du gå for ett billigere alternativ å likevel bli fornøyd? Dette spørsmålet kan du stille deg uansett hvor du kjøper hva. Er svaret nei, bruk de pengene du har på det du vil. Men ikke sitt med dårlig sammvittighet etterpå fordi du har brukt mer penger en nødvendig ;)  Er svaret ja, da såarer du sannsynligvis noen kr istedet for å handle det samme av gammel vane :)

   

  KINO-TIPS

  Tips 1 : Kjøp den største popcorn boksen om dere er mange, det lønner seg. Del heller på den alle sammen. Ta med noen pappbeger til brus så kan dere helle oppi popkorn så alle har hver sin kopp.

  Tips 2 : Hvis du er en skikkelig gjerrigknark så kjøper du godis og brus i butikken og tar med deg. Styr da helt unna kino kiosken for å ikke bli fristet til å kjøpe noe der.

  Tips 3 : Kjøp biletter på nett, det er ofte billigere en å kjøpe de på kinoen. Pass på å betale med den gebyr frie løsningen.

  Tips 4 : Ta med restene hjem også fra kino. Popkornet er fortsatt spiselig hjemme og brusen kan også drikkes opp hjemme. 

  Tips 5 : Kos deg masse uansett hvordan du velger å bruke pengene dine :)

  Det var det jeg hadde av tips i denne omgang. Håper noen av de kan være til nytte for deg også :) Fortsatt god helg folkens :)

   

 • Dumpster diving- noe for deg?

  Det er mye snakk om såkalt "dumsterdiving" på diverse spare- penger forum.

  Dumsterdiving uttrykket er rett å slett å hente mat ut fra søppelkasser som butikkene har kastet. Like fin og gjerne innpakket mat også, som enten har gått ut på dato eller rett før dato eller har andre mangler. Noen mener det er ulovlig, men jeg har lest flere plasser at om man blir tatt så er ikke dette politiet bruker masse tid å krefter på. 

  Men selv for en gnien frue blir dette "too much" for meg. Jeg kunne aldri gjort det. Jeg ville følt at jeg var ute å stjal noe, på tross av at det skal kastes allikevel.

  Men det er helt utrolig hvor mye mat som kastes istedet for å selges med redusert pris eller gis bort til de som trenger det. Trist. 

  Urban poverty
  Licensed from: stevemc / yayimages.com


   

  Nese og munn!!

  Hvorfor  i all verden er vi født med disse sansene, vi trenger de jo ikke i grunn? Så lenge vi har øyne å se med som kan lese datoer!! Jeg syntes det er utrolig at man kun forholder seg til en stemplet dato og ikke brukes sansene man har for å avgjøre om ett prosukt er dårlig eller ei. Fra urtiden har sansene våre fortalt oss om mat er farlig eller ikke, og disse bør vi stole på.

  Ikke la hjernen lure deg. Den er ganske manipulerende. Det veit jeg alt om, jeg har fiskebein fobi jeg ikek blir kvitt. Jeg elsker fisk, men så fort jeg får ett bein i munn, brekker jeg med og middagen er ødelagt :( Det er mest sannsynlig psykologisk, men jeg har virkelig gjort forsøk på å ignorere det. Fungerer ikke.) Det samme problemet har sikket mange iht. dato, når man ser at en vare har gått ut på dato, så sender vel dette synet advarsler til hjernen om at dette er farlig. Uten at hverken smak eller lukt har fått prøve seg, for å overstyre hjernen litt.

  Det er noe å tenke på ;)

  Og tør man utfrodre de ur- instinktene igjen, blir du overrasket over hvor god du blir på å avsløre dårlig mat tilsutt. Jeg har spist mye mat som er gått langt over dato jeg, men jeg lukter alltid først, kjenner kanskje litt på konsistens og smaker på en bitteliten bit. Enten så godkjennes det jeg sjekker eller så stopper det ved lukt eller smak.

  Jeg har kastet mye mat tidligere pga dato altså.. nå kaster jeg MYE mindre. Elsker smaks og lukte sansen min :)