Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Har du mye rester igjen etter årets nyttårsmiddag? Ikke kast det!!

Maten fortjener en bedre plass en i søppelen.

Her kommer noen tips som kan hjelpe deg med å kaste mindre av restene.

Tips 1, Skjær opp alt kjøttet du har til overs i terninger og frys det ned. Dette kan brukes i salater eller gryteretter senere. Jeg handler inn Toro-gryteretter på tilbud og lagrer de i hylla mi nede i kjelleren. Da har jeg en base til å få brukt opp evnt. kjøttrester jeg har fryst ned hvis jeg trenger en kjapp middag.

Tips 2, skjær opp og bruk som pålegg. Nydelig i rundstykker eller små baguetter.

Tips 3, har du mye saus til overs, så lag lapskaus med det du har av rester. Dette er nettopp det originalen er laget for- å få bukt med restene. Ikke tenk for mye, bare bruk det .

Tips 4, mos grønnsaksrester i samme røre, frys ned i passe store porsjoner og bland inn i kjøttdeigen neste gang du skal lage kjøttkaker :)

Da håper jeg du er godt på vei til å få brukt opp restene og dermed kaster mindre mat, som igjen gjør at du sparer penger.

Lykke til.

Messy sandwich overflowing with ingredients.

 

 • Repost-Hvordan hurtig- tine mat i microbølgeovn?

  Jeg gjør det nesten hver dag og har ingen problemer.

  Jeg kjører i gang micro`n på full guffe uansett om jeg skal tine fisk eller kjøttdeig eller andre ting. Hemmeligheten er å snu pakken eller det du skal tine ganske ofte. For å vite hvor ofte , bør du kjenner din micro. I min snur jeg ca hvert 20-30 sekund til det er tinet på store ting og kanskje hvert 10 sek på små ting. Jeg får tinet både kjøttdeig og kylling uten at kjøttet " kokes". Du MÅ altså snu det du tiner OFTE.

  Silver microwave oven
  Licensed from: magraphics / yayimages.com


   

   

  Lettere å bestemme dagens middag.

  Dermed er det mye lettere å bestemme seg for dagens middag samme dag. Jeg trenger ikke tenke på å måtte tine mat i ett døgn i forveien. I dag har jeg tinet både fiskeblokker og kjøttdeig og det gikk helt supert. Husk å snu maten ofte nok i forhold til din micro-ovn, så får du det til du også og verden åpnes for mange muligheter til å lage noe kjapt fra fryseren. 

   

 • Verdens beste smoothie av jordbær lagt ut på instagram.

  Vil du ha oppskriften på det jeg og min venninne mener er verdens beste jordbær smoothie?

  Gå inn å følg meg på instagram da vel, du finner oppskriften der.  Helt enkelt, helt usminka.

 • Sinnsykt gode grønnsakskarbonader laget på slump.

  Kun 39 kcal i en karbonade.

  Det sier iallefall lifesum appen min etter jeg har lagret disse som oppskrift, men jeg har ikke tatt med oljen de er stekt i- det glemte jeg. Så kcal mengden er nok litt mer med oljen.

   Jeg er litt i godmodus om dagen, jogger/trener, prøver å spise sunnere osv. Så var det ei venninne av meg som ble inspiret og hun heiv seg over å skulle lage vegetarburgere. Det ble vist ikke særlig velykket. Men siden hun testet det og jeg er rimelig lei brød , tenkte jeg at jeg også ville teste, men i karbonadeform istedet og ikke helt vegetar pga eggene. Jeg hadde ingen oppskrift, liker i grunn å finne ut av ting selv. Så jeg tok det jeg hadde i hus.... og WOLLA....

  Ta vare på grønnsaksrester etter middagen.

  For man kan bruke hva man vil av grønnsaker, men for å få bukt med matkasting så ta vare på restene etter middagen. Også grønnsakene. Jeg brukte grønnsaker jeg hadde liggende i frysa, for jeg hadde ingen rester nå. Har du ikke nok rester ene dagen, ta vare på de til neste dag( i kjøleskap) og samle opp litt for å få nok til disse deilige karbonadene :)

  Jeg hadde oppi dette, ( ca mål siden jeg bare slumpet) blir ca 20 stk

  • Ca en halv pose classisk wok grønnsaker
  • Ca en halv pose selskapserter
  • 1 stor løk ( burde tatt halve, for det ble litt mye løksmak på disse)
  • Bitte litt pressa fersk hvitløk
  • Noen gram hakket chili( har de frosset ned så det er bare å ta littt å litt når man trenger)
  • En grønnsaksbuljong( sånn geletype i en liten plastboks)
  • Vann ( til å koke grønnsakene i, bruker du rester så kok opp litt vann med buljongen i, kanskje 1 dl vann)
  • 3 egg
  • Ca 2,5 dl havremel ( her kunne jeg tatt litt mindre for blandingen svellet ganske mye når den ble stående)

  Jeg blandet alt sammen i en foodprosesseor UTENOM havremel. Dette brukte jeg for å få blandingen litt tykkere, men den svellet etterhvert som den ble stående ( under steking av de andre) så jeg kunne brukt mindre av havremel. Jeg kunne også brukt mindre løk, for det ble mye løksmak i de. Det lukter stekt løk i hele huset her, ennå viften over står å går.

  Jeg spiste disse sammen men kaldrørt saus fra toro. Smakte kjempe godt sammen. Sausen hadde vi nemelig stående fra en middag tidligere :)

  Kanskje gnierfru barna liker dette? Gleder meg til å teste dem på barna.   

   

   

 • Jeg kan ikke huske sist..........(repost om grillmat)

  Vi grillet så FÅ ganger i løpet av en sommer!!

  Jeg klager ikke så mye på været, litt , men ikke mye. Jeg er tross alt nordmann.

  Men denne sommeren har vært utrolig skiftende. Kan være vel å bra det for ting som skal gro og vokse ute??. Men ikke fullt så hyggelig å sitte å grille i.. Strøken sol den ene timen, til dundrende torden i neste time. Slik syntes jeg meste parten av sommeren har vært, skiftende som vanlig . Men vanligvis så skifter været etter noen dager, ikke timer!!

  Så det har blitt veldig lite grillings på gnierfru familien i år. Kanskje august blir bedre??

  Jeg reposter derfor dette innlegget jeg skrev om å ikke kaste grillmat rester. Bare sånn i tillfelle vi får fyra grillen for andre gang i år :)

  Sun Rain Keys Mean Weather And Seasons

  Question mark made of leaves
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   


   

 • Jeg er sikkert gal.

  Kanskje dere tenker det?

  Siden jeg prøver hele tiden prøver å finne måter å spare penger på.

  Jeg har sluttet å kaste grillmatrester bl.a for å spare penger og kaste mindre mat. Restene blir med videre til neste middag nå. I går grillet vi, i dag lagde jeg denne herligheten av pølserester, burger-rester og tilsatte litt annet, namme!!  Gnierfru sin blomkål grateng :

  Kjøttrester etter grillen- bruk det du har.

  1 lite blomkålhode

  1 pose hvit saus

  2 dl fullkors macaroni eller pasta

  Litt salt til kokingen av macaroni og blomkål

  Potetkrydder ( bruk det krydderet du ønsker selv eller har i hus)

  ca 50-70 gr ost + ost til topping

   

  Gjør så : 

  • kutt opp blomkål i små biter, kok den sammen med pasta i lettsaltet vann til macaroni er kokt
  • lag hvit saus med bruk mindre mengde veske for å få den tykkere, tilsett 50-70 gr ost når den er feerdig og rør til den er smeltet
  • hell vannet av blomkål og pasta
  • legg det i en ildfast-form og hell ostesaus over
  • bland inn kjøttrester fra grillingen
  • tilsett ost på toppen
  • stek i ovn til osten er gyllen på toppen.
  • NYT


   

 • Krise grillmat

  Vi skal grille, men har vi grillmat da?

  Nei, i grunn ikke. Hadde jeg vært meg før, ville jeg kjørt sporenstreks ned i butikken. Handlet grillmaten vi trengte uten å sjekke fryseren først. Sikkert handlet mer en jeg skulle ha også. 

  Men jeg er ikke den gamle Isabell lengre, jeg er den nye og mer fornuftige utgaven som jeg kaller gnierfru.

  Gnierfru tittet nemelig i fryser, for ofte gjemmer det seg både pølser og tilbehør til grilling i den. Men det ble ett sørgelig syn. 

  Joda, en pakke grillpølser og en pakke burgerbrød fant jeg,

  Men ingen burgere eller pølsebrød. Ikke engang lomper var det der nå, det var lumpent tenkte jeg.

  Ikke hadde vi salat heller. 

  Vi hadde altså egentlig bare frosne pølser, burgerbrød og potetsalat til grillingen da. Samt ketchup, sennep, dressing og sprøstekt løk.

   

  Hva hadde du gjort?

  Litt kjedelig utgangspunkt for en grilling tenker du kanskje? Du hadde sikkert kjørt i butikken å kjøpt det du skulle ha eller laget noe annet til middag?

  Men ikke denne damen, jeg er FAST bestemt på å ikke handle utenom torsdager som er handledagen ( det skjer jo, men ikke så ofte lengre) forsi jeg ofte bruker mer penger en nødvendig da.

  Så hva gjorde vi da uten pølsebrød, salat og burgere?  Jeg fant noen nedfryste tacolefser, de fungerer helt greit som lomper til pølse. Det skal sies at disse ikke ble spist da og tilslutt kastet, da jeg ikke ville fryse de nok en gang.

  Ingen pølsebrød? Nei vel, da blir det pølse i rundstykke i stedet for.

   

   

  Men hva med burger?

  Jeg har som oftest kjøttdeig i fryseren, så det var bare å gå ned å hente opp en stivfryst pakke med kjøttdeig. Tine den forsiktig i micro`n og lage egne burgere da. Disse halvstekte jeg i pannen før vi slang de på grillen :)

  Siden vi ikke hadde salat, hjertesalaten ba nærmest om å få slippe, så tok jeg det vi hadde. 

  Med litt løkringer og potetsalat da ble dette en knallgod burger.   

   

  Ble det rester igjen?

  Jepp, det gjorde det. Men disse har jeg tatt vare på , skal prøve de ut på noe nytt i morgen. Skal prøve å få skrevet ett innlegg om hvordan det gikk også.

  Tilslutt lagde jeg smoothie til barna som dessert.

  Dette var av frosne jordbær, nyplukka blåbær og en banan. Det ble igjen litt her også, men det puttet jeg i fryseren og tenkte å lage en ny smootie ved å tine den litt også kjøre den på nytt i foodprosessoren. Dermed kastet jeg ikke så mye mat i dag heller. Kun ett burgerbrød og taco lompene.   Smoothien gikk forresten nesten ned på høykant, måtte stoppe de litt så jeg rakk å ta ett bilde hehe.

   

  Ha en fortsatt god mandag.
   

 • Jeg spiser hjemmebakt brød HVER dag nå OG sparer penger!!

  Hjemmebakt er undervurdert.

  Jeg skrev ett innlegg om dette tidligere og jeg gjør det IGJEN! Led det tidligere innlegget her om hvordan det hele startet.

  Jeg kan nå offisielt si jeg har fått helt dilla på hjemmebakt brød. Både fordi jeg vet hva jeg putter i det brødet og fordi det er moro å få det til... eller det vil si, moro at jeg får til maskinen som baker det for meg hehe. For jeg er ingen baker i gjærverden. Men du verden å moro det er å få nystekt brød hver dag uten neste å løfte en finger. 

  Heia teknologien :)  Dette er min aller beste venn om dagen. Lager sunne , gode, ferske brød til oss hver eneste dag :) 

   

   

   

  Og det beste med dette er?

  Prisen!! Det er MYE å spare på å bake selv ja, har ikke tenkt så nøye over det før, men ett hjemmebakt brød koster meg ca 9 til 14 kr ( kommer ann på om jeg kjøper ferdig blandet mel til brødbakst  eller blander det selv.

  Hvis brødet nå koster meg 9 kr da, inkl strømmen maskinen bruker så sparer jeg 19 kr på HVERT brød. Disse hjemmelagde er nok mindre i str en de industribakte, men så er skivene noe større. De veier ca det samme også. Besparelsen i % er da 67,9 %. Det er MYE penger det. Hvis vi regner ut dette på ett år: 

  Vi bruker ca 78 brød i året (1,5 i uken x 52)

  Snittpris i butikk på de børdene vi pleier å kjøpe er kr 28 kr

  28x78 = 2184 kr i året på brød

  Baker selv.

  78 x snittpris 11,5 kr = 897 kr

  Safe Norwegian Money # 04
  Licensed from: kekanger / yayimages.com


   

   

  Jeg koser meg.

  Med både "rent" brød og sparte penger. Smaker mye bedre gjør det også. Takk til gnierfru mammaen som låner bort maskinen. Jeg håper jeg får lov å beholde den en stund, for må jeg ut å kjøpe inn min egen maskin, blir brødene mye dyrere en stund igjen.

  Jeg kan selv velge grovhet, og smaker på brødene. 

  Nå gjenstår det å se hvor lenge denne gleden holder, jeg vet jeg er ett periode menneske i ALT, ( utenom forholdet til mannen min som jeg har holdt på i 14 år nå) så jeg er flink til å gjøre bra ting i korte perioder... også går det over en stund til jeg er flink igjen hehe.

  Enjoy life against cloudy sky with sunshine
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

  Hjemmelaget mat.

  Det er nok ikke dumt å lege ting fra bunnen av, både med tanke på at man vet i større grad hva man får i seg og fordi det sannsynlig blir billigere. I går lagde jeg min egen tomat saus til kjøttsausen vi skulle ha til spagetti. Det var rett å slett to bokser økologisk hakket tomat kjøpt på tilbud til kr 10 pr boks for en stund til bake. Litt fersk ( nå fryst) basilikum og krydder oppi. Ble kjempe godt og billigere en dolmio sin som vi pleier å kjøpe.

   

  Nytt pågangsmot.

  Dette med sparing og hjemmelaget mat har gitt meg en "boost" og glede over å lage mat fra bunnen. jeg har nå som mål å bli mye flinkere til det. Som nevnt tidligere er jeg "periodeflink" så er spent på hvor lange jeg får til hehe. Men prøver man ikke ,vinner man ikke heller!!

   

  Bruker opp restene våre- fokus på å kaste mindre mat.

  I dag skal vi bruke opp rester. Vi hadde kjøttdeig av rådyr ( som vi har fått gratis) til taco på torsdag, kjøttsaus av rådyr til spagetti i går. Begge deler ga rester og det bruker vi opp på en hjemmelaget pizza i dag :)

  Brødbake maskinen skal forresten få lage selve pizzadeigen i dag, siden den har en funksjon som heter nettopp "pizzadeig".

   

  Happy weekend.

   

  Hilsen fra

   

   

   

 • Den melon isen som ikke ble helt knall...

  Melon is når jeg kom hjem!!

  Jeg skulle jo smelte melon isen jeg hadde glemt å tilsette eggeplomme for å gjøre nettopp dette når vi kom hjem fra ferien i Danmark.

  Du kan si det sånn at det luktet råtten melon når vi kom hjem, for der stod boksen på benken og stinket :(

  Så det var bare å holde pusten, skylle å vaske ut møkka. 

  Men jeg er såpass tent på ideen at den skal prøves ut, ikke vær redd for det. Jeg håper jeg rekker det ila helgen, men kan ikke love det. 

  Følg med, for plutselig dukker det opp riktig oppskrift og vurdering av melon is :)   

 • Melon isen??

  Så hvordan gikk det med melon isen?

  Åt skogen vil jeg si 😆😈


  Den er hard og ikke fløyelsmyk. Smaken er god, men den mangler noe.

  Så slo det meg! !

  Men herregud, jeg glemte å ta med eggeplommer 😨😨😨😨   

  Ikke rart den er litt merkelig da.
  Så når vi kommer tilbake fra ferie så får jeg tine den,blande inn eggeplommer og fryse den og se om jeg kan redde den.

  Haha ha humrer litt for meg selv her nå.

   

  Hilsen

 • What to do? Masse 🍉 🍉 🍉 igjen

  Snart avreise.... ferie tid.

  Tømme kjøleskapet

  Det betyr at kjøleskapet bør være så tomt som mulig når vi reiser.

  Siden Gnierfru familien hamstrer litt innimellom, har vi to kjøleskap å holde styr på. Det begynner å bli tomt i det ene. Men så gikk jeg ned i kjelleren for å sjekke det andre og der lå det både pisket krem og en haug med vannmelon 🍉 som må brukes opp.

   

   

  Litt dårlig fantasi.

  Med litt dårlig fantasi om dagen og pisket krem som MÅ brukes opp, tenkte jeg å teste ut 🍉+ 🍦 = sant eller??
  Jeg har aldri testet det før så det blir spennende å se i morgen da når den er klar.
  Jeg skal følge opp med en oppdatering på det i morgen. 😆😆

   

   

  Hva gjorde jeg?

  Jeg lager ofte ting på slump, men skal prøve å gjengi ca mengde her.

  Jeg tok en halv 🍉 og kuttet i biter.

  Så kjørte jeg det i food prosessoren
  Og rørte inn pisket krem. Ca en liten boks som var pisket.

  Blandet inn litt sukker også og smakte til den var passe søt.
  Blandet godt og silet det så jeg fikk bort fruktkjøtt.

  Så rørte jeg det ennå litt og har satt bollen i fryseren. Nå skal jeg røre hvert 30 min tenker jeg til den er fryst.

  Oppdatering på hvordan dette blir,kommet i morgen 😉😉😉

   

  Iskald hilsen

 • Verdens beste tomatsuppe.

  Jeg handlet inn noen økologiske tomater på boks, på tilbud selvfølgelig i god tro om å lage min egen tomatsuppe.

  Nå er den klar.  Oppskriften:

  En boks hakkede tomater

  7-8 dl vann

  1/2 fedd presset hvitløk

  en skvett fløte hvis du vil ha en fyldigere og rundere smak

  En ss gele buljong av grønnsaker

  en neve fullkorn makaroni om du vil ha med det

  Ett lite dryss hakket basilikum på toppen ved servering

  Kom opp alt sammen til makaronien er kokt. 

  Smaker helt nydelig, noe helt annet en toro sin og den liker jeg godt.
   

  Bon apetit.

   

  Hilsen   

   

   

 • Hva skal jeg gjøre med pavlova kremen?

  På 17 mai var det pavlova til dessert.🍰🍰🍰  Men jeg klarte å få laget alt for mye krem til denne kaken.

  I dag  MÅTTE  jeg få brukt den opp følte jeg. Den både smakte og luktet fortsatt greit.

  Men hva i alle dager skal man lage ut av det? Første tanken var å blande det i ei vaffel røre, men så kom jeg til å tenke på om ikke det gikk ann å lage is av dette?? 

  Googla litt for å se hva hjemmelaget is inneholder, det har jeg aldri laget før i grunn. Så at jeg hadde det jeg trengte i kremen minus eggeplommer. Så pisket jeg eggeplommer og sukker og tilsatte det oppi pavlova kremen. Blandet det godt og satte det i fryseren.

  Rørte av og til ( ca hvert 30 min) og tilslutt hadde vi en knallgod hjemmelaget is som det vare var å lage kuler ut av. 

  Lagde så en saus av frosne jordbær og litt melis som jeg kjørte i foodprossessoren og tinte den litt i micro for å få den mer flytende.

  Wolla :)  Smakte supergodt og jeg fikk brukt opp kremen. Nå har jeg eggehviter jeg må bruke opp, men de holder seg en stund så jeg har litt tid å tenke på :)
  🍧🍧🍧🍧

   

 • Husker dere spinat salaten min?

  Denne er virkelig å anbefale for dere som ikke har testet den ennå.

  Men hva med all spinaten som blir igjen når du føler du har spist litt mye spinat salat og det fortsatt ER spinat igjen? ( posene inneholder ganske mye spinat)

  Nå hadde min spinat ligget så lenge at den begynte å bli litt slapp og sylte seg litt.

  Da bestemte jeg meg for å lage spinat suppe av den  til lunsj i dag.

  Oppskrift under bildet.  Oppskrift

  • Det du har av spinat
  • En skvett melk til å koke spinaten i.
  • Litt flytende buljong- hvor mye må du smake deg frem til
  • kokte egg som tilbehør

  Start med å koke spinat i melken.

  Når den er blitt redusert til halve mengden ( spinaten) kan du kjøre den i foodprosessor til den er grønn og fin )

  Server med kokte egg.

  Ps : blir suppen for tynn, hell den tilbake i kjelen, bland ut en ts med potetmel eller maizenna i litt kaldt vann og tilsettt suppen. La den koke seg litt fyldigere før du serverer.

  Dette er enkelt og godt og en super måte å få brukt opp mat på.

  ENJOY

  #spinatsuppe #matrester #gjenbrukmat #lunsjtid #kjempegodt #sunt

  Hilsen    

   

 • Pølsebrød og lomperester?

  Vi hadde igjen nettopp dette etter grillingen i helgen.

  Og siden Gnier Fru familien helst ikke vil kaste mat, ble dette en del av matpakken til ungene på mandag.

  Pølsebrød fylte jeg med ost og skinke. Og ett med syltetøy.

  Lompene ble smurt med smør og fikk ett dryss kanel og sukker. Deilig lunsj dessert.   

   

 • Fredags taco ble mandags middag🍝🍝🍝

  På fredag hadde vi taco.🍣🍣🍣

  Men det ble igjen en del rester.
  Så kjøttdeigen ble taco gryterett på lørdag. Salaten ble til fylte pitabrød på søndag. Fylte de med ost og skinke i tillegg.

  Og i dag bruker vi opp lefsene som kun har ligget i tett plastpose fra fredag til i dag.☺

  Siden det er full fart her fra halv 4 med å rekke å spise til vi skal på turn nå kl 5 så ble det wraps med ost og saltpølse i dag. 😙😙😎

  Kjempegodt 👌👌👌

 • Ris i tre dager!

  Gjenbruk mat :D

  Dag en så har du ris til middag og får igjen en del rester.

  Da kan du koke risengrynsgrøt av dette eller tilsette risen i ferdig grøt på slutten av koketiden.

  Får du masse grøtrester da, kan du lage rislapper. Rislapper kan fint fryses.

  Nå har du fått brukt opp all risen du egentlig kanskje ville kastet i søppelen på dag 1.

   

  Jeg har tidligere skrevet om hverdagsmagi og  grøtrester og hvordan du kan gjenbruke ris flere ganger.

  God middag :)   

   

 • Pannekaker ble til PIZZA 🍕

  Hva skal man bruke pannekake rester til?

  Jeg lurte litt på hvordan jeg kunne "fornye" pannekakene vi hadde til middagen i går.

  Har jo hørt om spelt lompe pizza, så tenkte at pannekaker måtte jo kunne gjøres om til PIZZA??

  Satte i gang og sååååå godt det ble :)

  Jeg la først pannekake i pannen på svak varme, dekte med litt ketchup, deretter oregano, skinke av kylling og ost.

  Ny pannekake oppå.

  Ny runde men da med salami

  Ny runde pannekake og deretter bare med ost og oregano og ketchup.

  Stekte dette i pannen med lokk på ( for at osten skulle smelte skikkelig)

  Tilsatte litt toamt og mais og utrolig godt. Ungene satt her og sa " nam.. hmmm.. namme"

  GOD FORNØYELSE :)


   

 • Hverdagsmagi

  Har du RIS -rester etter middagen?

  Kok den sammen med litt melk og vaniljesukker en god stund og wolla....

  Så har du risgrøt til kveldsmat eller lunsj dagen etter. 


   

   

 • Billig og kjempe godt som frokost, lunsj eller middag. OMELETTEN.

  Omelett er vel noe av det rimligeste og den retten man kan variere mest med av det jeg kommer på i farten.

  Denne omeletten lagde jeg meg til middag i dag.

  ( beklager bildet på siden, det vil ikke sammarbeide med å snu seg)


  Min omelett 2 porsjoner

  3 egg

  1 ss vann

  litt maldonsalt

  Gressløk

  Blandes sammen og stekes på middelsvarme med litt smør eller olje i pannen. 

  Vent til egget oppå begynner å fastne så kan du legge på fyllet ditt.

   

  Mitt fyll i dag

  1 neve frisk spinat

  5 cherry tomat

  4 skiver ost

  Jeg la dette på den ene siden og "flappet" over den andre halvdelen av omeletten så den la seg som ett lokk over. 

  Jeg trengte kun denne, men du kan jo supplere med potet, kjøtt osv inni for å få mer mat om den er til middag.

  God fornøyelse.   

 • Hvordan få salat holdbart mer en to dager?

  Sliter du også med at salaten fort blir stygg når den er ferdig kuttet opp eller du kjøper disse ferdig kuttede salatposene?

  Jeg kom plutselig på en dag at jeg for MANGE år siden lærte å flytte salat over i en brødpose, tilsette litt vann og blåse den opp. Da holder salaten over dobbelt så lenge. Det tar litt mer plass i kjøleskapet, men det er det verdt :)

   

   

 • Grøtrester?? Bruk grøten om igjen!

  Ikke kast grøt restene. Det er SÅ mye som kan lages av grøtrester. Nevner blant annet RISKREM til dessert dagen etter, RISLAPPER som det kommer oppskrift på her og RISPUDDING.

  Grøten kan også fryses med hell og lages noe av senere.

  Her er mine rester av grøt   

  MINE rislapper - oppskrift 4 pors.

  • 200 gr ferdig kokt grøt
  • 2 egg
  • 1 dl vaniljesaus
  • 1/2 ts kanel
  • 2 ss hvetemel
  • litt salt
  • Smør til steking

  Bland alt til en fin masse. 

  Stek ca 2 ss røre til en lapp på middels varme.

  Server med syltetøy til en god kopp kaffe.   

   

 • Deilig salat til lunsj.

  Denne er nesten som kinder egg. 3 overaskelser på en gang.

  Den er frisk, syrlig, søt og salt.

  Kjempe god og laget etter mitt eget hode.  Oppskrift

  En god neve salat ( gjerne kjøpt på tilbud)

  4 cherry tomat ( jeg bruker first price)

  1 kokt egg

  2  store jordbær eller 3 små

  Litt balsamico dressing ( kjøpt ferdig )

  Litt fersk presset sitronsaft

  Salt og pepper

  Legg på salaten du liker ( bruk gjerne noe du har liggende og liker), press over litt sitronsaft. Kutt opp egg, jordbær og tomat og legg på salaten. Dryss over litt salt og pepper og ta en runde rundt tallerken med balsamico dressing etter ønske. Bon appetit.

   

   

   

 • Lunsj til 12 kr

  Tidligere  kom jeg over en fin reportasje fra NRK livsstil hvor man kan lage seg en deilig lunsj til KUN 12 kr. Det høres jo flott ut, sunt er det nok også. Sjekk ut hva det er ved å trykke her. Blir nok en slik lunsj på meg i dag, Har dere micro og kjøleskap  på jobben? Bland ferdig røren i en tett boks som tåler micro og les linken. Wolla- nydelig lunsj <3

   
 • Gjør det selv tips DIY

  Hvis du søker opp denne gruppen på facebook  "VI SOM ELSKER DIY PROSJEKTER OG  SPARETIPS" kommer du over mange utrolig flotte løsninger for gjenbruk av ting. Det krever nok litt tid og tålmodighet, men det er helt utrolig fascinerende hva en skvett maling kan gjøre for eksempel. Fantastisk inspirerende gruppe.

   
   
 • Repost- Gammelt brød eller dårlig tid?

  Eller kanskje du har begge deler? Hva med å hoppe over middagen og lage STEKTE BRØDSKIVER istedet. Oppskrift under bildet.

   
  Stekte brødskiver
  Så mange porsjoner du vil, 1 skive = 1 porsj.
  1 stk brødskive
  litt smør
  piffi krydder
  Skinke av svin eller kylling
  Ost
  Ketchup
   
  Litt smør til stekepannen også
   
  Sett stekepannen på middels varme med smør oppi, mens du smører skivene.
  Begynn med ett tynt lag smør( valgfri type) og krydre litt.
  Så legger du på skinken, deretter ketchup også ost. 
  Skal ligge i pannen til osten er godt smeltet ca 10 min.
  Ikke bli fristet til å bruke sterkere varme, da blir skiven svidd.
   
  Enjoy og tenk på at du slapp å kaste mat. :D
    • hits