Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Jeg burde kanskje reise mer...

Tur/retur Danmark??

 

Gnierfru mannen jobber nemlig for Colorline og seiler tur/ retur Danmark hver dag. Dermed reiser jeg og barna gratis over og tilbake. Det er jo kjent at det er gode priser på det meste på en slik Colorline ferje....- taxfree- matbutikk osv.

Gnierfru mannen får utrolige bra priser på godis ombord. Nesten litt farlig det der, men tror vi har klart å finne en grei balanse på spisingen her i heimen. Men han får også  gode priser på mat, "problemet" mitt er å få han til å kjøpe det med seg. Han har hverken kjøle eller fryseplass på lugaren ( knapt nok plass til seg selv), så alternativet er å handle i butikken rett før han går i land på fri. Noe han ikke har tid til, eller gidder å bruke tid på for den saks skyld. Forståelig nok.

Connection, SuperSpeed 2 and Harbour in Larvik, Norway
Licensed from: kekanger / yayimages.com


Noen tanker på kveldstid.

Så i mine kveldstanker sitter jeg her å tenker,.... burde jeg "harryhandlet" med en båttur til Danmark i ny og ne?... Det vil jo gå med en HEL dag, siden en tur/retur tar 8 timer.

Hmmm, dette skal jeg tenke på....Kan jo prøve å ta det som en tur ( syntes ferjetur er så vannvittig kjedelig i grunn)

Det positive med det er at jeg får sett mannen min mens han er på jobb, får ennå billigere mat en ved en normal tur ( fordi han får disse rabattene) og ungene får luftet seg litt. Og jeg kan jo handle inn en del ,så slipper vi turen så ofte.

Bare legger ved ett eksempel på hvor "heldige" vi er på godisfronten....


#reise #shopping #sparepenger #økonomi #colorline #gratistur #billigmat #luksusproblem
 

 • Hvordan lære barna om økonomi??

  Jeg sitter å stadig å rister på hodet!!

  Spesielt når jeg leser over skrifter som i denne artikkelen skrevet av din side økonomi. Noe er riv ruskende galt. Jeg syntes det å lære barna tidlig om dette med hvordan penger fungerer er viktig. Det ser man også gode eksempler på i luksusfellen på tv3.

  Jeg snakker for min egen del og måten jeg har gjort det på for våre barn her i hus. Jeg kan tilogmed si så mye at jeg og Gnierfru mannen ikke er enige på det området heller, men jeg er så konservativ å mener at siden han er borte 14 dager av gangen- blir jeg hovedoppdrager her i hus. Mine regler følges!! Og heldigvis- de virker :)

  Det vi ikke er enige om da, er om barn skal få høre at man ikke har råd til sånn eller sånn akkurat nå.( det jeg kaller dårlig råd) Min mann mener de IKKE trenger å høre det, JEG mener de trenger nettopp det. Og våre barn får høre at det bladet der, eller den leken har vi ikke penger til akkurat nå stadig vekk. 

  money growth
  Licensed from: agg / yayimages.com


   

  For eksempel

   Jeg sier ikke at vi har dårlig råd, (med mindre vi har skikkelig dårlig råd da) for vi har egentlig råd til det meste innenfor normalen, men jeg syntes det er greit å prioritere penger på andre ting en blader og leker. Da sier jeg til våre barn, at akkurat nå har vi ikke penger til å bruke på de tingene. Jeg er ikke redd for at mine barn skal gå rundt å si at vi har dårlig råd- da har vi kanskje det da- akkurat der og da. Men vi har ikke det for evig og alltid. Hva folk mener om det, er meg revnende likegyldig. Men for meg er det viktig å fortelle barna at vi har ikke dårlig råd hele tiden, men noen ganger innimellom og da må pengene brukes på viktige ting som sunn,god mat og regninger.

  Hvis barna har lyst på dyre ting, forklarer jeg ofte hvor mange timer jeg må være på jobben for å tjene penger til denne tingen. Det virker som det er lettere å forstå verdien i tingen, en at jeg bare sier at det koster så og så mye, det er dyrt! Vi snakker ofte om at ting koster mange penger og at man må jobbe for de pengene. Min datter er 7 år og minsten er 4. Jeg startet vel i 4 års alder med vesla når det gjaldt å fortelle om penger og hvordan dette fungerer.

  close up of family hands with piggy bank
  Licensed from: dolgachov / yayimages.com


   

  Om det er fordi vi stadig snakker om det eller ikke, vet jeg ikke, men de maser ytterst sjelden om å få noe i butikken. Det hender at det er litt mas om disse fristende bladene i hylla, med leker inni. Noen ganger får de, men som oftest ikke. Da får de ett nei og kanskje en forklaring på hvorfor. Jeg hører ikke noe mer om det da. Jeg kan også finne på å si at for det bladet du vil ha der, som koster 99 kr, kan du få en hel tegneblokk for istedet, ( min datter er ekstremt glad i å tegne) og da blir det ofte ikke mer mas om det bladet. Neste gang bruker vi kanskje penger på den tegneboka- da passer jeg på å nevne at " husker du bladet i butikken du ville ha? Nå får du denne istedet og de koster like mye..."

   HVIS vi virkelig har dårlig råd- det hender jo- så sier jeg at for de pengene bladet koster, kan jeg kjøpe 2 melk, en pakke pålegg og litt frukt. Dette så  hun skal lære seg verdier av ting.

  Jeg kommer også til å lære de litt om bruken av kreditt når de blir eldre. Kreditt er kjempe fint, helt til man mister kontrollen. Det skjer fortere en man tror. Jeg har aldri mistet kontrollen, men jeg har vært nærme og har derfor laget 3 "kjøreregler" til meg selv ved bruk av kreditt.

  1. Ikke bruk over 2000 kr på kreditt, med mindre du VET at lønna er rett rundt hjørnet og du kan bruke 2000 kr av lønna til å betale tilbake. Det hjelper ikke å ha 2000 kr i kreditt , om du kun kan bruke 700 kr av lønna di til å betale tilbake. Det er ofte da man går i fella og tenker at du betaler jo litt tilbake. Men så kanskje du "glemmer" det litt i mellom neste lønn og vips har du 2000 nye kr i kreditt i tillegg til de 1300 du hadde fra før. Det er her ballen begynner å rulle. IKKE lån mer, før det du allerede har fra før er i null!!
  2. Ha ETT kreditt kort først, se om du klarer å ha kontroll over dette i noen år og på økonomien din generelt, før du har flere kreditt kort. Til flere du har, til bedre styring bør man ha. Egentlig bør man kunne si at man har STÅLkontroll før man har flere en ett kredittkort/konto.
  3. Prøv å sette av penger til sparing, selv om det bare er 25 kr du har råd til. 25 kr er mer en null. Da kan jeg ha penger til uforutsette ting etterhvert uten å måtte bruke kreditt.

  Oppsummert så snakker jeg og ungene om penger og økonomi som om det skulle vært ett spørsmål om hva de ville ha på maten sin. Like lett, like naturlig. Penger vokser ikke inn i bankkontoen av seg selv. De må jobbes for- også her hjemme selv om man bare er 7 år-  vi har nettopp startet med ukelønn på 20 kr. :) Dette innebærer å rydde rommet og bære ut søppel :)

  Har du spørsmål om barn og økonomi- du må gjerne spørre meg, jeg deler gladelig av mine egne erfaringer eller mine syntes og burde holdninger. Jeg er på ingen måte utdannet til å gi tips, bare deler av egne erfaringer :)

  Har du andre erfaringer som virker- del gjerne med meg:)

   

 • Ikke tryn på sykkel... og ihvertfall ha HJELMEN PÅ hvis det skjer!!

  Trå-sykkel altså...

  Og tro at alt gikk bra. Kanskje fikk du ett skrubbsår, men reiste deg rett og opp syntes det gikk overraskende bra?

  Haha, dagen derpå kommer. Tro meg. 

  Jeg klarte nemelig å TRYNE på sykkel for første gang siden jeg var ungdom i går. Jeg skulle forsøke å stoppe minstemann nedover en bakke, hvor det begynte å trille litt for fort for minsten. Jeg fikk stoppet guttungen..... og MEG SELV. Trykte inn litt hardt på frambremsen og dermed lå jeg ute i veibanen, i kanten da. Men jammen fint at det ikke kom bil, på den ellers så traffikerte veien. Jeg kom meg rimelig kjapt opp på beina igjen. Det var vel ingen som så meg?? 

  Cyclist lying on the road after an accident
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Kikker meg rundt og joda, der gikk det noen forbi. Men jeg var nok på beina igjen iløpet av ett nano sekund, så de gikk i grunn bare videre ( på andre siden av veien) og tenkte vel at alt var i orden. På en måte var jeg litt glad de gikk, skjelven og flau der jeg stod å prøvde å stable både bein, og sykkel opp igjen.

  Jeg kjente jeg fikk ei kraftig skrape på innsiden av låret, for det sved noe så....

  Jeg ville ikke akkurat dra ned buksa midt i sentrum for å sjekke heller, så det ventet jeg med til vi kom dit vi hadde tenkt oss i første omgang. Jeg var jo fin ellers i kroppen, ett lite skrubbsår inni hånda og det på innsiden av låret. Jøss, dette gikk jo bra?

  Ett lite blåmerke hadde dukket opp på innsiden av låret mitt, klok av skade vet jeg at dette lille blåmerke il bli ganske stort etterhvert. Jeg får veldig lett blåmerker. 

  Resten av dagen var i grunn ganske ålreit.

   

  Natt til mandag.

  Da merket jeg at kroppen hadde fått en trøkk. Magen gjorde mest vondt, var nesten så jeg lurte på om indre organer var skadet. Men for å ikke få panikk, tok jeg en paracet tilslutt og det hjalplitt. Det varte å rakk disse smertene, paraceten tok av det meste men det tok tid å sovne. Det som var veldig merkelig, var når jeg om morgen etter, ringte legekontoret og forklarte hva som hadde skjedd, at jeg var hjemme fra jobb og trengte legeærklæring, så hadde de ingen ledig time til meg, på tross at jeg da fortsatt var øm i magen. Da måtte jeg ringe på igjen i morgen var beskjeden. Jeg som da hadde sittet 20 min i telefon kø inn til det legesenteret , har ikke tid til det i morgen. Da er jeg på jobb igjen. Da fikk jeg ringe en dag det passet var videre beskjed. Ja sikkert, sa jeg da. Jeg bryr meg egentlig ikke om selve lege -erklæringen, kan godt gå den dagen uten lønn, for jeg hadde virkelig ikke orket å være på jobb. En jobb jeg elsker å være i og helst ikke er borte fra. Men det hadde vært hyggelig å møtt litt forståelse i telefon istedet for ei som sikkert var lei alle små problemene til folk. Ikke alle som passer inn i en kundeservice jobb merker jeg. Men det er min mening. Nå er magen fin, kroppen støl. Men jeg er klar for morgendagen igjen.

   

  Konklusjonen

  Budskapet mitt her må være , at jeg er sjeleglad jeg bruker hjelm når jeg er ute å sykler. Jeg er sjeleglad jeg LÆRER barna mine viktigheten av dette ved å fortelle dem om det å være ett godt forbilde for dem. I går fikk de begge se hvor fort det kan gå når man velter og en kan slå seg ganske mye når man er ute å sykler. 

  Jeg ser en god del ungdommer som sykler med hjelmen hengende på styret. Hva i all verden er vitsen? Jeg har også sett foreldre ute å sykler med barn, barna har hjelm, men de voksene sykler uten.!!Hva slags budskap sender man ut da tror dere?

   

  Dette var heldigvis det værste som skjedde meg, men det kunne gått mye galere. Jeg takker for at du leste og håper du sykler trygt rundt med hjelm .)   

   

   

 • Jeg må bare dele denne på bloggen også....

  Når ett bilde av noen ord, sier mer en tusen ord.  Jeg var en tur hos legen i dag. Gjett om jeg følte meg velkommen du, der jeg stod å venta på at de skulle åpne luka si, mens jeg stod å leste dette?

  NOPE !! Og jeg bruker som regel sjelden mer en 15 min allikevel. Ja da skjønner problemet med pasienter som bruker litt vel lang tid og at det går utover andre osv. Hva med å forandre legetime til legekvarter? Da sier det seg selv at om man skal få tømt seg for problemer, så må man si at man skal ha 4 stk legekvarter takk!!

   Går man til legen fordi man er skravle syk? Nei ikke jeg ihvertfall. Men kroppen min er ikke A4 heller, det kan være at kroppen min trenger to min. Kan jeg få kvote lapp da? Da har jeg 13 min ekstra neste gang? Det stod det ingen ting om der. 

  Jeg la ut denne på min private facebook side og det er både kommentrarer for og i mot dette "Velkommen til oss" skiltet som henger utenfor vente luken på mitt legekontor.

  Ville du følt deg velkommen?

 • Bruker du dine ressurser?

  Har du tenkt over HVILKE ressurser du har rundt deg?

  Jeg har tidligere skrevet ett innlegg om det å bruke sine ressurser her.  Vi ( les gnierfru) er flink til det. Jeg har lenge tenkt at vi skal få tatt ett familie foto av oss. Det hadde vi ikke fra før. Men fotografering er som regel dyrt! Veldig dyrt. 

  Så etter ett tips fra ei god venninne av meg om at hennes stedatter tar oppdrag som hobbyfotograf, satte jeg med ned å tittet på bildene hennes. Tok kontakt for å høre hva hun vill ha for å ta litt familie bilder og om hun hadde tid. Hun tok kanskje 1/4 del av prisen som fotografer tar kun for å å komme å ta bildene. Og hun gjør dette bare fordi hun syntes det er gøy. Selv lært og super flink syntes jeg. 

  Hva syntes du? ( jeg har vannmerket bildene selv, da jeg ikke vil at barna mine skal spres på nett uten at de "tilhører noen" :) ) Innlegget forsettet under bildene.  Vi bestemte selv.

  Akkurat hvilke klær vi ville ha på, hvor bildene skulle tas osv. Drar man til fotograf , havner man ofte i studio med kunstig bakgrunn. Jeg ville ha bilder som gjennspeiler hvem vi er, i vårt nærmiljø.  Den røde bakgrunn er faktisk husveggen vår. Buskene bak skole jenta er hekken vår og det lverste bilde er tatt i bøkeskogen rett ovenfor huset her. Proffe fotografer tar også slike bilder , men skal gjerne ha ekstra betalt for å komme til deg. 

  Vi har mange flere bilder, som jeg kommer til å holde for meg selv. Det blir til å lage foto produkter til famile til jul med disse bildene til de som har alt de trenger og mere til.

  Jeg har sikkert klart å spare 2000 kr på å benytte en ressurs i form av ei fotoglad jente som heter Nadja Sandåker. Facebooksiden hennes kan du besøk her. Hun tar oppdrag for alle og kjører utenfor vestfold om du dekker utgifter til bompenger og drivstoff. Men det skader jo ikke å spørre om du lurer på å få tatt bilder.

  Penger spart, er penger smart :) Vinn, vinn :)

   

   

   

 • Gi meg styrke til å klare det.

  Jeg er periode "flinkis", sånn er det bare.

  Jeg har innrømmet det for meg selv for lenge siden. Jeg er ei sånn periode flink jente. En periode er jeg kjempe flink med kostholdet mitt, så går det over en stund.

  Så kan det være en periode jeg er flink med trening. Og noen ytterst få ganger klarer jeg å kombinere disse to.

  Så er det husarbeidet som varer en periode( etter det gjør jeg bare det jeg MÅ ta) osv.

  Hvorfor er det slik tro, har jeg for lite viljestyrke til å klare å stå i det? 

  Er det tidsklemma som tar meg?

  I dag har jeg jeg jogget litt igjen, (nå er det vel 4 mnd siden sist.) i håp om at jeg kan være litt periode flink igjen. Jeg har rett å slett godtatt meg selv som en slik periode flink jente. Og jeg lever minsre stresset av det merker jeg. Så utrolig mye man kan gjøre med seg selv, bare ved å akseptere at man er sånn man er. Ikke prøv å være noen annen, det ender opp med at det går utover deg selv  tilslutt.

  Digital body running on a blue background
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

 • Gratis moro for både deg og meg.

  Jeg er nok litt treg i nøtta!

  Jeg har hatt snapchat leeeeenge, men jeg er ikke noen storbruker av dette sosiale mediet. Jeg oppdaget først her om dagen hvordan man får hunde snute osv... 1000 år etter alle andre hehe..

  Du verden så gøy den kvelden ble.... helt gratis moro.. lo virkelig av meg selv og alle rare fjesene jeg kunne klare å skape med denne illusjonen.   

   

  Og i dag ble kvelden toppet med dette.. hurra.. endelig en premie i pengespill.   

 • Den mest idiotiske dagen av alle dager er i dag!!!!!!!! Isabell blåser ut...

  "Grab a boob day"

  Dette gir liksom mannfolka eller damene om du er lesbisk, lov til å klå andre på puppene??? WTF??

  Det er mye mulig det liksom skal være humor i dette, men her er jeg old fashion altså. LIGG UNNA mine pupper ihvertfall. De er min mann sine om noen skal klå.

  Så kan vi snu dette litt da... når kommer "grab a dick day"??

  Skal vi damene kunne gå rundt å kna andre menn på sine edlere deler ?? 

  Jeg tror de fleste med vettet i behold gjør som kondomeriet oppfordrer : gjør det deilig for partneren din, og stopp der. Og må du klå på andre, så spør iallefall før du gjør det hvis ikke du vil ende opp med blåveis :)

  Hva mener du om denne dagen, da man i utgangspunktet skal kunne gå rundt å klå damer på puppene bare fordi det er laget en dag for det?

  Toy to relax yourself (boobs on white)
  Licensed from: luissantos84 / yayimages.com


   

   

   

 • Gratis og veldig koselig..........( Bildedryss.)

  Blåbær, blåbær, deilige blåbær!

  Nå bugner det av modne blåbær i skogen og det er bare å gå ut å plukke de helt GRATIS! Gnierfru familien er så heldig å kort vei til skog å mark med masse fine blåbær i. Og ennå hyggeligere er når barnas bestefar "bessa" blir med hvert år, på tross at han blir fort sliten i ryggen. Lillemann var nok den som ble sliten først og mest utålmodig. Hørtes litt slik ut etterhvert på survingen :)

  Da var det godt å få sitte ned i lyngen, å spise litt av "lasset"

  I grunn var han ganske drittlei! 

  Mens andre prøvde seg på dype hull i skogen..

   "mamma, mamma.. hjelp, jeg datt ned i ett hull"

  Vi har kost oss i skogen, plukket å spist. Blitt slitne, og spist av knott.

  Vi har allikevel hatt det fint og jeg håper dette er noe gnierfru barna vil huske fra barndommen sin når de blir store.

  Så bar det hjem for å rense å lage ting ut av disse deilige blå da:)

  Med pannekaker og hjemmelaget blåbærsyltetøy fra selvplukk, ble middagen en fin avslutning på dagen.

  (måtte låne bilde da jeg glemte å ta bilde av middagen vår)

  Pancake with blueberry sauce
  Licensed from: KajzrPhotography / yayimages.com


  Tusen takk til brødbakemaskinen nok en gang for super godt syltetøy. Takk til oss selv for en vel utført jobb.

  Nå er det både saft og syltetøy i hus. Det kommer ett lite innlegg om saften etterhvert også. Den lager jeg nemlig på gamle måten, slik de gjorde på 40,50, 60,70 tallet.   JOBB WELL DONE!!  Blåbær hilsen
   

   


   
 • hits