Gnierfru -
Forside Add meg Om meg Kontakt Media

Ukens handling uke 20- over budsjett

Det sklir ut... OMG!!

Nå MÅ jeg skjerpe inn, syntes stadig det er over budsjett( som egentlig jobbes med å få ned og ikke opp!!). Denne gangen endte handelen på 2396 kr totalt. Fortsatt en del små kjøp ser jeg på kontoen. Små kjøp spiser bokstavelig talt penger. Dette må jeg få inn gode rutiner på igjen. Min erfaring i skrivende stund er at selv om jeg er blitt god på å snu på kroner og spare penger der jeg kan, så blir jeg slapp med tiden ( og når det egentlig er nok å leve av med mer) merker jeg. Dette er sikkert ett faremoment for oss som sliter med dårlig råd kun i korte perioder. 

Bøyer meg ned i støvet!!

For alle som er flinke og har dårlig råd hele tiden og KLARER å få ting til å gå rundt allikevel. Bøyer å bøyer å bøyer meg her ....

Men det er kanskje sånn som ordtaket sier " Må mann, så mann!!"??

Jeg bøyer meg allikevel. Jeg bøyer meg også for dere som har penger, men allikevel klarer dere med 1000-1500 kr i matbudsjett fordelt på to voksne og to barn/ eller ungdommer. Wow. bruker dere så lite HVER måned, eller er det som her at det går opp og ned stadig vekk??

Fordelen med meg er at jeg gir aldri opp, ikke selv om jeg får nederlag på nederlag. Jeg gir meg ikke. Spare penger det skal jeg okke som, om det så er bare 5 kr.

Nå skal vi snart på Tusenfryd. Fikk jeg ordnet meg noe rabatt? Mer om det i ett innlegg senere i uken.

Tivoli
Licensed from: kekanger / yayimages.com

#sparerpenger #sparerikkepenger #penger #økonomi #matbudsjett #gnierfrublogg
 

 • Ukens handling- tid for konfirmasjon uke 19

  Bonus ungen konfirmerte seg i dag ( Søndag).

  Bare det tilsier MASSE innkjøp. Vi hadde eget budsjett på dette, egen konto- spart i noen år. Det ble bestilt koldtbord og leid lokale. Vi delte utgiftene i to. ( På Pappan, Gnierfru sin mann og Mammaen til ungdommen ) Jeg hadde oppgaven med å lage konfirmasjon kaken, også ble det bakt litt utenom av annen familie.

  Dermed måtte jeg i butikken å handle inn det jeg ikke hadde i hus, nettopp til kaken. Jeg skrev jo i ett tidligere innlegg- at vi nå går i spare-modus og spiser det vi har. Dette var litt også med tanke på at det kunne bli litt mat igjen etter dette koldtbordet. Ingen vits å kjøpe inn masse, når man får masse mat igjen. ( man gjør som regel det ved koldtbord)

  Jeg har altså kun kjøpt inn til kaken denne uken til den nette sum av 168 kr!! Resten hadde jeg selv. Vi spiser ut av skuffer og skap- det fungerer veldig bra så langt. Og vi sitter med masse deilig koldtbordmat, noe må spises ganske fort, andre ting er fryst ned :)

  Kaken til bonus ungen :) Ser dere hva det skal forestille?

  Ps. Inni kaken er det sjokoladekakebunn, bringebærsmørkrem, bringebærsyltetøy, fløtesjokoladekrem. Dekket med marsipan.

   

  #konfirmasjon #kake #kakedesigner #hjemmelagetmat #konfirmasjonskake #gnierfrublogg

   

   

 • Tilbake til Torsdag- Ukens handling uke 18

  Jepp, jeg er og forblir en Torsdagshandler.

  Men jeg er villig til å prøve nye dager om det er gode argumenter for det :) Denne uken, klarte vi oss helt fint selv om egentlig handledag var Mandag- da var det stengt og null handling ble utført. Siden vi hadde mye igjen i kjøleskap, tenkte jeg at jeg kan like gjerne vente til Torsdag og starte opp handlingen igjen f.o.m da :) 

  Shoping list
  Licensed from: VIPDesignUSA / yayimages.com


   

  Dette er min planlagte handleliste :)

  3 melk ( 1,75l)

  2 bokser jordbær

  5 stk epler

  1 bx druer

  1 stk mango

  1 stor pose løsvekt poteter

  1 stk bordsmør

  1 pk egg

  1 pk røkt laks

  1 pk tørrgjær

  1 pk luftigere bakst

  1 pk tørkepapir

  1 pk pizzabakeark

  1 pk maldon salt

  Dette er de planlagte innkjøpene. Alt av pålegg utenom, har jeg allerede i hus. Brød baker jeg selv og  alle ingredienser til dette har jeg også i hus. De andre varene har jeg også i hus,innkjøpt i Sverige eller kjøpt inn stort, på gode tilbud. Så håper jeg at det ikke dukker opp masse uplanlagte kjøp i kurven nå da!

  Mindre å rutte med- båten spiser penger.

  Gnierfru og Co har kanskje vært litt slappe med økonomien i det siste, det straffer seg! Det endte opp med nesten tom konto, når lånet til hus var trekt. Og dermed måtte jeg tilbakeføre sparepengene fra sparekontoen. Kr 3000 tilbake takk. Dessuten har båten vi kjøpte "spist" godt av Sparekontoen- så det målet om å nå 50K før august- henger i en tynn tråd. Mer om det her. Da er det bare å brette opp ermene, knipe igjen i butikkene og fortsette sparingen :)

  Ps- jeg vet at båt er luksus- men noe unner vi oss- så lenge vi har penger til det :) Blir ikke brukt ei krone på sydenturer her i hus- de pengene koser vi oss med i båten i stedet :) ALT handler om prioritering.

   

  Hvor mye kommer dette på tro?

  Jeg gjetter 550 kr uten å regne på det. 

  Nå gjenstår det å finne ut hvilken butikk som har flest av mine varer på tilbud da :)

  Oppdatert : Det ble mye mer en 650 kr, mer om det her :)

 • Ble nok litt mer- ukens handling uke 18

  Jeg tippet 500 kr.

  Det ble en del mer en jeg regnet med ja, for det ene kua etter den andre sprang ut av fjøset ( fra uttrykket- det er ikke bare ei løs ku i fjøset) og jeg endte opp med en del mer kvitteringen en først tenkt.

  Jeg starter også fra nå av å skrive om ukens handel på søndager, selv om handledagen er torsdager. Det hender jo det kommer litt "supplering" i helgene. Greit å få med dette i regnskapet.

  Time to save - Beautiful girl writing on transparent surface
  Licensed from: zsirosistvan / yayimages.com

   

  Hva endte jeg opp på ?
   

  Det har faktisk blitt så mye som 1590 kr = småkjøp hele uken er IKKE bra altså. Sliter dere med at pengene "forsvinner" er det på dette punktet dere bør se på først!

  Vi har vært i båten hele helgen, og måtte fylle opp litt i den, da slipper vi flytte alt frem og tilbake hver gang. Dette ble litt ekstra utgifter på matbudsjett. ( ekstra ketchup, sennep, smør  og andre ting som fint kan ligge i båten), men at det skulle bli så mye, hmmm, dette er også inkl take away mat da.

  I morgen mandag, skal jeg ikke handle, kontoen er ganske slunken nå... eller veldig slunken igrunn. Derfor lir det å spise kun det vi har i hus, bruke opp mat rett å slett. Må jeg ha mer melk eller frukt, blir det å kun kjøpe dette. Men jeg tenker å se om jeg kan drøye dette også en uke ekstra :)

 • Skal jeg gidde å handle denne uken?- ukes handel uke 18

  To be or not to be??

  Det er Mandag, det er 1 mai. Alt er stengt. Altså må handledagen flyttes denne uken. Til når- det naturlige ville vel vært Tirsdag! MEN.... her kommer ett stort MEN... jeg savner handle Torsdagen min, så inderlig. Jeg har tenkt " ta deg sammen- du må venne deg til en ny dag", men følelsen går ikke over. Ikke syntes jeg at jeg har fått spesielt mer ut av å handle på Mandager kontra Torsdager heller... og med alt vi trenger i hus minst frem til torsdag.. lurer jeg rett å slett på om jeg er tilbake på Torsdagshandel jeg altså.

  Følg med så får du se.. kanskje blir det i morgen? ...eller Torsdag hehe...

  By the way... en liten mini Gratulerer med dagen i dag Norge :)

  Norway
  Licensed from: Stocksnapper / yayimages.com

  #ukenshandel #nydag #gratulerermeddagen #Norge #gnierfru
   

 • Jeg gjettet 500 kr! _ Ukens handling uke 17

  Klarte jeg det?

  Nei :( MEN det var heller ikke så ille langt unna... hadde det ikke vært for 10 kr marked hos meny, hadde jeg kommet UNDER 500 kr :) 557 kr totalt.

  Da fikk jeg kjøpt inn litt ekstra på 10 kr marked. Men jeg måtte legge til 282 kr på forrige ukes budsjett, da jeg handlet litt på Lørdag også. Noe av disse varene "blir jo med " inn i denne uken ,så da deler jeg summen i 2 og fører halvparten over på denne uken. Totalt blir det da kr 698 denne uken. 198 kr over det jeg trodde. Godt fornøyd med vurderingen min jeg da.

  Hva fikk jeg for 557 kr da?

  Dette...  4 pizzadeig- disse bruker jeg til alt fra innbakt pizza til snurrer til pinnepølser osv. 

  2 lungemos- det er vi og 80 åringene som spiser dette hehe, men ungene elsker det. 10 kr pølsa.

  2 fløtepudding- kjempegodt som pålegg.

  2 tubeoster til 20 kr stk.

  10 rett i koppen supper til 10 kr stk

  8 flasker smoothie til 10 kr stk- ungene får dette i matpakken som en del av 5 om dagen frukten.

  4 stk kiwi

  2 av dressingene vi bruker her i hus

  2 havregryn- den ene økologisk

  Tilslutt truseinnlegg og bind- en fordel med en kommende overgangsalder en gang i fremtiden, må være å skulle slippe å kjøpe dette.

  Litt av maten som ble med over i denne uken fra Lørdag er frukt, bordsmør, fluortabletter, agurk, og tomater.

  Handlingen er basert på at jeg har vært å kjøpt inn i det aller meste vi trenger i Sverige tidligere, derfor trenger jeg egentlig bare å supplere noen månder fremover. Regner derfor med å ha ganske lave summer på ukes budsjett. Vi handlet for ca 4000 kr i mat i Sverige. Deler jeg dette på 3 mnd som er tiden det vil ta før jeg reiser over neste gang, blir det 1333 kr månden. Deler jeg dette videre på 4 uker, blir det 334 kr uken. Hvis jeg legger på 600 kr som ett snitt for ukeshandlen jeg har hver mandag, ender jeg opp med 934 kr uken. Det er veldig bra om jeg klarer å holde det :)

   

  Ha en fortsatt super uke folkens.

 • Null ukeshandling

  Jeg har ikke vært i butikken denne uken.

  Utenom den ene gangen Gnierfru mannen var innom å kjøpte seg ett ostehorn, så har jeg ikke brukt penger på ukeshandling denne uken.

  Vi hadde nok mat i hus og jeg ville prøve å spare noen kr + å få brukt opp litt når som vi hadde så mye. Barna måtte ha nye sykkelhjelmer og jeg kjøpte noen skikkelige noen på XXL og derfor gikk det ut mer penger en budsjettert på fritidsposten. Jeg var litt spent på om det ville holde med mat. I skrivende stund er det Fredag og det eneste jeg har gått tom for er frukt til matpakkene til barna ( holdt akkurat til i dag) og dermed blir det bare mandag de ikke får frukt siden jeg handler utpå dagen da.

  Jeg hadde nok ikke handlet for mer en 400 kr allikevel, siden det stort sett er frukt vi trenger og evnt litt mer melk. 

  Snart mandag, da trengs det nok å fylles på med litt her. Jeg gjetter på at jeg kommer til å bruke rundt 500 kr på neste ukeshandel.

  God helg :)

  Happy weekend
  Licensed from: Bogdan florin / yayimages.com


   

 • Ikke le av meg!!

  Supplering uten kontroll!

  Jeg er stadig flink, men noen ganger går jeg rett i baret jeg også. Så ikke le da når dere leser dette ( eller litt får dere lov til)

  I dag gjorde jeg det, skulle bare.... Kjenner dere den igjen?

  Jeg skulle bare ha en superdeal med cola på OBS. Jeg skulle også da i samme slengen få med meg gratis produktet fra kupongen min i samme butikk.

  Jeg skulle bare ha det også reise ut igjen. 

  Lose Word Slot Machine Wheels Losing the Game
  Licensed from: iQoncept / yayimages.com   

  Jeg gikk på en smell, hever hodet og går på videre.Så det så . * ler litt her også *

  Supleringen på 108 kr ble litt dyr....


   

   

  Til mitt forsvar ....

  Så var det mel på tilbud, mel bruker jeg til å bake brød med nesten hver dag.

  Så tok jeg med en ekstra super deal med Cola, sparer jo på det i lengden.

  Så var jeg i butikken hvor de har verdens beste rundstykker ( 4 stk for 9 kr) og det ble med noen pakker av de.

  Så var det tilbud på kjeks til ost- jeg spiser stadig ost å kjeks i enkel versjon som snacks på kvelden, dermed var jo det lurt. Holdt meg til en pose da.

  Så tok jeg med melk, fikk kjøpt for lite på ukes handelen.

  Så måtte jeg kjøpe smågodt til påske, Gnierfru mannen har hatt mye å gjøre og vet ikke om han rekker i taxfree butikken før han kommer på fri i dag( torsdag)- tok ikke sjansen og hamstret inn smågodt jeg. 6,90 pr. hg. Ikke billigst, men billig nok for meg det.

  Så er jo stadig barna på tur i skole og barnehage, da er grillpølser og lomper er must å ha i fryseren, så det ble med.

  Så kom jeg over puffet havre ( som puffet ris, bare sunnere) og da fikk jeg barndoms minner.... døtte å dyre de var!! 36,80 kr!! men de ble med.

  Så kom jeg på at Stesønn min ikke drikker Cola, derfor ble det med ei flaske Urge også til helgekosen.

  Så var det jo tilbud på kjøttdeig fra Gilde 3 for 79 kr- det ble med 6 pakker av det også.

  så er vi snart tomme for matavfallsposer og det er kun i denne butikken jeg får tak i de vi bruker, dermed ble de med også.

  Var det egentlig til forsvar dette? Hmmm jaja.. totalt på ukes handlingen for uke 14 til nå ble 1902,50 kr ( må jo regne med godis  i kr som Gnierfru mannen har med hjem også OM han rekker butikken før han går i land.) og da går vi nok litt over 2000 kr vil jeg tro.

  Det er fortsatt under det jeg budsjetterer med ( 2000 kr uken når vi er 4 til 5 der en er tenåring) så jeg er fornøyd jeg.

  Mer om ukens første budsjett her og hvem som kom nærmest riktig sum her

   

  #supplering #handleformye #hvaskjedde #sparepenger #gnierfrublogg #bruktpenger #daglivare

   

   

   

 • Handlelisten uke 14- ny handledag

  Da har jeg testet ny handledag, sånn på `orntli`!

  Mandags-handling var faktisk en annen type opplevelse en torsdag. Men jeg står med blandede følelser rundt det. Rart hvor fort man blir vanedyr altså. 

  Jeg havnet på Rema 1000 i dag. Der er det sjelden jeg pleier å være. Egentlig skulle jeg på Coop Obs, men feiget ut- det er ett stykke å kjøre og jeg stod tilfeldigvis på utsiden av en Rema 1000 butikk. Lett valg!!

  Jeg handlet 71 varer stod det på min kvittering i dag.  Jeg gikk etter handle lappen og var ganske flink.... en stund. 3 valgfrie bakevarer til kr 20. Oppi kurven med ett par slike. Jeg og 80 åringene syntes det er godt å ha noe i frysa i tilfelle det skulle komme folk på besøk.

  Det gjør jo sjelden det, så ender opp med å spise det selv da!!

  Sick of herself
  Licensed from: Fotosmurf / yayimages.com


   

  Så hva ble egentlig med ned i vogna??

  Jeg handlet ganske mye i dag, jeg venter Gnierfru mannen hjem fra jobb denne uka og da nytter det ikke med 650 kr budsjett lengre. Jeg fikk ikke plass til posen med 2,5 kg poteter på bilde.

  Det er mye som ikke syntes så godt på bildet, b.la :

  • 4 grandiosa
  • 4 bokser hakkede tomater
  • en del kyllingpålegg
  • 4 bokser blåbær
  • brødposer, mellomleggspapir og zip lock poser
  • og vegetar kjøttdeigen da- tilbud. kjøpte 3 pakker av de.

  Utenom dette skal jeg handle inn på OBS( når Gnierfru mannen skal hentes og jeg likevel er forbi denne butikken) denne Cola dealen. der da. Selv drikker jeg ikke Cola, men mannen gjør det. Så kr 108 må legges til budsjett for denne uken.

   

  Flere gode tilbud.

  Syntes dette også er ett godt tilbud, når jeg normalt sett gir 19,80 pr. kg for de rimligeste eplene hos Kiwi. Men jeg skal ikke kjøpe disse eplene , har nok frukt i hus for en uke. Kg pris på disse blir kr 14,95.

   

  Gnierfru på snapchat!

  Jeg la ut en snap på butikken istad forresten. Følg meg gjerne på snap(Gnierfru), der kommer det alt mellom himmel og jord. Ikke bare tilbud og smarte tips, noe tull også :) En del av snappene blir ikke omtalt i bloggen i det hele tatt. Noen ganger liker jeg tilfeldigheter og snapper om det.    

  Så hva kom dette ukesgildet på da tro??

  Vet du, jeg skal ikke avsløre det helt ennå. Det ble en lang liste, som nevnt 71 varer. Senere i kveld skal jeg helle legge ut sannheten, men det hadde vært utrolig artig om du ville gjette?? Ingen store premier, bare for gøy. 

  Hva tror du summen kom på tilslutt?? Alt er handlet på Rema 1000. Husk å ta med de 108 kr jeg skal bruke hos obs også da :)

  Jeg lager en diplom til deg og publiserer litt om bloggen din om du kommer nærmest. Har du ikke blogg ?, bli med å gjett allikevel da:)

  #ukeshandel #penger #økonomi #gnierfrublogg #matvarer #bakevarer #impulskjøp


   

 • Overlevde vi på 440 kr på ei uke?

  Jeg skrev jo i forrige ukes handel at jeg hadde kjøpt inn mat for en uke til kr 440.

  Det var ikke mye vi trengte, det meste hadde vi i hus fra før. Kommer vi til å supplere på denne summen tror du?

  Meninga med det er å spare noen kr og spise opp litt lager hjemme. Men hva har vi egentlig levd av tenker du kanskje?

  Vi hadde ganske mye i hus fra før og av drikke så går det stort sett i vann, og melk. Noen ganger saft.

  • Dopapir i mengder
  • Hygiene produkter i mengder ( på lager nede i kjelleren)
  • Mat i frysere
  • Tørrvarer på lager
  • og en del annet.

  Alt dette er kjøpt inn i de andre ukes budsjettene. Jeg bruker ingen fast plan på hva vi skal spise når. i uken, jeg bruker fryseren som skattekammer og lager mat utifra det jeg finner oppi der. Jeg tiner ofte mat i micro, ( aldri vært noe problem om man gjør det riktig så maten ikke kokes i kantene) og trenger dermed ikke planlegge selv om jeg bruker frossen mat.

   

  Vi handlet på torsdag(supplering) for 210 kr. Det ble mest frukt/ grøt, pålegg og melk.

  Torsdag

  Middag når vi kom hjem 

  Hjemmelaget pommes frites og ketchup. Bare "snacks" middag i dag.   

   

  Fredag 

  Frokost : Sjokoladekuler ( frokostblanding) fra First Price med melk + kaffekopp til mor

  Matpakker :  3 matpakke med  hjemmebakt brød med pålegg og frukt.

  Lunsj til mor på jobb- jeg spiser Toro rett i koppen hver dag ( *dilla) også spiser jeg brødskiver på jobb til 2 maten. ( betaler en liten sum hver mnd til dette og renger det med inn i matbudsjett når jeg betaler.)

  Kaffe drikker jeg på jobb- her også betaler vi en liten sum hver mnd for fri tilgang på kaffe. 

  Middag når vi kom hjem 

  Pulled turkey med hjemmelaget ketchup saus og grønnsaker. (vi valgte vekk potet/ ris/ pasta til denne middagen)

  Kveldsmat til ungene- brødmat med pålegg og melk. Til mor- resten av middagen.

   

  Lørdag

  Frokost : Brødskiver med pålegg til alle mann.

  Lunsj : Vafler, det var jo tross alt vaffeldagen :) Byggvafler da :)

  Middag : Innbakt pizza med salat. Pizzadeig kjøpt på salg, kjøttdeig kjøpt på salg. Alt innhold er i grunn kjøpt billig eller på salg og fryst ned.Salaten var ett feilkjøp Gnierfru mannen fikk gjort- skulle ha Isbergsalat hode- fikk ferdig kuttet hehe.

  Kvelds, ble lørdagsgodt. :)

   

  Søndag 

  Frokost- grove rundstykker med pålegg- 4 stk ganske store for 9 kr hos OBS.

  Lunsj : hoppet over den, eller glemte den rett å slett,

  Middag : Risengrynsgrøt.

  Porridge
  Licensed from: Ockra / yayimages.com

  Kvelds: Rundstykker og brødskiver- rester.

   

  Mandag

  Frokost- Ny runde rundstykker, barna ville ikke ha de spiste, FP frokostsjokokuler med melk.

  Mamman spiste rundstykker med pålegg.

  Matpakker smurt, brød med pålegg og frukt til.

  Lunsj : rundstykker igjen, siden barna ikke ville ha på morgen fikk jeg noen til overs da.

  Middag : pannekaker med byggmel og syltetøy.

  Pancakes
  Licensed from: Ockra / yayimages.com


   

  Kvelds, brødmat.

  Supplerte handlingen med 214 kr siden det er mandag og nye handledagen. Nå skal vi leve av det vi har i hus en uke :)

   

  Tirsdag 

  Frokost- Vi kommer vist ikke unna disse frokostblandingene, men holder oss til FP kuler. Mamma spiser brødskive eller knekkebrød.

  Matpakker- brødskiver med pålegg og frukt til.

  Lunsj for mor - Stekte egg og brød

  Middag: Pølse i brun saus med potet og grønnsaker. Tyttebærsyltetøy.

  .

  Kvelds hoppet barna over siden vi spiste sen middag.

  Men mor spiste opp middagsrester til kvelds.

   

  Onsdag

  Frokost- Ungene blir vist ikke lei disse kulene, men når det er tomt så må vi ha ett lite opphold tror jeg. Mor orket ikke frokost i dag.

  Lunsj- matpakker = brød med diverse pålegg og frukt til. Mor spiste rett i koppen suppe + brød.

  Middag - Kjøtt i mørke med poteter og brokkoli. Tyttebærsyltetøy.

  Kvelds- brødskiver med pålegg.

  Dessert på kvelden-  fikk sååå lyst på kake, så kjøpte en sånn wienerstang til kr 40 på Meny.

   

   

  Torsdag

  Frokost-  kuler med melk til barna. Havregryn med honning og melk til mor.

  Lunsj- matpakker til barna, rett i koppen suppe og brød til mor.

  Middag- Ingen middag i dag. vi skulle på svømmekurs.

  Kvelds- frityrstekte poteter og litt kjøtt ( ble i grunn nesten middag dette, men har ikke bilde av det)

   

   

  Fredag

  Frokost- Disse evinnelige kulene( slutter å kjøpe de altså, ungene vil jo ikke ha annet om dagene) og mor ville ikke ha frokost, men jobber litt senere i dag og spiste kokt spaghetti noen timer senere som brunsj.

  Lunsj- matpakker- kokt spaghetti i den ene og brødmat og frukt i den andre.

  Mor sin lunsj ble rett i koppen suppe og knekkebrød.

  Middag- Kalkun med potet, grønnsaker og saus. Og tyttebær( avhengig tror jeg)  Kvelds- barna spiste brødskiver- jeg spiste middagsrester litt senere.

   

   

  Lørdag

  Frokost- kuler, trenger jeg si mer? Mamman spiste brødskive med syltetøy.

  Lunsj- vaffler, masse vaffler. = stapp mett på besøk hos barnas oldemor.

  Middag- frossen pizza- ungenes ønske var "pappa middag" hehe

  frozen pizza
  Licensed from: terex / yayimages.com


  Dessert lørdag ble lørdagsgodis- Og vi har ikke dessert hver dag altså.

  Kvelds- barna var mette av pizza og lørdagsgodt og gikk til sengs uten kvelds.

   

  Søndag

  Frokost- Gjett 3 ganger? Klarte du det? Jepp, kuler til barna( håper den boksen er tom snart) og brødskive til mamma. Og en kaffekopp da.

  Lunsj- vi dro på kino- så lunsj ble kino godis hehe.

  Middag- Hjemmelaget carbonara med pasta av grønnsaker. Jeg bruker dressing av balsamico på, kjempegodt.  Kvelds- brødskiver og pålegg.

   

  Konklusjon 

  Vi klarte ikke 440 kr på ei uke, men 650 kr på 10,5 dager. Det er bra det. resten av maten hadde vi i hus fra før og har kun spist av lagret her hjemme utenom det vi handlet inn. Eneste jeg handlet inn utenom, var en wienerstang til kr 40- fordi jeg ble så fristet hehe. Ellers var det meste melk,pålegg, frukt og grønt av det som ble kjøpt inn på ukes budsjettet. Resten av vi hatt på lager.

  Deilig med en opprydding i fryse, kjøleskap og andre skap i grunn. Mye mer ryddig nå.

  Jeg kommer sikkert til å prøve flere sånne type prosjekt senere- bare å følge med i bloggen. Takk for at du leste :)


   
   
   

   

 • Hvordan går det med 440 kr budsjettet?

  Jeg har ikke glemt dere.

  Men siden jeg har byttet handledag fra torsdag til mandag, vil dette eksperimentet mitt bli litt mer enn en uke. Startet en Torsdag 23 mars og avslutter Søndag 2 april, så egentlig er det snakk om 10,5 dager da. Men vi supplerte litt første Mandagen etter vi startet dette. Det vil du se på hovedinnlegget om dette eksperimentet.

  Jeg kan avsløre at det begynner å tynnes ut i kjøleskap og fryser, men det er fortsatt mat igjen. :)

  Bildet er tatt fredag 31 mars 

  Som sagt, det begynner å bli tomt og vi er kun på fredag i dag, men klarer dette fint over helgen. 

  Pga dette "spare" prosjektet mitt, klarte jeg å sette over 4000 kr!! til sparekonto i går. Det er nesten for godt til å være sant.

  God helg folkens, dere hører fra meg på mandag. Da kommer hoved innlegget om hvordan dette har gått.   

   

   

 • Ukens handling del 2- uke 12

  Det ble ikke noe kjøttdeig!

  Men jeg er ikke overrasket heller, nok en fordel med å kanskje bytte handledag til mandag... hmmm..

  Må planlegge det bytte litt.

  Totalt denne uken handlet jeg for ... hold dere fast.. jeg er litt overrasket... kr 

  2 handle-lapper = 2 butikker denne uken.

  439,29 kr!!

  Her må det være noe galt??

  Det tenkte jeg iallefall når jeg la sammen disse to kvitteringene. Nå har riktignok Gnierfru mannen reist på jobb i 14 dager, og vi er bare 1 voksen og to barn i hus disse 14 dagene. Men allikevel. Jeg har jo masse mat i hus fra før, så poenget er å spise litt av lagret hjemme her. Prøver å få den rutinene på plass, da blir ikke maten eldgammel hverken i skuffer, skap eller fryser. Så gjenstår det å se da, til neste ukes handel om jeg måtte supplere underveis eller om jeg har beregnet riktig. Spennende.   

 • Gode tilbud denne uken- ukens handling uke 12

  Jeg handler på onsdag denne uken.

  Fordi Meny kjører tilbud på kjøttdeig.Tilbudet er på siste dag i dag, onsdag. Derfor blir ukens torsdagshandling gjort i dag istedet.

  Tilbudet er  kr 24,90 for 400 gr kg. Kg pris blir da kr 62,25 pr kg. Det er billigere en First price sin.

  Minced meat
  Licensed from: lsantilli / yayimages.com


   

  Samtidig som jeg fant tilbud på poteter i 2,5 kg pose hos Meny. Kg pris 9,95 pr .kg. Normalt gir jeg alt mellom 12 og 15 kr/kg for løse poteter hos Kiwi.

  Diverse tubeost har de også tilbud på tubeost til 24,90- det er vel 2 kr mindre en jeg gir på Kiwi, men ei krone her og ei krone der vet dere.

  Resten kommer jeg til å handle hos Kiwi denne uken. Jeg kjører forbi Kiwi på vei hjem fra Meny, derfor ingen ekstra utgift, bruker litt mer tid. Tid er penger er også ett ordtak og det kan gå begge veier. Man kan både spare og bruke tid for å spare penger :)

  Happy girl
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com


  Hvordan gjør jeg det?

   

  Jeg går frem slik når jeg setter opp handlelapp : 

  • Skriver ned hva vi trenger ( dobbelt sjekker at jeg ikke har det på lager fra før)
  • Sjekker opp handlelappen mot appen "Mattilbud" for å se hvilke butikken som evnt. har mine varer på tilbud. 
  • Gjør en vurdering om det lønner seg å reise dit eller dit- eller innom flere i samme slengen.

  Denne metoden har spart MEG for mange kr. Såpass mye penger at jeg har gått fra å MÅTTE jobbe 100% stilling , til at vi klarer oss med 60% stilling fra min side. Gnierfru mannen har også økt litt i lønn i mellomtiden.

  Ha en super onsdag :)

  Ps : Dere som bor i nærheten av Spar, bør ta turen. 10 kr tilbud der. Pass på at du ikke blir lurt, sjekk kg priser og sammen ligne "like" varer :)

 • Ukens handling uke 9

  Det ble litt mer en hva handlelappen tilsa!!

  Ikke alt går etter planen bestandig, ikke for Gnierfru heller. Dette var ukens handlelapp, og i grunn burde ikke varene kommet på mer en i underkant av 1000 kr grovt regnet. Men jeg er alltid åpen for gode tilbud når jeg er ute å handler og hamster gjerne inn litt som jeg vet vi bruker opp uansett.

   

  Denne gangen fant Gnierfru ut at det var 40% rabatt på ull fra Pier Robert på Coop Obs. Dermed handlet jeg inn neste vinter størrelser til barna, så da er det mindre å kjøpe til full pris når vinteren setter inn igjen i slutten av 2017. Ull er dyrt og som dere kan se på det nederste bildet så utgjorde det over 1000 kr. Har kun kjøpt ull utenom mat- så "øvrige varer" er nettopp ull.

  Det ble en laaaang handelapp, og mye som ikke stod på handlelista havnet oppi kurven. Dette er litt utenfor Gnierfru sine strenge handlerutiner, men jeg får tilgi meg selv hehe. Er bare ting som det går av her i hus uansett. Nå er jobben videre å være flinke å bruke av både skaplager og fryse/kjølelager før vi fyller opp igjen så mye neste gang.

  Selv om det ble ekstremt mye penger denne ganger- så se hva jeg har spart på at det var rabatter på diverse varer :)

 • Hvor ble det av ukens handling?

  Hmmmm....

  Den ble glemt den... men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ligger på alt mellom 700 og 1100 kr i uken nå. Det har vi gjort siden vi var i harryhandlet. Vi er en familie på 5( 2 voksne, en på 14, ei på 7 og en på 4) hver 14 dag og en familie på 3( en voksen og de to minste barna) de andre 14 dagene. Gnierfru mannen jobber 14 dager og er hjemme 14 dager. Gnierfru sin stesønn på 14 er her mest når Gnierfru mannen er hjemme.

  Så selv om jeg brukte ca 7000 kr på mat i Sverige, så blir ikke det allikevel mer en 1483 kr uken inkl det jeg må handle inn hver uke her. På en måned blir det 5932 kr. Det er ett stort sprang ned fra 12 000 som vi brukte i 2015.

  Mulig vi egentlig kunne klart oss på mindre, men så lenge vi lever bra på dette og itillegg har råd til å sette av til sparing ( både til oss og barna) så gjør jeg ikke noe med dette budsjettet. den dagen det evnt kniper skikkelig her, så skal jeg klare det også.

  Ha en fin dag :)

  happy family
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com


   

   

 • Sinnsykt matbudsjett denne uken. Uke 4

  Men vi hadde ett eget budsjett til dette.

  Gnierfru og mannen har slått på stortrommen og hatt samlet "70års" lag for oss selv, ingen av oss er 70, men hvem som er hva i denne summen skal dere få lure på :)

  Når man har lag, så har man gjerne en del gjester og også en del mat. Siden jeg valgte å gjøre minst mulig selv, ble alt mat bestilt. Vi bestilte koldtbord. Men bare noen dager før festen ( maten var da bestilt for lenge siden og det kunne ikke gjøres om) ble en haug av gjestene syke og det kom 10 stk færre en vi hadde beregnet mat til.

  Maten kostet oss 11 000 ( koldtbord er ikke billig ) og når 10 stk melder frafall blir det 10 ekstra kuvert med mat til oss andre. DET klarte vi ikke å spise opp, noe av det som var igjen etterpå, har jeg fått fryst ned, men dessverre ble en del mat kastet fordi vi ikke rakk å få spist det opp. Oppkuttet salat til eks. og noe kjøtt pålegg som ble glemt i ett annet kjøleskap. Luktet litt søtt av det og da tar ikke jeg en sjanse. Jeg irriterer meg over at det ble glemt, men gjort er gjort. Move on...

  Vi hadde heldigvis ett helt eget budsjett til dette selskapet med oppsparte penger, så jeg har ikke regnet dette inn i matbudsjettet denne gangen. Derfor vil ukens handling bli litt underlig denne uken, siden vi spiser opp ett annet budsjett i mellomtiden. Jeg var å kjøpte inn ny runde med frukt,grønt, og melk til den kommende uken, og noe pålegg og havnet på totalt kr 250 den uken. 

  Happy Seventieth Birthday Represents Happiness Party And Parties
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


   

   

 • Det "koster" mer penger å ha god råd- bursdagstid.

  Hvor skal jeg starte?

  Denn ukens handling tok jo litt av, pga diverse 10 kr marked, trippeltrumf og dopapir tilbud hos Coop Obs. Vi har både rett i koppen og dopapir for en stund uten at jeg trenger å si mer om det hehe.

  Jeg hadde jo i utgangspunktet tenkt å bare supplere inn frukt, grønt og melk. Hvordan DET gikk kan du lese mer om her.

  Hvis jeg tar med det som er handlet inn fra Sverige denne uken er det kr 666. 

  ( regnestykke er slik 7993 blir fordelt på 3 mnd som igjen blir 2664 kr / mnd som igjen blir 666 kr/uke)

  Så var det tilbudene jeg hev meg på da = 2104 kr totalt der.

  Det burde jo holdt, men nei da!! Og hvilket budsjett skal jeg legge det neste inn i?

  Det jeg ikke har tenkt på i denne handle runden er at vesla skal feire bursdagen sin både for familie og klassevenner denne uken. Hun var veldig oppsatt på å få pinata til barnebursdagen sin. 400 kr for en pinjata takk!! ( Vi har blitt enige om at dette betaler hun halvparten av selv, siden Gnierfru mamma er litt opptatt av at barna skal skjønne verdien av ting)

  Dette er hun enig i og penger som er satt på hennes konto av bursdagpenger, 17 mai penger osv overføres tilbake til foreldrene sin konto. Men vi gjør det aldri uten å være enig om dette først.  Hun er 7 år og har foreløpig ikke peil på hva som står  på kontoen sin. Men det vil komme en dag hvor hun forstår, og da er det greit å ha "rutiner" for sånne avtaler på plass, syntes jeg da.

  Så 200 kr til pinata inn i fritid`s budsjett der altså.

  Så skal det være gele ,cupcakes, godteposer, leie av lokale osv. ( vi har litt lite hus og velger å leie den lokale SFO plassen). Både ingredienser til cupcakes og godteri hadde vi fra før, og dette er derfor regnet med i ett tidligere matbudsjett. Det jeg måtte kjøpe inn ekstra var 6 gelepakker ( regnbuegele i glass) til en snittpris på 15 kr pakken. ( det varierte fra kr 13,50 til 18 kr for pakkene?? alt ettersom hvilken smak man tok- hvor er logikken i det??) Totalt kr 90 i gele da. Så kom vanilje saus og vaniljekrem( til å ha inni cupcakes) ca kr 60 der.

  shot of a Pinata Party
  Licensed from: creativestock / yayimages.com


   

  Men det stopper jo ikke her.

  For ungene må jo ha mat- her lager jeg pizzasnurrer til de. Jeg har tidligere hamstret inn pizzadeig fra peppes på tilbud og kjøttdeig på tilbud, så ingredienser til dette er også regnet inn i ett tidligere matbudsjett. Så da er vi ferdige med kostander til mat, dessert og godteri. Men jenta må få gave.... avsted til lekebutikken da. Her kommer det utgifter til drivstoff i tillegg. Så vi kjørte avsted til lekebutikken og fikk kjøpt gave.

  Jeg har kjøpt inn gaver til andre bursdagbarn på tilbud- Mer om det her.

  Men Gnierfru er SÅ innmari lei av å bake for tiden ( har akkurat sluttet som designkakebaker med eget firma) og det frister ikke litt å bake en gang. Så til voksenbursdagen kjøpte jeg kaker av den lokale bakeren her. Det kom på 290 kr tilsammen.

  En annen ting som ofte følger med når man har mye å styre med er liten tid til matlaging. Med litt stressa sinn og litt latskap og litt god råd den siste tiden, så havnet det jammen "take away" mat på bordet her 2 ganger denne uken, til en total sum på 405 kr. 405 kr måtte jeg betale for latskap altså.

  Lazy Guys
  Licensed from: 3pod / yayimages.com


   

  Så i uke tre, da er vi ferdige med bursdager for en stund også, så er det tilbake til "gnierstilen" igjen altså.

  Men om jeg skulle regnet alt dette inn i matbudsjett ville matbudsjett denne uken sett slik ut : Kr 3049 denne uken ( MYE!!)

  Fritidsbudsjett denne uken er Kr 1050 + treningsklær kuppet mitt på 492 kr ( inkl leie av lokaler, drivstoff, gaven, pinjata m.m)

  Jeg forstår hvorfor mange gruer seg for å sette opp budsjett. Hvor skal hva osv. Det viktigste er at budsjettet fungerer for DEG. Så denne uken har det blitt en del "sløs" med penger. Men min fordel er at jeg klarer å spare inn dette "sløset" når det virkelig kniper her. Det er en STOR fordel for vår famile. 

  Hilsen økonomisjefen i husholdningen til Gnierfru familien.

   

 • Det går ut penger både her å der. Uke 2

  Denne uken hadde jeg ikke tenkt å handle stort!!

  Men så dukker både trippeltrumf opp( nå til torsdag) og tilbud på doruller hos OBS ( som vi var nesten tomme for), og tilslutt 10 kr`s marked hos meny- hvor jeg trengte påfyll av Toro rett i koppen. Dette er min faste lunsj "mat" på jobben nå i vinterhalvåret. I tillegg har jeg betalt inn i matkassa og kaffekassa på jobb denne uken og tar det med i budsjett. Jeg betaler for noen måneder av gangen i disse kassene. Jeg kjenner det er lett å gå i "tilbudsfella" også.... tunga rett i munn her.

  Toilet Paper Roll of Money - Hundred Dollar Bills
  Licensed from: iQoncept / yayimages.com


   

  Jeg handlet inn både doruller, potetgull, melk og kjøttdeig på OBS og sparte totalt kr 492 kr der på tilbudene. Endte opp med å betale 692 kr.

  Hos meny handlet jeg inn rett i koppen for 320 kr. 32 pakker. Det burde holde en stund.

  Så ville Gnierfru mannen gjerne ha øl, dette handler jeg på torsdag for å se om jeg får med trumf på ølkjøp også?

  200 kr til kaffekassa på jobb- da har jeg betalt til juni.

  200 kr til matkassa- også betalt til juni.

  Tipper øl kommer på 200 kr.

  Totalt denne uken da blir 2104 kr. Det var ganske mye mer en jeg hadde tenkt før alle disse tilbudene dukket opp. Men så har vi både rett i koppen og dopapir i noen uker fremover hehe.

  Neste ukes handling bør ikke koste så mye da. Vi får se.

 • Slik ser ofte handlelisten til Gnierfru ut.

  Det vil jo variere innimellom, Men dette er varer som det går jevnt med igjennom hele året.

  De røde varene er som regle med på lappen hver uke, det andre handler jeg ofte inn mye av og fryser ned eller lagrer på andre måter. Som dere ser er det ikke MYE jeg MÅ kjøpe hver uke. Målet for 2017 er at handlelisten kun skal inneholde de røde varene så ofte som mulig og at jeg da handler inn det andre i litt store kvanta- på tilbud eller der jeg finner gode rabatter.

  • Melk
  • Hvetemel
  • Andre meltyper til brød
  • Havregryn
  • Matolje
  • Bordsmør
  • Kjøttdeig eller karbonade deig av okse
  • Fryste fiskeblokker
  • Fryste ørret fileter
  • Ferdig pose saus
  • Kyllingskinke pålegg
  • Salami
  • Kalkunkorv
  • Syltetøy
  • Saft
  • Poteter
  • Vitaminbjørner
  • Fluor tabletter til barn
  • Godis og potetgull
  • Cola
  • Salat ( inkl tomater , agurk )
  • Hygiene artikler
  • Vaskemidler
  • Makrell i tomat
  • Kylling leverpostei
  • Pulverkaffe
  • Koffeinfri pulverkaffe
  • Fryste grønnsaker
  • Ketchup
  • Dopapir
  • Juice
  • Brus
  • Honning
  • Salt
  • Pastaprodukter
  • Frukt
  • Yoghurt
  • Innpakknings matriell( bake papir, folie osv)
  • Øl
  • Middagsmat

  Ting som ikke blir kjøpt i daglivarebutikk, men som allikevel skal tas med i matbudsjett for 2017 er :

  • Tobakk og papir til det
  • Kattemat hos dyrlege
  • Godis
  • Mat som kjøpes som "takeaway"
  • Sprit

  I 2016 hadde jeg ikke med godteri, brus, snacks, eller dyrlegemat til pus i matbudsjettet vårt- fordi jeg syntes dette er varer som er litt luksus og man fin egentlig kan kutte de ut av budsjett. Men i 2017 velger jeg allikevel å ta det med for å ligge nærmere "normalen" når jeg sammenligner vårt budsjett med andres.  Vi lå i 2016 på 7500 kr mnd i snitt. Dette justerer jeg ikke på ,men budsjettet har fått en del flere poster å inneholde og jeg anser derfro budsjett som litt stramt, men oppnåelig.

  Så 2017 målet er 7500 kr inkl alle nevnte poster her i dag. Whis us luck- det burde gå fint :)
 • hits