Blir det billigere å bake brødet selv?

Jeg kjøper brødet, ALLTID!!

Men brød er i grunn ikke veldig billig, alt fra 27 til 38 kr, er priser jeg ser i butikken.

Nå kjører min lokale baker som “bor” med bakeriet sitt rett oppi gatene her, dagstilbud på brød til kr 19 HVER dag. Ulike brødtyper hver dag. Ikke alltid de passer gnierfru sin smak, men er det noen som faller i smak, kjøper jeg inn en del 🙂

Jeg er i grunn en elendig gjær-baker. Men utrolig nok har det løsnet litt på den fronten i det siste, bollene har sluttet å være like tunge som middels store steiner. De blir faktisk luftige. Hva som har skjedd siden jeg plutselig er bollebake fru, er det vel bare høyere makter som vet.

Men brød blir kompakte og rare, så de ligger fortsatt i kategorien “stein bakst”

Brødbake maskin ja!

Så var jeg i byen her en dag, stod å kikket på en slik smart brødbakemaskin. Mange har ment mye om slike, selv har jeg aldri testet de. Men det slo meg at min mor en gang snakket om at hun hadde kjøpt seg slik, men ikke fikk noe greie på baksten. ( hmmm ligger det en skjult forbannelse for gjærbakst på den siden av familien tro?) Så jeg spurte rett å slett om å få låne den jeg, siden hun da hadde stuet shiten bort i ett skap og i grunn nektet å prøve flere ganger. Tålmodighet er en dyd eller no….

Maskinen er i grunn monsterstor til å lage så små brød som den gjør, men men.. den ble “lastet” opp på benken av gnierfru mannen. Gnierfru mannen hadde iallefall IKKE trua på at dette monstret av en maskin kunne bake særlig mye bedre, eller i grunn verre brød en gnierfru kunne. (.. takk for tilliten der altså!.)

Den som ler sist, ler ALLTID best!!

Gnierfru mannen hadde som sagt veldig liten tro på dette brødprosjektet da, men den som gir seg har tapt. Gnierfru leste for en gang skyld bruksanvisning på monster maskinen og satte i gang å blande ingredienser til brødet som skulle bakes.

Timeren ble satt på, i håp om at vi ville ha nystekt brød neste morgen. Gnierfru mannen gjorde seg mentalt klar for å reise i butikken nesten morgen  etter brød tror jeg. ( Gnierfru reiser tidlig på jobb om morgen)

Da jeg stod opp neste morgen var jeg mer spent en små barn foran julegavene tror jeg. Jeg skal innrømme at forventningene ikke akkurat var skyhøye til denne maskinen, så for meg en deigklump på lik linje med mine kampestein brød som jeg har bakt før.

Så feil man kan ta…

Right and Wrong Way Green Road Sign
Licensed from: Feverpitched / yayimages.com

For da jeg kom opp trappen til 1 etg fra kjelleren, duftet det nystekt brød. Mmmm

Men fortsatt ikke overbevist, med kompakt deigklump- brød friskt i minne fra forrige baking( da manuelt uten maskin men dog…)

Jeg gikk inn på kjøkkenet og tittet inn i vinduet på maskinen….

Wow, its amazing !
Licensed from: stockyimages / yayimages.com


Jammen. var det noe som kunne ligne brød oppi den!!

Jeg tok ut beholderen, som fortsatt var varm og helte den på hodet over en rist. Jammen skled brødet ut etter ett lite dunk i beholderen. Det så ut som ett brød, det lukter som ett brød. Fortsatt jobbet min hjerne på høygir om å overbevise resten av kroppen min mot at dette var ett farlig element som overhodet ikke måtte settes til livs… OVERHODET.

Jeg selv kjente pulsen økte da jeg tok brødkniven å skar av den aller første skiven på mitt flotte nystekte brød….

Og vet dere.. det SÅ spiselig ut, det så ut som det kunne være ganske MYE luft i det ( i motsetning til det jeg har prestert før)

Og det som var ENNÅ bedre… det smakte HELT NYDELIG!!

Mms sendt mamma, med akkurat dette bildet. Svaret kom fort.

Jeg ringte og hun øynet nå håp om å kunne få til brød i denne monster maskinen sin hun også. Jeg kjenner meg stolt over å ha gjort så lite for å å få så mye glede i form av ett brød tilbake.

Det spørs om mamma får igjen denne maskinen med det første mohahahmoahaha….

Neste prosjekt da er, hvor skal den stå?.. alle mine skap er i grunn opptatt og det er forsåvidt benkene også.. hmmmm

Ps: dette brødet kostet meg ca kr 12 å lage inkl strøm til maskinen 🙂

Morgenbrød ( hihi) hilsen

  1. Jeg hadde som nyttårsforsett for en del år tilbake å bake alt brødet vårt selv, og jeg merket det øyeblikkelig på lommeboken. Vi kjøper av og til, men baker det meste. Det tar litt tid å lære seg hvordan en god deig skal kjennes ut, kjenne når den kommer til å floppe osv., men det kommer med øvelse. Når det gjelder tunge brød, skyldes det ofte at det er brukt for mye mel ift. væske eller at deigen har hevet for lite.

  2. Heidi: Floppe??? hahaha du skjønner du snakker med en grønnskolling i gjærbakstverden.. aner ikke hva det er engang 😛 Men jeg elsker brødbake maskinen hahaha, den gjør hele jobben for meg, jeg bare tilsetter litt ingredienser jeg og vips kommer det ut ferdig stekt, perfekt brød 3,5 timer etterpå hehe. Takker for tips, tar det med meg om jeg noen gang igjen skulle bli fristet til å prøve manuell baking av brød igjen 🙂 Er spent på om vi også merker det på lommeboken etterhvert ja 🙂

  3. Brødbakst er det veldig mange som ikke får til 🙈 Jeg baker kun brød selv uten hjelpe midler, men jeg er en gjærbaker 😊 Jimmi blir sur om vi en dag innimellom har kjøpebrød 😂

  4. Silje: Hehe, Martine ville kun ha kjøpebrød en periode, men hvis vi kjøper det nå så er det vist ikke så gjevt allikevel 😛 ELSKER bakemaskinen min hehe

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg