3757 kr spart på 2 dager.

Dette er faktisk sant, satt litt på spissen.

Jeg hadde nok ikke kjøpt skolesekk 1 år i forveien hvis den var ny- min sønn får en brukt sekk 1 skoledag. Jeg skal gå over den så den skinner som best den kan første skoledag i August 2018. Men sekken hadde ett motiv som han elsker og DET betyr noe for han. Ikke om sekken er flunka ny. Jeg ga altså 100 kr for sekk og tilhørende pennal. Her er litt mer jeg og Gnierfru mannen har kjøpt brukt i det siste.

Brukt……….VS…………….. Ny

Skolesekk kr 100 

Skolesekk kr 699 Ny

Sykkel nesten ubrukt kr 200

Samme sykkel ny kr 999

Pennal samme stil som skolesekk kr 0

Pennal samme stil som skolesekk kr 259

Båtopplag stativ kr 2100

Nytt båtopplag stativ samme slag kr 4200

Sum kjøpt brukt kr 2400                                 Sum kjøpt nytt kr 6157

                            Differanse på å kjøpe brukt VS. nytt er da

                                                             kr 3757

Alle prisene er sammenlignet med hva lik vare koster nytt. Jeg har slett ikke fått noe særlig dårligere vare selv om dette er brukte ting. Sykkelen så nesten ubrukt ut, båtopplag stativet aner jeg ikke noe om, dette er Gnierfru mannen sitt område (men veldig moro at han har hengt seg på dette med å kjøpe brukt altså) Og pennal fulgte med sekken, men uten innhold. Dette innholdet vil ikke koste stort. Så i utgangspunktet burde jeg satt 3757 kr på sparekonto … hvis jeg hadde hatt de pengene å sette der akkurat nå. DET har jeg ikke. Dagsbudsjett prosjektet raser fremover, mens pengene på konto raser nedover. I skrivende stund er det nedjustert til 100 kr dagen.

Nå driver jeg og planlegger litt i forhold til ett bruktmarked jeg skal stå på og prøve å bli kvitt noen lopper. Jeg skal se etter ett par ting det selv også som skal gjøres litt med å gis bort i julegave. Mer kan jeg ikke si om den saken ennå.

Sparekos sendes alle mine lesere og dere som kun titter innom også.

#økonomi #penger #kjøpbrukt #sparepenger #gnierfrublogg #bærekraftig #finn.no #finnglede

 

  1. Imponerende lite brukt. 🙂
   Det med dagsbudsjett må jeg prøve på. Er blitt litt stresset av å se på budsjettet mitt for Prosjekt: Studentøkonomi, jeg har 10 kr i lommepenger om dagen. Men hvis jeg legger til det jeg har for mat, så får jeg litt mer handlingsfrihet. For 1500 kr i mat er ganske ‘romslig’. Spesielt når jeg ser hva du klarer å gjøre matmessig.
   Skal du ha 100 kr dagen hele september igjen? Eller er det til neste lønning?

  2. Ingrid; voksen tilslutt: 1500 kr bare i mat er på 30 dager er 50 kr dagen- bare i mat for en? Det burde holde i mengder. Men 10 kr utover dette er jo ikke så mye, jeg ville sett på totalen til mat og fritid sammen. Kanskje du blir mindre stresset da 😉 Også er det en vane dette med dagsbudsjett.
   Vi har ikke 100 kr dagen altså, det er i ekstreme tilfeller. Normalt ligger vår familie på 4 på 250 kr dagen til mat og fritid. Har vi god råd så ligger vi på 350-400 kr dagen.

  3. Ja, det er bare meg. Jeg tenker å gå tilbake til kjøleskapsgrøt til frokost, som er nesten gratis. Så det gjør nok at jeg kommer til å klare meg ganske bra. Spesielt siden jeg har litt ekstra i frysen. Sånn er det alltid.
   Jeg lurte bare på hvor lenge du skal ha 100 kr om dagen videre? Du hadde jo ganske lite å gå på i august, men avsluttet det. Så lurte derfor lurte jeg på hvor lenge dere skal gå med 100 kr nå. 🙂

  4. Ingrid; voksen tilslutt: Nå har vi fått ny lønn( eller mannen har) og dermed er det nytt budsjett 😉 Frem til jeg går lønn nå har vi 222 kr dagen frem til 7 sept. Da må jeg regne på nytt, prøve å sette av noe av lønna til sparing og se hva vi kan rutte med av resten.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg