Ribberester? Ny mat kan det bli av det!

Hvem har vel ikke rester igjen etter jul?

Har du ikke det , må jeg bare bøye meg i støvet for deg, da er du god på å beregne, eller kanskje du hadde litt flaks, eller kanskje du rett å slett hadde for lite mat? Uansett, HVIS du har rester, kommer jeg med ett par forslag her til å bruke opp ribberester.

(Foto: Isabell Gravdal)

Ribbesylte- pålegg 

Ca 700 gr ribbe

2,5 dl vann

3 pl gelantin/ eller 3 ts pulver

Knust nellik

Knust allehånde

Hva gjør jeg?

  1.  Kok opp ribbebitene i en kjele med vann- ha lokket på da får du med det som ligger over vann også. Du trenger bare å varmen i kjøttet, 2-3 min i kjelen når det koker)
  2. Nå kan du ta kjøttet ut av kjelen å få vekk svor, og bein.
  3. Legg kjøtt i en brødform eller annen liten form- har du for stor form kan du lage den mindre ved hjel av aluminiumfolie. 
  4. Legg kjøtt og krydder lagvis, legg svoren på toppen- kan skippes.
  5. Smelt gelantin i den vannet du kokte ribbebitene i, bruk en sil/sikt og hell over ribben i formen. Legg litt folie på toppen og legg på noe tungt så du får press på sylten. Jeg har noen vektskriver til manualer jeg bruker og legger ca 8 kg press på ei lita sylte.
  6. La sylten stå med press over natten og ta den så ut av formen. Slipper den ikke av seg selv , kan du varme formen utenpå med hårføner i 30 sek- 1 min tid. da bør den slippe. Skjær opp i tynne skiver og server. Kan også fryses ned.

(Foto: Isabell Gravdal)

(Foto: Isabell Gravdal)

Andre ting du kan bruke ribba til er : Lapskaus, gryte, pytt i panne. Tips : skjær opp ribben i små terninger, frys ned og merk, så har du kjøtt når du trenger det.

3 kommentarer

Siste innlegg