Riskrem i vaffeljernet?

Jeg hadde en del riskrem og grøt igjen etter julaften, men hva kan man lage av det da?

Jeg hadde også mango yoghurt som burde vært spist for lenge siden, samt en skvett fløte og en liten boks melon yoghurt. Passer alt dette sammen da? Det var min tanke også, men det finnes ett ordtak som sier “Den som intet våger, intet vinner”! Det viser seg å stemme for meg gang på gang.

Så hva skal jeg gjøre med dette?

(Foto: Isabell Gravdal)

Jeg bruker ofte bare fantasien og ikke oppskrifter.

Det jeg gjorde først var å blande yoghurter og fløteskvetten i ris-kremen. Så tok jeg halve grøten oppi( og frøs ned resten av grøten til rislapper senere) Ris har jeg erfaring med at er lite bindende på tross av at det er mye stivelse i ris. Så jeg tilsatte en del speltmel ( vanlig hvetemel kan og brukes eller glutenfritt om du trenger det) til jeg fikk en ganske fast og tykk røre for å binde røren sammen. Så tilsatte jeg 4 egg for å få vaflene til å henge  ennå bedre sammen og for å løsne litt på røren igjen.

Jeg krydrer med kardemomme, tipper litt kanel oppi hadde vært godt også, men det hadde jeg ikke oppi. Jeg er veldig glad i kardemomme, så hadde oppi ganske mye.

(Foto: Isabell Gravdal)

(Foto: Isabell Gravdal)

Nå er røren klar til prøvesteking, ferdige vafler og hva datteren min på snart 8 år syntes om smaken kan du se på youtube kanalen til Gnierfru. Tykkelse på røren skal være ganske tykk, den renner ikke helt av seg selv ned i jernet og fikk litt hjelp til det ved å baken øsen forsiktig mot jernet.

Første runde så ble de litt tynne og datt fra hverandre, så jeg hadde oppi litt mer mel, og da ble de bra. Disse vaflene skal bli  tykke og gode og må dermed steke litt lengre i jernet. Jeg bruker stekespade til å få de ut igjen sammen med en gaffel- siden de er litt slappere i “fisken” en normale vafler. Konsistens inni er litt mer “deigete”. Dette er risen som gjør de slik. Risen smelter og blir litt borte også, så man merker ikke at man spiser grøt.

Da har jeg reddet 3 dl riskrem og 3 dl risgrøt fra å gå i søppla. 

Foto: Isabell Gravdal)

Innstagram snutt finner du her. Her videoen ligger ute på Gnierfru sin youtube kanal her.

#riskremrester #vafler #matrester #brukoppmaten #penger #økonomi #videosnutt #instagram #gnierfrublogg #nymat #pengerspart #miljø

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg