Fenalår ble til….

Hva i all verden kan jeg trylle frem av ett fenalår?

Svigerfar kom her en dag med restene av ett fenalår. Jeg syntes det er godt jeg å gå å skjære av en bit i ny og ne, barna liker ikke det tørre salte kjøttet så godt. Så hva gjør man da, jo jeg la det i vann ett døgn, byttet vann ( som pinnekjøtt) og sagde av det lengste benet. Deretter kokte jeg opp kjøttet i ca 2 timer, (byttet vann etter 1 time) da løsnet det fra benet. Så delte jeg det opp i mindre biter, som passer til suppe. Jeg har en del potet og gulrot rester igjen etter julemiddagen og dermed havnet det oppi sammen med kjøttet mot slutten av koketiden. Suppekjøttet kokte jeg nok en 15 min tid før jeg tok i potetbitene og kokte det i 5 min til. Litt salt på etter servering for jeg hadde klart å få vannet ut nok av saltet. Jeg tok bare det jeg hadde, så ble en veldig enkel potetsuppe med gulrot og fenalår kjøtt. Men det ble utrolig nok veldig godt allikevel. 

Raw lamb leg close up
Licensed from: Nanisimova / yayimages.com

Jeg er skikkelig dårlig med oppskrifter!!
Det finnes ikke oppskrift på dette, men kan du koke poteter, så klarer du dette også, Bruk det du har, smak deg frem og vips har du ei god suppe, eller lys lapskaus hvis du bruker mindre vann.

Jeg er sikker på du får  det til. Ikke vær redd for å prøve, du lærer så mye av bare å prøve deg frem.

Bilde av ferdig mat ble slik,og selv om den er enkel, ble den veldig god.

(Foto: Isabell Gravdal)

#restemat #matrester #fenalår #gnierfrublogg #brukoppmaten #suppe #kjøttsuppe #potetsuppe #lam #penger #økonomi #godsmak 

2 kommentarer

Siste innlegg