Kalkun og grønnsaksrester- hva gjør jeg nå?

Grønnsaker igjen fra julaften- ekkelt? 

(Foto: Isabell Gravdal)

I kjelen til Venstre er det grønnsaker som er igjen etter julaften- ble brukt opp i dag 1.nyttårsdag. Trikset mitt er å lukte og se på det, evnt smake. Her har dette stått såpass kaldt i eget kjøleskap at det var ingen ting i veien med de. I formen til høyre, er det rester av nyttårsmiddagen- ett kalkunbryst.

(Foto: Isabell Gravdal)

Jeg hadde alt, altså rubbel og bit i en kjele og kokte det i ca 10 min. Så renset jeg bort bein, skinn og brusk ( dette koker jeg på nytt i en ny kjele for å få ut mer kraft. Da koker det 1 times tid. Etter det går restene i søppelen.

 (Foto: Isabell Gravdal)

Det ser kanskje ikke kjempe godt ut ennå, men vent å se! Jeg kjørte så det som ligger i kjelen på bildet over, i en foodprosessor til det ble en jevn suppe. Jeg tar det igjennom ett dørslag i tilfelle jeg ikke har fått vekk all brusk eller bein etter kalkunen.  Ett triks er å kjøre på trinnløs hastighet, men bare noen mikro sekunder av gangen hvis du ikke vil at det skal sprute suppe utover hele kjøkkenet ditt. 

(Foto: Isabell Gravdal)

En smakstest og jeg kjenner at suppen er litt tam, derfor har jeg oppi en klump buljong kraft- er veldig fan av disse når jeg ikke har egen kraft å bruke. Se der ja, da ble det straks bedre smak i suppen.

(Foto: Isabell Gravdal)

Jeg hadde litt kremrester igjen etter karamellpuddingen fra nyttårs desserten og jeg vet at fløte gjør supper fyldigere, og dette er jo fløte med litt sukker i så oppi med den.

(Foto: Isabell Gravdal)

Restene av bein, brusk, fett og skinn havnet som nevnt i en egen kjele og jeg har nydelig kraft til flere supper eller sauser i noen dager. kan også fryses, men min blir stående i kjøleskap. Bruker den nok i løpet av de neste dagene.

Jeg hadde oppi kalkunkjøttet jeg har renset fritt for brusk og bein mot slutten av koketiden til suppen, koketiden tok jeg litt på magefølsen og smakte meg frem underveis med litt salt og pepper. Ser ikke dette godt ut? Kun laget av rester som fort kunne blitt kastet!! Det smakte aldeles nydelig, snuppa mi på snart 8 tok tilogmed to ganger.

Da kan jeg krysse av for at jeg er i gang med punkt nr. 2 på mine økonomiske mål for 2018– kaste mindre mat. Sjekk!!

 

#gammelmat #nymat #matrester #brukoppmatendin #suppe #grønnsaker #rester #supergodt #økonomi #penger #miljø #utnytteralt #gnierfrublogg #nyttår #nyemuligheter #dessert #matglede

Siste innlegg