Fett her, fett der- Lavkarbo. hvordan er det økonomisk?

Det er ingen hemmelighet at dietter og kurer koster!

Jeg har hivd meg på lavkarbo, kostholds metoden som sier veldig lite karbohydrat, mer proteiner og fett. Jeg er ikke spesielt tykk lengre, men hadde lyst å se hva dette er. Min venninne har gått på dette noen uker nå og er SÅ fornøyd. Mer energi, bedre hud, sover bedre og er generelt mer glad. 

Low Carb Zone Green Road Sign and Clouds
Licensed from: Feverpitched / yayimages.com

Hva i all verden??

Tenkte jeg, hvordan er det mulig “bare” ved å kutte karbo og stappe i seg mer protein og fett? Men jeg ser jo at kiloene hennes renner av også. Jeg var nok en bjørn i mitt tidligere liv, for jeg kunne godt tenkt meg å ligge i hi i vinterhalvåret. Det føles ut som kroppen gjør det- legger seg i hi altså, mens fornuften i hjernen jobber på å høygir for å overstyre kroppen. Ekstremt sliten og trøtt i disse vintermånedene altså. Ja D-vitamin på resept hjalp litt, men ikke nok til å vekke bjørnen fra vinterdvalen.

SÅ, lavkarbo høres bra ut!

Så jeg hiver meg på, finner oppskrifter og info på nett. MEN……..

Det er ikke bare å kutte ut brødet, potene og risen. Det er jo tydelig karbo feller i mye mat! Og man må gå til innkjøp av chiafrø, johannesbrødkjernemel, tagatesse, sukrin, mandelmel osv.

Noe av dette har jeg faktisk i skapet- for jeg har alltid vært opptatt av helse og trening- på tross av at fasongen på kroppen min viste noe annet for 4 år siden.

Bildet av meg for 4 år siden- god og rund i fjeset( og resten av kroppen forøvrig) syntes jeg selv.

 I dag er jeg mer fornøyd med kroppen og fjeset- så dette gjør jeg ikke for å slanke meg i grunn.

Dette var i perioden som aktiv kakedesigner og som kokker så må vi nesten smake på det vi lager. Motsetningen til kokker er at en kakedesigner sitt område stort sett inneholder MYE karbo, både mel, melis, sukker , sirup osv. I tillegg til masse fett. Da blir man litt rund i fjeset tilslutt. Og resten av kroppen ble ikke spiker den heller. Jeg har gått ned 10 kg siden dette bildet uten lavkarbo. Bare spiste mindre og bedre, kuttet ut å bake kaker for andre etterhvert også. Det hjalp!!

Men økonomisk så vrir bank kontoen seg i smerte, når jeg nå har lagt frem en søknad til den om lavkarbo. For alt dette som må kjøpes inn koster penger, mer penger en “normal” mat.

Jeg er derfor på prisjakt om dagen, hvordan kan jeg få mandelmel billigst mulig, eller tagatesse? ( Som forøvrig er ett søtnings stoff som kan karameliseres.)

For i Gnierfru verden er dette egentlig bortkastet penger, det finnes tross alt billigere mat. Men noen ganger  låser jeg Gnierfru inn i skapet og lukker øynene og bare BESTILLER hehe. Akkurat nå er jeg SÅ lei sukkersuget at jeg ofrer litt for helsen også.

Så når, hvis, om jeg kommer borti billig helsekost mat- så kommer det blogg innlegg(er) om det.

 

 

2 kommentarer
    1. Jeg har faktisk brukt mindre penger på mat på lavkarbo 🙂 men jeg bruker heller ikke sukkererstatninger og baker ikke noe særlig lavkarbo bakst, da jeg har kuttet ut sånt istedet. Ta en titt innom siden min 🙂 jeg er ny her 😛

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg