Trumf for “dummies”

En leser lurte på om jeg kunne skrive ett slikt innlegg?

Klart jeg kan. Jeg tar for meg mine erfaringer med Trumf og måten jeg selv bruker Trumf på.

Trumf er altså ett bonusprogram. Hovedbonusen får du hos Norgesgruppen.

Trumf-bonus på dagligvare (klippet inn fra trumf.no)

1 % Trumf-bonus hos KIWI, MENY, SPAR, Joker, Jacob’s, CC-mat og Nærbutikken. 3 % Trumf-bonus på Trippel-Trumf Torsdager. 

Trumf bonus er litt samme prinsipp som cashback. Du får bonus ved kjøp som blir gjort om til kroner.  Kjøper du for 100 kr får du 1 kr tilbake. Ikke mye tenker du nå kanskje? Nei, jeg er forsåvidt enig,MEN den 1% gjelder kun vanlige dagligvarer. Kjøper du frukt og grønnsaker får du f.eks. 15% Trumf hos Kiwi hvis du er Kiwi pluss medlem. Dette skriver jeg mer om senere i innlegget. Altså kjøper du frukt /grønnsaker for 100 kr, får du 15 kr tilbake.

Money back
Licensed from: Bogdan florin / yayimages.com

Mer bonus på enkelte varer.

Spar og Eurospar har f.eks 25 % bonus ved kjøp av bleier (libero) og barnemat.

Joker har 5 % bonus hver Mandag hvis du er påmeldt  Joker Glad.

I tillegg kommer den en Torsdag i ny og ne hvor kjedene innen Norgesgruppen kjører trippel Trumf med 3% trumfbonus istedenfor 1%. 3 kr tilbake på hver 100 lapp da


En måte å spare på!

Jeg har hatt Trumf i mange år, også før jeg ble mer bevisst på dette med økonomi. Jeg registrerte bank kortet mitt den gangen så jeg slipper å glemme å bruke det. Da får jeg automatisk bonusen jeg skal ha uansett hvor jeg handler. Så slipper jeg å tenke så mye på det og kronene ruller inn på Trumf kontoen min av seg selv. Det er helt trygt, jeg har aldri opplevd problemer med kontoen min hverken i banken eller hos trumf når jeg skal ha pengene over på konto.

For ett halvt år siden så skaffet jeg meg Trumf visa. Dette er ett rent KREDITTKORT, men jeg får 2% hele tiden når jeg handler hos Norgesgruppen istedenfor 1%. Jeg liker ikke ha gjeld, så jeg setter (betaler inn pengene som en faktura) av 4000 kr inn der hver gang det kommer lønn. Så kortet står i pluss når jeg handler i butikken. Jeg anbefaler ingen å bruke noe som helst kreditt kort med mindre du vet du har gode rutiner og full kontroll på økonomien din. Har du det, gir kortet mer bonus = mer penger tilbake oftere. Når det da er trippel Trumf får jeg 4% bonus istedenfor 3%. Ikke nok med det, jeg får ….

“I tillegg får du 0,5 % Trumf-bonus på alle andre kjøp i hele verden, med unntak av konkurrerende dagligvarebutikker i Norge. Hos Shell og Esso får du 0,5 % Trumf-bonus med Trumf Visa*.”( klippet inn fra trumf.no)

Her gjelder det å være OBS, det står at man får 0,5% bonus hos Shell og Esso. Du må da huske å bruke selve Trumf kortet først også kredittkortet etterpå for å få med all bonusen. Les mer om kortet her.

Jeg får også 0,5% bonus på alle andre kjøp i hele verden, så hvis jeg VET jeg skal handle noe i byen, betaler jeg inn budsjettet på dette inn på mitt  Trumf visakorte før jeg drar og kan dermed handle med god samvittighet, samtidig som jeg får 50 øre tilbake for hver 100 lapp jeg bruker. Som nevnt tidligere, bør man ha full kontroll på økonomien sin før man benytter denne metoden. På denne måten utnytter du det du kan av medlemskapet ditt. Det er forøvrig ett gratis kort å ha. Jeg vurderer å kutte ut bankkortene mine som jeg må betale årsgebyr på og gå over til rene gratis kreditt kort istedet. Ved å forhåndsbetale inn penger når jeg skal bruke de, så blir de som en bank konto å regne. Jeg skriver mer om det i ett nytt innlegg om det blir noe av.

Credit Graph Indicates Finance And Loan 3d Rendering
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

Hvordan bruker jeg min opptjente bonus?

Jeg lar gjerne Trumfkontoen fylle seg opp ett par måneder før jeg overfører pengene inn på en sparekonto i banken med begrenset uttak i året. Nå er det 3 måneder siden jeg tok ut 602 kr fra Trumf kontoen og satte den på sparekontoen. I dag overfører jeg 735 kr til sparekontoen. Det blir kroner å øre ut av det selv om det kan virke som en dråpe i havet der å da.

Andre fordeler med Trumf er at jeg har full oversikt langt tilbake om hvor jeg har handlet, hvor mye jeg handlet for osv inne på mine sider hos Trumf.

Få hele familien med å spare bonus!

Du kan også knytte opp flere familie medlemmer over 18 år til bonus systemet. Det kan du gjøre ved å trykke på “legg til medlem” under tilknyttede medlemmer. Da er dere flere som sparer penger- teamwork.

Så har vi ViaTrumf. 

Dette er en gruppe med nettbutikker som samarbeider med Trumf. ViaTrumf er en egen side som du finner her. Du må være Trumf medlem for å kunne benytte deg av denne siden. Opplegget er så enkelt som at du søker opp det du vil kjøpe i søkefeltet, så kommer det opp ett forslag med nettbutikker til deg og du kan gå inn å velge eksempel den butikken med mest Trumf. Eller kanskje den nettbutikken du normalt handler hos dukket opp? Det er jo skikkelig vinn, vinn for da får du bonus i tillegg. Du kan også bruke nettbutikkens egne rabatt koder i tillegg. Mer penger å spare.

Så min konklusjon er, sett deg litt inn i Trumf verden, og spar penger. Lurer du på noe mer som ikke er nevnt her, bare spør så skal jeg forsøke å svare.

Kiwipluss medlem.

Å være Kiwipluss medlem går ut på at Kiwi vil sikre seg kunder ved å gi deg ekstra fordeler i Trumf programmet. Du får mer bonus på b.la frukt og grønt, du får gratis varer( veldig sjeldent) osv. Det koster ingen ting og det kommer heller ikke mYE reklame rundt medlemskapet. Les mer om det her .

Jokerglad!

Blir litt på samme måte som med kiwi, men der får du ekstra bonus en dag. Mer om det her.

#trumf #bonus #medlem #sparpenger #økonomi #penger #gnierfrublogg #trippeltrumf #kreditt #trumfvisa #fullkontroll

 

 

 

4 kommentarer
    1. Veldig nyttig innlegg! Har handlet på Kiwi i åresvis, men registrerte meg først i Trumf i fjor. Har allerede fått flere hundre tilbake. Er fortsatt litt skeptisk til dataene de samler om handlingen vår. «There?s no suvh thing as a free lunch», som det heter. Men ikke opplevd mer reklame enn jeg takler foreløpig.

    2. Sam: For min egen del gir jeg “beng” i om Norgesgruppen vet hva jeg handler så lenge de ikke begynner å snoke på kontoene mine. Det har jeg ikke fått noen følelse av at de gjør. Fordelen med at de vet hva jeg handler er at de sender gratis kuponger på de varene jeg faktisk bruker en del av 🙂 Det er ikke så ofte det kommer slike kuponger lengre, men coop sender ut en del. Der får jeg alltid øko havregryn ( har nok kjøpt litt mengder av det) og det er bra for det går det mye av her. Bedre en å få eks bønner som jeg aldri bruker 🙂

    3. Sam: Ja vi sier jo ikke nei til det. Ps- jeg får ikek komnetert bloggen din- får beskjed om at kommentar er lagt ut to ganger. Men det er ingen komentar der fra meg så vidt jeg kan se. PÅ innlegg om balanse iht. kjøp av leker til barn vs. bruke tid med de.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg