Harryhandel

Hvorfor er det så harry egentlig?

Lurer litt på hvor tilnavnet kommer fra? Men uansett, en gammel råner bryr seg ikke om harrystempel. På tross av at det er noen år siden jeg sluttet med den aktiviteten. Nå reiser vi normalt sett over fjorden hver 3 måned ca! Jeg pleier normalt å være ganske striks på hva jeg handler osv. Budsjett pleier normalt å holde. Denne gangen skulle vi besøke barnas oldemor, som bosatte seg i Åmål for noen år siden. Ca 1,5 time fra strømstad med bil. For å spare inn litt på bensin utgifter, valgte vi å ta ferje fra Sandefjord og hjem igjen fra Strømstad når vi skulle tilbake, istedenfor å kjøre rundt ved Moss.  Siden Gnierfru mannen jobber i Colorline, ble selve ferjeturen gratis. 

Duty Free Stamp Shows No Tax Shopping
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

Men…..

Når man ikke er striks på pengene, så flyr de avsted. Så jeg forstår de som setter spørsmålstegn på om det egentlig er så mye å hente på å kjøre til Sverige? Siden jeg lot være å ikke tenke for mye på økonomien denne gangen, hadde jeg ikke regnet med å bruke så mye. Jeg skulle i grunn handle mindre en jeg normalt gjør når vi er er over. Budsjett var vel egentlig regnet på kr 6000 inkl turen slik vi normalt bruker på en slik tur.

Det ble litt mer!!

7500 kr totalt. Herrejerremin. 1500 kr over budsjett fordi jeg ikke passet på. Ungene ville ha litt her å der. Mange bekker små…. Mat, godis, alkohol, klær, bufetmat m.m

Så, for min del : Jeg planlegger neste tur nøye, handler på Maximat som jeg pleier, for det ble dyrere å handle på Strømstad mat. Da vet dere det. Det lønner seg for min del å ta turen bort på Nordby, kontra å holde seg til Strømstad inkl utgifter til bensin.

Men vi har kost oss med god mat om bord på ferjen( ene veien) og hatt det veldig bra. Og så lenge man har penger til det, så er det jo ikke farlig. Men det ga en liten vekker om at selv en rutinert Gnierfru må passe på. Hvis ikke er pengene borte kjappere en de kommer inn.

Når det er sagt, har nok det allikevel vært en lønnsom tur, for jeg har handlet inn mye ost, fløte og kjøtt til mitt LK kosthold. Så skulle jeg kjøpt det her hjemme måtte jeg brukt lengre tid på å lete/vente på tilbud for å kunne få noenlunde samme kvanta for pengene. 

#Harryhandel #Sverige #matvarer #shopping #sprentbudsjett #forsøk #planlegg #bevare

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg