Fy søren vi har ligget bakpå nå!!

Det er søren ikke lett å komme seg ovenpå når man først er litt ute å kjøre.

Så jeg kan til en viss grad forstå hvorfor en del havner i tv programmet “Luksusfellen”. Det jeg ikke forstår, er at man ikke tar tak i det, men lar ballen rulle å gå? Hadde jeg gjort det nå for 2 mnd siden, så hadde jammen i meg Gnierfru sikkert vært med der også.

Red arrow pointing down
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Kjenn deg selv og vit hva du er god for!

Men jeg har en ståpå vilje, er veldig tilpasningsdyktig og gir ikke opp i første omgang. Hadde jeg ikke hatt disse egenskapene, hadde løpet vært kjørt her også. Gnierfru mannen har sikkert sagt minst 5 ganger i løpet av de to siste månedene dette her “VI FÅR NOK BARE TA AV SPAREKONTOEN DA VETTU!”

Ikke om du må dra meg til Blokksberg!! Ikke TALE om at den skal røres nå, med mindre det er huskrise her. Altså så lite penger at vi ikke klarer oss og ikke får betalt det vi skal. Hadde jeg hørt på han, hadde nok sparemål del 1 vært nærmere 0 kr nå en 50 000 iallefall. Den står det å skinner med sine 50K fortsatt den 😀 og den skal den fortsette med så lenge det er håp. Is i magen er jeg blitt god på.

 

Jeg ga aldri opp, på tross av at vi lå 20 000 kr bakpå. Egentlig har vi vært bakpå i flere måneder, men så har vi holdt hodet over vann og fått puste godt innimellom- før noe har dyttet hodet under vann igjen. ( Vi måtte ha ny utgangsdør bl.a, da den gamle slapp hele orkanen inn omtrent + bremser til bilen og litt mer småtteri.) For det har kommet uforutsette utgifter igjen- les () og når de kom så var vi ikke frempå med de “gamle” uforutsette utgiftene ennå. Dermed ballet det seg på. Men vi klarte det- nå er vi i null på mastercard ( 2 stk) og har ikke betalt med enn 40 kr i renter der. Alle regninger er betalt, ingen inkasso, men ble ett par purregebyr. Vi måtte ha penger til mat, så de MÅTTE bare vente. Som sagt, nå er vi i mål. Og vi er i pluss igjen.

Growing Money Rose. Conceptual Image
Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com

Kun 32 % stilling på en av oss!

Alt dette klarer vi selv om jeg kun jobber 32% med tilleggsvakter i skolen. Gnierfru mannen tjener bra, men ikke sånn “Ny BMW annen hvert år” bra. ( vi kjører gammel Skoda og er helt komfortable med det). Vi kunne levd i sus og dus vi om jeg hadde jobbet 100%, men jeg syntes det er fint å ha det sånn, med tanke på at jeg er 3 uker alene med barna i slengen og har mer energi og ikke minst TID til dem. Jeg er mindre stresset og føler meg lykkeligere en noen gang. 100 % jobb og penger er iallefall lite verdt for meg merker jeg så lenge vi holder hodet over vann. Og skal jeg sparke janteloven i rævva, så er jeg jaggu god på det også!!

  1. Hei! Har et spm angående ditt valg ifm pensjonssparing når det gjelder din 32% stilling. Sparer du ekstra utenom den vanlige pensjonssparingen? Hvor mye eventuelt?
   Hilsen en som kunne tenkt seg lavere stilling etter hvert 🙂

  2. Anonym: Hei, jeg sparer utenom til pensjon når vi kan sette av penger til det, pensjon spar tror jeg det heter. Men ikke noe fast trekk der. Jeg og manne min håper på å være gjeldfrie innen vi er pensjonister og dermed bør vi kunne klare å leve greit på vanlig pensjonslønn. Men det er alltid greit å ha en buffer i tillegg. Så sparer litt, sakte men sikkert 🙂 Jeg koser meg veldig med mindre stilling nå fordi ungene ennå er små. Jeg håper jo på større stilling etterhvert, men stresser ikke med det ennå.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg